Отговори
# 285
  • София
Здравейте днес!

Соня не стъпва в локвите. Хич не обича да се цапа. Даже като се прибираме си бърше обувките в изтривалката. Не го е видяла от мен, защото аз обикновено я прескачам, но баща й така яростно се търка, че му се подигравам, че ще остане без подметки.
Същата чистница е като него, дано не стане такава маничка.

Вени, звъня ли на Аги?

При нас нищо интересно - утре сигурно ще ходим с малко пиятели да си правим барбекю през деня. Дано не вали много.

# 286
Тъкмо се запритесних, че само моите деца заобикалят локви!  Wink
И двамата въобще не обичат, да се цапат, но ако само посмеят нарочно, да ми напряват такъв номер... Mr. Green

Относно тръшканията и изпълненията по площадките, още нещо:
Никога не плаша с Яги и пр., както и с татко, батко и др. роднини.
И аз като Янчето, при ситуация на площадка, се намесвам и обеснявам и на чуждото дете, но спокойно и без да търся сметка на родителя, защо така го е възпитал - колкото за утихне ситуацията и да дам пример на моето си дете.

Как сте болничките - освен Аги, и Черепахчето, Юлчето, Ванчето, Бубка ... други имаше ли? Hug

Ильенко, добреразписала се! Heart Eyes

# 287
Привет и от мен в този много работен петъчен ден.
Енви Hug,Юли е добре каза док.Леееееекинка инфекция, която ще отшумява сама.Кашлицата изчезна/вече се питам дали аз не си въобразявам нощните му кашлици, за втори път изчезва за ден Rolling Eyes/.
Ноооооооо снощи каква фиеста ни спретна/яде доста шамари Confused/За всичко и на всеки се тръшкаше, никога не го е правил досега и затова и не се включвах с мнение по въпроса, обсъждан тук.И тайничко си не надявах да прескочи този период.Но не би! :xarms:3 часа е ревал от инат и като заспа хлипа до 3 през нощта.Много ми беше мъчно и си го гушках цяла нощ, но пред него трябва да съм твърда-така сме си наложили с татито. NaughtyНе ми се струва редно отсега да ни върти цялата къща на малкия си пръст.Лошото е,че тази черта от характера му е моя и като се сетя какво съм причинявала на нашите с ината си Embarassed още повече се мотивирам да не го изпусна./а мама казва, че Юли ме бие по всички параграфи с инатлъка си/,какво ме чака не искам и да си помисля ooooh!/Много говоря и обяснявам, но той си знае неговото, телето му с теле #Cussing out.Снощи не яде вафла, защото категорично отказа да си я държи с опаковката а не да маже като прасе.Дори ходи да скрие опаковката в другата стая и затвори стаята да не би да вляза и да я взема. ooooh!Заспа с нея на уста дори.....но не яде.....
Локвите са му страст, зимата давах на воля с апреските на Колев да джапа, но сега не.Ако е с непромокаеми маратонки да речем ,давам лееекинко да си замие подметките.Не се хвърля яростно де!Просто си е по-бавничък по принцип и го улавям на време.Иленко, мерси че сподели, мисля и аз да насадя това отношение към локвите Hug.

А с какво нетърпение чакам срещата другата седимица Flutter smile3508.То не остана бе smile3521

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 13:38 от ~ВАНЯ~

# 288
  • София
Говорих! Тони е на инхалации с Вентолин, пусна ли му банка глюкоза, изследвания, чакат резултат за някакъв вирус. Температура няма. Може би скоро ще излязат!

За локвите - въобще не се е сетил! Слава богу!

# 289
  • 2 етажа над тавана
Милите Тони и Аги!  Hug Дано скоро се прибират вече вкъщи и да се приключи с тяхната одисея и ходене по болници Praynig Praynig

Аз въобще не се притеснявам за казуса с локвите - оставила съм я Маги да си цопка и тя вече няма никакво желание да го прави. Е, естествено, че ако сме тръгнали нанякъде и знам, че не можем да отидем мокри и кални, не я пускам, но иначе - сега й е времето да цопа, няма да го прави като стане дърта магарица като мен, я Sunglasses

Ей, петък е, с нетърпение чакам края на деня, довечера няма да прибираме Маги, че ще ходим да се видим с приятели в едно кафе в центъра - малко социалния живот е замрял напоследък, та да го посъживим Rolling Eyes

Вчера срещнах една съученичка и така й се зарадвах - бременна, другия месец излиза в майчинство вече, а и толкова други бременни има около мен, че понякога се чудя какво става.

За почивните дни съм си направила планове, дано не се провалят Whistling

Лек ден, момичета. Hug

# 290
Здравейте момичета.
Хайде дано всички болнички последват примера на Юли.

При нас ситуазията е все същата, снощи пак темепратура. Успява да яде само след болкоуспокояващо и след няколко часа пак започва да плаче и да казва че я боли. Започнахме да мажем и с рецептата на Ванчето   bouquet, повече я облекчава като че ли содата от другите мазила. Страх ме е от усложнения.

Страстта ни към локвите е различна - види ли локва иска да хвърля камъчета вътре, което пак си води до омазване. Но тя по принцип е спретната само докато прекрачим входната врата.

Плановете за събота и неделя са вила, че бабата и дядото ни чакат като топъл хляб да окосим, но зависи от здравето и времето.

# 291
  • София
Времето за утре е дъжд, а от неделя започва затоплянето!

Отивам да заведа Лора на у-ще, а там събрали 11 клас в двора и пуснали отази песен от фолма Вчера, дето ти се разтуптява сърчицето като я чуеш! И на мене веднага сълзите в очите - преди 20 години бях там и аз на двора, а всякаш беше вчера.

Та от там се сетих и друго - вълнението като застанеш в училищния двор на 15 септември, за да изпратиш първолаче е огромно. неможеш да повярваш, че и твоето дете е ученик - кога порастна толоква! А какво ли е изпращаш абитуриент!!!

Отиваме на бал - на братовчетка ми сина е абитуриент, а тя е само година половина по-голяма от мен! Направо ми у изумително това! Тези, които са се оженили млади, вече имат абитуриенти! Тя беше на 20 години!/ само някой от младооженилите се да не обиди сега!

# 292
Здравейте  Hug
Аз също говорих с Аги още сутринта, но докато сколасам да седна да пиша и Вени ви е казала. От три дни нямал температура, спрели са АБ, кръвната картина е обнадеждаваща и чакат резултати от друго изследване да видят дали няма един специфичен вирус, който се лекува по различен начин, но не е нищо сериозно. Тонката си играе по цял ден, Аги звучеше доста свежо и каза, че и тя е добре. Ако имам още новини от тях ще ви пиша.

Вени, вълнението по баловете е неописуемо и за мен  Grinning Като се сетя за моя бал преди 5 години и толкова искам да се върне, толкова се вълнувах тогава, а толкова беше за кратко  Confused

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 14:13 от Nadeto

# 293
  • София
Радвам се, че новините при Аги са по-добри.  Peace

Аз съм се ошашкала яко, защото една колежка от работата се е разболяла от варицела .
Анелиз, понеже ти си минала през това, има ли нещо което мога да направя на този етап или само да си чакам инкубационния период? Tired

# 294
ШаШната съм и аz с таzи варицела, понеже и аz не съм я карала.... Ще се ваксинирам, май  Thinking

# 295
Много се радвам за Аги и Тони и за всички оздравяващи дечица!

Renni oтносно варицелата   - когато дъщеря ми се разболя, аз бях бременна и питах много лекари- лични, педиатри и акушергинеколози - каква опасност крие за бременните и има ли начин да се избегне разболяването, тъй като бях сигурна, че не съм я карала. Всички бяха категорични, че в такъв стадий на бременността 21 г.с няма страшно. Ваксината не била препоръчителна за бремнни. После след време чух, че имало някакъв херпес-зостер имуноглобулин, който се поставял на бременните, болни от варицела за да я изкарат по-леко. Но това го разбрах, когато със Стани нещата вече се бяха случили. Въпреки всичко има противоречиви мнения за този имуноглобулин, защото и той не бил безобиден за плода. Абе, гадна работа! И в тази наша скапана страна - няма и кой да ти каже с точност какво може да се направи. Иначе знам, че процента на заразяване е много висок - около 80-90 %- общо взето не пропуска. Стискам палци да не се разболееш. Praynig Пък и не е казано, че може да има последствия. Просто при мен се случи така... За всеки случай можеш да си пуснеш изследвания за антитела за минало заболяване, за да разбереш дали имаш имунитет.

# 296
Аз съм се ошашкала яко, защото една колежка от работата се е разболяла от варицела .
Анелиз, понеже ти си минала през това, има ли нещо което мога да направя на този етап или само да си чакам инкубационния период? Tired

ShockedЛеле Рениииииииии.Колко е инкубационния период и сигурна ли си, че не си я карала?Излизал ли ти е херпес на устата някога?Защото съм чурвала че оки ти е излизал, значи си карал ама варицела ли беше, .......?/а може и да бабини деветини/!Много ислно стискам палци тревогите ти да останат скоро зад гърбът ви.

И не е ли редно да си вземеш болнични, в случай че друг се разболее да не си там?!?!Дано не досаждам с разсъжденията си...

Янче, Юл плачеше много от содата първоначално, но после биваше за дълго време успокоен. PeaceСега дори си лекувам афта по този начин и е ужасно, повярвай ми.Хубавото е че поне има ефект PeaceТърпение му е майката, упорити са тези гадни афти....

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 15:28 от ~ВАНЯ~

# 297
Хай!

Ние сме яко болни всички. Аз се тръшнах вчера, имам предвид съвсем буквално - майка ни дойде на гости уж да помага да гледам Иво, а аз като легнах и повече не можах да стана. И още не съм се оправила съвсем, тоя вирус е ужасен  Crazy Да знаете, че ако почне да ви се вие свят и да усещате глад, а сте яли скоро - нещата хич не отиват на добро. На всичкото отгоре и Дани го кара, без повръщането, но за сметка на това през нощта едва поспахме, толкова го боля коремче горкото. Днес всички сме с температура, а мама се обзаведе с херпес  ooooh! Иво все поддържа една температура от 37.8 и се сополиви, но поне сополите му вече не са така електриково зелени. Направо почвам да обмислям дали да не прекратим експеримента с градината и като се върнем от Усоето, да си поостанем в Пловдив за месец-два. Днес се замислих, че от март месец сме все болни.

Да добавя - много се радвам, че Тони на Аги е добре! Дано ги изписват по-бързо!

# 298
  • София
Анелиз, мерси, ще чакам да мине инкубационния период. До 20 дена, нали така? Дано просто не съм се заразила.

Ванче, сигурна съм, че нищо не съм карала. А херпес никога не ми е излизал през живота.

Другата седмица като ходя на преглед ще питам и лекарката да видим какво ще каже.

# 299
Херпес-зостер се казва вируса на варицелата и няма нищо общо с обикновения херпес, който мисля, че се казва херпес-симплекс. Когато човек   е боледувал от варицела, може след време да се разболее от херпес-зостер, което също е много неприятно и доста болезнено. Така че това си е един много гаден вирус, откъдето и да го погледнеш. Да, инкубационният период е 20 дни. Аз се разболях на 16 ден след като дъщеря ми се разболя. Тъкмо си мислех вече, че съм се отървала... Но съдба... Renni, мисли позитивно и си направи консултация с повече лекари. Може пък вече да има нещо по-ефикасно.

Общи условия

Активация на акаунт