Много мина, мъничко остана през АВГУСТ аз да бъда мама

• 15 114
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро момичета Hug пожелавам ви слънчев и усмихнат ден  bouquet
Аз да Ви кажа какво ми се случи снощи #Crazy Беше ме пак постегнал нещо корема, но ниско долу една тежест чувствах, както и да е посвърших работа и реших да си лягам. Легнах си (на лявата страна) Mr. Green и си гледам Господари на ефира и по едно време #Crazy такава мексиканска вълна стана в корема ми, чувството беше точно такова все едно вълна ме удари в корема, не болезнено, но страшно силно, чак от ляво се обърнах по гръб от "удара". Какво беше това незнам. Бебка ли се обърна нещо ,какво ли незнам, досега не ми се е случвало. Така се изплаших, че ми настръхна косата. И след това нещо ми олекна така корема, ни втдърдяване, ни нищо. Бебето продължава да си ритка и мисля, че е добре. Днес ще се обадя на доктора да отида да я видим какви ги е вършила нощес Laughing Миналия път на прегледа видяхме, че беше на долу с главата. Кога се е обърнала незнам newsm78 - и не е ли рано, в смисъл това нали е "предродилната поза" Blush или понеже имат място може и да си се завърти така по принцип? Crazy

# 136
Ellli,и аз като Feb препоръчах "Книга за кърменето"на Хана Лоптроп-изключително полезно четиво и в двете насоки-както за храненето,така и за отглеждането на детето,но явно не си видяла поста ми,все пак тук пишем толкова много мами!
 Didi-2,az също изживях голям шок онази сутрин,откривайки кръв по белюто си,как ми се разтрепераха краката,няма да ви казвам!Вчера цял ден бях по доктори,оказа се че ми няма нищо,но и двамата лекари,които ме наблюдават ми препоръчаха ПОЧИВКА!
 Добре,че от началото на май реших да не работя,че иначе доста щешеда ми дойде в повече стреса!
 Хубав ден на всички!

# 137
Здравейте  Hug

И аз да се изкажа по така повдигнатите въпроси  Laughing

Вече имам 6 слънчеви бани и Мис Пиги може да се похвали с шоколадов загар. Страховете ми останаха напразни - не утрепах рибата в морето с осанката и не предизвиках цунами ! Но си поръчах цял бански, с половинките току си мятах потника на корема да го предпазвам и нито беше естетично, нито прилично  Mr. Green

Eya, ти въртиш, сучиш и пак на количка тип Quinny налиташ  Wink За съжаление практически съвет не мога да дам, но изцяло подкрепям визията  Peace На последната обаче не разбрах модела  newsm78

И тук е задължителен колана за бременни и страшно ми пречи, все се опитвам да го направя ластичен, за сега без успех.

Роди ми се племенница и по тоя повод вчера посетих болницата, където ще раждам. Нямам забележки  Laughing Единствено си направих устата да не бъда в самостоятелна стая (стар навик от българските болници  Crazy, тълпата си ме кефи), но присъстващите ме парираха с поглед  Shocked Как съм щяла да деля тоалетната в стаята с някой друг ! Миналата година си я делих с цял етаж от Майчин Дом, но това не ми попречи да се смея и забавлявам до припадък с другите временните обитателки  Stop

Graciana, къде го намери тоя левент  Wink Родени сте един за друг ! Бъдете щастливи   bouquet

Caprice, ще отпразнувам сватбата ти с твоите любими френски десертчета  Heart Eyes

Докато ме е нямало гледам се е появил фото-талант сред нас  Wink MorskafeiaPeace

В петък съм на контролен преглед и ще ви се отчета. Имам левкоцити в урината, но на резултатите пише, че няма инфекция. Да видим... Доклкото подразбрах от 7-ми месец ще ме пратят на предродилен курс с акушерка, така че ще споделя полезните неща.

Усмихнат ден на всички  bye

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 09:15 от megan77

# 138
Добро утро и от мен!  Hug
Момичета,аз нищо не чета за  бебата.Има нови неща ,които sа излязли,но първо почти нямам време и второ много се оттегчвам.А ако нещо ме притеснява - споделям го в темата на многодетните мами и там стигаме заедно до отговор.Опита е най-добрия учител.А когато имам време да чета - влизам в http://www.spiralata.net/.Напълно ви разбирам за тръпките ,които изживявате в момента и ви се радвам. Simple Smile
За мазане на тялото използвам бебешко олио.Пробвала съм на "Икаров " мазилото за стрии,ама е много мазно и освен това мириша на блатна вещица. afwitch

# 139
  • Все на втория етаж
Добро утро и от мен набързо.
За днес съм се наканила да свърша доста работа, да видим ще успея ли обаче, че нещо бързо грохвам напоследък. Simple Smile
На 25 Май тръгваме на моренце, мъж ми е направил резервация ол инклузив на Албена, защото бил семеен комплекс за 7 дни и аз съм очарована да изненадата му.
По - късно ще пиша пак.
Лек ден! Hug

# 140
Добро утро!
Много ме притесни поста на Agramd, знам че може и да няма причина за това, но трябва много да лежиш и да се пазиш! Дано да няма нищо сериозно, но ходи на прегледи редовно и при добри специалисти! Стискам палци всичко да е ок с теб и с бебето!
Иренка аз се мажа също със Мустела, сестра ми роди преди година и 7 месеца, няма нито една стриичка, доволна е много и ми го препоръча горещо. Тя качи само 14кг, може и това да и е помогнало не знам, аз съм вече плюс 10 кг. и започвам да се плаша, но засега нямам нищо изскочило по кожата  Simple Smile
Желая на всички мами лек и успешен ден!
 Hug

# 141
Здравейте и от мен, след десетина дни отсъствие. Вместо на моренце в Гърция се изстрелях в болница, с кървене и добре че не се случи в Гърция.Сега трябва повечко да полежавам и да забравя за пътуване, дано поне от агенцията да ни върнат парите, че не са малко.Причината за кървенето казаха, че ако не е от секс, което не е, защото с мъжото сме на сух режим, страх го е човека, то тогава е от преумора, в което съм сигурна.
 Не знам дали не пропускам нещо, но на мен не са ми взимали кръв и урина от 3-4м от бременността, а съм и с rh-.Какво да я правя тази АГ, дайте съвет, не трябва ли тя да ми казва какво да правя, като ужким ми следи бременността. Все си мислех, че зравната каса ги задължава да ми правят поне задължителните изследвания.Как ще я попълни тази обменна карта после не ми е ясно.
Грацияна, пу-пу много сте хубави, припомних си и нашата сватба и изживях много приятни емоции докато разглеждах и бебчо сигурно им се е наслаждавал Simple Smile

# 142
Здравейте и от мен отново!  wavey

Меви, съжалявам за лошото стечение на обстоятелствата при теб и се надявам занапред всичко да бъде ок. Организма си търси спокойствието и почивката явно, а ние често подценяваме това.

Относно омазването /щото при мен е такова/, аз ползвам продукти от сериятана Chicco-Mamma Donna, а именно серума и олиото против стрии. Паралелно с това мажа цялото си тяло с Нивеа и по-точно, лосиона за чувствителна и много суха кожа-и от двете съм много доволна засега. Мажа сутрин и вечер, тъй като през деня съм на работа, но когато почивам го правя когато се сетя.

Момичета имам един въпрос относно ритането на бебшорите ни. На места ние си се кефим че ни риткатат, но пък съм чела че обикновенно когато бебенцата са доволни и спокойни са кротушки, а когато недоволстват и нещо не им е ок - тогава са по-активни в шутирането. Можеш ли ги разбра бебешорите. Аз лично съм забелязала вечер като си лягам и когато усещам че малко или много позата притеснява малкия и той почва яко да се мята, а в момента в който се разместя и той е доволен и спира. Та какво мислите и вие по въпроса?

Хайде мацки, желая ви слънчев и много усмихнат ден!   bouquet

# 143
didi-2, спокойно, бебето се е обърнало. Има още доста време и има да се върти. Даже може да стане болезнено.
Мартин се беше наместил с главата надолу още в 4ти месец и натискаше доста здраво надолу, в резултат имах много контракции. Сегашното бебе си стои с главата нагоре и му се моля всеки ден да заеме вече позиция.  Laughing

Съжалявам, че някои мами имат проблеми, дано бързо да се оправят.
На отпътуващите към морето желая весело изкарване, но се пазете много!

Феб, бебето трябва да има активни и спокойни периоди. Не е нормално изобщо да не рита, нито пък да блъска по 24 часа.  Grinning В тази връзка, трябва да се пие много вода от майката. Защото в жегите може да се получи обезводняване, от което намалява активността на бебето. С Мартин бях стигнала до болницата на системи заради  липса на активност на бебето.

Стела, и аз ще кажа да ми купят списанието. Мoето дете беше няколко пъти медийна звезда от тези списания и знам колко много е вълнуващо.

# 144
  • София
Как сте, милички Hug
Didi, и моя бръмбър си рита много силно. Най-вероятно бебка се е обърнала. Моето момченце вчера беше с главата на долу, а в петък беше с главата на горе. Сега е нормално да си се обръщат, защото имат още доста пространство.
Аз съм съгласна с Martini mama за активността на бебетата. Наистина неможе изобщо да не ритат или пък да се мятат по 24 часа.
На agramd и Меви трябва явно повечко да почиват Hug Всичко ще бъде наред..
Аз пък почвам да откачам #Crazy от самото начало до сега карам много лека бременност. Беше ми зле само 10 дена отначалото на бременността и даже да съм връщала максимум 4-5 пъти. Ама да не "дършам дяволо за опашката". Я по-добре да си кротувам, че имам още 3 месеца до термин.. Praynig
Нещо се изгубиха Malkabubi и Gitsa newsm78 дано всикчо при тях е наред и просто не им остава време да пишат Peace

# 145
На agramd и Меви  пожелавам бързо да се оправят и да се чувстват добре до края на бременността  Hug

аз днес си купих ваксината за антителата и в събота ще ми я бият,дано ми се размине повторно влизане в болница за вливания на магнезий Praynig

в албумчето ще пусна снимки на количката и креватчето,които сме харесали-да си кажете мнението   bouquet
и понеже забравих да си напиша името под снимките,количката е в черно и розово,а креватчето е единственото в албума

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 12:21 от stella_a

# 146
Стела, леглото изглежда много сладурско. Хубаво е това, че се трасформира в по- голямо. Но важното е да можете да изкарате първите 2 -3 години спокойно с него. За целта, когато матракът е на най- долна позиция, легото трябва да е дълбоко около 60 см. Иначе е опасно, бебето може да полети с главата надолу като започне да се изправя. От снимката не мога да преценя, ти най- добре като го видиш на живо измери колко е дълбоко.
Аз вече бях писала, как ние дадохме пари за красиво легло, но на практика не го ползваме след като Марти започна да се изправя на 10 месеца.  Close

На количката не си личи модела. Предното колело върти ли се? Има ли чувалче за крака?

# 147
  • София
Stella, и аз съм си избрала подобно креватче. Ето го: Bertoni Тrend. А за количката още се чудя, защото си бях избрала Chipolino Pooky, но Диди каза, че била много нестабилно и лесно се чупела.. та за това не знам каква ще вземем..  може би някоя на Cangaroo newsm78

# 148
легълцето има 3 нива,предполагам,че е добре,но мислиш ли,че ще ми стигнат шкафчетата?
за количката-колелото се върти, а може и да се застопори,зимно чувалче трябва допълнително да си потъчам

# 149
Стели, ти повивалник отделно ще купуваш ли? Дали ще можеш да повиваш върху шкафа? Струва ми се, че няма да стане. А шкафчетата никога не стигат  Laughing. Нещо допълнително като гардероб няма ли да можеш да ползваш? Зависи колко дрешки ще има госпожицата, но лошото е, че не са само дрешките - козметика, памперси, пелени, кърпи, чаршафчета. Но не всичко трябва да ти е до леглото, а по- скоро там където ще повиваш.

Интрига твоето легло ми се вижда плитко, провери преди да го вземете.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт