Много мина, мъничко остана през АВГУСТ аз да бъда мама

• 15 113
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
Graciana, ще кажа само, че си наистина страхотна. Бъдете много щастливи!
caprice, по-спокойно я карай, всичко ще е наред и ще си изкарате незабравимо, сигурна съм Hug
На моята молба за препоръка за книга за отглеждане на бебета никой не се изказа, приемам, че още не се вълнувате от тази тема и ще се поразровя другаде за инфо.
По въпроса за банските, не знам дали ще ми се наложи да обличам банско тази година, но и аз съм на мнение, че няма да съм много красива гледка. Не съм напълняла много, но един целулит ме е налегнал Embarassed.  Правя си смели планове като родя  да тръгвам на фитнес, да си накупя мазила и да ходя на разни козметични процедури, ама......всички ме "успокояват", че няма да имам време и че въобще няма да ми е до това. Абе ще му мислим, в крайна сметка важно е бебетата да са добре Wink
Morskafeia, и аз съм качила 7кг за сега.
mi6imadi, според чл.137а от Закона за движение по пътищата обезопасителни колани могат да НЕ използват:
1. Бременните жени
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използванети на обезопасителен колан
3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място
4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел
Май прекалих с подробностите, ама карай Laughing

# 121
Привет и от мен! Все не ми остава време тия дни да се запиша(имам изпит по английски и чета Wink), но немога да не се въздържа да се изкажа и аз за нашата Грациана-супер си Ани  bouquetМного красива и слънчева, от всички снимки лъха идилия , спокойствие, хармония....Дано съхраните това винаги Hug

# 122
На моята молба за препоръка за книга за отглеждане на бебета никой не се изказа, приемам, че още не се вълнувате от тази тема и ще се поразровя другаде за инфо.

Ellle, аз също се интересувам живо по този въпрос и също се ослушвах след въпроса ти за отзиви от мамите. В "Майки-бъдещи и настоящи" има доста инфо по въпроса, но аз все още не съм завършила книгата за кърменето- Книга за кърменето на Хана Лотроп, а и искам да ги карам поред, т.е. преди да се уча"как да отглежам детето" да взема да науча как да го нахраня, че то иначеееее лошо ... Simple Smile

# 123
Здравейте мили мами, успях да ви изчета!!
Включвам се замалко, защото трябва да бягам към вкъщи, а като гледам какъв дъжд заваля - лошо ми става!
Ужасно се радвам за Грациана, снимките са невероятни - първото което ми дойде наум беше "най-хубавата бременна булка, която съм виждала", макар че аз не бих се омъжила докато съм бременна, ще искам да пия на воля и да се забавлявам максимално!
Пожелавам незабравимо преживяване и на Каприз!!!!
Относно банските си трябва задължително цял, особено в месеците които се намираме! Абсолютно забранено е излагането на корема на слънце, иначе аз моя ще го използвам само ако реша да влизам в басейна, иначе никви бански, само роклички!
Кремове задължително висок фактор и задължително да са против пигментация на кожата - на Виши има хубави!
Даже знам, че е забранено взимането на вани след 6 месец (само душ), поне така съм чувала
Приятна вечер на всички,  newsm51

# 124
Ех, изпреварили сте ме с обясненията за колана Crossing Arms. Ами който върши две неще наведнъж (работя и във форума дремя) далеч не стига  Rolling Eyes

# 125
  • ....от ляво до десния завой...
искам да споделя с Вас най-вълшебният ден от живота ми до момента. Това са една част от снимките, които днес взех от фотографката. http://picasaweb.google.com/htmlski/ANIandKALIN  Надявам се да не ви досадя,защото са много Simple Smile

Граци, страхотни снимки!
Личи си, че сте много щастливи и влюбени! Heart Eyes
Абе, бременните булки са най-прекрасни и това е положението! Hug Peace Grinning
Поздрави, мила, и все така да гледате усмихнато и с обожание един в друг със съпруга ти! Grinning

# 126
  • Лондон
eya, по принцип бронзатите  не се препоръчат, но при важни събития както при мама Дона не е проблем.  Wink  А лично аз никога не ползвам подобна козметика от миналата година по принцип.

Е, те са от Декеври миналата година, когато още не знаех, че съм бременна. Simple Smile Тогава бяхме на море и в интерес на истината правих всичко, което не трябва - пих като за последно, пуших треви и цигари, ядох само морски работи и полусурови стейкове, меки сирена дето не трябвало...  После много се уплаших какво съм му направила на това бебе, ама лекарката ми каза, че в този период ако е оцеляло значи всичко е наред. Дано е права!

Морска фея, куклата не стана ясно в кой занаят ще я използваш...  Simple Smile и аз едно време исках да уча фотография обаче нямаше къде - имаше само един техникум в София...  После реших да стана чирак на някой фотограф обаче всичките добри бяха арменци и не ме искаха, защото съм жена-неарменка. Ти къде учиш ако не е тайна?

Феб, и аз хъркам от няколко седмици... Мъжът ми много ми се подиграва...

Тук не може без колан - дори ни на задната седалка. Дадоха ми брошура как да си го слагам - под и над корема, между гърдите. Не е много удобно ама няма как...

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 18:07 от eya

# 127
Ея, аз до като следвах психология в Германия, работих като асистент в едно фотографско студио. Като се завърнахме в България, се записах да следвам фотография в Нов български университет, сега съм трети курс. Ако ти е интересно, можеш да видиш някои мои снимки, макара,че сайтът не е обновяван от доста време: www.a-grozeva.com smile3509
Доволни ли сте от тази книга за кърменето?

# 128
  • Все на втория етаж
Благодаря ви за отговорите. Ние сигурно на 25 Май ще ходим на моренце, раничко е доста , но мъжът ми целия Юни не може да излезе отпуска, пък Юли вече е късно  Sad  Снощи даже се поскарахме малко по този въпрос, аз си поревах прилично, а той ме обвини, че нарочно рева, защото по този начин го манипулирам, което не е така. Дано да е прилично времето, ясно е че няма да се пека / макар да съм невероятна змия, никога не ползвам чадър , взимам само заради детето и мъж ми, като е с нас / , но все пак искам да съм по бански, не се преставям с дрехи на плажа. Това е, че всички бански са ми половинки, пък ме е срам да си показвам корема или по- скоро пъпа, не знам за вашите, но моят е около сантим напред  Confused даже се чудя дали е нормално. Rolling Eyes

По темата за коланите, аз слагам, просто навик, а може би и така предпочитам. Само за къси разстояния, когато аз шофирам, не слагам.

По темата за автобронзантите, аз не ползвам и не съм наясно вредни ли са, но я ми кажете, мажете ли пупата с нещо? Аз съм много несериозна, купих си Икаров и още едно и всичко на всичко 10 пъти за 6 месеца да съм се намазала. Embarassed Има ли от нещо от което сте много доволни, попива хубаво, не е мазно и предпазва наистина?

# 129
Вчера в тая жега така се бях подула, приличах на прасе hahaha особено носъта ми. Абе какво става с тоя нос като камба ми става.
Ех Дидка ,разсмя ме ужасно много rotfImbo.Моя и без да се подува си е като камба Mr. GreenИмах нужда от доза смях ,че тук от 2 дни се изпокарах с всички около мен Cry
Голямо мрънкало съм станала, и много дразня хората около мен,колкото и те да са търпеливи и да си повтарят че са хормони и ще ми мине,май им омръзна вече. Sad
На циврих се одеве и малко ми поолекна Simple SmileЩе се постарая да бъда по сдържана и да не вдигам тон.

По въпроса за банските и морето...ние 3-4 пъти сме слизали вече на плажа,(дъщеря ми от април започва баните )но аз дори и не пипнах водата,стоях си отгоре в кафето и я наблюдавах Laughing,така смятам да изкарам до като си влезна в месеца,айде най много да слезна долу при нея под чадъра и да чета книжки,но да слагам бански .........не мисля да стане тази година Mr. Green
Иренка  аз ползвам сега олиото на Икаров,миризмата му е странна но мисля че е добро.Като ми свърши смятам от тук да си взема .С Ирен ползвах един крем ,много го рекламираха че е за стрий,че не излизат ако се мажеш в началото на бременността (Simulcium се казваше май) и мазах  аз като луда с него от началото и накрая в  9-тия ми излезнаха по корема. Wink

# 130

Ellle, аз също се интересувам живо по този въпрос и също се ослушвах след въпроса ти за отзиви от мамите. В "Майки-бъдещи и настоящи" има доста инфо по въпроса, но аз все още не съм завършила книгата за кърменето- Книга за кърменето на Хана Лотроп, а и искам да ги карам поред, т.е. преди да се уча"как да отглежам детето" да взема да науча как да го нахраня, че то иначеееее лошо ... Simple Smile
Feb, благодаря ти, ще се поровя там за нещо интересно. Аз точно такава книга искам, в която да има всичко още от самото раждане т.е. кърмене, захранване, къпане, положение при спане, гимнастики, разбира се възпитание. Сигурно пропуснах много неща, но нали ви казвам, че съм съвсем неука Embarassed.
Д-р Спок е класика в жанра, но напоследък отричат някой от методите му. Та за това исках да чуя мнения на майки с опит.
Иренка, не се притеснявай, до 25 Май не се знае какво ще е времето. Нищо чудно някои жеги да ни налегнат и да изкараш късмет Wink Пък и по това време на годината слънцето не е толкова силно и вредно, и хора няма да има много на плажа - все неща в твоя полза Wink Радвай се, че все пак ще отидеш на море.
Не можах само да разбера какво е "пупата" Embarassed. Ако имаш предвид корема, аз се мажа с Мустела:
http://www.framar.bg/product_review.php?id=30001124&from=0&a … 2+%F1%F2%F0%E8%E8
Не е мазен, попива бързо. След като се намажеш ти седи малко лепкав корема, но не цапа дрехите. За сега нямам стрии, но до раждането има доста време Laughing

# 131
По въпроса с мазането аз започнах с Авент,но ннещо много не ми хареса,сега се мажа с преварен зехтин и засега ми понася много добре,днес купих на малката едно гел олио и го пробвах и също ми хареса!
Иренка и моя пъп е супер изкочил и дажи през дрехите много си личи,с миналата бременност въобще не ми беше такъв,но го намирам за много сладко!

# 132
маминки днес дадох интервю за списание "Моята бременност",ако ви е интересно ще излезе в летния брой към края на юни,а като се роди бебка ще ни снимат за "Моето бебе и аз",но има доста време

аз в събота съм на преглед извънредно,тогава най-вероятно ще ми бият ваксината за резус фактора,а и нивата на магнезия в кръвта са ми малко ниски и доки каза,че след прегледа ще прецени дали ще се наложат пак вливания 

за мазането-ползвам Мустела и съм доволна

като ви слушам как си говорите за моренце и се натъжавам,защото с моите проблеми едва ли ще го видя тази година,а имахме толкова амбициозни планове(за остров Крит),а аз съм зодия рак и направо умирам за вода(в огромни количества  Laughing )

# 133
За мазането с какво ли не се мазах на Икаров маслото не мога да му търпя миризмата става ми лошо а и голям сърбеж имах.Сега се мажа с лосиона на Дав за екстра суха кожа тоя новия и съм доволна попива и ти оставя кожата много мекичка и не я чувствам така опъната и много ми допада миризмата му.Мажа се по три пъти на ден цялата пък ще видим какво ще стане то нали си е до кожа.Малкия ми мъж е станал много активен днес цял ден си ритка понякога даже чак ме боли.Иначе сме добре тресе ме бебшката треска да купувам дрешки да си ги пера гладя подреждам помалко.У нас започва да мирише на бебе от праха за пране и много ме кефи но си сдържам търпението беб да не вземе да излезе по рано.

# 134
  • ....от ляво до десния завой...
Я да се изкажа по темата за коланите- всеки ден пътувам по 80км до работа и обратно. Независимо, че в Закона за движение по пътищата има разпоредба в която изрично се казва, че бременните могат да се возят и без колан, аз си го слагам и като се возя и като шофирам - навик, а и си мисля че така е по-безопасно! Peace

По въпроса за мазането- от началото на бременността всяка вечер след вечерния душ преди сън си мажа корема с лусиона за овлажняване на Нивея, който е с масло от ший, гинко и витамин Е и съм страшно доволна! Grinning

tsvetelinka , аз също от около два-три дни както си седя така и започвам да плача - минават ми разни мисли през главата, разстройвам се и става ужасно....Тия хормони бушуват на поразия, спасение няма явно....Току се поуспокоя, мине не мине малко време и почвам пак.....Страдам си насаме, обаче, не си го изкарвам на околните.....

Момичета, да ви се похваля - сина ми тая вечер ме покани да танцуваме блус за първи път през живота ми и неговия! Държа ме за ръката и се беше прилепил до корема, голям сладурчо - завъртваше ме от време на време като кавалер - е, аз малко поприкляквах Wink, но усещането беше много много мило - от тия мигове дето ги помниш после цял живот! Hug

Стелче, ще си го купя списанието - само ни сигнализирай като излезе! Трябва да има медийни изяви и позитивни емоции, само така! Peace Аз гледам в списание МАМА си снимат коремите и участват в някакъв конкурс майки. Може да накарам мъжа ми да ме щракне и да пратим - на фона на зелената моравка в градината ни, може и хубави снимчици да излязат! Thinking

Хайде, майчета, отивам да спинкам, че утре пак - друс-друс по пътя до работа и обратно....че тая седмица и събота се работи.....Спокойна нощ на всички от мен! Лека! Hug

Общи условия

Активация на акаунт