Много мина, мъничко остана през АВГУСТ аз да бъда мама

• 15 120
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мамчета и от мен!Аз днес бях на консултация и нашият бебок много е пораснал върви със седмица на пред,не попитах за кг,но ми каза,че най вероятно и това бебче ще е едричко,то се очаква Ивайла се роди 4.200,изписа ми желязо,че нали хемоглобина ми е нисък и това е общо взето!
На момичетата с проблеми повече почивка и всичко ще се нареди!
Забравих да отбележа,че отново съм качила 4кг за един месец,което си е множко и вече съм+12 Shocked ама здраве да е после ще мисля как ще ги свалям!

# 151
  • Бургас/Пз
Стела, а каква марка е колчката и пада ли облегалката до края или има зимен кош. Какви други аксесоари има към нея?

Да се включа и аз по обсъжданите въпроси:
Относно коланите - аз карам постоянно и съм непрекъснато с колан, засега не ми пречи, но за понататък ще видим. Още повече, че колата като набере скорост, ако колана не е сложен започва да пищи едни отврътителн звук и това направо ме влудява - така че предпочитам колана.
За морето - вече казах аз съм там и няма да го пропусна. Плюс това за последните 10 години съм виждала много бременни по плажа и то в напрадналите месеца, така че едва ли е чак толкова вредно стига да не се прекалява.
За мазането - и първата бременост и сега се мажа и то много и със всичко - Изхабих вече една опаковка на Мустела за бюст и една за корем. В момента съм с крем за бременни на Боди шоп / при нас го няма все още/ и съм много доволна. Вечер се мажа с олиото на Чико-Мама, и след баня също.
Легло още не съм избрала, но може би ще е сгъваемо на АВС - дизайн , виждат ми се от сгъваемите най-стабилни. За по-голямо със шкавчета и т.н Нямаме място.
Количката може би ще е на Мутси, качила съм я в албумчето, все още не съм се спряла на нищо друго.

Айде стига толкова от мен че се поулях вече

# 152
Мишимади много ме изкефи с това за блатната вещица наистина на това мирише мъжа ми му се отщява.
АНИ и нашето легълце ще е такова една приятелка ще ми го даде на мен много ми харесва.И си е стабилничко.
За риткането и аз така знам че като им е кеф си кротуват.Моя кото почне да рита нащем и започвам да се въртя като пумпал да му направя удобничко.Много ми е смешно че на целия ми корем се напипват кокалчета краченце коленце много сладко с мъжо много му се кефим.Но тои не ми дава много да го пипам да не му счупя нещо.Моя беб винаги е бил с главата надолу доно в последния момент не реши да си размени малко че ще играе със сигурност ножа.
Мама галка 23 не се притесняваи за килцата и моите са горе долу толкова не се меря вече.Не са много добре са все пак сме в 7 месец.Килцата не са ми проблем но тоя целулит леле маико много грозен никога не съм имала подобна гадост на дупето и на бедрата ми излезе. ooooh!Дали ще махне това нещо.
Интрига миличка количката е хубава но е много тясна може така да ми се вижда но пък ми прави впечатление че масово мамите тук бутат такава ама много.Иначе легълцето съм го виждала на живо много е сладко но наистина ми се вижда плитко та както казва Мартини мама виж го и си прецени за новороденичко става но после незнам.
Това е от мен отлитам

# 153
  • Лондон
Eya, ти въртиш, сучиш и пак на количка тип Quinny налиташ  Wink За съжаление практически съвет не мога да дам, но изцяло подкрепям визията  Peace На последната обаче не разбрах модела  newsm78

Ами харесват ми, какво да правя  Flutter Накрая ще си купя Quinny - знам си Simple Smile
Тази е Fisher Price, което си е много добра марка за играчки и други бебешки неща - явно почват и колички да правят.

Морска фея, страхотни са ти снимките! Който е добър психолог обикновено става и добър фотограф!

На agramd и Меви  пожелавам бързо оправяне! 

# 154
мами, мами.. само да си споделя какво ме мъчи.. не съм способна да захвана нищо сериозно.. само с бебо съм се обсебила, а нали съм студентка, трябва сега със лятната сесия да се преборя  #Crazy   7 изпита ме чакат  Sick
 а по цял ден седя с оголен корем и гледам как бебо "рисува"  с крачета от единия до другия край Crazy   newsm32  ( на таткото вече му е писнало по-цял ден да припка " ела, ела, ела да видиш какво прави малкия!"  обикновено когато се очертават разни крайници!..  Blush )
дайте някъв съвет за излизане от този "транс"?! Joy  нещо по-различно от това, което майка ми ми каза.. "еми.. мисли за бебето! искаш да има необразована майка? " Naughty   
вие как се справяте със сериозната работа?   newsm78 
при всички положения избор нямам.. ще трябва да взема сесията, зада мога като мине, живот и здраве с чиста съвест да се отдам на бебешки пазар  Party Joy

# 155
Мави,мила не се притеснявай за липсващите кръвни изследвания,при мен с първата бременност доктора ми пусна само веднъж,малко преди да родя.Неговото мнение беше,че ако се чувствам добре няма смисъл да ми точат кръвчицата всеки месец,"аз знам какво ще видя като резултат"казваше той.Може би след този инцидент ще трябва да ти пуснат за всеки случей-при мен така направиха-за да сте спокойни.
 Пожелавам на всички хубав ден,а ние с Мави ще успокоим малко топката!

# 156
Agramd, амбицирах се да я попритисна да си свърши работата, ако не сама ще уговоря да ми направят кръвните и урината, вече с плащане всичко става, и душите ще си продадат. Е те няма как да откажат, че майка ми е док, ама защо да е така.
За повивалниците, на дибо са много удобни.Внимавайте с ниските огради на креватчетата, че съм чувала за преобърнали се деца.
Стелче, креватчето, което си избрала-нашето е такова,в бял вариянт.Имаме го от 3 год, няма човек който да го е видял и да не ни е питал от къде такова.Аз лично съм много доволна. Имаме и гърдеробчето.

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 15:58 от меви

# 157
Стела, а каква марка е колчката и пада ли облегалката до края или има зимен кош. Какви други аксесоари има към нея?

количката е американска "Zooper " облегалката има няколко позиции,включително напълно легнало положение,зимен кош и аксесоари могат да се поръчат допълнително,но аз не мисля да взимам зимен кош,а само зимно чувалче

Baduizm аз си взех държавния изпит,когато бях 5 месец,защото реших,че ако не го направя сега после с бебето ще ми е много трудно,моя приятелка е с дете над годинка и още не се е дипломирала,така че НЕ ОТЛАГАЙ и по неин съвет бях решила да се дипломирам и в другата ми специалност,но тогава започнаха контракциите и нямах избор-отложих го

Martini mama   в/у тези шкафчета няма да мога да преповивам,но моя приятелка поставя повивалник в/у самото легълце, а мога и скринче да взема и в/у него

меви и аз бяло съм си избрала,но нямат наличност,а поръчката щяла да се бави поне 2 месеца и се чудя ... newsm78 , а гардеробчето от същата фирма ли ви е?И проблем ли е,че креватчето няма колелца?

# 158

color=limegreen]Baduizm[/color] аз си взех държавния изпит,когато бях 5 месец,защото реших,че ако не го направя сега после с бебето ще ми е много трудно,моя приятелка е с дете над годинка и още не се е дипломирала,така че НЕ ОТЛАГАЙ и по неин съвет бях решила да се дипломирам и в другата ми специалност,но тогава започнаха контракциите и нямах избор-отложих го

Ясно ми е, че не трябва да отлагам и ще направя всичко което е по силите ми, но писах просто, защото се надявах на някакъв съвет за съсредоточаване върху нещо по-различно то бебето.  Laughing  малко на майтап..  просто виждам, че и тука всичко говорят само  за колички, креватчета, дрешки.. това което ме вълнува и мен.. пък си мисля, те сигурно имат  и сериозна работа, да питам как се справят..
но дори и да си изкарам успешно тази сесия, живот и здраве, ми остават още 3 години следване с бебче.. и ако всичко, което не зависи от мен е наред, нещата които зависят от мен.. зависят само от мен   Mr. Green ... ooooh!  т.е зависи от мен само как ще се справя със следването   Joy

# 159
Baduizm, с първата бременност е така както описваш.  Laughing При втората и третата дори няма да забелязваш, че си бременна.  Mr. Green

# 160
Здравейте и от мен...

Всички са чудесни, булката-прекрасна... Хубав празничен ден и на бъдещата булка:))

Мамите с неразположения, да почивате много, работата няма да избяга... Не е времето още бебетата да се показват, затова-почивка. От опит го казвам:))

Количките и легълцата са много симпатични.... Аз още не съм на тази вълна, но ви се радвам на избора и вълненията.

Какво друго... По отношение на концентрацията и интелигентността на бременните, ще ви разкажа как онзи ден купих риба (лаврак), но не знам защо казах на приятеля ми вечерта, че е мерлуза, но по-рано му бях казала истинското и название и той каза, не, не е мерлуза, друго беше, и така аз започнах да налучквам, но и той не се сети...Накрая ровихме нета да я разпознаем по външния й вид... Много се смяхме...
Но това не е всичко, на следващия ден ми се обажда приятелка, а аз хапвам бадеми, и тя ми казва (не знам защо???) пак ли хапваш нещо, и аз, ами пак ли, защо пак??? И хапвам, какво хапвам....и докато се сетя, че бадемите са бадеми:)))) Много се смяхме отново и накрая тя ме довърши като ми каза, сега си мислиш, че си зле, но няма да станеш по-добре след като родиш, хо-хо, е, това на какво прилича... Собствената ми приятелка не пожела да ме държи в заблуда поне още 3 месеца:)))

Това е....Засега от мен... А коя бях аз..............!?
Поздрави   bouquet

# 161
Ехооо, ето ме и мен. Ходих до доктора да видим малката палавница какви ги е свършила снощи - ами нищо най-блажено си спеше, докато не я разбуди доктора, че започна да диша и тежко от яд, че я събудиха. Чак рамото си повдигаше в такт с тежкото дишане Mr. Green Беше много смешно - абе дете с характер още от сега. Не се е обърнала както предположи и акушерката, вика дано само не се е обърнала с дупето, защото тя по принцип се е обърнала на долу с главата, още на миналата консултация се видя. Но не би - просто нещо се е разбунтувала снощи. Пусна ми 10 минутен запис да види тоновете, и да засече контракция, че нали от няколко дни се оплаквам и от това. Нищо, каза че всичко е перфектно. Но да си продължавам нош пато още 5 дена поне.
И друго да кажа - пустата му глава днес си отговаряше точно на седмиците, в които съм си и каза, че бебонка тежи приблизително килограм, килограм и нещо Blush
Та така, прибрах се спокойна, че си и полегнахме малко и сега сме доволни Blush

# 162
didi-2,

Ако имаш контракции не е зле да пиеш и магнезий (може сутрин и вечер превантивано), питай лекарката си затова.
Липсата на магнезий може да повлиява тези процеси и той определено помага и може да се приема дълго време...
  bouquet

# 163
Добър вечер и от мен!

Аз цял ден не съм се спряла, сега сяам и гледам, че сте пописали доста;) Дидка радвам се че всичко с беба е ОК и стига с тези притеснения. Изживей си бременността щастливо и пълноценно, защото усещанията от първата бременност не се повтарят. Първата е някак си по-емоционална Simple Smile

Не знам на бебетата добре или зле им е като риткат по много, но дъщеря ми беше страшна кикбоксьорка, а беше супер спокойно бебе, само докато беше с каишките на крачетата беше по-кисела. Сега и малката ми буболечка е много активна, адявам се да е бебе като кака си.

А вече толкова колички и креватчета(евтини и скъпи) гледах и на живо и в нета, че направо ми стана каша в главата и чакам да ми се избистрят критериите и тогава да избирам  newsm78 Казах му на мъжа ми, че на финала май ще идем с едно бусче до Вис Виталис в Пловдив и ще напазаруваме всичко накуп, пък каквото сабя покаже Simple Smile

Вчера бях ужасно крива и се скарах с почти всички, горкия ми мъж как ме изтърпя не знам и днес си направих един бременнен пазар, взех си две роклички и се почувствах страхотно (качила съм снимки да ги видите) Simple Smile
Хванах да чета сега "Сватбата на Беки Б." и книгата започва обещаващо Simple Smile Стела ме запали по поредицата за Беки, за което благодаря, забавлявам се искрено   bouquet

Хайде стига толкова от мен, желая Ви лека, приятна и лежерна вечер  Hug

# 164
Момичета,
имам питане към скоро омъжените...
Имам близка, която скоро ще минава под венчило, но нещо не си харесва чаши... Бихте ли споделили опита си...
Случайно попаднахме на чашите и снимките на stella_a... Прекрасна булка си:)) Ако можете, помогнете:)))
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт