Много мина, мъничко остана през АВГУСТ аз да бъда мама

• 15 110
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
  • Лондон
В тази връзка, съм съгласна с теб относно поставянето на граници, на бебето трябва да се поставят такива, и в това се разпознава добрият родител, защото родителят е този, който в началото поставя модел, основите и това дава сигурност на детенцето, но също така да даваш любов на време е също толкова важна, за да е чувства детето ценено и важно,да знае,ч е е обичано от мама и татко, но и че има граници.
Е, да - това е Peace Тези граници едно време ги слушах всеки ден Laughing.... Ти да не си психоложка?  Wink

Сега наскоро излязоха доста статии тук как не е добре майките да са 'приятели' на дъщерите си, а да са си 'родители' с граници и правила.
Ето тук го намерих също http://www.canada.com/vancouversun/story.html?id=d4ec2e78-2845-4 … 80ce-2e0bee868b60
Накара ме да се замисля...

Мишимади, браво - ще те гледам на всяка цена!

# 76
Ама, eya, според мен в тая статия нещо е тотално сбъркано. Или дефиницията на "родител-приятел" е твъъъърде странна.
Според мен да си приятел на децата си не бива да означава да си неадекватен, инфантилен и т.н. За мен това означава просто да има диалог, доверие, толерантност, търпение, разбиране. От двете страни. Мен ако питате, деца се възпитават най-добре чрез личен пример.

# 77
Bizu въобще не се притеснявай! Случва се!
bobito81 по принцип на етикетите на дрешките пише или на колко месечно бебе отговаря или сантиметрите, колко е дълго. Така, че и в двата случая ще се ориентираш, защото в началото бебчето е около 50-53 см., а после го мерят всеки месец на детската консултация и пак ще знаеш какъв номер да вземеш.
stella_a много ме развесели с тая ръкавица - е такова нещо още не ми беше влизало там!  Joy Съжалявам за простотията, ама ще падна от стола - много изобретателни хора има... Joy ooooh!
Morskafeia аз ще използвам детския прах на САНО - израелски е и съм много доволна - до скоро Крис го перях с него и нямам никакви оплаквания, имат и омекотител за бебета, а за японската фирма не мога да дам отзиви, защото не съм я ползвала. Може би и този път ще заложа на НУК и БЕБЕ КОМФОРТ. От баткото съм много доволна от продуктите им, а и той други не искаше. Абе, човека си беше с характер от малък.
Котката Марта на 100% подкрепям твоето мнение.
Аз пък по между другото се сетих нещо да ви се оплача. От известно време Крис не иска да пие от шише от което сме пили аз или баща му. Да не говориме за лъжица или да му опиташ от храната. Оня ден почерпих едно дете от неговите бисквитки и той повече не ги докосна. А преди да пие от шише в къщи пита дали аз или баща му сме пили от него и ако му кажа - да - не иска да пие. Направо съм в шах  #Crazy  newsm78 От къде сега тая глупост я измисли, не знам? Може и в градината да са го научили.

# 78
Виждам, че вече мислите с какво ще перете дрешките на бебето - аз много се радвам че вкъщи си имам сестра - форумджийка, която е маниачка на тема деца - всичко знае и съм спокойна. За биберони ми е казвала задължително Нук, шишета на Авент, прах за пране също ми е казвала, но сега забравих какъв беше точно - знам със сигурност че е течен, но ще проверя у нас!
Това с Пх-то и аз мисля че е прекалено, щом се чувстваш добре и ходиш на прегледи няма проблем! Течение е ясно че си има в такова състояние :о)
Хайде вижда се края на работния ден, горе главата. Желая на всички приятна вечер и до утре сладуранки!!!

# 79
мамадона, Крис случайно да е зодия Дева? Алтернативно някоя друга от земните зодии, но Девите са най-особени в това отношение... такива истории мога да разкажа за кръщелника ми...  Rolling Eyes

# 80
  • Лондон
Е, то това беше по вестници, които си жълтеят... и те по-скоро визират майките, които ходят на партита с децата си, обличат се като тях, напиват се с тях, правят си пластични операции и т.н.  На запад са малко по-различни от нас и така разбират приятелството Simple Smile  Диалог, доверие и другите хубави неща, които си изброила рядко се срещат по тези географски ширини  Wink То и при нас така стана за жалост....  Cry , че и по-зле...

mamadona, имаш си малък Майкъл Джексън у вас  Laughing Това на майтап. Питай го какъв е проблема...  Вероятно наистина в детската градина ги учат така - и с право...
В интерес на истината и аз не пия от шише, от което са пили майка ми и баща ми и не обичам да ям от техните вилици ( не съм Дева - Лъв съм).

# 81
Водолей е. Но предполагам, че в градината ги учат така. А той просто го пренася в къщи и смята, че се отнася и за нас с баща му. Не че има нещо лошо, но по принцип не ми стана много приятно. Питах го, но не дава някакъв смислен отговор.
eya това за Майкъл ще се направя, че не съм го прочела  Joy

# 82
Водолей е. Но предполагам, че в градината ги учат така. А той просто го пренася в къщи и смята, че се отнася и за нас с баща му. Не че има нещо лошо, но по принцип не ми стана много приятно. Питах го, но не дава някакъв смислен отговор.
eya това за Майкъл ще се направя, че не съм го прочела  Joy

Ъм, да, Водолеите също са леко особени по отношение на личното си пространство.
Не знам... за мен споделянето на прибори и т.н. с близки хора е нормално. Като бяхме малки, средният ми брат никога не искаше да пие от едно шише с останалите и му се случваше да остане жаден - например на път за морето в колата. Никой не мъкне 5 отделни, надписани бутилки с вода, нали?
Е, всеки си има право да е себе си. Аз по принцип съм склонна към повече физическа близост.

# 83
Коте аз съм зодия Дева и си помислих че това което Мама Дона е написъла за малкия Крис се отнася и за мен аз съм същата едно към едно.Наистина девите са такива.

# 84
  • София
Ми то и аз не обичам и не ям, и не пия от от приборите на мама, тати на сестра ми.. но като съм била по-малка може и да не е било така не помня.. иначе съм много гнуслива(козирог съм) .. мъжо е Дева и от моите прибори не му е неприятно да яде принципно или да пие вода от моята бутилка.. то е хубаво, че малкия не иска да използва за консумация на другите нещата, но от на мама и тати и то така изведнъж малко е странно..  newsm78 може наистина в градината да ги учат..незнам

# 85
Грацицияна честита сватба!
Желая ви дълъг семеен живот,много да се обичате и да остареете заедно Hug
Давай снимки ,не се потайвай.......виждам че си тук Laughing

# 86
  • Бургас/Пз
Ако някоя от вас проявява интерес към йогата за бременни може да види това: [picasaweb.google.bg]

# 87
  • SZ
Момичета и с моето дете е така.Мони е на седем и също е станал много гнуслив.Шишета,лъжици,вилици и т.н.Даже по едно време не си подаваше ръката на по-възрастни хора,за целувки да не говорим.Колко срам съм брала.Отдавна вече не ми дава и да го целувам по устничките,а така обичам.Знам,че принципно не е много хубаво.
Мамадона според мен май просто порастват дечицата ни,това е!
Не знам за зодиите,аз съм водолей и като се замисля и аз не обичам много,много да си споделям личните вещи.С изключение на най-близките ми хора.

# 88
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички за информацията за перилните препарати и бибероните Wink
Мила Ея, благодаря ти за статията, прочетох я, лично аз съм съгласна с твърденията в нея. Този феномен, който се наблюдава на в някои от западните страни е наистина пагубен за израстването на детето, както и за  неговото лично пространство и сформирането му на личност.
В България също се наблюдават подобни случай, може би не в същата форма, но се срещат.
Моето лично наблюдение е че днешното поколение млади родители са склонни много бързо да преминават тази граница от ролята на родител да приемат ролята на равен, на приятел. Но моето лично мнение е, че по този начин се губи авторитета на родителя и по-горе споменатите ефекти настъпват.
Едно дете има нужда от авторитет и този авторитет да е неговият родител, така се изгражда сигурност, стабилност и увереност във собствените се възможности.
А относно въпроса ти - да психолог съм и работя със семейства, преминаващи през тежки моменти в живота си и техните деца. Ти с какво се занимаваш?
Пожелавам на всички лека вечер!!!

# 89
искам да споделя с Вас най-вълшебният ден от живота ми до момента. Това са една част от снимките, които днес взех от фотографката. http://picasaweb.google.com/htmlski/ANIandKALIN  Надявам се да не ви досадя,защото са много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт