58 торти вдъхновени от Тандури

• 15 510
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
Включвам се набързо за да ви почерпя виртуално за рождения ден на мъника днес.   bouquet

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 18:22 от raya_usa

# 256
Анет, ами че то ние сме дрийм фамили, бре, да ни се ненадяваш!  Simple Smile В  спалнята имаме едно супер мини телевизорче, което обаче не е пускано (дори и денем) най- малко от 6 мес. Компютър няма там, а и лаптопи никога не влизат в нея стая.
И какво,значи ще живеем лонг, хепи и хелти, така ли? Ехе!  Simple Smile

Мога ли аз да си призная, с бой или без, че макар чак като лудите съседки по маса на Зора ( З,  Hug) да не съм била, и аз съвсем допреди  малко преди да забременея въртях очи и се дразнех на бебета в самолети и деца в съседство на мероприятия. Мога даже да си призная, че се изпокарах с близка приятелка, защото тя искаше да дойде с бебето си на моята сватба, а аз деца не исках (тя в крайна сметка въобще не дойде, макар че и историята в случая беше малко по- друга, все пак вечерен коктейл ресепшън, на високи маси и в арт музей и бебе..., но както и да е). Идеята ми е, че не е чак толкова идиотско да не искаш деца и всичките им там шумове около себе си, но чак пък да се преместиш в другия край на ресторанта- ту мъч според мен.  Rolling Eyes

Кампари, за какво по -точно става дума? Ако е за някакво лекарство или нещо нужно за болест или дете, сигурно много от нас биха се опитали да помогнат.

Ева, имаше навремето един мастит бандит в СЗ, дето държеше половината хотели и заведения, нещо с К му беше името, да не е той шеф на майка ти?  Confused
За работна виза- май е все по-трудно, най- добре е, ако вие имате зел. карти или гражданство, да подадете и за нея и тогава тя по- лесно ще вземе работно разрешение (не виза). Успех (ако не друго, поне майка ти е млада)!

Рая, сега остава и ти да кажеш, че сама си я правила тази торта! Супер е!

# 257
  • usa
Ха привет! Моите новини от днес да че 1.е много хубаво без деца понякога 2.уест сиатъл е чудесен,охххх и 3.бях на интересен семинар за медии и деца и секс и хранене..ха признайте колко от вас имат пс или тв в спалнята си? (има данни че тв в спалнята на децата е много очевидно корелираща с дебелия,логичен ? е-защо детето има тв в спалнята на 1во място). Аз да кажа 1-нямаме,на етажа на децата няма ни едно информационно средство,тв имаме 2-1 в мазето  к е на моите години и никой не го гледа и 1 в хола.За миз и др с по-големи деца-имало уеб станици за монитъринг какви медии следят децата (забравих линка)

телевизор имаме точно един брой, който от половин година е без кабел или сателит, използва се предимно за двд-та. албена има компютър в стаята си, трябва и за домашните. на силвия се развали, но той беше и без това безобразно стар и бавен и тя не го използваше. аз лично съм на принципа, че със следене и забрани работата не става. ако детето има желание да свърши нещо неразумно, ще намери начин. разчитам на разговори, обяснения и подобни и се надявам разумът да победи.

# 258
Включвам се набързо за да ви почерпя виртуално за рождения ден на мъника днес.   bouquet

Да е жив и здрав!   bouquet

Само аз ли не се дразня от деца в самолети? Винаги се радвам като ми се падне да седя до дете, обичам да се занимавам.

Ние имаме един старичък телевизор, възрзан за ДВД. Мъжът ми направи намек да сме купували по-голям, с плосък екран... Що ми се струва, че има по-добър начин за харчене на тия пари...  Grinning

# 259
Никаква техника няма в спалнята ни. За сметка на това извън нея има един грамадански ТВ и два лаптопа.

За децата, радвам се, че много хора са като мен  Laughing Аз в самолет като чуя рев на бебе се чудя майка му и татко му защо не направят нещо. Страшно се дразня от безхаберни родители, и преди се дразнех, сега сигурно и повече. Изобщо, гледката на щураво дете на неподходящо място ( или бебе на коктейл кесепшън) ме изкарва от обувките. Ние миналата седмица установихме, че излизането вечер с Александра приключи, защото тя отказва вече да спи в кошчето за кола или в количката.  Simple Smile

Случката с ресторанта ме шашна, защото освен по количката лелите по нищо друго не разбраха, че сме с дете. Тя не помръдна и не издаде звук през цялото време  Grinning И изобщо тия демонстрации .. малко са ми странни ... даже започнах да търся причини, обяснявах на мъжа ми, че може жената да не може да има деца, и да не й поняса гледката и т.н. от хиляда кладенеца вода извадих, и накрая дойде сервитьорката и обясни, че на въпросните госпожи явно носа им стига тавана и са й обяснявали разни неща, които даже не искам да знам... Както й да е. Да затваряме темата, радвам се, че всички са възмутени колкото мен!  Laughing

Рая, да ти е здраво и усмихнато детенцето! Честит празник.

Кампари, за какво става въпрос ще уточниш ли?

# 260
Никога не са ме дразнели бебета, даже съм се радвала много, ако се случа някъде до бебе. Виж, 3-4 годишни разлигавени дечица и сега ме дразнят. Но аз по принцип обожавам всички видове бебета до 1-1.5 годинка, тъй че сигурно е от това.

Честит рожден ден на Матю! Щастливко е той, като гледам тортите на мама. Да ти е жив и здрав, Рая!

Хиър, хареса ми прочетеното за тухлената стена и дивана, много. Thinking

# 261
ЧРД на Матю,да е здрав!ТортАта е върха,май ще ме зарибите с този фондант,макар да не съм го виждала дори как изглежда..
*
Хубаво много за тв това което прочетох; страшно беше вчера като попитаха и 80% от залата пълна с хора с мин мастерс степен вдигнаха ръце което пак ни връща на любимата ми тема че децата не са калпави,а ние сме за бой..
*
миз-разбира се си права; но дамата говореше за стъпката от про-ана уеб страници до болестта (пример)и идеята беше че ако се хване овреме какво гледа детето може би може да се помогне (над 70% от родителите на деца 8-12 не могат да посочат повече от 1 предаване/списание к децата им четат/гледат)

# 262
MrsG,   за щастие не става въпрос за лекарство. И много ми се иска никой няма нужда от лекарства.
 Става въпрос за нещо, свързано с хобито ми. Трябва ми превод, за да преценя дали ще ми свърши работа и ако ми свърши работа евентуално да го купи някоя от вас, която се съгласи, а аз ще си го платя, както вече казах. Grinning
Разбира се, не мога да се сърдя ако никой не се навие, защото предполагам, че ви е дошло до гуша от молби за правене на услуги.

Става въпрос за ето това  http://www.magic-mural-factory.com/Level_4/Colorwash/Colorwash_kit_details.htm

Зора, върнах се назад да зачета темата ви. Искам да ти кажа, че и в България има такива екземпляри като въпросните госпожи от ресторанта. Но ти, предполагам, си наясно, че е така.

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 19:34 от Анонимен

# 263
*
Хубаво много за тв това което прочетох; страшно беше вчера като попитаха и 80% от залата пълна с хора с мин мастерс степен вдигнаха ръце което пак ни връща на любимата ми тема че децата не са калпави,а ние сме за бой..
*
Не знам дали съм от 20-те процента, но мисълта за телевизор в спалнята мене ме плаши по-малко от мисълта някой отнякъде пак да ме контролира и гледа изкъсо дали съм качествен родител, и дали ставам за рекламно лице на списание "Parenting". Заляти сме с брошури и образователни инициативи как да сме по-добри родители, и това за телевизорите и компютрите е приказвано безброй пъти, и от тази хронична лапма в главата ставаш ли за родител, или не, понякога може и да загубиш удоволствието. Най-добре човек просто да си върши работата, доколкото може. Мене повече ме натъжи последната анкета на сайта Babycenter.com. Въпросът беше: Минавало ли ви е някога през главата, че не ставате за родител? Писах се с чиста съвест сред 75%-те процента, отговорили положително. Останалите 25%, честно казано, не бих искала да ги познавам, асоциирам ги с агитката от филма "Малки деца".
П.п. Между другото, един от малкото поводи, които са ме карали да се замисля дали да не гледам малко повече телевизия, беше едно изказване на учителката на едно от децата. Жената каза, че много обичала да гледа "Super Nanny", давало и самочувствие, че колкото и да се отчайва на моменти от способностите си на майка (тя има 3 дъщери), това предаване й вдигало самочувствието. Страхотна учителка е, да не пропусна да отбележа!

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 19:41 от блажка

# 264
блажка,да,инфо има и въпреки него не знаем какво четат децата ни,мкодн се пълни от 6 сутрин и лаптопите за 3мес се продават като топъл хляб;за мен информираността не намалява удоволствието,но остава основния ?-какво се прави с информацията,очевидно редица хора не правят нищо макар да я имат (данните за дебелите деца са аут от 10 години и % на затлъстяване пак расте). За мен пък цитираната накета от Перънтинг е по-скоро радостна,едва ли има читав човек к в един или друг момент не се е запитвал съшото..

# 265
Джи, уви, разумът надделя, днеска даваме депозит за просторен, всичко включено, не даунтаун, без червен диван апартамент на същата цена.

Зора, учудва ме колко obnoxious си е позволила да бъде тази жена. Молиш да ти сменят масата и толкова, защо ще дърдориш допълнително? Много ме настървява чак такъв егоцентризъм.

# 266
Хиър, и мен ме учудва, но се опитвам да се абстрахирам от мисълта, и да оставя всеки да мери света със собствения си аршин.

# 267
Рая , честит ти рожденик Матю да ти е жив и здрав и много да го слушате. Тортата е супер
Зора, случката няма да я коментирам Shocked. Ние сме излизали 2-3 пъти с Плами на ресторант, всичко е минавало без проблем дори много са му се радвали. / сега ако отидем въобще няма да е така ама това е друго Laughing/
това за пълните хора ме ядоса малко , ама кво да се прави луди всякакви Crossing ArmsВярно е че пълнотата е доста голям проблем , ама защо си мисля че алкохола, наркотиците, това че хиляди умират на пътя защото карат с несъобразена скорост е доста по- голям.
Хиър, а честит нов апартамент  bouquet
Бенсън почерпи една паста с боза от БГ. Много добре да се забавлява те с АJ и със сестра си и татко си Hug  bouquet

# 268
Ах, този усмихнат А.К.!!!! Иде ми да го схрускам! Джи, пиши по- често, че като му видя усмивката и аз май се усмихвам в отговор  Grinning.

Много ме мързи да пиша, но при нас всичко е ОК, Данни започна да свиква да спи сам в новото си креватче и дано така да е и занапред  Rolling Eyes... Тумбака ми определено освен като триглицеридно депо изглежда и като бременен вече...

Рая, страхотна торта! Да ти е жив и здрав сладкия рожденник... Я, кажи този красив тортен дизайн сънува ли го?

# 269
Джена, не се притеснявай, скоро няма как да ви стигна..аз от 3 месеца се каня да си взема новия фотоапарат, който хич не може да се сравнява с вашите, тъй че скоро няма да се похваля с нещо изключително.  Laughing

Хиър, честито!!

Мен невъзпитаните деца на всякаква възраст ме дразнят, но за тях поне имам оправдание, докато невъзпитаните възрастни са ми много по-неприятни.

Ние доскоро нямахме нито един телевизор ( нашите и 2-та се счупиха), сега имаме 2 малки - един в трапезарията, един в хола. Наложи се, защото малките ми разсипаха лаптопа от мъкнене, за да си гледат филмчетата на него, та компромисният вариант беше това. Децата скоро лаптоп няма да получат, може да се работи на стационарния ( като му откачим Интернета) за домашни и разни други работи, а интернет само от лаптопа на мама и тати и под зоркия им поглед.
Кабелна телевизия нямаме, изключително рядко гледаме ( дори новините дърпам по-скоро от нета), гледат се предимно филмчета на ДВД, които са добре " сканирани" и одобрени от мама и тати ( разни там Спондж Боб и други изроди не ги тача хич, баща им повече се отпуска и малкия се е научил, че "тати понякога дава гадни филмчета, ама мама не"). Много книжки четем непрекъснато, гледам и за мен голяма ползва започна да има, започнах да говоря по-правилно Simple Smile Даже Калин за деня на майката ми написал в училище, че аз съм специална, защото му чета много хубаво книжки( аз разигравам цял театър, баща им обикновено е много изморен от работа за да се прави на маймуна по това време и те ме гледат със зяпнали уста)  Laughing

Рая, страхотна е тортата!

Анет, решила съм засега май космическият кораб на Бъз Лайтиър и самият Бъз Лайтиър, да видим дали няма друго да ми хрумне. Аз се тръшнах болна точно днес и направо не мога да мръдна, та не знам как ще го започна, днес трябваше фигурката да направя.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт