58 торти вдъхновени от Тандури

• 15 509
  • 311
  •   1
Отговори
# 270
Не, не е сигурно още за апартамента, може и да не ни одобрят и да си ни върнат депозита...  Confused

# 271
Честит рожденик Матю на Рая! Много да ви радва и да е много здрав!

Вие пък, какви се тези експириънси с деца по ресторантите?!? Никога не съм имала проблеми, ако някой има, да си заминава. Аз няма пък да се затворя в къщи, само защото имам дете? Да ви кажа, честно и за коктейлите се чувствам така, понякога предпочитам да отида някъде с детето, отколкото никъде да не отида. МрсГ, хахахаха, точно на такава сватба бях, много добре ни беше с детето, хахаха!

Блажка, аз съм от тези дето се съмняват често в родителските си способности, аз принципно се съмнявам в много неща, ама това ми се струва нормално...

Бенсън, да за обличането точно същото ни се случи вчера и днес, и на всичкото отгоре бос го оставих да ходи и му измих краката с хладка вода. Grinning

1 пц + 2 работни, 1 тв в хол и офис; в Бг - 1 пц, 1 тв, 1 стая за спане и работене, да видим как ще ми се отрази.  Марти така и не мога да го сложа да гледа филмчета, все има нещо друго за правене и не мисля, че е загубил.

Хиър, а дано  Peace

# 272
[какво се прави с информацията,очевидно редица хора не правят нищо макар да я имат (данните за дебелите деца са аут от 10 години и % на затлъстяване пак расте).
И защо не правят нищо, като не им липсва информация? Минават ли тези деца на индивидуален семеен план например? Препращат ли ги педиатрите на диетолози или някакви други специалисти, най-малкото да им изследват метаболизма, или просто бутат в ръцете на родителите поредната разпечатка, продиктувана от централните директиви, и дуднат над главите на родителите как не си вършат работата? Дотам ли спира контролът, или се прави мониторинг ако не всяка седмица, то поне всеки месец?
Какво се прави, за да се включват такива деца в спортове? Ако това наистина се осъзнае като проблем на нацията, би трябвало да се отделят и необходимите средства и родителите финансово да бъдат стимулирани да го правят, да записват децата в спортове срещу отстъпка в таксата, например. Има ли лагери за деца с наднормено тегло, и кой покрива разходите за тях (в България преди имаше, сега не знам как е).
В интерес на истината, единственото семейство, в което съм виждала телевизор в стаята на децата, бяха родители на малки атлетчета. Но това не е показателно, не претендирам, че съм ходила в достатъчно хорски къщи.
От класовете на моите деца досега се сещам само за две момиченца с наднормено тегло - и двете ги помня като будни деца, едното го пишеше из брошурите като star student, майката беше, а може би също е, от активистките на качественото родителство. Самата тя е слаба, висока жена. Малко вероятно ми се струва да е неинформирана. Сред мексиканското население съм виждала масово затлъстяване на деца обаче.
И все пак, презумпцията, че децата са дебели, защото родителите не са информирани, мене ме дразни. А някои т.нар. изследвания направо ме ядосват. Преди 3-4 години една сутрин националното радио гръмна с поредната новина на учените - че хората, които се движели редовно, затлъстявали по-малко от хората, които не се движели. Колко време им е трябвало, за да стигнат до това гениално прозрение на научната мисъл, не знам! А може би просто преливането от пусто в празно е най-лекият начин за отчитане на дейност.

# 273
Зоре и аз бих казала да не им се дразниш, макар че и на мен да се случи, ще има да го мисля, к'вато съм емоционална. А и поради същата причина тръпки ме побиват само като си помисля за предстоящото ни пътуване със самолет  ooooh! , Ричард предложи да купим 150 чифта тапи за уши предварително  Laughing
Мен бебешки плач никога не ме е дразнел преди да родя ....... ама сега нещо в повече взе да ми идва  Embarassed .... Ми то малката все едно на XTC ...... луда ме прави (аз пък да се оправдая) ....а още не е проходила  ooooh!
Хиър дано вземете апартамента.....щом ви харесва  Wink
ЧРД на Матю!!!  newsm38 ! да има щастливо детство!  и мама все така да му прави такива страхотни торти!
МАЯ Аталантова много сладка!! и тази Пина два пъти колкото нея Simple Smile за дълго ли ще я задържите, че като я гледам сигурно за четирима яде  Laughing

# 274
Блажка, според мен мексиканците лесно затлъстяват, заради храната си - пържено до забрава. А и са относително ниски и това увеличава риска, и като добавиш днешния начин на живот с малко движение и ето ти го. Но и доколкото съм чувала много джънк се яде там, а и като цяло сред ниско-платените прослойки на обществото и ето ти дебелеене.
Аз все си мисля, че населението на земята слабо няма да остане и според мен е част от еволюцията - повече храна, по-заседнал начин на живот - по-дебели хора. Преди сме умирали повече от инфекциозни заболявания, сега ще умираме повече от диабет и сърдечно съдови. Анет, обобщих ли ти професията с 2 думи? Simple Smile

# 275

Шшшш, нИ и викай тЪка, щЪ тЪ биЙ  hahaha

разбрах, че сте в София, май  newsm78, айде на разходка с нас  Hug

Рая, честит рожден ден на Матю, да ти е жив и здрав и много да те радва!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Джи, АК е трепач с новата фризюра и този сигначър смайл Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 17:43 от Jenna

# 276
  • У дома
Рая, честит ти рожденник!!!  Heart Eyes Да ти е жив и здрав и само да те радва. За тортата - нямам думи, останаха ми очите в нея.

penguin , Пина ще си я взимаме от време на време, но за по един ден, че нашия татко мърка, че миришела на куче. Rolling Eyes

# 277
Рая, да ви е жив и здрав рожденника.
 Пак сте захванали сума теми.Затлъстяване прочетох.Застига ни.Телевизия-имаме, гледаме(в хола и в кухнята са).
По повод случката на Зора....какво да ви кажа, аз съм от друго тесто, явно.Не ме шокира, не предизвиква смут у мен, не бих приела лично.Никой не знае каква е точно причината.Представете си дъ уърст кейс сенарио-загубила е жената наскоро внуче на горе-долу същата възраст, или самата тя не е могла да си има дете, а токлкова е искала.......Хора всякакви, съдби още по-шарени....Дано ме четете правилно.За протокола, изпадала съм в такава ситуация.Даже им давам кредит на такива хора.Сто пъти по-съгласна да седне в другия край на ресторанта, отколкото да ми мята зли погледи, да пуфти нервно при всяко гукане на бебето ми, етц......

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 05:59 от ТинаХрис

# 278
Тино, чети горе. Както писах по-горе и на мен ми минаха тия мисли.
Това беше докато не се оказа, че лелите просто са си кобри, и коментарите не са били в тази посока.

# 279
честит рожден ден на матю newsm38, да е здрав и усмихнат, да радва мама и татко! райа, отново страхотна торта smile3501

# 280
Тино, чети горе. Както писах по-горе и на мен ми минаха тия мисли.
Това беше докато не се оказа, че лелите просто са си кобри, и коментарите не са били в тази посока.
  Така де, така...не е изключено и да са си кобри.Непонятно, но нека си се развиват.Аз пак да кажа, мен няма да ме обиди, че некви кобри няма да искат да съскат край гарджето ми Simple Smile
  Па и да си кажем честно.Ние като остареем и си се съберем някъде да си лочим мохито и да си се кискаме на старчески глупости, дали ще искаме да ни реве някой на главите(тук говоря за деца по принцип, да не се отнася към Александра!!!!!!!!)  Laughing
  Баси толератната, но и обективна, се изкарах Mr. Green

# 281
  • Boston, MA
Май ще ни прескочи Лаймската - няма вече температура, но ще си направим изследвания другата седмица все пак.

Аз след тази седмица и специално този уикенд мога да заявя, че съм майка на едно такова, от които се дразните (2 годишно, тръшкащо, невъзпитано, не от липса на опитване, но кой ти брои), изобщо можем да го даваме Дани под наем като birth control. Да ми е жив и здрав, нищо не ми остава, освен да се надявам, че е пак някакъв период, а не истинският му характер лъснал. Първо си викахме болен е, после недоволен е, вече не останаха извинения.  Laughing Точно се бях похвалила, че започна повече да говори, отколкото да мрънка, сега пък взе да реве и тръшка за всичко, дано в един момент всички приказки, дето ги говорим, имат смисъл...

Имаме телевизор в нашата спалня, но не го гледаме от доста време, добре ни се отразява на четенето. Иначе телевизора в хола си го уважаваме, компютрите също. ДВР-а ми е най-любимият приятел, сега е пълен с разни последни епизоди на сезони, а също и Кюриъс Джордж, няма такъв кеф, вече не мога да гледам нищо с реклами. Дани няма да получи ТВ в стаята дъъъълго време още.

Биз, хич да не ти пука за книгите, никой няма толкова време и мозъчен капацитет да изчете всички книги написани... Аз със списанията си, като не мога да наваксам, ги нося в офиса и ги прехвърлям като (ако) се сбъркам да ида във фитнеса, и после ги оставям на общото благо в женската тоалетна (рециклирам, ама не в оня едновремешен смисъл на рециклиране на вестниците  Laughing).

Хиър, дано намерите хубав апартамент!

Последно, но най-важно - да е жив и здрав Матю, да е весел и усмихнат! Страхотна торта!

# 282
Бубка, радвам се на добрите новини!  Grinning

# 283
блажка,не съм съгласна с теб; mislq че се прави много,но хората разчитат много на у-щето/ офиса/ правителството или нам си какво си да им направи живота читав,което очевидно не става;  проблем за мен е културата на "not enoughness",все нещо някой не е направил като хората,но тоя някой никога не съм аз;
*
Биз-мерси,в 6та си Laughing
*
Бубка - чудесно за не-кърлежа; период е описаното,при някои продължава по-дълго,но е нерви-късащо

# 284
Рая честит 1ви рожден ден на детенцето ти ,тортата е страхотна ,как си изпипала фигурките отгоре само,знам колко време отнема такъв проект.Браво!

Бубка...браво че нямате Лаймска,дано на Дани бързо да му мине този тръшкащ период...абе ще мине..няма как ,да ти е жив и здрав само!

бенс...чета те с интерес ,нали и аз от толкова време не съм била в БГ.

Елла от месец започна да гледа телевизия ,преди изобщо не си задържаше погледа - сега е свикнала сутрин да гледа  Сесами стрийт,и по добре ..тъкмо да се поразбудя малко.
Да ви кажа честно отдавна практикувам трикове за да избягваме тръшкания ,винаги нося нещо за рисуване в чантата,винаги нося вода ,бисквити,лепенки.Научила съм я да оставя играчките в магазина когато излизаме от него ,казвам че топката или плюшената играчка (примерно) ще спи и трябва да я оставим да си почива,ако не иска да си тръгва измислям куп неща ...казвам примерно че К. (кучето ) плаче за нас защото иска да ни види и че и е мъчно за Елла и трябва да се прибираме.Никога не и казвам "не" ,винаги казвам "добе,по късно" .Ей такива хитринки практикувам непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт