Исках само бързо да излезна и в живота твой, мамо аз да влезна!

• 17 736
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз да се включа в темата.
Алекс се роди 25 дена преди термина, тегло - 2400, ръст - 45 см. В епикризата му пише "недоносеност I степен. Хипербилирубинемия. Кожа - розова с морфологични белези на интраутеринна хипотрофия. Намален мускулен тонус." 2мата се оказахме с различни резус фактори, изкарахме 9 дена в б-ца. Във вторник педиатърката ще дойде на гости.
Доста си поплаках 1вия ден в болницата, защото ми се видя толкова мъничък.
Още в болницата започна да се храни малко по-добре и започна да наддава по 30гр на ден. Даже преди да ни изпишат бил качил 60гр, но може и да не са го премерили правилно.

Във вторник се надявам педито да даде повече насоки.

# 211
честита месечинка на Дани ! baloni          Viki_76  ,  а Вики как е днес?дано, е по-добре Hug

Здравейте и от мен !
 Как сте милички ?!
 Почти не ми остава време да пиша . Сега точно се прибрахме от разходка и гледам времето ще се разваля отново ...
 Едни дъждове ... ужас ...

Мислите ли вече за почивка, за моренце ... и къде ... с децата ли ?!
 Ние още сме в чуденка ?!

# 212
  • София,
Здравейте и от нас, аз да Ви се оплача най напред, че то който дърпа дявола за опашката е така  Mr. Green от днес пак сме със сополи и ние и отново - за кой ли път  newsm78, а зъби ли са какво е знаем ли  newsm78, то от три дни всичко се гризе неистово и само мрънка и реве, за нищо, сега и направих една инхалация, да се чисти носа по лесно, и дано не почне пак да кашля и повръща, че тъкмо днес изсъхна столът за хранене и го сглобихме ooooh!. Вече ми иде да се  #2gunfire Ако взема да събирам секретите докато ни изникнат всичките зъби сигурно ще напълня три цистерни  Mr. Green
А и това скапано време, може и да сме настинали  #Cussing out, въпреки, че не сме излизали тези дни.
А днес вижте с какво се сдоби нашата малка принцеска http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4165  кошницата вече и омаля, а и нестои мирна все се надвесва напред, въпреки че е вързана, но и немога да я закрепя добре, че няма отдолу поставка и все се мърда, та трябва да я държа, ужас.  Сега вече няма къде да мърда  Mr. Green

Добре дошла на AnMary! Да ти е живо и здраво бебенцето!   bouquet Много щастие и късмет в живота му желаем!
Ако има проблеми ние сме на среща, ще помагаме кой с каквото може! Нали така?? Hug
Усмивка и ти се появи, ако се задържи така лошо времето тая седмица всички ще се появят  Mr. Green, ама по добре де се оправи, че в къщи не се стои! Хайде да полегна да подремна докато мрънкалото спи! Hug

П.П. Честита месечинка на Дани!

# 213
AnMary  bouquetдобре дошла и от мен!жив и здрав да е малкия Алекс, и многоооо послушен Simple Smile.

# 214
  • София,
tonyy на Вики хареса ли му мръвката? Вероника днес с такава охота омете едно бурканче телешко месо, че чак ме шашна и тя обича месце и то много!  Hug

# 215
  • Варна
Dundurela, нашето столче за кола е същото (само, че в синьо). Много съм доволна, особено от подвижната част, която огражда отпред. Вики си я ползваше ту като масичка, ту пляскаше с ръчички върху нея - много му е забавно.
Интересно ми стана обаче - явно имаме подобен вкус - и кошарите ни са еднакви, а сега и столчето за кола (а не мога да кажа, че са много популярни, поне доколкото зная).  Grinning
Гери, Вики сякаш има мъъъничко подобрение - пак вдига високи температури, но през по-големи интервали. Още не яде нормално, а и от температуропонижаващите се сдобихме с разстройство. Надявам се утре вече да е по-добре.
AnMary, добре дошла при нас!   bouquet

# 216
стискайте ни палци-отиваме ,при невролог.окоза се ,че малкият е  с нистагъм.дано всичко е ОК!

# 217
  • София,
Гери какво пак те ошашкаха мила,  Praynig и стискаме палци всичко да е наред, а какво е това нещо ?

Вики 76, и на мен много ми хареса точно това столче и то точно заради облегалката отпред, май наистина не са много популярни, тя и продавачката в магазина много се зачуди "Ама Вие точно на това столче ли държите с Бейби гард отпред ?" А те са само две марки, които произвеждат такива столчета, едните са българските на Мони и тези китайските на Бертони. Ама на мони нещо тапицерията беше много груба и имаха само едно в магазина, явно изостанало и то беше в синьо иначе аз исках червено да е, ама и това много ни хареса, наистина е много хубаво, тези на Бертони са нови и вашето ли е на Бертони?

# 218
  • Варна
Да, Бертони е. Аз лятото слагах една пелена - да не се нагрява плата на столчето, а и като се изпоти детето - лесно се пере. Друго, което мислех да ти дам като идея е да пробваш пластмасов лигавник (тези, които имат в долната част нещо като контейнерче). Като повърне детето, по-голяма част от "материала" се събира там. А и като яде бисквити, там се събират трохичките и е много удобно.

Гери, стискаме палци. Пиши после как е минало, а и какво означава нистагъм.

P.S. Намерих определението за нистагъм: Непроизволни, бързи и ритмични движения на очните ябълки, но пак не ми е много ясно. Както и да е - дано всичко при Жорко е ОК.

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 18:59 от Viki_76

# 219
  • София,
Вики благодаря, идеите са страхотни, то аз като пътуваме винаги и слагам тензухени пеленки и постоянно я бърша, че тя много се поти, особено като спи! А за лигавниците ползвам едни гумени или по точно мушамени, с джоб, ама понякога и те не помагат. То като повърне на фонтан нищо не помага! Thinking

# 220
д-р Ишкиева,(невролога)каза че детето ми е добре. Жорко  няма нистагъм. .скоро водих малкия на очен преглед ,и след прегледа специалиста ,не каза нищо за нистагъм .Да, обаче аз взех да гледам какво пише на епикризата и освен ,че пишеше, че Жоро е с миопия пишеше и ,че е с нистагъм.аз се стреснах, и за това звъннах на докторката за да го прегледа.Та ,и д-р Ишкиева се чуди защо офталмолога е написал ,че малкия е с нистагъм-след като не е така ooooh!както и да е Laughingта значи,прегледа мина много добре и всичко е наред.Господи благодаря ти!!!бях се притеснила много ,вярвайте. #Crazy

# 221
Dundurel4e На Вики много му хареса пуешкото, пу-пу дано е така и за напред взела съм и пилешко със зеленчуци, но ще му го дам във вторник , нали се редува един ден месно един ден зеленчуково Wink Столчето ви е много хубаво и нашето е Бертони Peace  Hug
Viki_76 И аз ги гледах тези лигавници и се чудех дали са удобни... newsm78, иначе имам толкова много лигавници /за да имам за смяна/, че Вики и той връща - не много но достатъчно за да се намокри и изцапа  #Cussing out Пиши как е адаша, оправя ли се , Т спадна ли ?
GERI844 Поздравления миличка , страхотна новина Hug Важното е , че Жорката е добре  Hug, то ако знаеш в нашата епикриза какво пишеше - грешка до грешка  #2gunfire
Добре дошла на AnMary!  welcome

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 07:41 от tonyy

# 222
Добро утро

Като влязох и ...само болнички дечица  във форума ни , бързо оздравяване на всички, и никакви храчки, кашлици и Т.  Crossing Arms
Ние сме добре, само дето на малката много са й подути венците.Снощи я погледнах, те са й като плочки очертани и издути и то на 6 места, чак се притесних, не си спомням предишните зъбчета така да бяха подули венеца.Айде някой с повече зъби и спомени да ме успокой , че чак се замисляме дали е нормално и да я водим на лекар.
Dundurela, Viki_76 - много са ви готини столчетата, но найстина като търсих за нас не съм виждала никъде подобни.
лек ден и повечко слънце , че да има разходки.В това гадно време малката ме побърка в къщи, само дебнех на прозореца да спре да вали и ....навън.Ходихме да се разхождаме в Хит и Кауфланд Simple Smile , а вчера с брат ми и приятелката му отидохме на китайски и на съседната маса ме изкоментираха да съм завела детето след киатайския и на сладкарница  ...стана ми тъпо.Не ми пука от коментари ама.... сега са стойм в къщи до пълнолетието й ли?Ох, сори за оплакванията весел ден

# 223
  • Варна
Лигавника е като тези: http://papagal.net/images/33537.jpg, само не съм сигурна за марката, че надписа на нашия се е изтъркал.
Гери, радвам се, че Жорко няма нистагъм.  Hug
Zoia_Alex, при Вики винаги се получава такова възпаление на венеца доста преди да пробие. Облекчава се с мазане с разтвор на Сандрин (то по принцип е за жабурене, но аз капвам 10-15 капки в 50-60мл вода). А това за коментарите - да не ти пука. Аз ако Вики "мирува" с най-голямо удоволствие бих отишла някъде на заведение, пък нека да ме коментират - ама Вики не търпи  Tired .
Вики засега с температурата няма подобрение - към 1-2ч пак вдигна 39.4, но пък сутринта яде супа, което си е напредък. Днес му е 3-ти ден от антибиотика и вече трябва да се усети действието му.

Честити месечинки на Ивайло на deyzi_79 и на Преслава на мама mamajaba!  baloni

# 224
здравейте и от мен!Viki_76  целувки на Вики Hugусмихнат ден на всички желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт