Бебешка близнашка тема VII

• 18 314
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
Ей, и аз искам стикерчета - даже 2 броя. Казвайте от къде да си взема!

Креми - какво стана с Максим?

Аз ще взема преди срещата, ако ми останат ще ти запазя два, ако не ще вземем още Wink

Макси е добре, вече е в отделението, изведоха го от интензивното още миналата седмица Laughing Сега мама му прави компания. Още го карат предимно да лежи, което явно го тормози, защото той се опитва да става и скучае Laughing Засега всичко е наред, стискаме палци да не се появят някакви усложнения и скоро да го изпишат Praynig

# 106
  • София
Аз също се записвам за стикерчета - 2бр. Simple Smile За сега ще дойда на срещата, освен ако не изникне нещо непредвидено Simple Smile

Браво на Макси!  Hug Радвам се че е добре. Предай много целувки и  Hug на него и на мама от нас.

# 107
Браво на Макси!  Praynig

Тъкмо се канех да ви питам точно за този период и Гоца е писала. Гоца, няма да се даваш. Ще се справиш, и ти, и ние. И аз мисля да направя като Креми, пък да видим. И после на ясла най-късно на пролет, нека там щуреят  Joy. Момичета, да взема ли една проходилка? Или две newsm78? Ту, казвам, че няма, ту ми се ще да джиткат, пък ако е една как ще стане... изобщо, давайте акъл.
 Християнчо Дебеланчо вече спокойно се обръща сам по корем, и явно толкова му е добре, че почва да пее, и да пищи от кеф. Изобщо откакто стана по-пъргав Wink е доста по-кротък, и тримата си поспиваме следобеда, е, аз рядко, но нали опъвам крака все пак. А и с втората кошара се родих, разнообразие им е, играят си до мен, а аз вече започвам да пиша статии за едно списание  Grinning. Наченки за зъби обаче няма и няма, лигавят се яко, вече навън са с лигавници. От днес попарата им е вкусна, явно наистина трябва да свикнат с вкуса и.

Слънчева седмица на всички и здрави дечица!

# 108
момичета имам проблем:( малката неиска да стои в количка ,плаче и се пъне да я взема:( толкова много се подзема че сякаш съм я държала с часове а не 2 мин
незнам как ще стане искам да излизам на разходки. нашия тати се прибра в Англия и ние сме сами от 2 седмици как да тикам количка и да нося Цвети толкова удобно съм и направила и играчки и сложих непомага.Мислех че е от коликите но когато я взема веднага се успокоява
 Praynigкажете ми какво да правя?!? в сряда сме на 1 консултация и ще ги заведа с такси страх ме е с количката

# 109
  • София
  Аз често носех едната в слинг в подобни случай  Simple Smile

# 110
  • София
А когато се движи количката пак ли плаче? Може наистина да пробваш със слинг, така ще ти е по-леко. Не се притеснявай, че ще я разглезиш, още са много малки и сигурно я тормози нещо за да иска да се гушка. Аз съм на мнение че малките бебета трябва да се гушкат... не знам дали при нас е случайно или именно заради това Дани сега е много спокоен, играе си сам, почти винаги е усмихнат, а точно него много го носехме и гушкахме, защото имаше колики и трудно заспиваше. А Лора която беше много кротко бебе и си лежеше тихо и кротко в леглото, почти не сме я носили и сега си наваксва. Не мога да се отделя от нея, реве и непрекъснато иска да съм около нея и ако може да я гушкам. Може и да няма общо и да е чисто съвпадение Simple Smile

# 111
само докато я сложа и тя усети че не е в мен и плачка.А за гушкането и да неискам тя сама си поисква да е гушната:) Жорето милия нали е кавалер все търпи Лошото е че съм сама иначе н.п ще си я гушкам глезанка . наистина знам, че някои деца обичат повече на ръце и да усещат мама:) Но искам когато излезем на разходка поне там да си лежи(само си искам ,де) иначе на бяг се прибираме ,а и Жорко като го свие коремчето и той трябва да се утешава За парк немога да си и мечтая .мотаме се из квартала а той не е удобен за разходки
тренираме вкъщи слагам я в количката 5 мин ни е рекорд:) приемам всякъкви съвети Simple Smile

# 112
  • София
  Сега като стана въпрос си спомних аз как бях всъщност първите месеци. Точно преди разходка гледах да са будували, съответно ги приспивах вкъщи и лекичко ги местех заспали в портбебетата, след което ги свалях заспали в количката и така се разхождахме докато спят, като се събудят беж към вкъщи. Постепенно се научиха да заспиват в количката, кога без да реват, кога с малко рев  Simple Smile

# 113
Аз,не съм имала такъв проблем,даже напротив, в къщи спяха малко, а още щом ги сложех в количката заспиваха и се събуждаха за следващото хранене,даже и по 4 часа са спали.По цял ден бях навън с тях. Може би ще свикне,да не би да и е топло, а пък и остави я малко да поплаче,ще се умори и ще заспи Wink

# 114
  • София
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-05-27&article=233935
Цитат
Вдигат добавките за близнаци от 37 на 52 лева
Детските = такса “Забавачка”
ацна татковците 15 дни отпуск за рожба

Детските добавки = такса "Забавачка". Това е едно от предложенията, които социалният министър Емилия Масларова ще отправи към колегата си Пламен Орешарски. Идеята е добавките да се вдигнат от 25 на 35 лева от 1 януари 2009 г. Така родителите ще могат да плащат основната такса за детска градина на отрочетата си с парите на държавата. За да се взимат обаче тези средства, държавата ще изисква доходът да не надвишава 350 лева. Сега сумата е 300. От социалното министерство обаче обмислят вариант да отпадне прагът на доход при получаване на помощи за деца. Така някои семейства няма да занижават изкуствено доходите си, коментира зам. социалният министър Иванка Христова. Тя съобщи още, че ведомството на Масларова планира парите за отглеждане на близначета до 18 години да се вдигнат. В момента сумата за всяко дете е 37,50 лв. Идеята е догодина тя да стане 52,50 лв.
Най-голяма дискусия по време на Седмицата на социалната политика в София предизвикаха отпуските за бащинство. В момента татковците не ползват никакви привилегии за наследник.
Социалното министерство обмисля няколко варианта за бащинство. Те ще залегнат в промените на Кодекса на труда и този за социалното осигуряване. Първият вариант е 9-месечното майчинство да се раздели между двамата родители, съобщи зам. социалният министър Лазар Лазаров. Това означава първите три месеца след раждането майката да е задължена да гледа бебето. Следващите три месеца грижите за детето да поема бащата, което означава той да получава бащинство. То пак ще бъде равно на 90 на сто от месечната му заплата. Възнамеряваме да се допитаме до психолози, за да уточним колко точно време е удачно бащата да гледа сам детето си, обясни Лазаров. Последните три месеца от платеното майчинство родителите ще избират кой да ползва. Това може да бъде или майката, или бащата. Ако те не се уточнят пред работодателите кой поема грижите, ще губят платения отпуск. В Исландия и Германия е така, поясни Лазаров. Той обаче уточни, че в България все още ценностите не са стигнали дотам, че родители да губят отпуската си, след като повечето бързо се връщали на работа от страх, че ще загубят правата си. Промените ще бъдат предложени за разглеждане в Министерски съвет, а след това и в парламента. Ако бъдат приети, те ще влязат в сила от януари 2009 г. Другият вариант за бащинство е таткото да поеме сам грижите за детето си и той да ползва платеното майчинство. Третата възможност е бащите да имат само 15 дни платен отпуск за наследник.
Надя Панкова
  Предложението за близнаци е ок, но как смятат че ако се кърми детето, вторите три месеца това ще го прави бащата  Thinking

# 115
днес бяхме на 1-ва консултация пораснали сме доста Цвети от 2350-3400кг от 43см- 50 см тук доста се разминава явно в родилното не са я измерили правилно ,Жоро от 3200-4800кг, 49см-54см вече следващата консултация ще е по ясно все пак на еднакви кантари
радвам се много че децата растат лекарката каза че дори доста са наддали за 1 месец въпреки жестоките колики
така споделих си с вас Simple Smile а колкото до количката направих на Айла номера приспах я и така бегом от 7 етаж в количката и така 1 час имаше мир
целувки от нас и се пазете днес е ад Hug

# 116
  • София
  Браво за порастването и се радвам и че при вас номера е минал  Simple Smile

# 117
  • София
Как процедирате в периода на прохождане,на вън и в къщи,в стаята ме е страх да ги оставя и двамата едновременно та макар и да съм там.На вън не се издържа.Кога се очаква да проходят като сега правят опити?
Друг проблем Ради си бърка в устата и повръща нарочно идея за отказване че да не се задълбочи проблема?

# 118
Да не те отчайвам, но опитите могат да продължат с месеци. При нас той проходи точно на термина, тоест на годинка и 40 дни, а тя около месец след него. А опити правеха от 11 месеца някъде. Освен това помня, че у дома бяха по-смели отколкото навън. Явно различното усещане за настилката под краката им ги спираше да се отпуснат за самостоятелни разходки в парка. В къщи бяха като фурии, но навън доста по-късно се отделиха от ръката ми. Успех - здрав кръст и здрави нерви ти пожелавам Peace

# 119
  • София/ Плевен
Хей, момичета, най сетне откранах малко време за форума. Ако знаете колко ми липсвахтееее!
Да ви се похваля, миналата седмица ни излезе първото зъбче- на малка Божана! Голям купон- целите ми гърди са изпохапани, но бандитката го понесе доста добре- без температура и много тръшкане. Две седмици преди да избие зъбчето спря да яде твърда храна. Сега е по- кльощава отколкото можете да си представите, но вече не е щърбаланка Laughing
На Божидар му направихме сондаж на слъзното каналче при др Кемилев в Александровска. Оказа се, че не е имало ефект и другата седмица ще ходим пак да изберем нова дата за сондаж.
Абе, мами, някоя от вас ходила ли е в Г. Баня при проф Владимиров? Имате ли някакви отзиви? На Божидар едното му краченце ми се струва по- късичко и не може да стъпва добре на него ( стъпва странично на ходилцето с подвити пръстчета). Сигурно е поредната моя лудост, но му записах час за 04.06 та да се успокоя...
 Абе, девойки, голям зор виждам с яденето... Божидар няма мярка- яде до пръсване  Sick или докато свърши манджата, но Божана започва да реве само при вида на лъжицата. Започнах да и давам цели парчета плодове и зеленчуци... нали вече имаме зъб, та си гризка и си дъвче, но количествата,които поема са много малки, а ситуацията е най- тежка в последните 3 седмици и се плаша... хем твърда храна не поема, хем отдавна не е изцяло на кърма и не й стига това, което имам. .. като се насуче и ме дърпа да й дам и от другата гърда, а така не остава нищо за Божидар... Ужас... Айла, какво да правя? Божана започна да се смалява... не  се шегувам... дрехите започнаха да й стават широки.... А в Плевен си хапваше с голям апетит. Май тази София не е за нас  Sad

Общи условия

Активация на акаунт