Бебешка близнашка тема VII

• 18 470
  • 279
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ирка, радвам се че се включи най-сетне Simple Smile Честито зъбче  tooth Ние от няколко седмици сме абсолютно по същия начин, Лора едвам изиажда половин бурканче от каквото и да е пюре, а Дани и той няма мярка, колкото и да му давам все лапа. Аз го отдавам на зъбоникненето, защото Дани 2 дена преди да му избият зъбите нямаше апетит, а при нея явно е по-мъчително. По цял ден е кисела, мрънка, все иска нещо да гризе... Преди 2 дена заради жегата реших малко да им променя режима, за да обядват по-късно, че да може в най-голямата жега да си спят вкъщи и от тогава тя започна да си изяжда почти всичко. Пробвала ли си да я храниш по-рядко, да я оставиш да огладнее хубаво. При нас за сега има ефект, вече сме на 4 хранения, като първото, закусакта я разделям на 2 закуски по по-малко количество, за да изместим обяда.

А акто стана дума за прохождането, какво ви е мнението за проходилките? Аз по принцип съм против и мисля да ги изчакам сами да почнат да се изправят и да ходят. За сега обаче нямаме такива мераци, стъпват си на краката когато аз ги изправя, но не знаят какво да правят, не се сещат как се ходи. Дани започва да рита с пети по пода, но е далеч от ходенето... вие какво мислите? А към вече проходилите, когато започнаха да се изправят сами ли започнаха да ходят?

# 121
  • София/ Плевен
Хелче, можеш ли да ми напишеш какъв ви е режимът в момента? Ние сучем в 6, после в 9 малко пюре и кърма, в 12 пюре, после кърма, в 15 пак така и ако не огладнеят по- рано около 20 часа кърмене и заспиване, и после сучат в 22, 24 и 03 часа.

За прохождането и аз много се изкушавах за проходилка, но си реших проблема като си купих уолкър. Рано им е да го ползват, но за проходилка не останаха пари  Mr. Green. Божана вече се изправя на четири крака (на ходилца и ръчички) и е много смешна така- не може да се задържи и дупето й се онася в някоя посока... иначе ако се хване за нещо може да се изправи само на коленца, не повече.

# 122
hellche, esma,
днес изписват Максим Grinning Предстоят му контролни прегледи на равни интервали! Но да чукаме на дърво - засега всичко  е наред Praynig

# 123
  • София
Сега режима ни е:
между 7:00 и 8:00 - кърма, според мен някъде около 100гр изяждат. 9:30 бисквити с мляко (АМ) пак някъде около 100гр става. Това го броя за едно, защото преди им давах добавката почти веднага след кърменето, но сега те не настояват и я давам когато огладнеят. А и бисквитите само Дани ги яде цели, Лора нали още няма зъби и не може да ги давче Simple Smile
В 10-10:30 ако не са запали им давам по 30-40 гр сок.
13:00 пюре - месно или зеленчуково 190-200гр бурканче. Както казах откакто сме на този режим Лора зпочна отново да си го изяжда почти цялото.
17:00 плодово пюре, каша, грис или кисел (редувам ги) пак около 180-200гр.
21:00 кърма + АМ с бисквити.
През ноща не се събуждат за ядене, а и по принцип. Единствено Дани преди да му избият зъбите сме имали безсънни нощи и съм му давала да суче, но е било по скоро за успокоение. Сигурно и за това ми намаля кърмата, защото не се храним през нощта, но вечер ако не им дам АМ-то не могат да заспят.

Божана вече се изправя на четири крака (на ходилца и ръчички) и е много смешна така- не може да се задържи и дупето й се онася в някоя посока... иначе ако се хване за нещо може да се изправи само на коленца, не повече.
Сигурно е много сладка като застане така. И Дани прави такива опити, но когато застане на колене или на крачета клавата му се забива в леглото, а като се дигне на ръце и не може да си дигне дупето. А иначе и той се изправя на колене ако има къде да се хване, а на няколо пъти успя и на крака.
А какво представлялва този уолкър? Ако имаш линк дай да видя Simple Smile

# 124
  • София
hellche, esma,
днес изписват Максим Grinning Предстоят му контролни прегледи на равни интервали! Но да чукаме на дърво - засега всичко  е наред Praynig

Ей, много ме зарадва! Браво на Макси, голям герой. Много поздрави на мамата да предадеш   bouquet

# 125
  • София/ Плевен
Ние си взехме това http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2707 от Джъмбо. Струваше около 70-80лв. Божидар яко му се кефи- стои седнал на него, а Божана откри, че като се раздвижи и свири и постоянно го блъска и му натиска носа. Добро попадение е, но много лесно се движи и децата не могат да му смогнат с крачки. След някой друг месец ще върши страхотна работа. Тогава ще вземем още един.

# 126
Здравейте всички,

в бъдесте често сте се явявам в тази тема. Имам един въпрос  newsm78 Има ли някакво чаиче против Запек? Нашият Георг от няколко дена насам има подобен проблем...

# 127
Лаленце, пробвай с клечка за уши напоена в зехтин, вкарай я в дупенцето му и задръж леко. Сами на два пъти се запича и работи безотказно Hug

# 128
Здравейте момичета!  Hug Най-накрая стигам и до форума след така наречената "отпуска" в България. Всъщност всичко мина доста добреи девойките се държаха като истински госпожици в самолета, на летището и навсякъде, въобще пътуването мина доста добре, само първата вечер спаха много лошо на новото място и след това им трябваше време да свикнат и бяха доста мрънкащи за няколко дни. Поне на връщане веднага си познаха къщата и си бяха много спокойни от самото начало. Иначе направо ви свалям шапка как се спаравяте при тези цени с близнаци  Shocked Като отидох за първи път да купувам памперси от една аптека и ми каза, че са по 48 ст. бройката направо щях да падна, пък аптекарката ми вика "Много ли ви се струва?"  Mr. Green Ами доста, честно казано, всички продукти за бебета са на невероятни цени! Тук памперси и пюрета са двойно по-евтини! Но стига съм се отплесвала, хубаво си изкарахме иначе и Мариза се научи да казва "Айде" и само това си повтаря  Grinning Иначе в БГ ни избиха и два нови горни зъба и Джордана също започна да пълзи. Та сега вече много щастливо се въргалят и се гонят навсякъде а Мариза се движи изправена и вече се крепи само с една ръка, което ми подсказва, че скоро ще ми свърши покоят  Crazy

Понеже чета, че и вие сте на вълна прохождане да споделя: засега не смятам да купувам проходилки, нали човешкия род допреди няколко десетилетия все без проходилки се е изправял на крака  Flutter Заградила съм им една част от хола между дивана, прозореца и два секции, постлала съм им един по-мек килим и едно одеало и там си щъкат по цял ден. Изправят се, сядат, играят си, пълзят наоколо и са много доволни, а аз също  Mr. Green

Лаленце добре дошла  Hug На кърма ли са бебчетата или на АМ? При кърмените бебета е нормално дори по веднъж на седмица да се изхождат. Ако храниш с АМ не знам какво да те посъветвам, най-добре е да питаш педиатъра или някой местен, за да ти кажат какво точно да вземеш, много пъти нещата, които се ползват в България са трудно откриваеми в чужбина. Ние имахме проблем със запек при запечване на захранването и им правех масаж с длан на корема с леки въртеливи движения в посока на часовниковата стрелка и след това им вдигах коленцата към коремчето, мога да кажа, че имаше ефект  Wink

# 129
Благодаря на всички ви За отговора и съветите За Запечено дупе.

Кърмя всеки от тях по 2 или 3 пъти на ден по малко (нямам много мляко осте от самото начало), но основно ги храня, само За информация.

Утре тук сте има семеен празник в т.н. център на майките, мисля да се Завъртя там и да се представя на местното обстество  Laughing

Отивам малко да поспя, ама малко... Laughing

# 130
честит празник на всички дечица!!!  bigdance2

# 131
Лаленце, чая на Блевит-Л е за разхлабване...

# 132
да ви почерпя послучай завършването на бати Павел .Тържеството беше страхотно и доста тъжно .вече сме в 5 клас .Учителката ни беше много добричка и грижовна .на всички много ще ни липсва Дано и новат г-жа да бъде толкова мила .  bouquet за г-жа Красимира Колева.

качих малко снимки .Бебчетата са добре. утре минаваме кризистния период .Ставеме на 40 дена Simple SmileКолко бързо отлетя тоя месец Simple Smile

# 133
привет на всички мами Simple Smile

приемате ли нови попълнения? Simple Smile аз станах мама на 2 прекрасни бебета на 16 май - Александър и Антония. за сега не остава много време за виртуалното пространство но съм сигурна че ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа за в бъдеще Simple Smile

# 134
Добре дошла сред нас! Леко гледане на малките сладури! Ние винаги сме насреща за помощ и съвет  Hug! Пиши повече, как се справяш, как са сладурите ти.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт