Бебешка близнашка тема VII

• 18 338
  • 279
  •   1
Отговори
# 135
 kaka Maya добре дошла и в тази темичка, да са ти живи и здрави бебоците. Разкажи повечко как я карате, как се храните, каква количка си избра?

plampetq страхотни снимки, много ми харесаха коментарите отдолу  Wink

fata morgana аз си знаех че в България са по скъпи някой неща, но чак пък памперсите не очаквах. Радвам се че добре сте изкарали и сте нямали проблеми с пътуването.

Lale32 ако бебетата са основно на кърма, може спокойно да поизчакаш няколко дни, аз единствено прибегнах до термометър когато Али не се изходи близо 10 дена и пак не беше запечена. Това беше един единствен път и от тогава всичко си е наред. Но най добре се допитай до лекаря.

irka_s много ми харесва walker-a , и аз имам мерак да купя на малките такава-ще се разгледам в продавалника може някой да продава, защото мисля този път да не купувам стандартната проходилка.

Да кажа малко и за нас, бебетата и баткото като са ни хванали едни сополи, не ни оставят от месец насам, направо съм се видяла в чудо. Замислила съм се да посетим хомеопат, защото веднъж вече им дадох антибиотик, а не беше много належащо. Бяхме на консултация в петък и двамата са по 61 см, Явор е 6.800 а Али 6.200кг. Засега още се кърмим, но скоро ще започваме захранване и аз като Айла и Фата мисля да пробвам педагогическото захранване, затова момичета ако видя нещо зор ще ви тормозя. Някой ако има нещо интересно нека да пусне да чета. Ще погледна и в темата за захранването какво сте писали.

Хайде със здраве и ще пиша скоро пак.

П.П.Забелязахте ли колко съм изписала това е защото баткото е на градина вече , а малките спят  Joy

# 136
  • София
Кака Мая, добре дошла  Hug Как са малките сладури? Simple Smile Ако имаш нужда от съвет, винаги сме насреща, ще помагаме с каквото мжем Simple Smile

estrella, бързо да се оправяте. Може би е добре идея хомеопата, щом до сега нищо не е помогнало Simple Smile Поздравления и за къремнето, дано да продължите още дълго  Hug

Аз да ви разкажа една случка от вчера Simple Smile Лора си удари главата в кошарата и съответно се разплака и Дани се пресегна към нея и започна да я гали по главата и да вика "ооо" Много бяха сладки, вече всичко разбират и попиват... а иначе много се бият и само се дърпат за играчки. Вие оставяте ли ги в такива ситуации сами да се оправят? Аз гледам да не се намесвам, за да свикнат сами да си разрешават споровете и да се пазят. Само внимавам да не си бъркат в очите или да не се наранят нещо.

# 137
привет мами Simple Smile

зверчетата се укротиха и реших да драсна някой ред Simple Smile

и тримцата сме добре но много ни мъчат коликите. милите като почнат да се гърчат направо ми се къса сърцето.... вие мами как прминахте през този период? аз давам капки- саб симплекс и чайчето на хип- копър, ама май това не е достатъчно....  иначе с храненето за сега нямам проблем- карам го само на кърма и смятам че за сега им стига защото за изминалата седмица са наддали с по близо 300 гр. ще я карам на кърма докато мога, дано да е по дълго...
по разходки още не сме тръгнали а и количката още не е купена.. иначе ги изкарвам всеки ден на терасата, а някой път и за по 1 час. иначе сме се спрели на чиполино туини но май другата седмица ще я вземем.
ох бебефона ме зове- отлитам Simple Smile

# 138
kaka Maya радвам се че си ги кърмиш бебоците.аз така и неуспях:(
с коликите и ние видях ме голям зор. хелче ми препоръча американските хомеопатичните хапчета и малко ни отпуснаха .лошото е че трудно се намират Sadбрат ми обиколи цяла София докато ги намери .Една позната ми каза да сваря в 200мл.вода 3бр.б-ни лукчета от тия на Горна Оряховица най обикновените и от 2 дена спят спокойни ,а с баткото видях полза от кори на червена ябълка сварени за съжаление никъде по пазара няма червена (поне тук няма)
опитай дано помогне и на вас
целувки на мъниците Hug

# 139
  • София
Да почерпя виртуално

Днес ставаме на половин годинка !!!!

# 140
Честита половин годинката на сладурите на мама Петя. Да са здрави и весели дечица.
  Hug

# 141
  • София
  Честита половин годинка на сладурите Кубрат и Тервел и от нас   bouquet
  кака Мая честити бебенца и на теб, пожелавам ти много да те слушкат. За коликите, моите нямаха много, но може след като ги кърмиш ти самата да пиеш българския лактогонен чай, в него има анасон и др неща коите съвпадат доста по състав с чая против колики за малките, тоест така от самата кърма донякъде се успокояват. Аз просто ги гушках и им давах да сучат, когато ги мъчеха коликите и това при мен беше с най-голям успех. Иначе от капките ми се запекоха и им ги спрях.
   Каси в четвъртък бях на гости на моята приятелка във вашия блок и през прозореца те видях с малките с количката тип влакче. Като си тръгвах мислех да ти се обадя, но заваля дъжд и се наложи да ме карат с кола дори. Иначе им ги бях оставила на Роси и мъжът и малките, заедно с техния младеж около три часа, докато отида на вътрешния изпит на листовките. Били са много послушни и съм много доволна.
    Да се оплача че от месец някъде мъжът ми е в командировка в Македония, преди поне уикендите си идваше, но този не се прибра и вече откачам сама с малките, добре че вече са по-големички и определено ми е по-лесно да ги гледам. Разбира се правят пакости, но и много ме слушат и ми помагат, понякога...

# 142
Честита половин годинка на "малките" ханове!

Аила, дано се ввръща скоро таткото ви, че сигурно ти е тежичко  Hug Така ще ти остава и повече време за форума, тъкмо днес се бях замислила, че от отдавна не си писала  Wink

Кака Мая, браво за кърменето, дано все така продължавате! За коликите за съжаление и аз не знам какво да ти кажа, нас ни подминаха напълно... Сигурна ли си, че са колики, особено вечер бебетата често плачат просто от умора  Sad Дано скоро се оправите  Praynig

Естрела, дано вече сте се оправили и успех с педагогическото захранване. Всъщност аз не захраних точно така и сега моите лами съвсем "непедагогически" плюскат всичко в огромни количества  Mr. Green

Хелче
, големи сладури твоите бебоци - как се утешават само  Simple Smile И на мен ми е много интересно напоследък как взеха все повече да се радват една на друга и да, крадат си играчките и храната  Rolling Eyes Засега големи кавги няма, но как ли ще е после  Thinking И аз се чудя дали е по-правилно да ги оставя сами да се оправят или да се намесвам, за да въдворявам правосъдие  newsm78

# 143
  • София
С малко закъснение честита половин годинка на Кубрат и Тервел и от нас!
Кака Мая много поздравления за кърменето, дано да продъллжите така още дълго  Hug За коликите ние отначало бяхме на Лефакс, но като че ли стана по-зле от него или просто спря по едно време да има ефект и минахме към тези хапчета, но наистина малко трудно се намират тук. А наиситна щом сте на кърма, може ти да приемаш този чай който казва Айла и отделно да се ограничиш от някои храни, които образуват повече газове Simple Smile
Айла дано да си идва скоро вашия тати  Hug и браво на твоите госпожици, че слушат и ти момагат Simple Smile И аз с нетърпение чакам този момент... хихи  Joy

# 144
здравейте мамчета Simple Smile

моите бебоци тъкмо се поуспокоиха малко и заспаха... plampetq   ще опитам това с лукчетата против колики. иначе за сега давам капки, правя чай от копър и отделно аз се тъпча с копър при всяка възможност, но явно не съм открила все още най-ефикасното средство за нас Sad

честита половин годинка на Кубрат и Тервел на патерици и от нас   bigdance2 newsm67

а да ви питам вие лесно ли минахте на хранене на 6 пъти и кое от храненията махнахте?

# 145
Мая, още сте малки, за да ядат 6 пъти, на тяхната възраст моите сучеха горе-долу през 3 часа, че и по-начесто понякога, чак по-натам взеха да правят една малко по-дълга пауза от 4-5 часа между едното от храненията, за съжаление не беше нощното, а късното следобедно  Simple Smile Давай им да папкат, когато поискат единствено аз гледах да ги храня все заедно, защото като им се разминат храненията става малко трудно  ooooh! Като се събудеше едната и будех и другата за ядене. Научи се да ги кърмиш заедно, ако вече не го правиш, защото е много по-удобно и пести време. Аз също така гледах да сучат поне по 20 минути на хранене, в тази възраст са склонни да заспиват бързо и съответно се будят след малко пак гладни. Затове ги разсъбличах, гъделичках ги под брадичките, въобще гледах да ги накарам по всякакъв начин да се напапкат добре.
При мен лично забелязах, че им се дразнеха стомахчетата от броколи, защото са газообразуващи, по тоза логика можеш да си помислиш и за боб, зеле и т.н. От кафето особено Мариза не спи и до днес и съответно съвсем съм го отказала  Sad

# 146
Фата, добре завърнала се  Hug Hug Hug

Майче, остави мишленцата сами да преценят кога да си махнат едното ядене. Моите чак като станаха към 5 кг намалиха яденетата, преди това бяха на 3ч. и денем и нощем, не ги слушай педиатрите, да махаш насила ядене. Ще се изнервят децата и ти покрай тях...

# 147
кака Мая аз ги храня през ноща когато се събудят не гледам час :5,8,11,14,17,20,23, а през ноща става различно(часовете се сменят понякога но пак на 3 часа)
когато ни почнат коликите не хапваме нищо като почнат да се хранят пищят и неискат нищо
ние всички сме с хрема в нас Sad направо ми се плаче вече. нестига че ги мъчат колики, немогат да спят ,немогат да ядат, ами сега и това измъчиха се милите
А и това време ту топло ту стунено незнам как да ги обличам .на мен все ми е топло и ги простудявам явно

# 148
Честит първи рожден ден
на  Георги и Божидар  на uzi_buzi  bouquet  bouquet
Да растат здрави, весели, готини, умни и задружни!
Иве, от късмет да не се отървете!

# 149
  • София
ООоо Креми, благодаря! Много хубави пожелания! Да ти се връщат тъпкано, дет се казва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт