Бебешка близнашка тема VII

• 18 306
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
Честит празник, Албена! Много щастливи мигове със семейството ти  bouquet

# 196
  • София
Честит празник Lale32!   bouquet Да си жива, здрава и много щастлива ти и цялото ти семейство!

Момичета утре по канал 1 от 9:15 предаването Телевизионно бебе ще е посветено на близнаците и кърменето на близнаци, в което ще участваме и ние. Ще бъде на живо, но ще гледам да не се изложа много  Embarassed  Joy

Да почерпя и аз за нашата последна месечинка!

# 197
Честит Рожден ден Lale32!Пожелавам ти много здраве,щастливи и радостни мигове с дечицата!    bouquet

Честита последна месечинка на малките сладурани Лора и Дани! Heart Eyes Стискаме палци на мама  hellche! Hug

# 198
Ето ме пак в тази темичка и обещавам вече да съм по-редовна. До сега имах проблеми с компютъра, но вече сме с нов и ще мога спокойно да пиша.
Честит рожден ден, Лале! и Честита месечинка на бебоците на Хелче! Утре ще ви гледам задължително, сигурна съм, че ще се справите перфектно Simple Smile
Сега да кажа малко за нас - вече гонят 5,500кг и двамата с малка разлика. На сантиметри доктора на последната консултация ги измери 56см - Панайот и 55см - Михаела, ама нещо ме съмнява, че не ги измери правилно и все се каня да си ги премеря сама вкъщи, ама забравям. Хапват по около 140мл вече НАН хипоалергенно - Панайот има някакви пъпчици по лицето и педито се съмняваше да не са от млякото, затова изписа хипоалергенно. Дори днес хапват през 4 часа горе-долу, а не както до скоро през 3часа! Simple Smile
Иначе вече много се смеят, гукат, малката пищи щастлива - голям кеф е!
И аз да споделя за разделянето - не сме ги разделяли през нощта - спят си в нашата стая, по леглата, но ако някой вземе, че се събуди по никое време и почне да мрънка и хоп - вземам го да спи при нас Simple Smile това щото много ми се спи Simple Smile Но само по един вземам при нас. И заспиват за секунди - имам чувството, че вече някакъв навик са си изградили - забиват нослета в мен, усещат, че мама ги гушка и заспиват. Дори малкия последните три нощи все се буди около 5 сутринта и си доспива при нас - хитрушко. И през деня понякога си спя с едното, по-често с Панчо, а Мишето кротко спи в кошарата и после все изпитвам угризения, че гушкам повече него.
Май това е от нас за сега - целувки на всички от нас!   bouquet

# 199
  • София
hellche, ама ние сме били адашки, аз последна разбирам. Чудесно се справи по ТВ, само изглеждаше доста притеснена?!
Ама не мога да разбера защо канят по 100 гости и имат 1000 теми, като нямат време за нищо и всеки казва по 1 изречение, и го прекъсват, и аре, довиждане.

Мацки, да ви питам. Бяхме с Божката в неонатологията на контролен преглед и докторката много изненадана как може още да не ходи (на 1 година????). И ни изстреля на невролог. Невролога и той в шок. И му предписа един сироп - Ноотропил - да си стимулирали мозъците и да проходели.
Отивам в 2-3 аптеки - никъде го няма, доставят го само с поръчка. Всички супер изненадани  newsm78. Ама за децата ли е? Ама какво им има? Ама кой им го е предписал? И аз естествено  Shocked. Четох във форума за лекарствата и още по  Shocked Дават го на деца с Даун, микроцефалии, ужас!!! Вярно, дозата, която ни предписаха е доста малка, ама кажете, на някой от вас давали ли са го? А, и сред страничните ефекти била свръхвъзбудимост. Накъде повече, не знам. Лудница. Във вторник сме на консултация, дано педиатърката каже нещо смислено.

# 200
  • София
  Имат ли някакви други проблеми освен че още не са проходили? За родени деца на термин се счита нормално да проходят до годинка и три месеца някъде, та какво остава за предполагам поне малко по-рано родени близнаци. Обикновенно прохождат някъде  около годинката или след нея според коригираната възраст. Имам доста познати дечица с момченца, родени на термин които проходиха на годинка и месец средно. Не искам да те успокоявам излишно, но ако правят опити да ходят като се придържат за мебелите и сте ходили на специалисти и нямат някакви проблеми освен, че просто не са проходили все още, според мен е направо безумие да даваш подобни лекарства в колкото и малки дози да са.

# 201
  • София
Ми според мен просто не са проходили все още и нямат други проблеми - все още не се изправят и не се хващат, но са почти пролазили Simple Smile.
Иначе са родени 3 седмици преди термина. Като ходихме по гимнастиките, стана ясно, че вървят малко по-късно от връстниците си - но смятам, че за близнаци, родени по-рано, при това момчета е нещо в рамките на нормалното.
И аз знам, че до година и 3-4 месеца - някой беше писал, че дори до година и половина - няма място за притеснения, ама на. Човек се паникьосва от нищо. Абе не съм се паникьосала още, ама нещо ме разчовърка. Но общо взето засега клоня да не го купувам тоз сироп. Ще изчакам да видя педиатърката какво ще ме осведоми.
Тя невроложката ми го изписа ей така - леко профилактично. Каза и Гого да го пие, хем изобщо не го бях завела.

# 202
  • София
И аз да попитам - правят ли крачки, когато ги държиш, опитват ли да се изправят и ходят по мебелите? Ако да - според мен няма никаква нужда от лекарства. Ако не - може би ти трябва още един преглед при друг детски невролог. На една приятелка момченцето на 2г. и половина почти не говореше (3-4 единични думи само) и един невролог му изписа лекарство, което се дава на шизофреници.... Тя не му го даде и детето проговори изведнъж на 3г. и 2-3 месеца. Но момченцето показваше ясно, че разбира и т.н. И аз не искам да те успокоявам излишно - ако има проблем, трябва да се действа, но ако няма такъв - по-добре да не се товари организма с лекарства.  Hug

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 11:37 от esma

# 203
Абе, тия лекари акъл имат ли? Веднага бам някви лекарства, просто така  #2gunfire. Узи, представям си какво ти е. Божката и Гожката са  супер сладури и съвсем скоро ще проходят, виждам го аз.  Heart Eyes И какво странно в това, че не ходят на година и десет дена??  newsm78 Аз знам за деца проходили чак на година и 4 месеца примерно. Моите пък още не лазят, и не сядат сами, сега остава и те да са изостанали  Close.

Hellche, се справи чудесно. Ами притеснение си, да не е лесно, я? Безумно предаване, ще се оплача. Препускат като коне през темите, то не бяха две-три, а имам чувството 10  Shocked. И какво ме интересува коя е бременната. Вместо да се задават въпроси по темата за близнаците....  Twisted Evil, яхнах метлата. Ивчето остана в десета глуха, а на преден пан изкарахме водещата. Те май много се обичат всички в екипа, брей. И за какво канят тази дама с кока, която така и не намери време да се приведе в приличен външен вид, да разяснява за "големите" неща, които се правят за близнаците в нашата държава? И като спомена за парите след 9-те месеца, водещата смени темата  Sunglasses . Щото толкова разбира от журналистика.  Peace
И братята близнаци Миланови, толкова благодатни гости, и тях ги претупаха.

Жалко за историята на Камелия, много тъжно, нямам думи...живота е жесток.  Sad

п.с. извинявам се, че съм по-остра...от жегата е.  Joy

# 204
Каза и Гого да го пие, хем изобщо не го бях завела.
    Е, за какво говорим тогава! Нямам думи.....

Я, заведи юнаците при втори специалист, да се успокоиш ти самата.  Hug

# 205
  • София
Хаха, Каси, същото си мислех и аз през цялото предаване. Нищо не разбрах от нито една тема. НАй-интересни ми бяха Елче и една баба, която се обади по телефона и каза, че и двете й дъщери имали близнаци.
Ама БНТ, кво искаш. Гласът зад кадър беше същия, както и преди 20 години във "Всяка неделя" (нямам предвид същия глас, а същия тип)
И гостите.... онзи доктор - ембриологът - сигурно е страшно добър специалист, ама много скучно разказа всичко - все едно съм на лекция в университета, веднага ми се приспа. Трябва да се подбират хора, които разказват интересно. Може и да не са толкова печени, ама като има време за 2 приказки, да ги кажат увлекателно....
Мене не ме интересуваше аз като бях бременна, сега да ме занимават и с чуждите бременности. За първи път го гледам това предаване и май за последен...

ууу много крайно излезе всичко

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 12:05 от uzi_buzi

# 206
[Гласът зад кадър беше същия, както и преди 20 години във "Всяка неделя" (нямам предвид същия глас, а същия тип)

Бъркаш, не същия тип, а същия глас е, скъпа  Laughing. И на мен ми хареса бабата с двете двойки близнаци. Супер!

Е, хайде сега, БНТ имат и хубави предавания, и репортери  Wink.

# 207
Здравейте и от нас
най-накрая се върнахме и аз много си радвам че съм си у дома Grinning

Първо  отчетни данни за "Мечо и Клечо" Simple Smile:

Марлен - 8.200 кг Embarassed 68см
Анна Мари 6.100кг  65см
Направихме в Германия и ваксините - там са 7 валентни
Захранвам вече с каши и пюрета, че искам да ги отбия напълно,
започнах и сама да им готвя за сега само зеленчуково пюре от картоф, морков и тиквички,
а днес им дадох банан с АМ мляко разбито в миксера, хареса им, но още незнам как ще го понесат newsm78

Гледах и аз предаването и напълно подкрепям мнението на uzi_buzi

hellche, ама ние сме били адашки, аз последна разбирам. Чудесно се справи по ТВ, само изглеждаше доста притеснена?!
Ама не мога да разбера защо канят по 100 гости и имат 1000 теми, като нямат време за нищо и всеки казва по 1 изречение, и го прекъсват, и аре, довиждане.

прекъсваха постоянно гостите , никой не можа да се изкаже,
защо не си говорят предварително кой по колко и на каква тема може да говори #Crazy
направо ми стана жал за децата на  hellche,
предполагам се изнервиха доста в студиото

uzi_buzi всяко нещо с времето си, ще проходят и твойте дечица, какво е това бързане и токива лекарства Rolling Eyes,
изчакай още 3-4 месеца и ако не се посъветвай с друг специалист,
но не бързай да им даваш такива неща.
Всеки човек си е индивидуален, на един му расте първо коса, на друг зъб, ето бях забравила да се похваля Анна си има две зъбчета tooth, които избиха на 3 месеца и половина, а имам приятелка, на която дъщеря и, се сдоби със зъбки едва на 1 годинка

Хайде стига, че стана много дълго, вече ще пиша по-често
 55

# 208
  • София

uzi_buzi всяко нещо с времето си, ще проходят и твойте дечица, какво е това бързане и токива лекарства Rolling Eyes

Аз ИЗОБЩО не бързам, екстра си ми е така да са си в количката още няколко месеца и после направо на ясла Simple Smile

# 209
Моят брат дето не е близнак проходи на годинка и 4 месеца. И майка ми го води на лекар тогава, но нямаше резултат. Всяко несто с времето си. Твоите младежи изглеждат прекрасно и сигурно сте проходят и без лекарства.

Нашият Георг като се роди имаше проблеми с дишането, Затова ни изписаха с уред За наблюдение, трябваше все да му сменям на детето електродите (3 на брои), а той все плаче. Бях в болницата на контролен преглед и ми казаха, че цялата процедура сте продължи година  Shocked И сега на наша отговорност му махнахме всякакви джаджи, детето е спокойно. Мисля си, че някои прави пари от цялата работа... Обаче ние няма да си измъчваме сина Заради това  Crossing Arms (mooning).
Някоя от вас имала си е работа с пъпна херния при момченце? Май сте трябва да се оперира, но кога е най подходящо не Знам... Детският лекар твърди, че не било необходимо  Shocked, акушерката каза че това били глупости и че навреме трябва да вземем мерки.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт