Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 16 986
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
Честит рожден ден  Тони! Много здраве и късмет!

Честит имен ден на Коки!
Честит имен ден мамо Ели!
Живи и здрави да са всички празнуващи!

Честита годишнина, Атракция! Дълъг и щастлив семеен живот!

И нашия татко днес е именник. Ето и нашата почерпка. Да ви е сладко.

# 31
  • Пловдив
Честит имен ден и на мама Ели! Много вкусна почерпка, потекоха ми... Crazy

Тинка, да ти е жив и здрав мъжа!

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

# 32
  • София
Честит рожден ден, Тони! Да си жива и здрава, усмихната и радостна!
Атракция, честита ви годишнина, много дълги години да си я празнувате щастливи!

Честит имен ден на адашката Ели, на Коко, на малките Елита, на мъжа на Тинка и на всички които празнуват!  bigdance2

Ето и от мен скромна почерпка newsm18 

# 33
Честит Имен Ден на Еликс, мама-ели, както и на всички останали именици, рожденици, годишници и т.н.!

Добре дошла и на Невенска! Ще ми е интересно пак да ни разказваш за житието и битието в Канада!

При нас всичко си върви, както си му е реда. От септември, живи и здрави, Ивана сме я записали за градина!

Като чета , че коментирате за биберони, шишета, нощно хранене, памперси и т.н., ми се струва толкова далечно. .....Ивана, откакто е навършила 3 месеца, т.е. от преди две години, не се будила нощем за ядене (както и по какъвто и да било друг повод), биберона никога не съм й давала и не е смукала, а шишетата с биберон отдавна са прибрани и са минало. Пие само от обикновена чаша или шише.

В тази връзка, дайте ми идеи какво правите, когато детето ви казва на басейна, че има пиш или ако? А на плажа като ви каже? Миналата година Руми си вършеше работите на плажа, но мен ме беше срам честно казано  Embarassed И някак не ми се вижда естествено да я изпишкам в морето, макар че ние възрастните често си го правим  newsm78

Кате, според мен нещата с децата стоят по същия начин като с възрастните-като каже, че й се пишка, просто се намира тоалетната и се изпикава. В случай, че сме някъде навън или на плажа, просто някъде в страни на по-подходящо място и така.

Лека нощ!

# 34
  • БГ
ЧЕСТИТИ ПОВОДИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!

Здравейте, мамета и сладки дечица!!!   Hug  Много ми липсвате, но от ангажименти времето не ми стига да седна и да пиша.   Sad  Радвам се от сърце на успехите и постиженията на всяко едно детенце, сякаш ви познавам лично.   Heart Eyes

При нас нещата си вървят по план - панаира свърши в събота, а вечерта бях абитуриентка - 15 години от завършването на средното образование!!! От понеделник съм на работа и не мога да стана от стола от натрупаната бумащина. В петък пътуваме за Пловдив, племеникът е абитуриент, в неделя сме на друга абитуриентска в Хасково, следващата седмица семинар в чужбина и така, месеца свършва, а поводите през юни продължават с пълна пара, само да сме живи и здрави за да ги отпразнуваме!!! Марти ходи на ясла, макар и кашляйки, доктора каза, че не е заразно, а май си е алергична кашлица, но все още не ни дава изследвания за установяване на диагноза?!

elix, желая ти бързо и безболезнено възстановяване!!!

Кате, приятно изкарване във Велинград, сигурно знаеш, ама аз да си кажа, детският парк в двора на х-л Рич е просто чудесен, не го пропускайте!
OLYMPIA, с удоволствие разгледах снимките ви, семейство мечта!!!   bouquet

ribkata, и в другите градини ли е така, ако става въпрос за оригинална бланка Удостоверение за завършен подготвителен клас, просто недоумявам как ще ви искат пари,  newsm78  като това си е задължителна училищна документация и всичко свързано с нея (материални книги, дневници, бележници) се плаща от Общината!!!

Аз все още не съм решила в коя градина да подам молба, но скоро трябва да го направя, че и тук проблема е сходен, места по никоето време няма?!? Някои дечица от групата на Марти, които навършиха 3 годинки, в периода януари-април, бяха преместени от м.май в градина, така че и аз мисля догодина да направя същото!

Хайде, стига толкова от мен, желая ви лека и спокойна нощ!!!   Hug

# 35
Марти ходи на ясла, макар и кашляйки, доктора каза, че не е заразно, а май си е алергична кашлица, но все още не ни дава изследвания за установяване на диагноза?!

Стеф, Рони ми се беше разкашляла отпреди Великден и до миналата седмица все си кашляше. Кашлицата, сигурна съм, ще се възобнови в момента, в който я върна на ясла. Говореха ми лелите, че имала алергичен конюктивит /течало й едното оченце отвреме навреме/. Да я заведа на очен лекар специалист. Ама какво да я водя, откакто аз си я гледам въобще няма проблем с въпросното оченце. Има нещо в тия детски заведения, които предизвикват пустата алергия и според мен няма как точно с тест да се установи, затова и докторът не ви дава указания и диагноза. Самите препарати, с които чистят там, са ужасни /при нас най-спокойно си бършат с белина и не им пука, че трябва да взимат специални дезинфектанти  Crossing Arms /
Ние в неделя сме на бал на едно момче. В голяма чуденка бях за подарък, но накрая реших да избера хубава картичка и в плика да мушна парички /събирал си човекът за моренце  Laughing /. А картичката с послание, че все пак да му остане някакъв спомен.
Преди малко Рони ми вика: Айде ходиме вънка! аз й казвам, че вали, а тя: Ще вземем чадър!  hahaha  Сладурче. Не я свърта вкъщи.
Аз другата седмица започвам лекции, а в срядата свекърва ми ще дойде да вземе децата за един месец  Sad /но аз май вече ви бях писала за това  Blush /

Хубав и усмихнат ден на всички, макар и да е дъждовен!  Hug

# 36
Добро утро! Хайде на кафе!

Благодаря за всички честитки!

Като чета , че коментирате за биберони, шишета, нощно хранене, памперси и т.н., ми се струва толкова далечно. .....

И при нас е така.  Grinning Но се убедих, че децата се развиват много различно. Джорджи на Олимпия се роди със зъбки, а има дечица, дето им избиват по на 7-8 месеца. Някои разказват случки, пеят и рецитират на годинка, а други като моя Пухчо - не. За всеки успех трябва да поощряваме, пък и си е голям гъдел да се похвалиш на близки и далечни.  Wink Дава самочувствие и удовлетвореност от положените усилия. Flutter
Стефи, и аз кашлям като се навра в банята с Доместос или друг препарат, който съдържа хлор. Дори главата ми се замайва. Но пък с какво друго да чистят в градините, като белината и кислола са най-евтини Confused
Почнаха баловете. На всички абитуриенти - успех в живота!

# 37
Добро утро! Хайде на кафе!

Айде Наздравеее!
 Благодаря на всички за пожеланията  Hug
 И честито на именичките Еликс, Ели   bouquet Изобщо не загрях,че празнувате  Blush
 Аз съм се хванала в домакински задачки, а как ми се виси на компааа  Whistling

# 38
Аз пък вчера не разбрах, че е Константин и Елена, а снаха ми е Елена, направо срам. Честито на всички именници със закъснение! И на Атракция честита годишнина. Аз пък съм полудяла покрай лятната ни почивка, изчетох всичко де що намерих, не сме почивали никога досега семейно и това лято решихме да отидем някъде, сега чакам потвърждение на резервацията и после ще ви кажа за къде е.  Crazy Та за това не ми оставаше време за темичката ни, да не мислите, че съм кой знае колко заета  Crazy , а иначе записах Криси на плуване и сега понеделник, сряда и петък я водя на басейна, а вторник, четвъртък и събота я водя на художествена гимнастика, "луд умора няма само се поти" И всичко е доста отдалечено от нас, но както и да е. Обаче пък тя милата все едно се е родила на басейн, има деца, които с дни плачат и не могат да се отпуснат, а нашата от втория път минаваше цялата ширина на басейна без да си поема въздух. Явно цялото семейство сме луди, ама  нейсе............
Кашлицата, а и сълзенето на очичките може да е и от всички тия цъфтящи работи, на мен тази пролет също ми се отразиха тия неща, всичко ме сърби, и като мина някъде където скоро са косили тревата се скъсвам да кашлям, а в двора на детската ясла непрекъснато косят.
Еликс, бързо възстановяване!
Олимпия, явно никак не ти е лесно, стискам палци баткото ви да преодолее бързо ревността, макар, че нашата кака още не е  Rolling Eyes

# 39
Краси, това за почивката, все едно аз съм го писала  Laughing Непрекъснато си проверявам пощата и чакам потвърждение на резервация. Ние пък винаги сме семейно, ииии.... newsm78 май сме доста капризни  Embarassed

# 40
  • Пловдив
Привет мамчета  Hug
Хайде да се разпиша и днес, че утре ме няма  Wink

Мама Ели
, благодаря за кафенцето   bouquet Рано си станала, махмурлука как е, до късно ли празнувахте вчера?  Laughing

Краси, как ти остава време за всичко? И какво правиш докато тя плува или играе гимнастика  Tired Аз много мразя да чакам, а едва ли ви пускат да гледате  Rolling Eyes За морето и аз чакам потвърждение, всъщност имах такова, но за 16 юни и отложихме с 1 седмица от страх да не е много студена водата, та сега пак чакам. Crazy

Слънчо, как записахте от септември Ивана на градина? Нали имало някаква наредба, че не може преди да е навършила 3 год.  newsm78

За децата - да, наистина се развиват много различно. Аз честно си признавам, че изоставаме в някои съвсем елементарни неща, като да яде съвсем сама, да ходи на гърнето (отскоро го прави), да си сваля/вдига сама гащите, да пие от чаша и т.н. Отдавам го до известна степен на това, че не е в ясла, а я гледа свекърва ми. От друга страна пък сме доста напред със стихотворения, песнички - вече има над 10 в репертоара си, а списание Том и Джери и някои други книжки, сяда и ги "чете" сама с часове, а като се загледам казва точните думи на точната страница и не пропуска нищо, просто се удивявам как може да помни толкова Heart Eyes Прави разни логически изводи като например - гледа през прозореца и вижда как се клатят клоните на дърветата, казва: "вън духа и сигурно е студено, мамо, облечи ми якето"; или пък казвам, че нещо е свършило, а тя вика - утре ще идем да купим и ме води в точния магазин, друго - тати го няма, сигурно пуши на терасата  Laughing

Еликс, как ти е крачето?

Олимпия, наистина ти е трудно с този ревнив батко, но сигурно бързо ще му мине, защото е любвеобвилен. Според мен не толкова ревнува, а просто си отстоява правата - търси си повече внимание за него. Има доста по-трагични случаи. Слушала съм какво ли не - батковците/каките бият бебето, бутат го, казват мразя го това бебе, само реве... и т.н. Тъкмо се научили на гърне и пак почват да се напикават, само и само да им се обръща внимание...И вместо с едно, се сдобиваш с 2 бебета наведнъж  Tired

Хайде хубав ден на всички! При нас спря да вали и пекна слънце  Grinning

# 41
Ох, чакам тук един тъпак да ми слага щори, каза 10 часа, а още го няма, нищо не мога да свърша така като го чакам.
Кате, какво да ти кажа, който иска намира време, иначе на басейна я оставям, той е открит и от една тераска я гледам около 20 мин, после я оставям и една приятелка я връща, а аз търча да взема Мони от яслата, а на гимнастиката ходя с Мони и там има кафенета градинки и си правим компания с другите майки.

# 42
  • София

За децата - да, наистина се развиват много различно. Аз честно си признавам, че изоставаме в някои съвсем елементарни неща, като да яде съвсем сама, да ходи на гърнето (отскоро го прави), да си сваля/вдига сама гащите, да пие от чаша и т.н. Отдавам го до известна степен на това, че не е в ясла, а я гледа свекърва ми. От друга страна пък сме доста напред със стихотворения, песнички - вече има над 10 в репертоара си, а списание Том и Джери и някои други книжки, сяда и ги "чете" сама с часове, а като се загледам казва точните думи на точната страница и не пропуска нищо, просто се удивявам как може да помни толкова Heart Eyes Прави разни логически изводи като например - гледа през прозореца и вижда как се клатят клоните на дърветата, казва: "вън духа и сигурно е студено, мамо, облечи ми якето"; или пък казвам, че нещо е свършило, а тя вика - утре ще идем да купим и ме води в точния магазин, друго - тати го няма, сигурно пуши на терасата  Laughing

Еликс, как ти е крачето?

Благодаря Кате, добре е, в понеделник ще махат конците  Simple Smile

Кате, защо да изоставате, просто за всичко ще му дойде времето. Не бъди толкова критична, детето не е акселерат да се развива във всички посоки на 6-та скорост.   Кали примерно ги прави всички тези неща, които Руми не може , но пък незнае едно стихотворение и песен както трябва. Логичните връзки прави страхотно, говори много добре, помни неща от преди месеци и е мнооого палава.
Живи и здрави да са и да запазят детското в себе си по-дълго , а не да бързат да пораснат  Heart Eyes

Стефи, големи купони около вас  Party Къде заминаваш на семинар, траеш си, а Laughing?

# 43
Привет,  Hug  превъртяла съм от работа и дори забравих, че имаме нова тема. ние сме добре. Сашо ни прави диви и щастливи. седя си потънала в разо4арование на държавна служба, защото ползвам болни4ни . С тази ясла през седмица или кашляме или сме сополиви, отврат.

Сега ще ви представя доказателство за невероятната ми разсеяност. Ама не ми се смейте много , 4е то си е за яд:

..............Преди 2дена бяхме в зоопарка - цели 5часа

ми седим си и ние пред една клетка с една бременна дружка и таласъма и минават 2 руси мадами. изкоментирахме ги - как искаме такива да сме слаби4ки  Mr. Green защото ето на и те с малки деца и бебета ама тънки. сашо хукна подир едното детенце , защото беше с позната на него играчка. завлякох го обратно и в известно време след това мърморих "това русото моми4е ми е познатоо, но откъде". ми как откъде ???
сега бръкнах в албума  Crazy

не съм ли лейка, а ?

# 44
Здравейте,мамета! Много ви благодаря за пожеланията,много сте сладки. Heart Eyes Аз съм толкова несериозна дето не пише,че нямам никакво оправдание.Иначе редовно ви чета. Ние сме добре.Чечо ходи на ясла,но не пожелание.Не искал да ходи понеже лелите били лоши и само наказвали децата. Grinning Ами как няма да наказват,той е толкова палав,много приказва и непрекъснато е наказан.Вземам го от яслата все с някаква контузия.Като кажа на госпожите те все нищо не са видели.Шантава работа. Предната събота и неделя бяхме с мъжо на Плевен на състезанието за мотори,и ние имаме мотори и бяхме с нашия.Чечо е луд на тази тема само в главата му мотори и пистолети......За сега толкова от нас да сенадяваме,че вече ще съм по редовна в писането. Hug

Общи условия

Активация на акаунт