Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 717
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
 newsm78аз не съм кръщавала своите деца-мисля,че те трябва да решат дали искат или не искат да са кръстени Thinking

# 136
Не смятам ,че има някаква пречка

# 137
Едно време е било традиция да се кръщават децата до 40-я ден.
Моите и свете са кръстени преди навършване на една година - каката - на 5 месеца, малката малко след 40 ден  Peace

# 138
баткото го кръстихме на 1г и половина,малката на 45дни.тя през цялото време гукаше и беше много спокойна.

# 139
Защо да не е редно  newsm78 Според мен по-спокойно може да протече церемонията ако са по-малки.Сина ми беше на 1.2г. и опищя църквата,но по-рано и да искахме нямаше как,щото кръстника му беше в чужбина.

# 140
Не виждам нищо нередно! Още повече че там където живея аз децата нямат име до кръщаването им в църквата и не се чака до една година, а се кръщават на около 6-7 месеца

# 141
  • Пловдив
Да защо не

# 142
  • София
За мен няма неща като редно или нередно. Колкото до кръщенето, според правослъвната църква, колкото по-рано - толкова по-добре! Друг е въпросът, че е разпространено детето да се кръщава около навършването на 1 годинка.

# 143
И аз не виждам защо да е нередно.Напротив,знам,че е хубаво да се направи преди годинката.Синът ми беше на 8 мес,когато го кръстихме

# 144
Редно е , разбира се .
Дъщеря ми я кръстихме седмица , преди да стане на 6 месеца .
Беше и много интересно , плака само като я намокриха ,
но все пак си беше средата на ноември и и беше студеничко .  Grinning

# 145
По принцип както са ти казали момичетата няма проблем да се кръсти детето преди годинката. Обаче моето мнение е че е по-добре детето да стане на поне 4-5 год, за да може да разбере смисълът на кръщенето, а и за него ще остане един хубав спомен. Присъствала съм на кръщенета на бебета и честно казано всичките преминаваха в един безкраен рев. Е, няма да си го причиня това. Иначе бабите още лятото даваха зор да го кръстим, но успях да ги убедя, че е по-добре да изчакаме.

# 146
Разбира се,че няма проблем...,дори съм чувала,че е добре да се кръсти преди годинката.

# 147
Кръстихте ли го, какво стана?

# 148
Кръстихте ли го, какво стана?

Кръсрихме го на 9-ти август,тоест на 8 месеца и съм много доволна и се радвам,че решихме сега да го кръстим,той все още не се плаши от хората и се държа много мъжки,не проплака нито един път,даже си поседна в "казана" докато Дядо поп го къпа и си пошляпа малко Mr. Green
Точно на следващият ден ходихме на кръщене на племенника,който е на година и 3 месеца,ами уплаши се от попа,поплака.Радвам се че решихме сега да го кръстим,живот и здраве ако имам друго бебче пак така ще постъпя.
П.С. По въпросът за избора на вяра,ще кажа само че когато водих малия в църквата,да свикне с нея малко и да запалим по една свещичка,попа ни каза,че част от смисъла на кръщенето е да се изчисти детето от греховете на родителите си.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=272684

# 149
  • София-България, Израел - където си поискам
Радвам се,че всичко е минало така както си искала.
Честито ви християнче, мчного здраве и късмет му желая Peace
снимките са страхотни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт