Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 732
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
Кръсрихме го на 9-ти август,тоест на 8 месеца и съм много доволна и се радвам,че решихме сега да го кръстим,той все още не се плаши от хората и се държа много мъжки,не проплака нито един път,даже си поседна в "казана" докато Дядо поп го къпа и си пошляпа малко Mr. Green
Точно на следващият ден ходихме на кръщене на племенника,който е на година и 3 месеца,ами уплаши се от попа,поплака.Радвам се че решихме сега да го кръстим,живот и здраве ако имам друго бебче пак така ще постъпя.
П.С. По въпросът за избора на вяра,ще кажа само че когато водих малия в църквата,да свикне с нея малко и да запалим по една свещичка,попа ни каза,че част от смисъла на кръщенето е да се изчисти детето от греховете на родителите си.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=272684

# 121
Честито ви христанче! Голям чаровник тоя Борко Hug и наистина много спокойно го дава Wink
Хареса ми това за изчистването на родителските грехове....Така е това е една ДОБРА енергия Heart Eyes

# 122
  • Някъде на път....
Честито ви християнче!  Hug

# 123
  • в Надежда-та
Честито ви християнче! Hug

# 124
  • СВИЩОВ
Синът ми го кръстихме на 7 месеца и доста си поплака че му се спеше.
Иначе от попа знам че децата до 8- 10 месеца  най - малко плачат,
защото не разбирали какво става.

# 125
Кръстихме я на 2 месеца.

# 126
  • Пловдив
Аз държах да кръстим детето преди годинката.
честито християнче.Мисля,че сте го кръстили на идеална възраст.

# 127
  • София
че защо да не е редно. според мен колкото по-рабо, толкова по-добре

# 128
Защо да не е? Аз съм била кръстена много преди годинка, както и сестра ми. Повечето кръщенета, на които съм присъствала (две са де Rolling Eyes) също са били на деца под годинка.

# 129
Аз кръстих Изабела на три месеца. Никакъв проблем нямаше - много и беше интересно даже.

# 130
  • ГОре на черешата...
Навремето са ги кръщавали  доста рано - на 40-тия ден, да си има детето ангел-хранител и да е "записано" на небето. /В този ред на мисли некръстени починали бебета не се споменават за упокой на душите им при служения, защото ги нямало записани на небето/.

По темата - големия го кръстихме на 1г. 4 мес., малкия - малко след 11-тия месец - и двамата не са плакали, даже малкия не искаше да излиза от купела Laughing.

# 131
И ние се кръстихме на три месеца. Peace

# 132
  • в Надежда-та
Темата е от май месец. Авторката със сигурност вече е направила своя избор.
За протокола - не виждам проблем.

# 133
  • В светлината на слънцето
Мдааа, много стара тема.  Thinking Но пък инфото може да свърши работа на други, които имат същия проблем. Така че - и двете си деца кръстихме преди да станат на годинка. По принцип е добре детето да се кръсти преди да навърши годинка. Поне според канона. Но няма никакъв проблем да се направи и след това. Въпрос на личен избор е.

# 134
  • В светлината на слънцето
Мдааа, много стара тема.  Thinking Но пък инфото може да свърши работа на други, които имат същия проблем. Така че - и двете си деца кръстихме преди да станат на годинка. По принцип е добре детето да се кръсти преди да навърши годинка. Поне според канона. Но няма никакъв проблем да се направи и след това. Въпрос на личен избор е.

Общи условия

Активация на акаунт