Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 735
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
Редно е,даже е по-добре по-рано да се направи.Ние нашето дете го кръстихме,когато беше на 4 месеца.

# 106
Мъжът ми е кръстен когато е бил на 4 мес, а мен 2 пъти са ме карали към църквата - първия път е било през зимата. Тръгнали наште до манастира, но през ноща било натрупало сняг до колене и пътя бил разчистен само до някъде и те ... до там и после обратно! В крайна сметка ме кръстили на 2г и нещо (заедно със сестра ми). Излиза, че няма точно правило кога да се кръщава едно дете!  Mr. Green Сега нашето бебе е на  2м 13 дни, но още не сме се замисляли за кръщене.

# 107
Колкото по-рано толкова по-добре. Peace

сина ми го кръстихме на 6 месеца.

# 108
Колкото по рано,толкова по добре.Чула съм че е хубаво преди годинка,синъ ми го кръстихме преди годинка и не плака,държа се мъжки. Laughing Но и сле 1 г,важното е да се кръсти,пък секи избира кога и на каква възраст.

# 109
Колкото по-рано, толкова по-добре!!!

# 110
Колкото по-рано, толкова по-добре!!!

Peace

# 111
всеки има право на личен избор,според мен или трябва да е до 6-7 месеца или след 3 годинки,ставала съм кръстница на детенце на 3 годинки беше много послушно гушках го през цялото време с две думи нямаше никакви проблеми,а съм кръщавала и две дечица които се скъсаха от рев едното на 1 годинка другото на 1,7месеца,второто даже удря и попа,но пък беше весело,а лично за моите си деца съм на принципа по-големички хем да им е интересно а и може и да им остане спомен някакъв в главицата,баткото го кръщавахме на около 3 годинки и мисля и с бебо да е така живот и здраве

# 112
  • София
Големият го кръстихме на 4 м. С дребното пак така ще направим. Изказвания от рода на "да си прецени сам дали иска когато порасне" не ги приемам. Вярата или я носиш в сърцето или не и, ако не вярваш никакво кръщене или ритуал не могат променят това. Не съм чула до този момент някой да се оплаква, че е кръстен.

# 113
  • София
Синът ми е роден септември месец, кръстихме го на 17 януари на имения му ден - той беше на 4 месеца, кръщенето през зимата.
Предварително се уговорихме в църквата, че бебето е малко и хората бяха затоплили перфектно. Малкият се чувстваше чудесно и не заплака дори като го топнаха във водата. До края на ритуала ми заспа блаженно в ръцете.
Според мен всичко е въпрос на желание на родителите и на добра организация  Peace !

# 114
Разбира се че колкото по рано по добре за бебчо ,Господ да го пази и закриля.

# 115
Въпрос на избор е естествено, но мисля, че като родители трябва освен отговорността за всичко останало да поемем и тази - да  вдъхнем на децата си вяра и да ги възпитаме като добри хора !
 Нашето кръщене го направихме като навърши 3 месеца - на 9 август, плака малко, но дали сега , дали след година - ревът е неизбежен !!!

# 116
  • София
Общо взето редно е след 13, а най-добре - след 18. Когато детето може да вземе обмислено и отговорно решение за религиозната си принадлежност - т.е., когато престане да е дете и се превърне в зрял човек. Това е нещо изключително важно и изключително лично.

# 117
  • София
Съгласна съм. Кръщението е решение- и трябва да се вземе от всеки човек с негова собствена воля. Първите кръщения ги е правел Йоан Кръстител, но не на бебета. Самият Исус се кръсти възрастен, но и като бебе го водеха в храма. Винаги можеш да заведеш бебето да се помолят за него, а най-добре е отрано да го възпитаваш в християнството, а то само да вземе решение като поотрасне.

# 118
  • в Надежда-та
А защо да не е е редно newsm78
Имам познати, които са кръщавали децата си преди 1г. Thinking

# 119
 ехо , авторката на темата, кръстихте ли детето? Wink
Как мина? Wink

Общи условия

Активация на акаунт