Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 737
  • 189
  •   1
Отговори
# 90
Ами няма причина да не е редно!
Малката я кръстихме на 9 месеца.
Друг е въпросът,че специално ние не улучихме момента-беше в период ,когато ревеше от непознати и се скъса да реве от попа и от половината гости Cry

# 91
Ние правихме кръщене точно на 40-тия ден. Така е според християнските канони.

# 92
  • София
може и веднага след раждането.

# 93
Здравейте! Така като чета ми се струва , че много съм закъсняла с кръщенето - дъщеря ми е на 4 г. Но искам да попитам нещо и дано не ви се стори извън темата: вярно ли е , че като ги кръстят, буйните деца се кротват? Мойта е за две момчета, та само заради това си струва да я кръстя! Не ме разбирайте погрешно - оценявам ритуала, но все пак вярно ли е това

# 94
# 95
  • На тиха улица
Мартичка,

буйността при децата опира до темперамент, не до религия  Thinking, на простонародно ниво кръщението влиза в графата " Господ да пази и закриля Praynig".

# 96
Не само, че е редно но дори е по-добре. Когато отидох на 40-я ден за молитва с малкия свещенникът ми каза, че колкото по-рано се кръсти бебето толкова по-добре. Ние се кръстихме на 9 месеца и всички бяха възхитени от моя син, защото нито веднъж не се разплака.

# 97
Колкото по-рано толкова по-добре.
Виктор е кръстен на 4 месеца.

# 98
Ние го направихме на 4тия месец-на именния ден на малкият.
Мина много спокойно,без ревове и истерии.
В този смисъл мисля,че е по-добрия вариант.

# 99
  • Пловдив
Разбира се, че може. Колкото по-малко е детето, толкова по-добре  Peace
Ние направихме кръщенето на 3 месеца и половина.

# 100
  • Толбухин
Колкото по-рано толкова по-добре. Peace

# 101
Може да го кръстите по всяко време не виждам проблем. Аз бих го кръстила много преди годинка, но искам да го направя в БГ с родителите и приятелите си и затова все още изчаквам.

# 102
Колкото по-малко толкова по-добре.Много се плашат и плачат

# 103
Няма никакво значение кога ще кръстите детето си. Стига вие да сте убедени, че искате да го кръстите, няма проблем , избирате си подходящото място и удобно за вас време и действайте. Моята дъщеричка я кръстихме на 3 месеца. Grinning и сега вече си има ангел Пазител!

# 104
  • Все на втория етаж
Редно е разбира се, даже за предпочитане.

Алекс я кръстихме в деня на чистата молитва, тоест на 40 ден.
Сега мисля пак така, живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт