През ДЕКЕМВРИ ще покажем на света, най-красивите деца!

• 11 930
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Я да ви попитам - вие как сте с поносимостта към пастата за зъби?   grinning012 На мен ми е малко трудно.

почти не мога да се мия изкупих всички пасти от аптеката за да намеря някоя която ми понася обаче тц... всяка сутрин се давя като луда в банята, вечер по не ми е така ама сутрин  Sick

Eses защо не пробваш с електронна цигара, аз не съм пушач но приятели са я ползвали и са споделяли че има ефект.

# 211
Здравей те момичета наистина всички сте много красиви булки. Аз в момента съм в трескава подготовка на нашата сватба, която ще е на 19 юли обещавам после да кача снимки. Надявам се това, че ще съм бременна булка да не ми попречи да изживея щастието, което вие описвате в сватбения ден.
Относно цигарите искам да споделя, че освен воля нищо друго не помага. Трябва наистина да се заинатиш, че няма да пушиш. Иначе напълно те разбирам аз преди да разбера че съм бременна пушех по кутия на ден, сега в изключително редки случай (в седмицата веднъж) си позволявам да си "дръпна" от някоя цигара. И всичко това само на инат  Simple Smile

# 212
Много красиви булки smile3501браво,и аз искам да изпратя,но незнам как.Eses,аз също бях страстен пушач,пушех даже до 7-8г.с. по малко,защото ми се гадеше,но една вечер,след доста хубава вечеря,нали знаеш,как ти се иска да запалиш,таткото ми счупи запалката,цигарата ми падна от устата,сборичкахме се и аз бях много сърдита,че ми се наранява личната свобода.Но като размислих през нощта,че това малко създание в мен е зависимо единствено от мен и може нещо да му се случи,докато аз се лигавя с цигарите,направо се намразих.Така за една вечер ги отказах от раз,иначе не става.А и да ти кажа,избягвай компании с пушачи,така пак ще ти идва на ум да запалиш една.Успех и мисли за детенцето,това е най важното!

# 213
Момичета, много красиви булки сте!  newsm51  smile3525
За пастите за зъби - ползвам от години хомеопатични, с вкус на лимон и на грейпфрут има.. нямам никакъв проблем с тях.
А малкия си обожава на Chicco бебешката паста - мием зъби по 3-4 пъти на сутрин - защото е с аромат на банан.
Цигари никога не съм пушила, но бебетата ги възприемат дори повече от вас - защото при тях достигат по кръвен път, и това пречи на доброто снабдяване с кислород.... Моят мъж ги спря пред 3 години - подарък за един мой рожден ден. Simple Smile
Заради кръвната връзка с бебетата постоянно казват, че трябва да сме положително настроени и спокойни - всички емоции имат химичен еквивалент - хормони, които бебета получават чрез кръвта и изпитват пасивно нашите емоции - ако сте спокойни и весели - това ще е естественото състояние и на децата...
Усмихнат ден и поздрави на мъничетата.

# 214
Здравейте и весел ден на всички  Simple Smile

Eses аз също съм пушачка, но имах късмета, че по това, че ми оставаха цигари в кутията се досетих, че съм бременна.... Да ти кажа чела съм, че стресът от отказването бил по-опасен от това да пушиш по мъничко....  Консултирай се все пак с лекаря си... Аз като се убедих, че съм бременна, разбира се нямах и желание да пуша  и цигарите си отпаднаха от само себе си.... Ама да си призная втория месец се пушех сутрин една с кафето, /сещате се по какви причини/..... Като ми казаха, че в 7ма седмица, сме големи колкото за 5та и ми се подгънаха колената.....   Незнам дали имаше връзка ама спрях тотално и на 10гс. вече си бях в норма.... Може и да си внушавам, но направи усилия мила.....  Пожелавам ти успех!!!

Поздрави и усмивки мноооооооооооооого:)

Санчес

# 215
Я да ви попитам - вие как сте с поносимостта към пастата за зъби?   grinning012 На мен ми е малко трудно.

почти не мога да се мия изкупих всички пасти от аптеката за да намеря някоя която ми понася обаче тц... всяка сутрин се давя като луда в банята, вечер по не ми е така ама сутрин  Sick
Вчера точно поради тази причина отидох в магазина и си намерих хомеопатична паста на Bilka със зелен лимон, която е изцяло натурална. Нямам никакви проблеми с нея и е много приятна!
За пушенето - твърдо против цигарите съм, още повече при бременни жени. Мисля, че просто това е едно изпитание на волята, не може цигарите да са по-силни от вашия разум и воля.  И за да ви стимулирам ви пускам една статия:

Защо трябва да откажете цигарите?

Изброените по-долу факти могат да Ви помогнат при взимане на това важно решение.

Цигареният дим съдържа над 2500 химични елементи, но три от тях – carbon monoxide, никотина и кадмия – драстично забавят растежа на развиващото се бебе. Пушекът съдържа висока концентрация на carbon monoxide, смъртоносен газ отделян при изгаряне на горивото от автомобилите. Червените кръвни телца в кръвта, чиято задача е да снабдяват бебето (и разбира се майката) с кислород, игнорират кислорода в кръвния поток и вместо това се свързват здраво с carbon monoxide. Това намаляване на кислорода може да забави развитието на бебето.
Проучвания показват, че при майки, които са пушили по време на бременността вероятността от раждане на бебе с поднормено тегло се увеличава от 3 до 4 пъти. Средното тегло на тези бебета е с около 200 гр. по-малко спрямо теглото на бебетата, родени от непушачки.
Майките, които спират пушенето от 4 месец на бременността имат бебета с тегло при раждането съвместимо с тези на непушачките. В допълнение преждевременните раждания намаляват с 26 %. Майките, спрели пушенето след 16, но преди 30 седмица от бременността имат бебета с по-високо тегло при раждане, от бебетата на майките, пушили по време на цялата бременност, но по-ниско от бебетата на непушачките.
Никотинът е мощен наркотик, към който човек се пристрастява бързо. Той възбужда нервната система, както на майката, така и на бебето като кара сърцето да бие по-бързо и стеснява кръвоносните съдове. Това намалява количеството на кислород и хранителни вещества към бебето. Кадмият блокира действието на един важен елемент – цинка. Ниските нива на цинк са асоциирани със забавяне на развитието и последващо раждане на бебе с поднормено тегло.
Кърмачките, които пушат отделят около 30 % по-малко мляко от непушачките, което резултира в по-бавното увеличаване теглото на бебето. Освен това никотинът се концентрира в кърмата и може да възбуди бебето, да предизвика интензивен плач, колики и проблеми със съня.
При бебета, излагани на пасивно пушене по време на бременността и след раждането се увеличава риска от раждане с поднормено тегло, инфекция на средното ухо и инфекции на горните дихателни пътища.
Около 90 % от отказалите цигарите не използват формални програми или терапевти. Една година след отказване на цигарите, рискът от сърдечни заболявания намалява наполовина. След 15 години рисковите фактори за всички други, свързани с тютюнопушенето заболявания са почти същите като при непушачите.
Отказът от цигарите при бременните и техните партньори е по-успешен, защото раждането на бебе е много важно събитие в живота и мотивацията е разбираемо по-голяма. В рамките на 6 месеца, 75 % от отказалите цигарите пропушват отново, а 3 % пропушват след 6 месеца. Въпреки това, жена, която е отказала цигарите по време на бременността има по-голям шанс да остане непушач. Де факто 1/3 от тях остават непушачки.

# 216
и а по принцип пушех по утия на ден.когато разбрах че съм беменна веднага минах на възможно най леките  цигари но когато ми е готино и съм в настроение забелязвам че изпушвам доста цигарки .и аз трябва да ги спра и то обезателно , от днес ще пробвм изобщо да не пуша.а това с цигара -две на ден нищо не става. или ги спираш или не ,от личен опит го казвам

# 217
Направо е ужас с тоя корем,вчера цял ден почти нищо не ядох и въпреки това корема ми стои подут.Скоро няма да мога да го крия,сега обличам широки блузи нооо става все по топло и скоро ще ме разкрият. Момичета аз имам сериозен проблем с отказването на цигарите.Минах на най леките, намалих ги наполовина но нещо не мога да ги спра.Пробвам почти всеки ден,не пуша половин ден и накрая ме хващат бесните и запалвам.Направо се мразя,обвинявам се много,опитах с всичко,визуализирах си как тормозя бебчо и кво ли не обаче нещо не ми се отдава.Преди съм ги отказвала 2 пъти от раз и нямах проблем а сега нямам никаква воля при все че имам доста сериозна причина. Има ли пушачки сред вас,кажете ми нещо, дайте ми съвет. Чак ме е яд че не ми се гади и не ми е лошо,щото така определено щях да ги откажа. А как сте със ставането сутрин  ooooh! ужас направо ,по принцип съм поспаланка а сега вече минавам всички граници.

Есес, аз съм пушачка от 16-годишна, и при трите ми бременности съм спирала цигарите, не повече от седмица, след като разбера, че съм бременна, както и докато кърмя (и в момента не пуша, а как ми се иска...) . Решението е изцяло в твои ръце. Точно сега се образуват органите на бебчето и е най-вредния момент за пушене. Опитай се да дъвчеш дъвка, мисли за други неща. Намаленото тегло на бебето е най-малкия проблем, който цигарите могат да създадат. Има далеч по-страшни увреждания. Извинявай, ако съм те напрегнала с този постинг.

Момичета, аз пак да попитам, някой не иска ли да му подаря дрехи за бременни? Имам панталон от Премаман, черно на тънко бяло райе, есенен, както и рокля дънкова и сукман дънков от Бенетон. Имам и два дънкови панталона, също за есента, те не са на някакви марки, но стават. Другите дрехи (за жалост) все още ми стават и не са за бременни, а просто са по-широчки. Нека, ако някой иска описаните по-горе, да ми пише на лични.

# 218
Childhood Cancer
Components of cigarette smoke are known to be transported over placental membranes and are able to act as mutagens in fetal tissues.
Components of cigarette smoke have been shown in animal studies to be transplacental carcinogens.17 Numerous studies have investigated the incidence of childhood cancer in the children of women who smoked during pregnancy. An increased risk for all cancers is found as well as an association of acute lymphocytic leukemia and lymphoma with maternal smoking has been confirmed in several studies.

Ето какво ме плашеше най-много. Защото докато разбера, че съм бременна (и трите ми бременности не са планирани), си пушех, и после докато ги откажа, минава около седмица... Дано да са ми здрави дечицата, както и вашите, защото вредите от пушенето не винаги си проличават при раждането, а понякога години след това, с тези страшни болести. Затова спирайте цигарите, момичета, не се бавете.

# 219

Момичета, аз пак да попитам, някой не иска ли да му подаря дрехи за бременни? Имам панталон от Премаман, черно на тънко бяло райе, есенен, както и рокля дънкова и сукман дънков от Бенетон. Имам и два дънкови панталона, също за есента, те не са на някакви марки, но стават. Другите дрехи (за жалост) все още ми стават и не са за бременни, а просто са по-широчки. Нека, ако някой иска описаните по-горе, да ми пише на лични.

Stella Maria,
кутията ти за лични съобщения е пълна  Wink тъкмо ти писах писмо по горе споменатите дрехи, но писмото ми се върна обратно  Simple Smile ще пробвам пак след малко да ти пиша  Flutter

# 220
  • Бургас
Stella Maria, предложението за дрехите ти е много примамливо, но с пустия си късмет съм висока 1.76 м Embarassed

# 221
някой да поеме новата темата този път, да можем всички да се изредим ... че аз си взех дажбата за сега  Laughing

мале навън какъв е пек разходих се два часа и щях да пукна от жега  Nature Sunny а утре пак дъжд  Tired

# 222
Мили момичета, днес е най-тъжния ден в живота ми, бях на ехограф и не се чуха тоновете на плода.
Утре влизам в Токуда за задържан аборт...имам чуството, че целия свят се срина пред очите ми.
Не мога да спра да плача. Моля ви, помолете се за мен.

# 223
Мила Даниелка, не знам какво да кажа... Консултира ли се с втори, трети лекар?
Моля се от сърце нещата да се развият добре  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig

# 224
daniela_jd моля се, всичко това да е било от апарата. Надявам се, моля се да сте добре с бебчето.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт