През ДЕКЕМВРИ ще покажем на света, най-красивите деца!

• 11 901
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
Е добре де  Laughing  обърнахме форума в говорилня има ли 4Д или не  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. За мен има - и в София, и в Пловдив, дори и в Стара Загора. Дори и на 3Д да отидете - пак си заслужава. Това исках да кажа. Нищо не може да се сравни с това, да видиш бебчето си и да те уверят, че всичко е наред. Тоест, говоря като щастлива майка. Извинявам се, ако е дразнещо - мислех, че форума е за бебчета декември`2008  Laughing Но може и да бъркам ?!? Thinking

# 271
Е добре де  Laughing  обърнахме форума в говорилня има ли 4Д или не  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. За мен има - и в София, и в Пловдив, дори и в Стара Загора. Дори и на 3Д да отидете - пак си заслужава. Това исках да кажа. Нищо не може да се сравни с това, да видиш бебчето си и да те уверят, че всичко е наред. Тоест, говоря като щастлива майка. Извинявам се, ако е дразнещо - мислех, че форума е за бебчета декември`2008  Laughing Но може и да бъркам ?!? Thinking
Това е най-важното, но не значи, че има истинските апарати. Просто софтуера е по-евтин и пак дава реален образ, но за  диагностика на органи и т.н...... само 2Д.
Не се извинявай, това е важна част от бременността ни. И пак е свързана с бебетата.

Който ще ходи при Мазнейкова може да я попита, ако е на кеф, ще обясни всичко.

# 272
  • Бургас
А феталната морфология не  е ли всъщност ултразвуковия преглед, който се прави по ЗК между 16-20 г.с., т.е. второто от двете УЗ изследвания, които се покриват от здравната каса? Съвсем се обърках вече.
За БХМ имам смесени чувства. Това е само една статистика, която дори може да те обърка допълнително. Смятам да питам докторката си дали трябва да се прави и да ми обясни най-добре, защото може да покаже, че има вероятност от аномалии, да се проведе ФМ и амниоцентеза и накрая всичко да си е ок, или да няма данни за аномалии, а всъщност накрая да има увреждания.  newsm78
Има ли някой мнение по въпроса?

# 273
Цитат
защото може да покаже, че има вероятност от аномалии, да се проведе ФМ и амниоцентеза и накрая всичко да си е ок

По-добрият вариант, за обратното не ми се мисли......

Аз лично ще направя ранен и в 16г.с отново по препоръка на лекарят ми.

# 274
  • София-Лозен
Invisible, вчера доктора каза 5 декември като термин, пък да видим. За сега ще го водим тъй!
С предишната бременност ходих на ФМ в МЦ Фемина при доктор Димитрова. Изключително съм доволна. А по отношение на 3Д и 4Д това наистина е невероятно усещане.
И аз вчера разбрах за този ранен БХС в 11 седмица. Моя доктор каза, че сега така се правел и бил много по-точен /па колко е така  newsm78, ама айде вече съм го пуснала/ Става за един ден, тоест днес вече е готов резултата!

# 275
защото може да покаже, че има вероятност от аномалии, да се проведе ФМ и амниоцентеза и накрая всичко да си е ок

Аз лично ще направя ранен и в 16г.с отново по препоръка на лекарят ми.

Можеш ли да обясниш защо?
Много съм боса в тези неща, все пак не съм лекар, а нямам толкова близък лекар, който да ми каже как реално стоят нещата...
Понякога имам чувството, че всичко се прави за повече пари. Не само сега когато съм бременна. Не ми е за парите, а че постоянно си в напрежение.
И имам назначени изследвания за токсоплазмоза и рубеола, още не съм ги правила, чудя се дали трябва, защото никога не съм виждала котка освен на снимка, нито пък ям недобре обработена храна. Рубеолата е моментно състояние... Направо не знам.

# 276
За БХС и моята докторка ми предложи ако искам да го направя в 11 седмица, а другия в 16 който се покрива от здравна каса. Този на който ще ходя в 11 седмица ще си го плащам И после се прави сравнение меджу двете изследвания. Аз и се доверявам и съм решила да си правя изследванията който ми предлага. Само, че понеже ще пътувам няма да успеем в 11 седмица, а ще е в 12. А накой знае ли какво точно се рпави. Доколкото ми обясни ще ми вземат кръв, ще снимат бебо и ще ме поразпитват. И тази информация се праща в софия и там се провежда изследването? Ама незнам какво точно е. Може и да бъркам нещо???

# 277
Здравейте и от мен. Вече и моят термин е определен - 30ти декември. Ако може да ме добавите в списъка с установените термини .. Макар, че се замислям за секцио по желание, а то се прави по-рано. Голям страх ме гони от нормалното раждане , при вас как е? Поздрави на всички. Дани, стискам палци, дано е било грешка  Praynig

# 278
Каспър, виждам че и ти си от Пловдив. Кой ти следи бременноста. Аз ще правя БХС в Торакс.

# 279
Като разглеждам темите на другите ми прави впечатление, че са по-богати откъм информация. Какво ще кажете да прибавим следните линкове:
http://www.mymonthlycycles.com/cgencalc.jsp
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=13
http://www.3dpregnancy.com/calendar/11-weeks-pregnant.html
http://bglog.net/bebelog/8754
Пренатална диагностика
На мен лично ми бяха полезни, интересни и забавни.
А и така няма да се питаме през пост - два кога се прави това, какво значи онова и т.н. Естествено има и доста други полезни линкове, но с течение на времето естествено ще добавим и тях Simple Smile

# 280
Привет мами!
Теди, добре дошла в отбора.  Hug
Мила, ще сложим линковете в новата темичка.

# 281
Каспър, на мен познатият лекар ми обяснява надълго и широко за 3Д, 4Д и т.н. софтурни програми. Според него в 11г.с. се прави изследване с вагинален ехограф и някаква друга процедура, която е подобна на амниоцентезата- за ранно установяване на генетични аномалии.

За БХС- съвета ми го даде лекарят, водещ ЖК. Защото  съм на 34г и за по-голяма сигурност. Като в 11-12г.с било по-сигурно от колкото в 16г.с., както вече споменаха другите момичета. И аз доколкото знам, нито един БХС не се поема от касата. Цената по последни данни е 25лв. или 30лв. Тук може да бъркам. Това са подробности.

токсиплазмоза и рубеола- защо? Била ли си контактна с болни?
Естествено е, че всичко се прави за пари. Лекарите ни хипократовата клетва я нямат за нищо, да не говорим, че няма и стандарти, чисто медицински, по които да работят.... куче влачи, диря няма...... за съжаление.

andreaivano БХС е вземане на кръв от вената, по което и да е време на деня. Т.е. не е задължително да е на гладно. Задават ти въпроси и на базата на ехографското изследване, което се прави предния или същият ден, ти изчисляват риска.

# 282
  • Бургас
А, и аз да питам за тази пуста Токсиплазмоза. Мен докторката не ме пита, не ми и назначи. А трябва ли? Родителите ми имат котарак, ваксиниран е за токсиплазмоза, а и аз от как съм разбрала за бебо, не съм ходила там, за да се огранича да не го гушкам. Свекъра ми пък носи зеленчуци от село, където двора е пълен с котки. И седя и се питам какъв е риска и трябва ли да се изследвам? Май ще питам докторката следващия път. От всичко, което изчетох излиза, че трябва да се мият ръцете преди хранене, да се мият добре плодовете и зеленчуците и да се обработва добре месото и млякото, т.е. никакви луканки и от сорта месца, никакво непастьоризирано мляко, синьо сирене и от сорта. Но ми се струва, че изследването се прави ако има съмнение за заболяване, а не профилактично. За съжаление, ако се заразиш в първите месеци води до спонтанен аборт, а в последните - до увреждане на плода.
За Рубеолата - нищо не мога да кажа, карах я на 16-17 години.
Относно БХС и ФМ изчетох и тази темичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237889.0, освен това, което Mila_N ни е предложила.
Усещам се, че мисля само какво трябва още да се изследвам и да направя, за да не пропусна нещо.
А наистина за жените над 30 години има изследвания, които не се правят на тези под 30. В интервю с министърката по телевизията се изказа, че от догодина ще се поема от ЗК БХС.
Аз снощи за пръв път за малко да повърна. Преядох с един таратор и зелена салата и резултата беше, че цяла нощ се въртях и ми беше тежко. Забелязвам, че като не се наспя достатъчно ми е отпаднало и малко ми се гади. Днес за пръв път ме обливат едни горещи вълни и се потя, което е супер нетипично за мен. Случвало ли ви се е такова нещо?
Поздрави и дано малко да завали, че да се разхладим!   bouquet

# 283
  • Бургас
Правилно ли съм разбрала, че БХМ се изследва единствено в Майчин дом в София, т.е. че изследванията се носят там от всички лаборатории от страната? newsm78

# 284
да и аз така знам само там имат необходимата лаборатория

Общи условия

Активация на акаунт