Великобритания - тема 16-та, сладка и лятна

• 22 547
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Здравей Ради, поздравления за бебчо и добре дошла във форума. Ние сме пазарили много kiddicare. Креватче от там не сме купували, ние си купихме от IKEA и беше £59. Размерите са стандартни, но има няколко размера (60 x 120, 70 x 140). Трябва да гледаш когато си избираш матрак кой размер е за твоето креватче. Обикновено матрака не е включен в цената, освен ако не е специално оферта креватче с матрак. Матрак си купихме от Toys'R'Us, беше някакъв Continental и струваше повече от креватчето. Решихме че не леглото е важно, а матрака за добрия сън. Засега нямам никакви оплаквания и съм много доволна и от двете.

Мишолинче ето повече снимки.

GI къде се изгуби? Ще ходим ли към морето (океана), че много съм се затъжила за Бургас вече. Rolling Eyes Кога си заминавате за България?

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 02:00 от trollipen

# 151
Най-накрая остана време и аз да пиша,че от хойкане не остава време де.
trollipen аз съм от Добрич да и не съм си ходила от близо 2год.и ми е много мъчно за моето голямо село/аз много си го обичам де/

Pumpalka чесно да ти кажа нямам проблеми мъниците спат по цяла нощ пропуснахме и коликите и най-важното не са ревливи бебета.Джоузеф плаче ако си изпусне бибата,а Кейт пък изобщо не посяга към биберона.Задето пропуснахме коликите сега очаквам да ми се върне тъпкано като никнат зъбките.Минахме две имунизации остана ни третата и така.В билзко време ще направя няколко снимки и ще ги пусна да видите колко са пораснали.

Rady72 матрака за креватчетата и аз ги купих от Toys'R'Us с някакви кристали които предпазват от претопляне.Креватчетата ми са също от там и съм много доволна. Peace

# 152
Аз се върнах от Бг. Едвам изкарах седмица,следващият път за 5 дни само! Изместихме се вчера и в новата къща. Всичките съседки се изредиха да се запознаят вече! Ще чакам покана за Кю  гардънс от пумпалка.
Аз купих леглото на Томас от кидикеър,матрака пак от там . Много съм доволна. Същият модел в Jhon Lewis бешe 100£ повече.
 Другата седмица ми идва дружка от Ню Йорк на гости и ще прекопаме центъра! Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 17:04 от matzo ball

# 153
Аз се върнах от Бг. Едвам изкарах седмица,следващият път за 5 дни само! Изместихме се вчера и в новата къща. Всичките съседки се изредиха да се запознаят вече! Ще чакам покана за Кю  гардънс от пумпалка.
Аз купих леглото на Томас от кидикеър,матрака пак от там . Много съм доволна. Същият модел в Jhon Lews бешe 100£ повече.
 Другата седмица ми идва дружка от Ню Йорк на гости и ще прекопаме центъра! Simple Smile
Jhon Lews правят /а де как се казва/съпоставка на цената май се казва.Тоест ако те продават даден продукт и ти им кажеш къде се продава по евтино след проверка по интернета ти го предлагат на по ниската цена.Аз така си купих микровеле от тях.Как беше времето в БГ.

# 154
Може би е така,но трябва да ходиш до магазина,да доказваш цени,да имаш транспорт да си го занесеш в къщи или да платиш за такъв... Трудоемко е някак за бременна или родилка.Ако пък и живееш в централен Лондон-съвсем. Всичко обемно от интернет съм поръчвала за бебето.Специално кидикеър доставят винаги до ден-два. Безплатно. Мен ме устройва идеално!
Времето беше... бури или жеги,през ден.

# 155
Благодаря ви за отговорите.
Намерих креватче в кидикеър, към което има и матрак. Решихме да купим него, а също така там предлагат и комплекти от чаршафчета, които би трябвало да паснат на легото.

# 156
  • Лондон
Ради, добре дошла обратно! Hug Радвам се, че всичко е наред и скоро ще си приберете малкото!

Аз също търся легло в момента и засега това http://cgi.ebay.co.uk/Deluxe-wooden-cot-bed-BAMBINO-WORLD-New-12 … Zp1742.m153.l1262 е най-доброто като че ли. Супер цена. Дърво е, има 2 нива. 60/120 е и има канопи (да ми фитва чаршафите на хипопотами от ИКЕА и канопито Laughing), обаче може после да стане лесно джуниър бед. Има 2 вида матрачета на много прилични цени също и шипинга на цялото нещо е 14.50...  

Щях да купувам и аз легло от ИКЕА обаче мъжа ми го домързя да го носи  Laughing

# 157
  • На село (близо до Лондон)
Haide dq se razpisha i az  Embarassed (sori za latineca ne mi raboti kirilizatora neshto).
Trolipen dobre sme, no mi prolazi bebeto na 7 meseca (kade barza tova momche neznam  Rolling Eyes) i e ujas. Nie sme s mnogo stalbi v nas, split level house, i obezopasiavam, maham igrachki ostri malki i tn. Iavo shte e pakastlivo bebe, razvil beshe tapite na radiatorite v play room-a i prokapa parnoto abe ujasT  Shocked. Shte se obadia da se vidim.

Matzo sto taka s loshto za bg-to? Nie patuvame na 10-ti july s momchetata

# 158
Аз пак съм с въпрос Simple Smile Пазарувал ли е някой от http://www.bambinoworld.eu ?
Намерих креватче в сайта http://www.bambinoworld.eu, което наистина е със супер цена, но сайта ми изглежда малко измислен, никъде не посочват адрес или телефон за връзка. Преди време се опарих точно от такъв саит и сега не ми се ще да се случи отново.

Еуа, аз никога не съм пазарувала от ебеи и ми е малко неясно как страват нещата там с тези наддавания.

# 159
Здравейте вече от Английска земя.
Завърнахме се след 20 дневно отсъствие. Как само отлетяха тези дни, толкова бързо.

Двадесет много интензивни дни. Голямо пътуване падна, срещи с роднини, приятели, и разправии с местната бюрокрация и инстанции. Последните две за една седмица ми съкратиха живота поне с една година. Сто пъти пишман станах и съжалих 100 пъти,че се захванах с тях. Мога цял роман да напиша за местните нотариуси и тяхната лакомия (това в Свищов) и рецепционистките им, които се изживяват за  нотариуси и върло защитават достъпа до един такъв (във Видин) . В един от случаите единия ми беше познат, но докато се добера до него ми отне 5часа Close 
Системата е отвратителна. Няма ред, няма час. Всеки влиза, прережда се с извинението, че има само един въпрос да попита. Въпрос, чийто отговор отнема 30минути Close  За възпитани хора като мен  Blush, това бе едно кошмарно преживяване. Една кошмарна седмица в Свищов, но за сметка на това вечерно време компенсирахме с приятели до малките часове - със салатките, рибата на скара, ракийките, винцето под асмата в двора.  Ех.... живот Grinning

Плевен много ми хареса, Варна много ми хареса. Видин много е запустял, но и пък е страхотен град. Е, дупките по пътищата си ги знаем. Но това което най- много ми хареса е пространството и сигурността, които царят на всякъде. София е същата, с единствената разлика, че има повече реклами, рекламите на МкДоналдс ще ти извадят очите, където и да отидеш. На голяма почит е явно в България.  Rolling Eyes Също така има повече избор на стоки. 
Това, което ме впечатли, че модната тенденция във всички магазини за дрехи включително Манго, Зара е една и съща - леко различна и може би миналогодишна.  newsm78. Коренно различна колекция на Манго от тукашната например Thinking

Находих се по заведения, напих се на ракия и се наядох на салати. Такива вкусни зеленчуци....ммммм.
За сметка на мен, Алекс почти изкара на фотосинтеза тези 20 дена. Пропи вода, нещо не му харесаха българските сокове освен портокаловия на Капи и зелената ябълка Grinning НО, от водата по хубаво няма тъй, че не се оплаквам.

Ще пусна малко снимки по- късно, когато разбера как да отключа албума  Simple Smile

ПС, честита рожба на Пумпалка. Да ви е живо и здраво чедото и да ви носи много радост и щастие.  Прекрасни дечица - на Тролипен и Пумпалка.

Аз да добавя, на летище София избягвайте по възрастните служителки на чек ин деск. Една се направи на интересна, като се заяде с ръчния багаж на Алекс. На децата не им се полагало ръчен багаж, който не могат да носят сами, беше нейният аргумент. Ръчния багаж е детско куфарче, с по малки размери от приетите за ръчен багаж. Как да го пусне да минела да мине, пък и не ставало за чекиране. 5минутки мърмори, докато аз и обяснявах, как всеки пътник е с правото си на ръчен багаж, след като плаща пълна такса билет

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 14:50 от miravmbd

# 160
  • Лондон
Аз пак съм с въпрос Simple Smile Пазарувал ли е някой от http://www.bambinoworld.eu ?
Намерих креватче в сайта http://www.bambinoworld.eu, което наистина е със супер цена, но сайта ми изглежда малко измислен, никъде не посочват адрес или телефон за връзка. Преди време се опарих точно от такъв саит и сега не ми се ще да се случи отново.

Еуа, аз никога не съм пазарувала от ебеи и ми е малко неясно как страват нещата там с тези наддавания.

Rady, този продавач има 10,000 положителни фийдбака, така че въобще няма от какво да се притесняваш. Няма наддаване за това легло. Цената е 39.90 + 14.50 шипинг, което е точно 54.49. До 14 дена можеш да го върнеш ако не ти харесва.

Ако те притеснява купуването аз нямам нищо против да ги поръчам нещата заради теб, да ти ги доставят на твоя адрес, тъй като съм 'старо куче' на ибей и имам ибей и пейпал акаунт, пък ти после ще ми приведеш парите по банков път.

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 14:35 от eya

# 161
imali mami v severna irlandia

# 162
  • София
Привет и от мен отново!
Не съм писала от много време, но като гледам всеки е забегнал нанякъде и не съм изпуснала много.
След като почти приключих с преподреждането на апартамента и изпирането на абсолютно всичко след обира, ми остана малко време и за мен. От две седмици, че и повече, събирам смелост да запиша час за татуировка. И-и-и, другата седмица сигурно вече ще я имам.  :roll:10 години се каня, крайно време е.  ooooh!
Купих си и билет за идване към UK - 10ти септември, надявам се да успея за 2 седмици да намеря жилище за 3ма ни и да оправя основния hasle по подреждането на нов дом. Така че и на мен ми предстоят дълги дни в IKEA и много, много чистене. Да ви попитам, какъв е шансът да открия жилище без мокет?
И друг въпрос, май съм питала вече, но нали надеждата умира последна - някакъв шанс да се запозная с българи в Reading? Някой от вас да се намира наоколо?

# 163
Мира, добре дошла отново на английска земя Simple Smile Ех, като прочетох за салатките и ракийките под лозата, така ми домиля... Още няколко месеца и аз ще си ида за малко. Иначе големи приключения си имала Simple Smile

Мишолина, сменям си ника като не мога да си сменя името  Joy или поне не мога така лесно да си го сменям. Иначе да, пътува ми се и то много, ама много. Засега обаче имаме планувано само едно ходене на палатка за 2 дни извън Лондон. Планът е това да се случи през втроия уикенд на юли. Дано времето да е хубаво! Юли ще сме без детенце, в БГ с баба и дядо ще е за един месец Simple Smile

Ради, сайта не съм го ползвала и не мога да кажа нищо.

Ние днес правихме голяма обиколка около двореца, парламента, Трафалгар... майка и татко са сега у нас, та ги разхождахме. Утре брат ми и жена му ще са по разходките Simple Smile По този повод - Matzo ball, приятно кръстосване и на вас пожелавам  Grinning

Ани, успех с предстоящото местене.

# 164
  • Bristol
О, Мира, царят дава, пъдарят не  Crossing Arms И аз ще имам ходене по нотариуси и адвокати в София  ooooh! Майка ми от сега се опитва да подготви нещата, за да ни е по-лесно, но бъркотията е неописуема  Rolling Eyes
А да ви кажа и какъв официален рекет са си направили електроснабдяването  Shocked Минавали на проверки из нашия район и на всички им казвали, че електромерите им бръмчали и трябвало да ги свалят за проверка в тяхната лаборатория. Който се е усетил на време е мушнал пара на ръка, който не, са свалили електромера и съответно в лабораторията казват развален, отчитал по малко #Crazy Не знам как връщат сметките 6 месеца назад, но на един съсед му поискали 2000 лева да доплати + 2000 глоба, че крадял електроенергия!!! Това при положение, че преди да се монтира електромера минава през лаборатория на електроснабдяване и после се поставя от техен специалист  newsm78 Аз логика тук не виждам!
Ani111, ако намериш жилище без мокет в банята и кухнята, брой се за късметлийка  Laughing В Рединг със сигурност има доста българи, аз съм чувала за цели семейства, но лично не ги познавам. Пробвай в Бг хелп.
Мишолина, car boot sale е нещо като нашия битак, но хората обикновено не препродават, както е у нас, а продават неща, които са ползвали и вече не им трябват или неща, които са получили като подаръци или купили, но никога не са ги ползвали. Свежа идея за забавление и да поразчистиш къщата, особено ако имаш малки деца  Wink Обикновено в интернета можеш да намериш информация за подобни разпродажби в твоя район. Отворени са само един ден от седмицата най много, понякога са само един ден в месеца и най-често края на пролетта и цялото лято, през зимата няма.

Общи условия

Активация на акаунт