Великобритания - тема 16-та, сладка и лятна

• 22 553
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Zdraveite mami!
Pisa ponqkoga v foruma deca s uvrejdaniq i hroni4ni zqabolqvaniq.Sinut mi e s uvrejdane ot autisti4nia spektur.Imam kum vas edin vupros koito me interesuva v momenta:
Rabotq v  golqma angliiska kompaniq v raiona na Hereford,imam suotvetnoto trudovo razresitelno no vse oste nqmam nacionalen osiguritelen nomer.V ofisa ne ni kazvat to4no koga ste go polu4a,nqkoi ot vas znae li kude moga da pitam dali moga da polu4a naconalen osigyritelen nomer bez da 4akam segasnata mi firma da se nakani da mi go izdade ili nisto ne move da napravq i trqbva da 4akam.Blagodarq vi predvaritelno. Hug

# 136
  • Bristol
Добре си дошъл и в нашата темичка  Grinning

Аз какво написах  ooooh! Добре, че е Мишолина  Laughing
Тъй и тъй си коригирах поста, да продължа да си пиша в него  Embarassed

AG, мен ако питат, като гледам на къде вървят нещата, още от 4 годишни трябва да започват с китайския  Crazy

И ние уикенда изгоряхме. Водих в неделя децата на car boot sale, с учебно възпитателна цел и за забавление. Хем ги бях омазала с крем за слънце, обаче раменцата им изгоряха  Rolling Eyes Особено на сина, това защото той сам се маза и забравил по-отзад да се намаже, както и врата  ooooh! На него така му допадна битака, че сега планира да си разчиства стаята и да ходи да продава ненужните си вещи там. Някой правил ли е подобни разпродажби да даде акъл, аз съм абсолютен новобранец в това отношение?

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 20:31 от м_е_р_и

# 137
Изобщо не ти трябва компанията; изваждаш си го сам (мисля, че за National Insurance Number става въпрос). Приготви си документите и отивай в местен Job Centre. Eто тук има списък на документите:

http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp

Интервюто е формалност, ако работиш; картата с номера идва по пощата.

# 138
Връзката между солариум и увеличен риск от рак на кожата е доказана.
АГ, погледни само в Boots що мазила за тен има, пробвай ги.
А преди почивката можеш да отидеш в някой салон да те напръскат със Сен Тропе: хубав тен се получава, е за 4-5 дена е, но поне после няма да ни питаш как се махат бръчки и пигментация от слънцето;-)

Мишолинка, съгласна съм. А несвързано с това: хайде да ходим на филма Сексът и Града де, народа около мен или го е гледал или отказва да стъпи. Някоя вечер?

Добре де, секнахте ми ентусиазма от солариума Confused. Признавам си, че не съм чела много обстойно, колко точно е вреден.
Явно пръскането е алтернатива, ще трябва да прочета повече.

# 139
  • София
Мишолина, Македа, мерси за отговорите, май наистина ще трябва сама да си избера книжка, но тъй като скоро нищо не съм чела, исках да знам някои популярни автори или заглавия, просто за ориентация. Както и да е, ще избера нещо.
Сега искам да ви попитам, някой да знае откъде може да се купи цедка за кафемашина Murphy Richards, в е-bay-а нищо няма, за другаде не се сещам. За едни приятели е.
Поздрави и  хубаво време!

# 140
Мишолина, честито за  лекото уреждане на документите ви bouquet Наистина е много по-добре, когато нещата стават бързо. Добре, че си отишла направо в Home Office в Кройдън.

IGNIS, скоро се коментира кой какво чете. В някоя от предните две теми ще да беше  Thinking В момента аз чета "Забравените от небето" на Екатерина Томова и заедно с това "A brief history of time" на Stephen Hawking.

Да ви питам ще правят ли тържества за деня на бащите по градините на вашите деца? Утре ще се празнува в на Тео градината. Пак костюм купувахме. Трябва да е някой супер герой. Чудих се, чудих се, защото не съм никак фен на който и да било от батманите и спайдърмените, или инкредъбълс... Накрая взех костюм на Sportacus от Лейзи таун. Не ми харесва и това филмче, но все нещо трябваше да е. Та, вчера одеждата пристигна, а Тео не иска и да чуе да я облече. Утре ще я занеса в градината, ако те го убедят да се облече - добре, ако не - здраве Simple Smile Искаха и баща му да е пременен като супер герой, но мъж ми категорично отказа да е Батман, примерно  Joy Joy

Като съм започнала да пиша днес, да взема да си похваля детето Simple Smile Днес са писали имената си и син ми се е представил мнооого добре Simple Smile Едната от каките писала буквите с молив, а децата трябвало да повтарят отгоре с химикал. Тео се е справил много добре. Сега не мога да снимам и да покажа, защото е окачено писанието му на таблото в градината, но като ми го дадат, няма да пропусна да похваля гарджето пак Mr. Green

И, ако не ми пресече котка път, утре вечер ще ходим с приятелка да пием по бира нейде из централен Лондон. Само двете по женски  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 20:58 от Makeda

# 141
Браво на умния младеж; не е ли малък за писане  Simple Smile

И, ако не ми пресече котка път, утре вечер ще ходим с приятелка да пием по бира нейде из централен Лондон. Само двете по женски  Mr. Green

Не се притеснявай, всичките котараци в централен Лондон пресякоха път на нас с Алиса, и сега са се кротнали. Отидохме да гледаме киното, както си му е реда...На 50-тата минута дадоха сигнал за пожар в киното, изведоха ни, и си ни изпратиха по живо по здраво. Та, хем го гледахме филма, хем не сме.  Crazy

=======================
Тъп въпрос: правят ли се "baby showers" тук? Или е само американщина? Не са ме канили тук  newsm78

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 19:09 от мишолина

# 142
Абе, че е малък, малък е за писане младежа Simple Smile Не знам защо ги занимават отсега в градината. Ще се научи да пише, време има. Ама щом му е било интересно, лошо няма Simple Smile Пробвах го и у нас, но мен ме не слуша диването  Mr. Green

Нали писах, че ще празнуват деня на бащата днес. Теодор не е искал в никой случай да облече костюма  Crossing Arms

Днес с приятелката ми не я докарахме доникъде... Не сте уморили всички котки, Мишолина, ама за реванш с колегите пийнахме червено винце  Mr. Green В къщи не продължих с винцето, но си пуснах народна музика. Много обичам и цяла вечер си слушам Излял е Делю хайдутин; Капитан Петко Войвода; Притури се планината; Имала майка едно ми чедо...

Много неприятно се е получило при вашето ходене на кино... Но пък ще го запомните и то как  Crazy

# 143
  • Лондон
Тъп въпрос: правят ли се "baby showers" тук? Или е само американщина? Не са ме канили тук  newsm78

За съжаление не...  Cry Тъкмо се оплаквах в отчетните колко са ме канили на baby shower-и и колко пари съм тръшнала по тях. Много ги мразех едно време. Първо, за неомъжена свободна жена си е леко скучно и досадно. На всичкото отгоре имаше някакви безумни игри... Второ, не може да купиш каквото искаш и да бъдеш креативен, защото си имаха регистри и трябва да поръчаш от тях.  Трето, не можеш да купиш нещо от не много скъпите, защото те знаят кое колко струва...  И четвърто, дори и да не отидеш пращаш подаръка... 

Най-гадното е, че точно сега като дойде време и на мен да ми купуват разни неща и да ми правят baby shower (нещо, което сега не ми се струва толкова противно и тъпо, а много хубаво и практично  Laughing Laughing Laughing) съм тук....  Confused

# 144

Не бях се замисляла до сега. Ходила съм само веднъж на baby shower и то на американско семейство. Иначе тук също правят парти за новороденото. Ние не сме правили такова като се роди бебчо, но получихме толкова подаръци, че мога спокойно да отгледам още няколко бебета. Иначе почти всички познати, приятели, колеги и съседи изпращат по нещичко.  Определено си е помощ Laughing
 eya, това със списъците много ми допада Mr. Green

Попитах за изкуствен тен по- рано, защото не мога да ходя на солариум  по медицински причини, а морето е далече.... Една колежка ми препоръча Fake bake. Не съм се "боядисвала" до сега и доста често ми се струва грозно, но ще пробвам.

Mr. Green мъжо, каза, че вече по нищо не се различавам от англичанките Wink което съвсем не ми прозвуча като комплимент!

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 17:47 от MamaChrisi

# 145
  Ехо, Великобритания!... Лято, море, коктейлчета... да не сте отпрашили всички на почивка?Темата ни пак хвана прах...
Аз набързо, минавайки между храненията, ви споделям как моята маймунка бързо расте като гъбка и ни радва много.Ходим на разходки ...миналият уикенд на Hampton Court Palace, a този в Kew Gardens Simple Smile .Много ни хареса в ботаническата и решихме да си вземем годишни билети, така че скоро мога да поканя MatzoBall на една среща ...
 Преди време, мисля че беше Trolipen  newsm78 , се чудеше как да залепи биберона...и аз стигнах до тази чуденка...ако си и хванала цаката, сподели, моля.
 Мишолина, и към теб въпрос... преди  спомена, че вадиш паспорта тук.Колко време ти отне?Ние ще си ходим до Бг в края на август и се чудя дали пасаван да вадим или имаме време за паспорт.
АниДжи  и ти се загуби?Растят ли малките Кели?Сигурно ти взимат тока на 100%?Да ги нацелуваш мъниците от мен.
Ето го и моето картофче...

# 146
Ааа, Пумпалче ние биберони не ползване, не съм била аз тази дето се е чудила Simple Smile Всъщност какво точно искаш да кажеш с това "залепи биберона"? Картофчето ти е много сладко....гушни го от мен.....стана ми едно носталгично....имам чувство, че Лео изведнъж стана голям:)
И аз съм на тема пасаван. Ще трябва да ходим скоро да извадим на малчо, че на 15.07 летим за България. Нямам търпение да видя морето......Ние нямаме право на паспорт, затова ще вадя пасаван.
Ето и аз да ви покажа моето човече. Това ни е най новата поза Wink

АниДжи ти ли беше от Добрич или се бъркам? Моя мъж е от там и лятото ще трябва и до там да отскочим. От сега се чудя как ще пътуваме с малкия, че и кола нямаме в Б-я...

# 147
Здравейте мили Лондонски дами,
Пиша за нещо, което може би ще си ви се стори глупаво , но ...знам , че само във форума може да има отзивчиви момичета , които да ми помогнат...

Става въпрос за една играчка от магазина на Regent Street - Hamey's.
Имам един много близък приятел който искам да изненадам с нея.

Той беше на екскурзия в Лондон скоро и беше много впечатлен, по детски, но ми обесняваха е било последният ден и паундовете им са били на привършване...аз дори не знаех името на артикула...тъсих я в сайта чрез всякакви keywords и на края пратих е-майл за името на артикула и цена...Оказа се , че не се продава он-лайн, можеш да си го купиш само от въпросния магазин на Regent Street и това е...

Доставката е 50 паунда до България  Confused , а иначе самата джаджа е просто 7.99 ...
В тази връзка си мисля, че ще емного по евтино , ако имам някой , който би могъл да ми го прати просто по пощата...

Ако има случайно някой желаещ...да се опита да ми помогне...ще ви кажа всичко останало...
Малко ми е неудобно, честно казано..., но...всички възможни познати в Англия вече ги пробвах (и те не са много де)

Благодаря предварително!
 Hug

# 148
Много красиви бебоци, и кога пораснаха толкова!!! Леон колко е ококорен! Троли, като знам какъв голям фотоапарат размахваше, още снимки ще трябва да пуснеш!

Пумпалка, нямате време за паспорт от тук (отнема от 4-6 месеца). Пасаван: 5 бизнес дни, 2 снимки, формуляр по интернет се сваля или на място, подписан от двамата родители, 4 лири струва за дете. Директно в консулството, не трябва предварителен час.

=====================
Мери, какво е това car boot sale? Не съм ходила, но имам боклуци, казвай  Crazy

=====================
Македа, кога успя да смениш ника? Пътува ти се, а?

# 149
Здравейте момичета!
 Аз съм читателка на форума, а сега имам и един въпрос.  Blush Очаквам нашето бебче скоро да си дойде вкъщи и преди това трябва да му купим всички необходими неща. Роди се по-рано и ни свари неподготвени.  Simple Smile
Сега разглеждам разни краватчета и още не мога да избера. Всъщност се спрях на едно от
www.kiddicare.com и исках да попитам дали някой е купувал креватче от там и какви са отзивите. Също така незнам дали креватчетата са с матрак или той се поръчва отделно. Не намерих никаква информация в сайта и затова реших да питам. А креватчетата със стандартни размери ли са? Питам защото незнам дали ако купя комплекти чершафчета ще станат на всяко креватче.
Благодаря предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт