Великобритания - тема 16-та, сладка и лятна

• 22 492
  • 301
  •   1
Отговори
# 255
Трудно е някой който не те познава да ти отговори еднозначно.Много зависи от това какви са ви доходите.Има квартали където двустаен апартамент може да ти струва 2000 паунда на месец и друг,не лош квартал където ще плащаш на полувина. Ако имате близки/познати тук се ориентирайте към района в който живеят те.
Ако хубав означава с бутикови магазини и звездни с-ва в съседство можеш да се ориентираш към Челси,Кенсингтон,Ричмънд...
Ако търсиш повече българи (вк. майки с малки деца) мисля,че са най много в Северен Лондон в района на Финчли.
Не подценявай и това къде работи партньора ти.Разстоянията са големи и е безумие само за това,че квартала е хубав да го накараш да пътува по 2 часа във всяка посока.

Nomadic,благодаря за отговора.На мен лекарствата ми ги дават от болницата,но имам много изследвания от различни болници.Резултатите са пратени при джи-пи-то.

# 256
Разбирам и съм съгласна с всичко написано от любопитна. Повече информация за нас: Съпругът ми ще работи в Imperial college, имаме 2 дъщери на 4 и 1,5 години.  От 2001 година не живеем в България. Като начало бяхме почти 5 години в Дания (Копенхаген), след това Швеция сега сме в Израел (Тел Авив). Естествено че е хубаво да има повече българи, а също така и майки с деца така че всеки отговор е ценна информация.

# 257
Привет на всички!   Hug
Много ще съм ви благодарна ако ми ъдействате. Скоро ми престои раждане в Лондон. Нямаме брак с таткото и незнам през какви процедури ще трябва да преминем тук за признаване на детето и за документите му. Писах до посолството, но не ми отговориха!!! И двамата сме регистрирани като Self employed и незнам тук с какъв документ ще е детето /статут/ , докато му извадим документите в България. 
Писах в няколко други теми за съдействие, но ме насочиха към Вас.

# 258
Здравей lara80,
детето взима вашият статут,като отидете в Регистер офиса таткото трябва да го признае(така поне пишеше когато ходихме ние...ако
нямаме брак,бащата да е там обезателно),след това легализираш в Форин офис и в БГ ще му издадът акт за раждане.

# 259

Ако хубав означава с бутикови магазини и звездни с-ва в съседство можеш да се ориентираш към Челси,Кенсингтон,Ричмънд...

Е по некомпетентно,да не кажа тъпо изказване отдавна не бях чела!  
Не знаех ,че приоритет
при избор на квартал за десетки хиляди семейства са бутиците и известните комшии! Или ти базираш мнението си на това какво си чела из жълтата преса?!
Лекомислено и обидно!

# 260
Здравей lara80,
детето взима вашият статут,като отидете в Регистер офиса таткото трябва да го признае(така поне пишеше когато ходихме ние...ако
нямаме брак,бащата да е там обезателно),след това легализираш в Форин офис и в БГ ще му издадът акт за раждане
.

Благодаря ти за бързия отговор и съжалявам, че пак ще  досаждам:
- Къде се намира Регистер офиса?
- Ами Форин офиса?
А в нашето посолство?  Rolling Eyes

# 261
Здравей lara80,
нямаме брак,бащата да е там обезателно),след това легализираш в Форин офис и в БГ ще му издадът акт за раждане
.

Благодаря ти за бързия отговор и съжалявам, че пак ще  досаждам:
- Къде се намира Регистер офиса?
- Ами Форин офиса?
А в нашето посолство?  Rolling Eyes

Ами Регистър офиса,незнам в кой квартал си(можеш да го търсиш в интернет),
Форин офиса е тук.
След като издадът от тук акт за раждане и го легализираш,трябва да извадите паспорт на детето.
Превеждаш акта и в посолството.Най-добре да вземете формуляра и да го пратите с пълномощно на някой в БГ да му извади
документи. Peace
Бони Кат гледам,че университета е в South Kensington,виж тазикарта и
избирай квартал близо до унито.Тези квартали са от добрите  thumbsup ,както като квартал така и като цени.

# 262
  • Лондон
Бони Кат, лично мое мнение - ако можете да си го позволите, South Kensington е идеалното място за живеене в Лондон, ако не - кварталите на запад от него, също не е евтино, но имат класа и всичко необходимо, особено както сте с деца. Вземете в предвид също дали ще ползвате кола или не, от съществено значение е. Кварталите на юг също са супер, но придвижването е проблем до известна степен.

Ако си спомняте, аз преди време ви питах за разни неща по медицинското обслужване на децата, нали се чудех дали да се връщаме обратно с бебето и т.н. Е, съдбата си знае работата, май съм на път да получа предложение за работа, кето няма да мога да откажа и понеделник ще идвам в Лондон за последно интервю. Това май ще ми реши дилемата и просто до месец-два сме обратно, но трима този път. Мисля, че ще се установим в стария ни квартал Ealing Broadway.

Имам ново питане в тази връзка, знаете ли някой който си търси работа като детегледачка? Дъщеря ми сега е на 4 1/2 месеца, ако дойдем към септември както очаквам, ще бъде на 6. Предпочитам за нея да се грижи българка. Моля, ако имате някакви идеи да ми пишете, може и на личния. Благодаря предварително.

# 263
 Здравейте!
 Вече всички се пренесохме в UK. Много неща ми харесват, други не (примерно да превключиш от 37 градуса на 18).
 Малката ми дъщеря е влюбена в тукашните детски площадки. Имаме проблеми с нейното записване на училище - сега навършва 4 и няма места за "започващите училище за първи път", но се надявам все някак да го решим.
 Утре приключваме процедурата по записване при GP. Ако на някой му предстои скоро ще споделя.
 Още всички багажи дори не сме подредили. Всичко ми е толкова разбъркано (както и самия пост).
 После ми предстои да задействам процедурата по издаване за мен на рарешително за работа - на база на издадено вече такова на съпруга ми и понеже не бих искала да плащам на някоя агенция, знае ли някой подробен линк да прочета или пък ако е го првил скоро, моля да разкаже.
 Униформата за училище на голямата са я купили част от самото училище и друга от BHs. За догодина - Year 6+, купихме само един пуловер пак от самото училище.
 Иначе пък намерихме време да окосим тревата в двора  Simple Smile

# 264
Здравейте момичета от мен.

Аз идвам в темичката ви с един малко странен въпрос, но ако някой омже да помогне, ще се радвам. )))

Имаме леля в Лондон и много бих искала да и поръчам да купи обувки за прохождане. Вероятно дъщеря ми ще проходи есента и съм си харесала обувчици на Clarks. За съжаление няма как да дам линк, тъй като всичко е във флаш вариант на сайта, но ето поне самият сайт. http://www.clarks.co.uk/
Притесняват ме обаче размерите и изобщо не мога да се ориентирам.
Пише size 5-6 1/2  width: E, F, G, H

ако може някой да ми каже какво ще да рекат тези мерки.
дъщеря ми в момента е с краче 11.5см, предполагам че до есента ще порастне и да речем да стане 12.5-13см, но това на кой номер трябва да отговаря не знам.

# 265
Mirama, в магазините на Кларкс има едни скалички, където като си сложи детето крака, те определят точно кой номер е за него. Ако леля ти отиде и каже колко сантиметра е дълго крачето на дъщеря ти, те на място ще и кажат какъв номер трябва да вземе. Иначе ако искаш горе-долу да се ориентираш виж тези сайтове: 
http://www.safariquip.co.uk/i_shoe_sizes.html                  http://www.i18nguy.com/l10n/shoes.html                           http://www.dancesport.uk.com/shoes/conchart.htm         

http://members.aol.com/varfee/mastssite/size_Kalculator.html

# 266
После ми предстои да задействам процедурата по издаване за мен на разрешително за работа...

Тук.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/applying/
Като отвориш, в дясно са всичките форми за кандидатстване. Не знам точно
какъв е твоят случай, но прочети там, всичко си е описано и доволно ясно.

# 267
Благодаря на всички за поздравите и милите пожелания! Отговарям малко късно, но откакто малкото ни момченце си е вкъщи(вече стана една седмица) не съм чела форума.
Иначе той се чувства по-добре вкъщи отколкото в болницата и започна по-бързо да наддава килограми(т.е. грамове). Сега се опитваме да си нагласим нашият режим по него, защото обратното не се получава Simple Smile
Ще направя актуална снимка и ще я покажа.
Simple Smile

# 268
Благодаря, и аз в Homeoffice чета, обаче понеже съпругът ми е все още с т.нар. лилава карта и разбирам, че и на мен ще ми трябва  accession work card, за да работя и май засега ще почакам с търсенето на работа. Обаче все още не мога да разбера дали да подавам документи за residence stamp и за какво би ми било полезно.
И още един въпрос - какъв статут трябва да има единия или двамата родители, за да подадем документи за детски? Тази лилава карта достатъчна ли е?

# 269
  • Манчестър
Благодаря, и аз в Homeoffice чета, обаче понеже съпругът ми е все още с т.нар. лилава карта и разбирам, че и на мен ще ми трябва  accession work card, за да работя и май засега ще почакам с търсенето на работа. Обаче все още не мога да разбера дали да подавам документи за residence stamp и за какво би ми било полезно.
И още един въпрос - какъв статут трябва да има единия или двамата родители, за да подадем документи за детски? Тази лилава карта достатъчна ли е?

Residence Stamp не се отнася за теб.......на каква база има лилава карта мъжа ти...както и да е , за детски трябва единия родител да е упражнявал treaty rights за период от 12 месеца...

Общи условия

Активация на акаунт