Кафе и бременност

• 38 450
  • 185
  •   1
Отговори
# 30
 в тази връзка вчера док каза да не пия Аулин  а аз имам страхотно главоболие пак заради това кръвно.каза да пия парацетамол,а то сигурно трябва да изпия цяла опаковка че да ми мине..чудя се какво да правя с тая глава

# 31
пО 1 КАФЕНЦЕ НА ДЕН НЕ МИСЛЯ,ЧЕ ЩЕ ТИ НАВРЕДИ.

# 32
в тази връзка вчера док каза да не пия Аулин  а аз имам страхотно главоболие пак заради това кръвно.каза да пия парацетамол,а то сигурно трябва да изпия цяла опаковка че да ми мине..чудя се какво да правя с тая глава
Аз в такива случаи нищо не правя,колкото и да е жестоко, чакам да ми мине. Парацетамолът е безвреден, но все пак не е хубаво да се пие често.

# 33
В умерени количества не вреди-споко.

# 34
аз също си пия по едно кафенце на ден!Ако много ми се допие второ,макар и рядко си правя 3 в 1 newsm10

# 35
Аз съм с ниско кръвно,например - и би ми било много трудно да не пия кафе, в който и да е период от живота ми, Все пак се надявам, че едно кафе на ден не би навредило. Peace

# 36
според мен рязкато спиране на кафето (или на което и да било друго нещо с което си свикнал) би предизвикало по-голям стрес и би довело до по-лоши последствия отколкото постепеното му намаляване. все пак  стресът си е стрес не само за психиката ни, но и за физиката ни, а надали някой иска още от първите дни на бебока да му е "стреснато". така че по едно кафенце на ден е добър вариант -  било то със сметанка или с мляко.
 Peace

# 37
  • кв.Изток
И с двете ми бременности си позволявах по 1 кафе сутрин и аз съм с ниско кръвно, така че не се отказах от него.Друг е въпросът, че в началото ми се гадеше от него.

# 38
Още преди да разбера,4е сьм бременна запо4на да ми се повдига от аромата на кафето.И така до края на бременността ми,та до сега ве4е 5 месеца и половина след като родих още не пия кафе.По 1 на ден не мисля,4е е вредно Peace

# 39
  • Пловдив

Стискаш зъби и чакаш да ти мине .И аз съм така-зверско главоболие.И реших, че няма  смисъл да пия парацетомол,не ми минава от него.
Моето кръвно също доста е ниско и на мен док ми каза по едно кафе сутрин

# 40
  • BG
Не мисля ,че едно кафе на ден би навредило до такава степен.АЗ докато бях бременна съм пила сигурно по 2 чаши понякога и не съм имала проблеми.МОжеш и безкофеиново да пиеш ,ако те притеснява факта за другото кафе.

# 41
Значи и аз да се намеся......и аз съм бременна и понеже не мога без кафе на последния преглед реших да питам доки за по- сигурно и той знаете ли какво ми отговори: до 300мг кофеин на ден е мах доза за бременна жена, а това е равно на 10 силни еспресо кафета  Shocked И на мен ми прозвуча множко, но все пак му имам доверие, не че не заместих следобедното с безкофеиново,ама тва е друга тема.... Та исках това да ви кажа!!! 
аз пък съм чувала и чела, че безкофеиновото кафе е по-вредно от кофеиновото, защото начина, по който извличат кофеина от кафето , е вреден....Същото знам и за Кока-Кола Лайт - по вредна е от обикновената  Confused

Абсолютно правилно  Peace 1 или 2 кафета на ден няма да повлияят. А и още не си бременна, като забременеш може да станее така, че да ти се гади от аромата на кафе  Mr. Green На мен до към края на 3 месец ни беше неприятна миризмата на кафе, а иначе пийвах по доста кафета на ден (и сега така).

# 42
И аз съм чувала,че не е полезно,ама сега пък ако и от кафето се лиша мисля че съвсем ще си вгорча живота докато забременея. Като се появи втората чертичка ще взема мерки да понамаля кафетата от 2-3 на едно или не без хич.

# 43
Хора, аз реших все пак и спрях кафето.Имам доста проблеми със забременяването и реших да го напревя-вече 1 месец пия чай вместо кафе.Иначе се чувствах зависима-чувствам се много добре и се радвам че го направих

# 44
Чак за спиране не мисля, че ще го направя, но в сравнение с преди(7-8) съм го намалила драстично(1-2) на ден.

Общи условия

Активация на акаунт