Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са рисковете от излагане на гореща вода за краката по време на бременност?
Какви са рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност?
Какви са цените за раждане в Токуда?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са рисковете от излагане на гореща вода за краката по време на бременност?
Излагането на гореща вода може да причини подуване на краката по време на бременност, така че се препоръчва да се избягва. По-хладната вода е по-подходяща, тъй като помага за облекчаване на отока. Акушерката подчертава, че горещата вода може да доведе до проблеми с кръвообращението. Това е важно предупреждение, тъй като подуването на краката е често срещано по време на бременност.
-
Какви са рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност?
Рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност включват прекомерна консумация на сладки и тестени изделия, използване на ароматизирани сапуни, душ гелове и интимни гелове, стрес, носене на синтетично бельо, прием на антибиотици и противозачатъчни средства , начална фаза на диабет, хормонален дисбаланс и други. Препоръчително е да се консумират кисело мляко и грейпфрути за предотвратяване на гъбични инфекции.
-
Какви са цените за раждане в Токуда?
Цените за раждане в Токуда са увеличени, като се посочва, че за здравно осигурени лица цената е 1500 лв. за раждане, независимо дали е секцио или нормално. За бебето се предвижда цена от 300 лв. при нормално раждане и 500 лв. при цезарово сечение. Епидуралната упойка остава на същата цена от 150 лева.
-
Какви са предпоставките за лесно раждане според бабите?
-
Какви са предимствата от раждането в днешно време?
), но я оставили сама да прелива нещо си в някакви каци... И как мъкнела и преливала в тия каци, и как й изтекли водите, и как било хубаво бебето да излезе с водите, че по-лесно, ама... И т.н. - бях сънена и не разбрах много, но в крайна сметка е дочакла дядо да се върне, защото той я е закарал до болницата. Помня, че това много ме впечатли, защото и аз си мислех, че едва ли не на нивата е раждала, щото все разправя "ами едно време като все на нивата са раждали!", пък тя нашта в коша на мотора на дядо и айде, в болницата
А колко мами има и днес, след 50-60 години, които нямат кой да ги закара ни с мотор, ни с кола, ни с нищо...
То правене на топчета, после дълбане, пълнене, слепване, топене в шоколад.... горкото ми кръстче... едвам стоя вече права, много се озорих. Аааа, и един кекс също направих. Дано поне им хареса на хората утре, като черпи моя мъж 
, добре че преди това не бях яла
. Оказа се, че бебка си има достатъчно място да шава и рита на воля, защото има доста околоплодни води. Като килограми сме около 3 100 г, и главичката ни е доста ниско долу. Освен това ми мери таза и мнението е за нормално. В случай, че има усложнения, не дай си боже
. Каза ми, ако започнат на по-ранна дата болките да му звънна, но ако е през нощта, да отивам при дежурния екип, защото можело да е и фалшива тревога. Кой знае горкият колко пъти са го будили така от сън
. И съм решила така до последно. Пък като казвате, че и клякането помага, ще почна и да клякам 
.

Добро утро и от мен. Гледам събрали сме се горе и чакаме ли, чакаме новини....
Хубав ден на всички тумбачета и техните майчета