Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са рисковете от излагане на гореща вода за краката по време на бременност?
Какви са рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност?
Какви са цените за раждане в Токуда?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са рисковете от излагане на гореща вода за краката по време на бременност?
Излагането на гореща вода може да причини подуване на краката по време на бременност, така че се препоръчва да се избягва. По-хладната вода е по-подходяща, тъй като помага за облекчаване на отока. Акушерката подчертава, че горещата вода може да доведе до проблеми с кръвообращението. Това е важно предупреждение, тъй като подуването на краката е често срещано по време на бременност.
-
Какви са рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност?
Рисковите фактори за гъбични инфекции по време на бременност включват прекомерна консумация на сладки и тестени изделия, използване на ароматизирани сапуни, душ гелове и интимни гелове, стрес, носене на синтетично бельо, прием на антибиотици и противозачатъчни средства , начална фаза на диабет, хормонален дисбаланс и други. Препоръчително е да се консумират кисело мляко и грейпфрути за предотвратяване на гъбични инфекции.
-
Какви са цените за раждане в Токуда?
Цените за раждане в Токуда са увеличени, като се посочва, че за здравно осигурени лица цената е 1500 лв. за раждане, независимо дали е секцио или нормално. За бебето се предвижда цена от 300 лв. при нормално раждане и 500 лв. при цезарово сечение. Епидуралната упойка остава на същата цена от 150 лева.
-
Какви са предпоставките за лесно раждане според бабите?
-
Какви са предимствата от раждането в днешно време?

Има логика, разбира се.

Може би идея си нямам какво ме очаква, та затова...
Като те гледам как катериш баира, не се ли умори?
Не се давай на тъпата депресия и тем подобни, помни че трябва да си положително настроена и спокойна за раждането и всичко ще мине повече от добре
Можеш ли да кажеш кои са твоите или нямаш право? 
Аз в Майчин дом Варна ще си плащам по цени на НЕосигурени и пак всичко ми излиза на половина
Днес ходих да си пускам молба за еднократната помощ преди раждане, която ми се полага и се оказа, че и след раждането пак ще ми дадат онази задължителната
Много са хубави !

Не знам дали на вас не ви се случва също, но всичките ми приятели, познати и не толкова всеки ден се изреждат да звънят и да ме питат безумния въпрос "Раждаш ли"? В началото се бъзиках, ама вече яко ми писна и днес не издържах и се скарах с дръзналите да наберат номера ми. Сега ми е малко тъпо, че така избухвах, ама то иначе никой не се усеща. И затова и не вдигам телефона, на подозрителни от към подобни въпроси от след обяд. Което кара хората пък да не спират да набират. Ама дори и да раждам, за какво ми е да говоря с приятели тогава. Представяте ли си, за кое да мисля по-напред?! За бебето, за мен, за дишане, за бръснене или за телефона? Сега се присетиха... И почна да ми се заявява как щели да се събират да идват на изписването. Загрижени са хората явно, ама не е това начина.