МАРТЕНСКИ отбор чудесен лятото посреща с песен!

• 15 301
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Кали да ви имам модата  Joy в градината  Grinning
Абе Алекс започва да говори все по зле ужас направо обикновенно децата се подобряват а ние обратно ,вече почти не му се разбира. Миналата седмица например казваше Ну габади което е що годе близо ама от вчера е  Ку бабади  ooooh! и още много думи така ги разваля , много си повярва или е период някакъв незнам ама със Симона не съм имала такива случаи  newsm78

Дейзи нещо ми се губи ,някой да знае къде се е затрила ?

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 14:07 от miki3

# 91
Мами, от наказание до наказание разликата е от небето до земята. Не бих позволила да ми държат детето в инпровизиран затвор, защото трябвало да го накажат. Нали никой не е останал с впечатлението, че давам на иван да ми се качи на главата. просто обяснявам, обяснявам и като не стане става на моето по силния начин - играчката се взема или детето се вади от водата или квото съм решила, че трябва да стане. Лично аз като не слуша просто не му обръщам внимание после - тоест изваден е насилствено от ваната и се дере като за състезание - обличам си го все едно не съществува и не се отнася за него. като види, че не става на неговото ми се извинява и ме целува. Иначе мда - наказанията са възпитателни, ама те казват, че и боя е възпитателен, което не значи, че бих позволила на някой да ми налага детето, още повече като не знам за кво иде реч.
иначе сутринта нищо не стана- учителката мълча 2 мин като я питах дали е наказван, пита ме кво имам предвид и и казах, че иван твърди, че е държан в кошара защото не е слушал. Каза, че имали кошара за малките и иван много бил обичал да влиза вътре. Директорката била на бал на сина си и цел ден и е изкл тел. Звъннах на собственичката и чакам да провери дали е наказван и как иван.
Кали, аз също гледам примери около себе си и гледам да си възпитам детето според собствените разбирания за това. но ако си мислиш, че в държавните не е по-зле или поне толкова зле се бъркаш. просто 1990 до 2000 са някакви страшни лекета (мои не преки впечатления)а след тази година още не е ясно дали няма да са същите - поне още са малки... Ама поне нашите да се възпитат в някакви неща. Аз съм против детето да се възпитава със страх, против съм човека който ти го гледа да не се съобразявам с теб, против съм детето да се възпитава, че е втора категория само защото е малко, а големите всичко знаят, могат и т.н. детето е човек и трябва да се подхожда като с такъв. Детето не трябва да се възпитава със страх, че ще го затворят, а да му се обясни кое е лошо и кое е добро. После кво ще му кажа на малкия като порасне - няма мамо да убиваш щото ще те затворят ама не в кошарата, ами в затвора. Иначе аз съм последния човек, дето ще гледа невъзпитано и лигаво лекенце вкъщи. (да чукам на дърво)

# 92
Привет , момичета !
Гледам много интересна тема сте захванали. Съгласна съм с Калина и ми е много интересно да чета мнения от човек , който се занимава точно с това Hug За сега Стела като цяло не я накавам , тя си е доста разбрано дете , обяснявам , понякога отстъпвам или заменям , но без да изневерявам на собствените ни разбирания . Абе послушна е , пу-пу , обяснявам и ме разбира. Единсвено се е случвало да я избутаме заедно със столчето й за храна в ъгъла , защото след непрестанни наши забележки е продължила да си качва краката на масата докато се храним.
И забелязвам ,че като и се говори с по-груб тон , по - неслуша и се прави на интересна ( баша й се пробва понякога така да й говори) , а когато кротко й се обяснява в повечето случаи се съгласява.
Кате , супер изглеждаш , браво !!!
 Аз да се оплача, че пак ме скъсаха на кормуването EmbarassedНай- се ядосвам ,че сега ми се падна супер изпитващ , а аз се провалих на един тъп обратен завой. И сега съм пред дилема дали да не си сменя инструктора? По принцип съм доволна от него - внимателен , не вика , любезен , шегува се, обяснява . Знам че на първо място проблемът си е в мен , много се стягам на изпита и правя грешки. Ама пък вече съм взела сумати часове - 31 + 7 допълнителни и нещо не се получава. Имали смисъл да го сменям ? Като знам ,че трябва да свиквам на нова кола , с друг човек , дали ще е добре въобще. Моя си е готин , но май не винаги ми дава много свобода на действие, бърза да подскаже, въртим все по едни и същи маршрути, паркирането е съвсем на задна линия , а обратен не бях правила от преди първия ми изпит. Вие какво ще кажете?
 Ето и малко снимки от нас , че съм ги качила отдавна и все не ми оства време: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247728
паролата е : stela
оф , малко дълго стана
хубава вечер от мен Hug

# 93
Анитка, инструкторите въртят по едни и същи маршрути, защото по тях после е изпита и да са сигурни, че знаеш къде, какъв знак има... направи му забележка да не подсказва вече и виж дали ще те послуша.  Успех

# 94
Сега изчетох последните странички. Много интересна тема  Grinning
В нашата ясла ми докладват най-редовно, ако Маги не е слушала. Слава Богу не се случва често  Laughing Те ми казват, че й правят забележка и тя се коригира. Дано да е така  Rolling Eyes
В къщи има наказания. Когато не разбере от няколко повтаряния защо и какво трябва да направи или да ненаправи, се пращаме в другата стая. Това е нещо от сорта - Отивай в стаята си  Laughing Ако се разплаче, защото не й позволявам нещо, също отива в другата стая. Но в този случей тя сама си избра място за наказание - пред хладилника  hahaha Умрях от смях в началото. Тя сама си отиде пред хладилникаи застана там мирно да си реве  Laughing
Общо взето не мога да се оплача от детето, пу пу  Grinning В повечеот случеи и с обяснения се оправяме. Но наказанията в лека форма действа също отрезвяващо. Забелязвам, че следващият път внимава какво и как прави.
И аз съм на мнение, че децата на нашата възраст вече им е пределно ясно за какво са наказанията. Също са абсолютно на ясно къде им минава номера и къде как трябва да се държат. Поне при Маги го виждам. В ДГ си личи, че е яка дисциплина. Доста по-сдържана е. Но аз нямам мпротив да се учи и на това. Да свиква от сега. В къщи също знае, че не й е позволено всичко и си има граници. Но виж при баба й  ooooh! Прави си я каквото си иска и то с най-голям кеф  Laughing И тя сама си коригира поведението спрямо средата.
Но аз съм на мнение, че трябва да се остави и детето да се самоизрази. За това много спорим с мъжа ми. Той й се кара и я наказва за всяка дреболия, която обърка или направи беля. А аз съм на мнение, че детето трябва де се научи на важните и съществени правила и да знае, че те не трябва да се нарушават. И да разберат защо не трябва да се нарушават. Нормално е да не стоят мирно и да четат весник на тази възраст. Ще правят бели и ще дивеят, но в това не виждам нищо лошо  Peace Н, като направи някоя беля от игра, й казвам да си оправи бъркотията  Peace Е, не винаги го прави,но в повечето случеи - да  Grinning
Но според мен всяко дете си е различно и на вяско дете различните наказания действат различно. Маги се коригира от забележки с висок тон. Но някои деца въобще не им обръщат внимание.

Анетка, според мен не сменяй интруктора. По-добре му каже, че искаш да наблегнете на паркиране, да спмените марширута. Успех следващият път  Peace Според мен просто ти трябва де се отпуснеш повече. С нов инструктор ще ти е още по-кофти. Трябва ад си сигурна в себе си зад волана. Аз бях много доволна от моите курсове и си карах много спокойно. За това ме беше много яд, че не си продължех с карането, а сега трябваше да започвам от начало.

# 95
Дейзи нещо ми се губи ,някой да знае къде се е затрила ?
Точно и аз за нея си мислех,сигурно има много работа newsm78.

а ако знаеш пък в друга среда колко са различни... аз съм се изумявала да видя деца, които познавам от градината, как се държат у дома. все едно различно дете.
Кали все едно за моето дете си писала,в яслата съм ги питала и ми казаха,че никога не се е тръшкал,че доста слуша и единственият проблем според учителката е липсата на концетрация,примерно ако четат книжка всички деца слушат,а пък мойто брой мухите.А във вкъщи по 100 пъти на ден се тръшка,примерно предната седмица бях броила,че за единият час сутрин,в които сме заедно преди да тръгне на ясла ми е ревал 7 пъти за различни неща.По този повод друго странно нещо забелязах,че като сме в свекър ми страшно много приказва,направо не му млъква устата и то съвсем смислени неща,дори и прости изречения,а във вкъщи мълчи като пукъл,ако иска нещо реве и трябва да си играем на догадки,адски е изнервящо.По принцип съм съгласна с всичко,което е казала Кали,но смятам че при всички деца си е различно,има дечица които разбират от дума и нямат нужда от наказания и други(като моето) дето му е все тая какво му обяснявам и като надуе гайдата за някоя глупост хич и не ме чува какво му говоря,а беше толкова усмихнато и неревливо бебе.Кали очакваме снимки с тоалет и прическа.

Но аз съм на мнение, че трябва да се остави и детето да се самоизрази. За това много спорим с мъжа ми. Той й се кара и я наказва за всяка дреболия, която обърка или направи беля. А аз съм на мнение, че детето трябва де се научи на важните и съществени правила и да знае, че те не трябва да се нарушават. И да разберат защо не трябва да се нарушават. Нормално е да не стоят мирно и да четат весник на тази възраст. Ще правят бели и ще дивеят, но в това не виждам нищо лошо  Peace Н, като направи някоя беля от игра, й казвам да си оправи бъркотията  Peace Е, не винаги го прави,но в повечето случеи - да  Grinning
Но според мен всяко дете си е различно и на вяско дете различните наказания действат различно. Маги се коригира от забележки с висок тон. Но някои деца въобще не им обръщат внимание.
Ей това все едно аз съм го писала,моят мъж едва ли не за всяко нещо се кара на Дани,според него пък аз прекалено много неща му разрешавам.
За Дани най-голямото наказание е да му откажа да го гушна.

# 96
Анетка забравих да кажа,че е голяма сладурана Стела.Ето го и мойто диване.
http://images25.snimka.bg/005856231.jpg

# 97
Много са сладки Стела и Дани  Heart Eyes

Зоуи и Алекс е така хич не му пука какво му обяснявам ,даже като реве  ако се помъча да го успокоя започва още по силно за да е сигурен ,че няма да ме чуе  Confused

Ние пък сме обратно с Боби, той си е бетер дете  ooooh! прави забележка не повече от веднъж на месеца ,а днес на няколко пъти му напомнях ,че той е бащата а Алекс детето /много  бърка понятията ,а  и много слуша  Joyкаквото му кажат децата това прави  ooooh!/направо ми къса нервите.

# 98
Anetka, много хубав пясъчник имате във вашия квартал Simple Smile

Зои, знаеш ли Кайо кога проговори? Когато заминах за Англия за 3 седмици. Единственото нещо, з акоето Венци се притесни беше (цитирам ) : Леллеее.. Ми сега като заминаваш кой ще ми превежда?! Как ще го разбирам за какво реве?!

До тогава само аз разбирах Кайо, без да говори изобщо. Имахме си някаква интуитивна връзка. Той мрънкал, мрънкал, пък накрая викнал неволята и за 4-5 дни бршр започнал да говори с Венци, ама много да говори.
Дани за какво да ти говори, ви е и така си се обичате Joy Не се притеснявай, ще проговори. нормално е децата да проговорят до ТРИ, а не до 1 1/2.

Балът мина доста добре. Оказа се, че всъщност съм единствената учителка с тях. Много танцувахме, забавляваха се младежите (те са много малък клас... 6 човека бяха само).
иначе празнуваха с едно друго училище, от което не познаваха никого. Снимки скоро. И мен ме снимаха този път. Имаше едни откровения, едни уговорки как няма да се забравим и искат да се виждаме. Първоначално скептично се усмихнах на себе си, а после като се замислих как не им преподавам от 3 години, а все още ми се обаждат... може пък и да се виждаме, много са свестни хора. Размазаха ме с едни прегръдки и откровения как благодарение на мене те го преборили английския... абе сърцераздирателно.

Само беше много гадно... Не знам дали сте чели в новините.. един младеж убил съученика си преди 2 дни, защото имал по-скъп костюм, или нещо такова. Те бяха от училището, с което празнувахме и имаше доста рев. Трагедия голяма.

# 99
  • София
Привет,милички! Hug

Никой не се е вясвал днес в темичката Simple Smile

Ние с Дани предиобяд отскочихме до Западния парк,че ни е наблизо,поигра си детето,повозихме се на автобус Wink,отказа да спи наобяд и сега вече целия свят му е крив,но ще почака до 8 часа Crossing Arms

Много сладки са Стела и Дани Hug

КатеН,браво на теб,страхотно изглеждаш! Hug

Относно наказанията в ДГ, подкрепям мнението на Кали,трябва да има дисциплина за доброто на самите деца.Е,разбира се, от наказание до наказание разликата може да бъде много голяма,все пак говорим за съвсем малки,2-годишни деца.Абсолютно съм съгласна и с теб,Герчо,че ако се е случило нещо и детето ми е било наказано,тяхно задължение е да ме осведомят какви ги е вършил малкия и какво наказание е отнесъл.Разбра ли се вече нещо по въпроса,бил ли е наказан Иван или не?

Кали,давай снимки да те видим,единствена дама на толкоЗ кавалери GrinningСигурно е много приятно да си толкова обичана и да видиш как някой е оценил това което си направил за него. Hug

Утре явно няма да има среща,нищо не се разбрахме newsm78,ами остава за другата неделя тогава.

Айде много цунки на всички!

# 100
Привет мацки!

Ще има ли среща??? Мики беше предлагала Л-а-г-у-на май?? 13:00 4аса ?

За наказанията - трябва да има правила и наказания но да са в рамките на нормалните.  Кали както винаги го е обяснила перфектно  Peace
При Анна-Мария наказанията не действат, то и не съм я наказвала, действа строгия тон и поглед Simple Smile

Гер4о кво стана казаха ли нещо директорката и собствени4ката?

Калиии давай снимките от бала бързо! Simple Smile Не се и съмнявам 4е вси4ки твои у4еници те обожават, стгрога но справедлива даскалица си ти Simple Smile

С Дейзи се 4ух, да;а си е малко по4ивка от компютъра и форума като цяло. Пита и тя са срещата, така 4е да айде да се организираме Simple Smile

Оф мами да ви се похваля ще ходя на концерт на Мадона септември, много съм щастлива, супер идол ми е от 20 години!!!!

# 101
  • София
Аууу,Зори,къде ще тоя концерт,ега ти кефа,и аз съм и фенка,а като бях тинейджърка бях просто луда по нея Mr. Green!

Ами ,добре тогава,айде в 13.00 часа в Л а г у н а!Който успее да се организира да идва.Нали на Хр.Белчев беше?

# 102
Прецаках се аз с тази Л-а-г-у-н-а където предложих  Confused нали съм на диета  Mr. Green ама нищо де и без това незнам дали ще мога да дойда ,че Алекс от снощи е болен и много се влошава .Вчера като го взех от ясла беше с Т вечерта пак вдигна от сутринта очите му текат много и ужасно го боли гърло  Tired Ако имате някъква идея какво да му давам за гърлото казвайте ,че е ужас направо  Confused

Нещо ни тръгнаха гадно тези дни,аз на зъболекар се хванах да ходя и съм направо в депресия от нещата които ме очакват  Tired първата инквизиция ще е в сряда -упойки ,полене до безумие, лекарства ,нервове ,канали абе пълна програма  ooooh! ако оживея ще е добре.

# 103
Мами, тази седмица явно няма да се организираме. Искате ли да се видим другата неделя с децата в Южния? Тогава е 1юни и сигурно ще има нещо организирано в парка  Grinning

# 104
Ей Мики много гадно Sad Дано бързо се оправи Алекс.  Praynig За гърло - давай Хомеожен 20 мин преди всяко ядене да го дъв4е.
А за зъболекаря не се притеснявай, нали има упойки, нищо няма да усещаш. Hug

Тасинка, да на Христо Бел4ев. За Мадона - ще има концерти в доста градове из Европа, аз 6те ходя във Франкфурт на концерта

Айде мацки който може да идва на срещата в 13:00 ч

Общи условия

Активация на акаунт