Със слънчеви усмивки МАЙчета навършват две годинки!

• 16 785
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
Аз се включвам само, за да поздравя Галя и Мариса с празника. Честит Рожден Ден, Мариса! Пожелавам ти щастливо детство и всичко най-хубаво в живота!

Ужасно ми се спи, а утре трябва да ставаме рано, за да водя Макси на изпит в училището, където ще е първи клас. И това ми го сервираха днес на родителската среща... Променили графика и ни казаха в последния момент.

Лека нощ на всички.

# 256
Аз да се изфукам,че сватята  и Елла наистина ни се обадиха Grinning/макар,че то голям разговор стана-от едната страна Елла се тръшка,от другата моите  двамата викаха и пяха...но важното е,че стана почти смислен разговор/-сега остава и снимки да ни пуснат-та да се успокоим съвсем,че са добре.
За живеещите в чужбина-абе Ирка що не го е забравила българския,сестра ми и зълва ми -също си говорят перфектно...........явно си е до човек-Шуши,не се впрягай на родата-упражнявай си нглийския и си  Whistling
Аз пак ще досадя със снимки,ама днес си дадох сметка,че явно доста съм помъдряла,щом на следната ситуация не изпаднах в истерия,ами чак се развеселих/преди години би станало страшно в радиус от 2 км при такова нещо в къщата ми/:
Хайде,лека и спокойна от мен Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 257
Честито на всички малки рожденници от поледната седмица. Да са ни живи и здрави, палави, весели и игриви!
 Ирка и аз като теб, хич не съм в час със темичката. Досега обаче разглеждахме снимки с Йони. Много ни харесаха на  Катя и  сватбата, наистина всички изглеждат много елегантно, усмихнати и щастливи. Дари е става все по чаровна  Two Hearts Ивчо кабрански и той, както и останалите малки сладурковци, на които успяхме да разгледаме снимките.
 Люба, честит ти племенник!
  Крейзи, много се радвам за теб, само успех ви желая! Много съм любопитна какво продавате, щтракни някоя снимка Wink
  Ние с Йони не се застояваме в къщи. Времето е прекрасно, ходихме на басейн, на планина, по паркове, не скучаем. Да постна и аз една снимка Mr. Green
 Тук Йони е на басейна в Рио, едно от големите красиви казина:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6013375

# 258
  • София
добро утро с кафе:

моето още дими  Flutter

галче, чакаме снимки, как исках да дойда вчера на кафе градината, но късно видях и вече бяхме се прибрали от новия детски кът срещу нас Blush

йони е кукла и половина! колко е хубаво на басейна за тях, сигурно подивахя от кеф Sunglasses миа само в коритото подивява с играчките пък какво остава с други дечурлига.... ама още малко и ако е рекъм Бог ще я заведем на плаж, само живи и здрави,че изкарахме едни сополи от които кашляше и здравата ме уплаши......добре че само това е било и премина Praynig

е , приятен ден на всички и ирка, снимки чакамеееее Flutter Flutter

пс а това за майтап:
http://i100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/P1110263.jpg

# 259
Благодаря на всички за пожеланията - ето и нашия репортаж от вчера - много повече ще има от събота. Пожелавам и на вас в Емен хубаво време и в София също, че всичко ще е на открито....
Участниците във фотосесията са ви познати
http://galiushana.multiply.com/photos/album/31
клипче от яслата
http://galiushana.multiply.com/video/item/54/03.06.2008

# 260
  • Русе
   Ау, нашата темичка последна!
   Люба, Ивчо ми напълни сърцето! Как сладко си похапва, пък и дрешките му чисти ми се видяха... Да знаеш каква мъка е със злоядо дете Sad
   Днес ходихме с Дари до яслата да занесем документите. На първо четене госпожицата одобри обстановката, но ще я видим утре как ще се държи Thinking Стискайте ни палци да няма много рев!
   Ирка, добре, че писа! Тъкмо си мислех вече какво стана с вас.
   Мами, Дарито от няколко дни започва да губи интерес към биберона! Когато заспива го взема в ръка, но иначе не го лапа! Не смея да се радвам много, но се надявам, че вече му се вижда края! Praynig

# 261
Здравейте мами Simple Smile

Миме и нашия е много злояд направо нервите ми къса понякога.Мечтая си за дете,което като свърши и да плаче за още....Но да са живи и здрави пък другото се забравя Simple Smile И аз днес подадох молба за градина дано да стане.А за бибата ни беше голяма мъка.Но той изгриза едната ,после другата и аз спрях да му купувам.И като вземеше скъсаните и му ставаше гадно и викаше -АКИ и така ги заряза доста отдавна..Но сега го забелязвам,че понякога си гризе пръсчето като му се спи...

# 262
Добро утро!

Сервирам кафенце да се посъбудите малко, че нашата тема нещо много заспала...

Моето дете не е злоядо, но аз го оставям да яде колкото иска, някои път на обед не яде почти нищо, но после на следобедната закуска или на вечеря си наваксва.

Галя, много е сладка Мариса в яслата  Heart Eyes

Аз не знам дали съм се похвалила Килиан е вече напълно без памперс  newsm44. И другото е, че не съм кърмила от около 5 дни, май вече Килиан се е отбил. Все още ми бърка в деколтето, но не си иска, а и спи вече по цяла нощ.

Това е от мен, трябва да приготвям закуската на Георги за училище.

Лек ден!

# 263
Добро утро!
За злоядите и ящните деца - Ивко яде почти всичко. И определено добре си хапва. Но на мен понякога ми се иска да е злояд. Понеже свекърва ми много го тъпчи с храна. Кара го да яде докато вече започне да се сърди. И малко като му почине коремчето пак почва да му ръчка разни неща в устата и му се моли при това. Въпреки че се е нахранил предостатъчно. Когато съм там  и правя забележки, но когато ме няма - не знам какво става. И затова ми се е искало да е злояд , че по трудно да и се удава спорта прехранване. А и също така никак не е мнителен към нищо което му се дава и ме притеснява че може да вземе да яде нещо от чужди хора, а не всички са добронамерени! Та и злоядството си има добрите страни. Казвам го без да съм гледала злоядо дете, но покрай моето ящното вече такива мисли ми се въртят.

Кате, браво и на вас за памперса!
Пожелавам на Дари бързо и леко адаптиране в яслата.
Нашата ясла се прочу , може и да сте чули по новините, с домакинката крадец. Колко смели и безотговорни хора има само.  Shocked

# 264
  • София
Добро утро и от мен! Hug

Наистина темичката ни много замряла... Свършиха рождените дни и никой не стига до форума.
Май всички се приготвяте за Емен, аз пък за Хасково, за годишнината на фирмата и мъдря тоалети и пр...  Blush
Eлфче, чакам телефон на лични, в събота програмата ни е пълна, но в неделя ще отпътуваме за сф чак към 14ч, така че, може да ми се отвори време за едно кафенце...

Иначе набързо преди да ме е завъртяла мелницата тук:  Sick и преди да дойдат масажистите...  Blush
Темата за храненето ми е болна. Не, че е злояд, но определено имаме проблем с дъвченето и с опитването на нови и непознати неща.
Наскоро четох, че дъвченето е пряко свързано и с говоренето и май за лично успокоение ще говодим на специалист да си каже тежката дума. Ужасно ми е притеснено.
Хайде за говоренето не се тревожа толкова, но за пустото ядене, не е нормално ОЩЕ да се дави от частици и да не иска нищо да опита, ако ти не му предложиш и кусаш с неговата лъжичка като на бебе (и ако не са му пасирани или намачкани манджите от кухнята)
Аз пък си мечтая за момента, в който ще го видя да се храни сам, да му се прияде нещо и протегне ръчичка да опита  Sad, или някой ще му предложи лакомство и той няма да бяга в срещуположната посока.
В тая връзка Ивчо на Кабранска ми напълни душата с лютеничката, сладуран, пупуу.  Heart Eyes
Така, че Ани, не си пожелавай за Ивко да е злояд и мнителен, защото си нямаш представа колко е мъчително. Sad
Надявам се, Вели да израсте някога всичко това, но май без професионален съвет няма да минем.
Иначе, за домакинката - крадец не съм чувала  Laughing, но гледах репортаж по новините за Парада на хвърчилата в Шуменското плато по случай 1 - ви Юни и беше много красиво.  Heart Eyes
Кате, поздравления и на вас за памперса, аз за съжаление и с това няма да се похваля скоро.
Хубав ден от мен и нацелувайте дребосъците.

# 265
  • София
kate,  и миа от рождения си ден е без памперс.......нощният е също сух и май вече няма да слагам.....но си суче с кеф,както аз похапвам шоколад хихи  Mr. Green

# 266
Аз пак изпуснах всички рожденици  Embarassed но напоследък ми се струпаха много неща на главата.
За всички които са имали поводи да празнуват.  Hug

Ралица е в групата на супер лакомите деца.  ooooh! Не мога да смогна да я изхраня. Ето вчера за вечеря е изяла две пилешки пържоли, доста добро количество салата от домати, краставици, сирене и за десерт кекс. #Crazy Аз ям по-малко от нея. И въпреки голямото количество  храна която унищожи пак я свалих насила от масата. Само по това, че започва да си играе с храната се разбира че се е наяла.
В яслата изяжда храната и на тези деца които не искът да ядът, както и на тези които се назлъндисват и хапват по-бавно  ooooh!. Краде си от съседните деца и изобщо не се притеснява. На вън е същата работа, взима храна от всеки които и предложи, а понякога и без да и предложат, а аз изпадам в тих ужас и просто не знам как ще го опазя това дете.  ooooh! Винаги тичам зад нея и гледам какво прави, къде се навира, къде каква храна си проси и напада. Като кокер е  Mr. Green подушва храната от километри.  И аз искам да е поне малко злояда.  Sad

Новото при нас е, че Ралица от 2-3 седмици се къпе сама. Много и харесва и иска да се къпе сутрин, обед и вечер. Научих я да си сапунисва главата, после тялото, след това с подвижния душ си изплаква краката, за по-нагоре още не го е усвоила, после си мие сама зъбите /и тук има още какво да се желае/ спира водата и чака да и облека хавлията. В яслата много и се радват как си събува и обува сама обувките и пантофите и си ги носи в шкафчето. За мен това е нещо нормално, но май само тя от цялата група го прави а не с 1 година по-малка от всички. 
Храни се сама и не позволява вече някои да я храни.
Памперса обаче все още ни е пръв приятел.  Sad В играта си, си се съблича, сваля памперса, стои на гърнето после се бърше и се облича, обаче най-съществената част не я прави.  Sad Ще чакам да и узрее в главата.
Говори много и вече прави изречения, но има думи които трябва да знаеш предварително какво значат за да я разбереш.
Любимо занимание ни е колата на мама. Може да изкара цял ден играейки си вътре. Прави се че кара и само ме привиква да и дам и ключа, но милата още не знае че, това ще стане чак когато стане на 18 и е изкарала шофьорски курс.  Mr. Green

Ми маи е това което е по-ново при Ралица.

Все забравям да кажа на Руми че много ме впечатли с тези сандвичи коли. Страхотни бяха като идея и изпълнение.  Peace
А и тортите които видях, че са правени от нашите мами..... нямам думи, как е възможно да се направи нещо толкова красиво в домашна обстановка. БРАВО!  Hug Аз нали съм на светлинни години от готвенето и кулинарното изкуство и се възхищавам много на хора които могат и правят такива красоти.

Хайде лек ден от мен, че ми се натрупаха хиляди задачи на главата.

Весело изкарване на Емен. Ние няма как да дойдем. Баба ми е рожденик тогава, става на 88год.   Grinning

# 267
Здравейте МАЙ-ки!
За злоядите деца да се изкажа и аз - от както започнах да захранвам Никол тя никога не е проявявала някакъв интерес, апетит и т.н. към някаква храна, изключвам само млякото и на по-късен етап соковете. От 11-тия месец я записах на детска кухня - 4 месеца взимах храна и всичко отиваше вечерта във WC-то. Купувах и най-скъпите пюрета - резултът беше същия - максимум 1/2 от бурканчето изядено за 1 час и то с какви ли не залъгвания, като се има предвид, че изобщо не съм и давала зрънчо и всякакви такива глезотии за да се наяжда с тях. Този период на злоядстване продължи до като тръгна на детска градина (аз най-много се притеснявах тогава за това, че не яде и ще си гладува). В детската градина лелките ми казваха - а с яденето нямаме никакъв проблем - така хубаво си хапва и аз  #Crazy. Отначало не им вярвах, мислех, че си приказват наизуст, но по-късно като започна и в къщи да яде супички, яденета и т.н. аз не можех да повярвам, че това е мойто дете. Така при нас тръгването на детска градина беше "лечението" на злоядството. Сега вече като е гладна яде, като не е - не я насилвам. Само като се сетя как съм се ядосвала, какво ли не съм правила само и само да хапне нещо, а пък като се замисля как е могло това дете само на мляко и сокове да кара - просто не ми го побира акъла. Сега на фона на предишното - направо прекалява с яденето. Така, че мами не се ядосвайте, децата преминават различни етапи и явно това се отразява на яденето им.
Дано Дарито бързо се адаптира в детската градина и при нея да се отрази положително ходенето и! Naughty
Ани, четох за тази домакинка и веднага си помислих дали не е в детската градина на Ивко. Това е направо абсолютно безобразие и липса на всякакъв контрол (което за съжаление е нормално за нашата държава). Просто, нямам думи!
Никол още е с пампи, но почти сме пред премахването им. Вече сме купили и дъска за тоалетната итова си е нейната тоалетна, както тя казва и си ходи с кеф.
Сега да ви разкажа нещо - преди няколко дена съм я сложила на тоалетната да пишка и тя ми казва "Мами, тази пишка прав" и аз  #Crazy И и казвам "Е ми да мами, тати е мъж" и тя ми казава "И аз съм мъж" и аз  Joy "Не си мъж, ти си момиченце, като мама и и баба и затова пишкаш седнала". След което,  като си говорихме с тати, се сещам, че зимата като беше болна един път и той я гледа в къщи, и тя нали се навира с него на всякъде, той ми се оплакваше, че до WC-то не може да отиде без нея  Joy (да види какво е) И я издебнал (той така си е мислел) и набързо отишъл но няма и 10 секунди, тя вече била на вратата и викала "Покаж, тати, покаж"  Joy Изобщо такива неща си спомня, говори и прави изводи, че направо ме изумява как ги помни!
Много  Hug от нас!

# 268
  • Плевен
Bubilina развесе ли ме с вашите сладки случки с Никол  hahaha

Честит втори рожден ден на Мариса (на патерици  Embarassed)! Да е жива и здрава , все такава нежна и красива! За мама Галя   bouquet!

Пожелавам безпроблемна адаптация на Дари на яслата. Стискам палци.

Новината при нас е, че може би ще се разминем със срещата в Емен. Познайте защо ....Траяна е пак с температура....вече ще скачам от блока.... Sad

# 269
за миличката Траяна

мамче не се предавай   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт