Препоръка за невролог варна

• 232 437
  • 316
  •   1
Отговори
# 135
И може ли да имаш лоши ЕЕГ и пак да си здрав?

Чела съм само за епилепсия и в този случай се казва, че се поставя диагноза и се започва лечение (лечение - в смисъл лекарства, които не позволяват да се стига до припадък, а не че ще те излекува завинаги) не само на базата на абнормно ЕЕГ (дето ние му казваме лошо), но и задължително поне един припадък.
Пак в този ред на разсъждения има държави, където невролозите предлагат спиране на лекарства, ако не е имало припадъци повече от 2 години, нищо че ЕЕГтата продължават да са абнормни. Мой човек 6 години беше без лекарства по тази причина и водеше напълно нормален живот. След това получи припадък и сега отново е на лекарства и пак води съвсем нормален живот.
Случаи всякакви. Та siqna.muk е права май, че има нещо нередно, но може и да не е много голям проблем.

# 136
  • Варна
здравейте,
преди 3 седмици детето ми вдигна рязко температура и направи гърч. Лежахме една седмица в детско отделение в терапията, диагнозата ангина и от нея температурата. Съответно ни посъветваха да я заведем на невролог. Записахме час за Ралчева - нея ни посочиха от отделението, но докато си чакаме часа ходихме при Минчев. Изненадах се че ЕЕГ и преглед струват 120 лв, никъде не намерих да се коментират цени, срещах нещо като 30-40 лв. ЕЕГ-то го направиха в будно състояние, детето седя сравнително спокойно, но отваряше очи, а трябвало със затворени да стои. Та доктора преди да види резултата сякаш беше готов с диагноза и тн. Хиперактивно дете - със сигурност пак щяло да направи гърч. Отиде да види изследването - имало огнище някакво / съжалявам но нищо не разбирам, а и хич не ми вдъхна доверие този човек/ и ни предписа /силно казано предписа защото го написа на бележка а не рецепта и в аптеката не го дават без рецепта/ Neurotop. Иска задължително да направим и ЯМР. Много дълго стана ...
Сега май ще се насочим към лекар в София. Но не знам трябва ли първо да правим ЯМР и с резултата да се ходи при друг доктор или да изчакаме първо да отидем и той ако прецени че трябва тогава да го правим. Иска ми се с едно ходене до Сф да стане всичко. Някой ако има опит в организирането на нещо такова ще съм благодарна за мнение

# 137
По мои наблюдения детските невролози в София наистина са доста по-добри. Моя опит е по-различен, но така, както прегледаха детето ми в София тук никой не го направи за 2 години. В терапията апарата за ЯМР е нов, а екипа който направи резонанса беше страхотен. Ако ти дадат направление за ЯМР според мен спокойно можеш да го направиш тук, а в София да отидете с готовото изследване. Принципно издадат ли направление за ЯМР може да се направи навсякъде в България. Дано детето е добре  Praynig

# 138
В детската клиника на Четвърти километър в София имат приемен ден в петък, ако не се лъжа. Обаждаш се и си записваш час, вземаш направление от личния лекар за невролог, той ти дава за детски невролог /поне преди три години като правих това упражнение беше такъв реда/, след това с направлението отиваш. На място правят ЕЕГ, което го разчита специалист, правят и допълнително консулт с невролог - нас ни прие доц. Божинова. Не се плаща нищо, няма място за никакви сравнения с варненските невролози, съжалявам .... Не почвайте лекарства без второ мнение. ЯМР ако е консулт след температурен гърч не знам за какво ви е.

# 139
milica_g отново казвам не зная нищо за вашия проблем, но за останалото мнението ми изцяло съвпада с това на DDBD Peace

# 140
milica_g ,съжалявам ,че сте попаднали на проф. Минчев,защото никой не ви е казал ,че можете там да си направите ЕЕГ без преглед !
А за по точно мнение ,наистина отидете в ,,Свети Наум" или както е писала DDBD -4рти км.
За ЯМРто става много трудно и е сложно нещо!
Ако наистина имате нужда от това изследване ,ще ти препоръчат от София!
И тогава можеш да се обърнеш към д-р Ралчева ,ако имаш и тогава проблем ,свиркай! Peace

# 141
  • Варна
благодаря ви момичета
  bouquet

# 142
milica_g,

разказаното от теб направо ме потресе (колкото и да я мразя тази вестникарска думичка). Как може 120 лв? Вярвам, че не са ви дърпали парите от ръцете, но определено е злоупотребено с притеснението на родител, чието дете е имало фебрилен припадък. И "рецепта" не на бланка? И ЯМР? Защото е много ясно, че за детето всичко ще направим, но как да му повярвам на този професор за наложителността от ЯМР, след като една рецепта не си прави труда да напише както трябва. Отдели ли ви поне достатъчно време за да ви разкаже каква диагноза поставя и защо, какво лекарство изписва и как да го пие детето... За толкова пари потруди ли се поне малко?

Аман от велики специалисти - професионализъм нула.

# 143
  • Варна
ами да ти кажа отдели ни време мисля, но аз се ядосах още отначалото като направи скандал за парите, после прецени детето и постави диагноза без да види еег-то и съответно с недоверие подхождах към думите му. Още отначало каза че трябва да се доверим на един лекар и само при него да ходим. Не че не съм съгласна с това, но първо трябва да намерим нашия лекар и тогава, такива натяквания изглеждат подозрително.
А и честно казано, доколкото знаех такива гърчове се случват при децата и не очаквах нещо да и има - много ме изненада със заключенията си. Даже в линейката парамедичката каза че не хоспитализирали за гърч и тя помислила че имаме епилепсия затова въобще линейката дошла.
Та предвид че нищо не разбирам от тези неща с мозъка абсолютно не разбрах какво и има, въпреки обясненията. Парите не ни ги дръпна от ръцете, но стана дума за тях когато бяха направили ЕЕГ-то, не знаех че мога само него да си поискам, на евентуална приемлива цена, бях абсолютно неподготвена. Все едно да направим изследване и да не взема резултата - така си мислеш че ще стане.
Умишлено написах цената, защото предварително търсих инфо и не намерих. Дано няма други изненадани неприятно

Обаждах се днес в Св Наум Божинова била в чужбина, другата седмица ще звъня за час

# 144
ще споделя личния си опит .... допреди няколко години аз също страдах от epi grand mal. пиех лекарства, които (по мнение на невролозите), още дълго щях да пия. Паралелно с това, започнах лична психоанализа. Осъзнавайки причините за своето поведение осъзнах, че припадъците ми са на психична основа. Разбирайки това, както и несъзнаваните ми мотиви, за да си причинявам това, разбрах и как да им противодействам. Постепенно, стигнах до етап, в който усещах, че нямам нужда от лекарствата си. Нарочно отидох при невролог, с когото да се консултирам. Той отказа дори да намали дозата на лекарствата ми, казвайки, че състоянието ми не го позволява. Въпреки това, с психоаналитика си, консултирайки се и с психиатър, решихме да престана да пие хапчетата. Мога да се похваля, че вече 3 години аз живея без лекарства и без припадъци. Позволявам си всичко, което правят и другите. В този смисъл, вярвам, че подобна помощ е от особено голямо значение, особено във възраст, в която повлияването им е доста по-лесно. За интересуващите се, ще оставя препратка към сайта на организацията ..

http://fspeid.com/

# 145
  • Варна
Мисля че не е удачно да се правят такива реклами, ти за това ли се регистрира да ни предлагаш книжки. Това което си писала първо не е за тази тема, второ как мислиш че един човек наистина с тежък вид епилепсия ще може да махне ей така лекарствата и ще ходи на психиатър да се излекува. Пишеш абсолютни глупости. Преди да си пуснеш рекламния пост прочете ли темата, за какво става на въпрос и какви хора пишат и какво споделят? Как мислиш че бебе на 15 дена или бебе на 7 месеца проявило гърчова симптоматика ще се излекува от психоанализа, защото гърчовата активност е на психична основа, ти май изобщо не четеш какво пишеш. Ами моето дете на 15-я ден започна да прави пристъпи, можеш ли да ми обясниш едно новородено бебе какви проблеми може да има че да предизвика гърчове на психична основа, по твоите думи в поста да бях я завела значи на психиатър да и спра лекарствата и без диагноза да я бях оставила да умре, така ли?

Моля когато се публикуват такива постове, първо да се има напредвид каква е темата. Тази тема е Препоръка за невролог Варна, а не епилепсия. И ако може първо да се запознавате с това че тук обсъждаме състоянията на малки деца и бебета и впечатленията си от невролозите.

# 146
airine, поста ти не е за тази тема.
А и с този твой пост ,замисли ли се ,колко семейства може да объркаш! Thinking

# 147
Поста на airine не е на място,и мисля че не всичко е верно що се отнася до малки деца,но все пак ме кара да се замисля.Може би има малка доза истина и със самовнушение да може да се повлиява положително на заболяване.Но едва ли ще стане при малки и неразбиращи деца...

# 148
Не зная как да започна ,толкова съм разстроен от поредната наглост ли ,не зная вече как да нарека постъпките на Ралчева!
Идва ми да я удуша! #Cussing out #2gunfire
В нея няма грам колегиалност ,нито някакво уважение към родителите на болните дечица! ooooh!
Така ли не се намери някой ,който да подаде жалба в РЗОК Варна от нейната некомпетентност!
Да не би някой от вас да е запознат с това ,че хирургията  в епилесията е много напреднала и има много добри резултати! #Crazy
Не ми се пишат подробности за да не злепоставя някой,но призовавам ,не се спотайвате ,а се вдигнете с/у нея ,нека се приземи тази хвърчаща в облаците особа! Naughty

# 149
  • варна
 Godt_5, като гост не виждам как ще злепоставиш някой.Много неясно е това,което си написал.
 По въпроса с хирургичните методи искам нещо да кажа.
 Случайно чух историята на една майка, на която детето е почнало да прави пристъпи като бебе. И след скенер се установило, че има киста. Оперирали са я, и я попитах в момента пие ли лекарства, тя ми каза, че не.
 Не казвам, че случаят е такъв, но има някои случаи, при които хирургичното лечение може да спре пристъпи. При хидроцефалия, също може да има такива. Тя се лекува с клапа.
 Уточнявам, че не защитавам Ралчева. На мен също не ми е приятна, защото лично познавам дете, пострадало от ненавременното й диагностициране.

Общи условия

Активация на акаунт