Финални дни за всички 4-токласници...

• 24 093
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета  Wink

Ние днес си взехме бележника и свидетелството. Моята разбира се е пълна отличника. На мама сладката ми тя  Laughing
Днес щях да ходя да я записвам в новото училище, но пък се оказва, че още не знам кое ще е то.
Моите познати дето щяха да си записват детето с Бети, се отказаха от това хубаво училище, което бяхме набелязали, защото не приемат пък второто им дете там първи клас. Били вече приели 120 деца и нямало повече места. Сега са решили да ги записват в едно училище на другия край на града, за което нямам никакви отзиви, ама май не е кой знае какво.

Та ще искам съвета ви мили дами  Hug
Дали да запиша Бети в по-близко и прехвалено училище, което има добра база и е базова на Търновския университет, но пък е с по 5-6 класа от набор и с по 30 деца в клас.
Или в по-далечно и по не прехвалено, но по-малко и с по-малко деца. Във второто Бети ще си бъде и с познато дете, което на всичкото отгоре има някакви по така чувства към нея  Wink и мога да разчитам, че с него ще е в много по-голяма безопасност.
а и няма да развалям работата между децата все пак  Party

# 166
  • София
Лети, здравей  Hug
Аз винаги съм била за близкото и спокойно училище, а при теб избора е обратен  Simple Smile
При софийските реалности, бих заложила на близкото. Просто не знам колко е времето, което ще отнема прехода до далечното при вас. Ако искаш пиши за това. Ако е 10-20 минути или 30 дори е приемливо. Зависи и дали ти ще посрещаш и водиш Бети или обмисляш и самостоятелни турове  Simple Smile

# 167
Да, наистина спокойното училище е и по-далечното  Confused
А пък по-близкото е до офиса на мъжа ми и евентуално от есента и мой офис  Simple Smile Така, че на мъжа ми ще му е лесно да ни води и прибира. Не, че до по далечното няма да го прави, но разкарването му ще е повече. А под по- далече имам предвид около 20-25 минути с кола. Може, ако няма задръстване и по-бързо да е. А Бети все още сама няма да я пускам, защото съм пъзла, а и тя още не изявява желание, че има някакъв ужас от земните твари независимо под каква форма са  Simple Smile  ooooh!. За сега излиза само около блока.

Аз да ви кажа не държа толкова на училището от гледна точка на даване на знание. Знам, че това няма да стане и така или иначе Бети ще си ходи на уроци поне по математика и по език (даже и на два). Да беше математическа или някаква друга по специализирана гимназия да, но това са училища до 8 клас и колкото и да ги хвалят надали дават такава подготовка, че детето да няма нужда от допълнителни занимания. Затова се чудя дали да не заложа на спокойствието  Thinking В това голямото училище много трудно успявали да поддържат дисциплината, което е нормално при толкова много деца. Сигурно имат 1000, а е само до 8 клас.  Наплива за там е голям и хвалбите също, но пък дали не са само градски легенди  Thinking

# 168
  • София
И ние вече сме в истинска ваканция!Днес мина изпита в Гьоте институт.Сега ще чакаме резултатите.
Лети аз бих заложила на по-доброто училище.Така направих и когато Алекс тръгваше на училище.В клас бяха 29 деца,в началото дисциплината куцаше,но сега са признати за номер 1 във випуска и като успех.
Ясно е че без контрол в къщи няма да стане,но и средата е важна.
А така излиза,че заради приятелското Ви семейство няма да запишеш Бети в по-доброто и по-близкото учлище.
Каквото и да решиш успех!Вярвам,че ще намериш оптималното за нея и за Вас решение! Peace
Аз Алекс не го пускам сам освен из квартала.А и 2-3 пъти си идва сам от училище като баба му го качва в превозното средство.
Днес докато чаках да излезне от изпита ми похвалиха Британика,сега мисля да я проучвам,че частните уроци май ще ми излезнат солени,ама не съм намерила и учител.
Успех на явяващите се на изпити тези дни! Hug

# 169
  • Sofia
Лети,  и аз бих заложила на близкото и доброто. Това,че децата се познават не значи нищо. Когато записах сина 1 клас, се падна в класа с едно момиченце от неговата група.Е, за 4 год., всеки си създаде свой кръг приятели, почти не са общували. Каквото и да решиш- успех!
Ali&Meli ,днес говорих с една позната, синът и 4 год. ходи в Британика в Младост, изобщо не е доволна. Не учат граматика, гледат основно филмчета и учат думи.Говоримо е добре детето, но граматиката хич не му е добре.Тя е решила наесен да му взима частен учител.Сметнала е, че разходите няма да са и много по-големи.

# 170
И аз залагам на близкото училище.
Пеша отива за 10мин.бавно ходене.Така или иначе,ще има нужда от частни уроци,а понякога и от наша помощ.

# 171
  • Bristol
О, Лети, много фактори имаш да взимаш в предвид  Rolling Eyes Колко е далеч, колко е добро, дали да е с приятелче или не и какво ли още не  Crazy Много трудно решение и не се наемам да ти давам акъл. на мен определено транспортът до училище ми тежи. Сега синът ходи в далечно училище, не кварталното, а догодина ще е в още по-далечно, не ми се мисли   ooooh!

Моят спретна едно клипче със снимки от лагера. Отдавна врънкаше да му покажем как да ползва софтуера, но ние с баща му все го отсвирвахме. Вчера сам го е разучил и не мога да не споделя резултата.

# 172
  • София
Лети, аз бих избрала близкото училище. Но ти си прецени разтоянията. Тук всяко по- далечно разстояние е свързано с много нерви при придвижването и естествено -разходи.
Не го пускам сам да се движи. Много е трудно да съчетая с режима на малкия, но не смея да го оставя да пресича Околовръстното сам. Не винаги работят светофарите и движението е кошмарно.
Момичета, нашето зелено училище приключи по- рано. Оказа се, че условията са били ужасни и част от децата са болни. Не мога да Ви опиша за какво става дума. Наложи се родители да отидат да купят храна на децата, защото за ядене им давали 2 парченца по 10 см кърначета и 1 с.л. салата( ако може така да се нарече изсъхналата краставица, накацана от мухи). В стаите бил страшен мухъл, а басейна зеленясал, с жаби и дори една змиорка. Няма как да Ви опиша хигиенните условия, аз самата трудно бих повярвала. Собственика не е допуснал екип на Бърза помощ ( децата били симулирали) за децата с Т. Едното детенце повърнало в краката му, а той не реагирал изобщо. . Страшно аругантен тип. Бил се кандидатирал за кмет на селището. Прибрахме си децата по- рано и сега ще направим колективен иск. Хайде, нашите деца си ги прибрахме, но утре ще отидат други на това място. Оказа се, че хотела е бил спрян, но "човека" го е преименувал и пак го е пуснал в действие   #Cussing out.

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 23:25 от Lovi

# 173
Лети Hug драго ми е да те зърна. Лично за бих заложила на по-близкото и удобно училище, а щом е и с по-добра слава - перфектно.
Приятелството между децата щом го има то ще си остане такова и за в бъдеще, а така Бети ще има шанса да създаде и нови приятелства!
Доброто обучение се оказва такъв лукс в днешно време, че лично за не бих го рискувала за нищо на света. А едно истинско приятелство оцелява при всякакви обстоятелства Peace

Мери браво на Георги!
Ali&Meli стискаме палци на Алекс - макар да съм сигурна, че резултата ще е блестящ!

Да пиша и тук че търся учител по немски и по български, ако някой има такива координати да дава насам.

# 174
Лети, аз бих избрала близкото училище. Но ти си прецени разтоянията. Тук всяко по- далечно разстояние е свързано с много нерви при придвижването и естествено -разходи.
Не го пускам сам да се движи. Много е трудно да съчетая с режима на малкия, но не смея да го оставя да пресича Околовръстното сам. Не винаги работят светофарите и движението е кошмарно.
Момичета, нашето зелено училище приключи по- рано. Оказа се, че условията са били ужасни и част от децата са болни. Не мога да Ви опиша за какво става дума. Наложи се родители да отидат да купят храна на децата, защото за ядене им давали 2 парченца по 10 см кърначета и 1 с.л. салата( ако може така да се нарече изсъхналата краставица, накацана от мухи). В стаите бил страшен мухъл, а басейна зеленясал, с жаби и дори една змиорка. Няма как да Ви опиша хигиенните условия, аз самата трудно бих повярвала. Собственика не е допуснал екип на Бърза помощ ( децата били симулирали) за децата с Т. Едното детенце повърнало в краката му, а той не реагирал изобщо. . Страшно аругантен тип. Бил се кандидатирал за кмет на селището. Прибрахме си децата по- рано и сега ще направим колективен иск. Хайде, нашите деца си ги прибрахме, но утре ще отидат други на това място. Оказа се, че хотела е бил спрян, но "човека" го е преименувал и пак го е пуснал в действие   #Cussing out.

Къде е това зелено училище, егати мизерията #2gunfire

# 175
  • с/у ОколоМръсТното
м_е_р_и - много очарователно. И хубаво изглеждащо... чисто.
Браво на детето ти! Чудесен клип  Grinning
Lovi  Sick Къде е тоз гаден х-л?

Летка  Hug Много трудна дилема  Crazy мразя да избира при такива обстоятелства  Tired

Ali_sun - моята щерка ходи в Британика в Мл. Би ли попитала твоята позната, при коя мис е било детето й?
Ali&Meli - късмет на твоя математик  Peace

# 176
  • Sofia
Шани,ще питам,когато явидя,някъде към четвъртък ще да е.
Успех на всички дечица,които утре ще се потят над лесни и трудни задачи. Дано са спокойни и съсредото чени,пък колкото си знаят-толкоз.

# 177
  • София
Момичета, хотела е на 2 км. от Севлиево. Това е сайта по кйойто се подлъгаха и госпожите и ние.
http://www.eldorod.bg/?eldorod:eldorod
http://www.visit.bg/staedte/fewo.php?hotid=199
http://www.hestia-travel.com/02/986-14-53/detski_lageri/view.html?oid=2864 - А Хестия е туристическата агенция, която изпраща там децата с ясното съзнание къде отиват.
Ето и малко коментари
http://zahotelite.com/1245-comment.asp
Само да добавя, че съм наясно какво е селска къща с двор, но тук става дума за нечувана мизерия  ooooh!. И на това място отиват деца  ooooh!.

# 178
Момичета, благодаря ви за съветите. Имам още два-три дни да помисля и да реша вече окончателно, че да ми се махне от главата.

Ние днес погребвахме на Бети домашния любимец. От снощи горкото животно едва дишаше и Бети направо не спря да реве. Уж легна с идеята, че сутринта ще е по-добре, но го намери умряло. И като се почнаха пак ревове, та и аз с нея. Направо ужас. За пръв път се сблъсква със смъртта на нещо, с което е свикнала и и е било близко. Аз знам какво е да се превържеш към домашен любимец и да умре и затова все не исках да и взимаме, ама миналото лято баба и го купи и ей на какво стана. Бети разправяше, че понеже си нямала братче или сестриче това щяло да и бъде другарче. Събираше си парички да му купува разни специални храни, неща за къщичката му, тунели. Представяте си как се привърза към него и сега какво и е. Цял ден не спира да плаче и е като болна. Само иска да се гушкаме  Sad

Мери, браво на Георги. Много добре се е справил, а и мястото, където са били ми изглежда много интересно.
Lovi , от сайтовете нещата изглеждат добре, ама явно това е прах в хорските очи. Много гадно, че така се е получило с дечицата.

Успех на всички математици  Peace

# 179
Летко  Hug Hug Hug Cry Cry много кофти е това, но е неизбежно. Сега като те четох и ми се насълзиха очите като се сетих за едно мое коте и за един папагал - ей така съм страдала за тях.
Съвета ми е да купите ново животинче. Аз също мисля вече да взема на Лъчи животинка - може би зайче. Искахме друга изненада да му подготвим, но нещо не става така че ще му взема зайче, защото много иска любимец, а ние сме ограничени - Боби изпитва ужас от кучета, а Ники има алергия от котки. Успех в мисленето, на мен лично главата ми се пръска за Боби...
След малко тръгваме за гарата да изпратим Лъчето на лагер. Мъчно ми е...

Общи условия

Активация на акаунт