Януарското човече с играчките приятелче е вече!

• 10 641
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ханна, тва с осите и мен ме притеснява щото съм алергична. В краен случай на бебе се бие Орбазон по 1милиграм на килограм тегло(но само от лекар разбира се). Иначе обичайните - чесън, кал, а ако е пчела вадиш жилото.
Теди, много и отива  Joy
Аз права АМ на място - с термус и дозатор. Спазвам 1ия час особено в жегите.

# 76
За шофирането в София мога да напиша книга на ужасите Simple Smile. Ние сме всеки ден в колата и така съм се специализирала, че на моменти си се чудя на акъла. Понякога обаче в задръстванията, когато Катрин се разреве става ад. Тогава на всяко спиране дърпам ръчната, бутам седалката назад, търся бибата на сляпо (защото столчето гледа назад), бутам в устата, после седалката напред, ръчната, тръгваме - минаваме 2 метра, пак повтаряме упражнението, люлея столчето с изметната ръка и така до безкрай. В такива случаи слизам вир-вода мокра от колата  newsm39 .

smile3501 Браво, браво ...

И аз съм така .... точно по същия начин, като спре колата и Мими започва да пищи ... и ми дава зор да тръгвам .
 Разликата при нас е, че столчето е постовено по посока  на движението и в огледалото за обратно виждане -  виждам нея .
  а на обратно ако е столчето - изобщо не мога да си го помисля  Naughty
 - това да не виждам детето ми какво прави , не не ... не става .

# 77
Здравейте мацки,
Отчет- от вчера сме вече на каша. Моя гладник в последните 4-5 дни започна да яде по 10 пъти на ден и 2 дни се двоумих дали да дохранвам или да захраня и накрая предпочетох да дам каша отколкото АМ поне за сега. На него пък като му хареса, като заотваря една уста  Laughing
теди- голяма сладурчица си имаш
За акробатиките- направо ме плашите, нашия още не е падал...
За пътната обстановка- като си помисля как съмсвикнала да пресичам като индийска крава... и как ми правят път със или без количка, направо страх ме хваща.
MIA- озлоблението на хората и отношението по между им- тъжно е
Усмивка има спец огледалца, които се слагат, за да я виждаш, при нас е забранено бебето да е по посока на движението, защото е опасно.
Климата- аман вече вчера сутринта беше 4 градуса, уж ще се оправя, но вече си мисля, че преди да дойде лятото поне още веднъж ще вали сняг.
Да се похваля Laughing от днес вече съм доброволка към болницата, в която раждах. И много се радвам и ми е готино Grinning Преди време ме бяха попитали за непостижимите ми мечти тогава им казах, че искам да имам силата, възможността и куража да се боря за мир Laughing Е, надявам се след още 5 години и тази мечта да бъде постижима Laughing
Обичам ви  Grinning
х х х

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 17:14 от kokonka

# 78
Здравейте!Гледам,че вече и други са минали плодовите пюрета и почват зеленчуковите,като нас!
  Нали зеленчуковото се дава на обяд и следобяд плодово?

# 79
Момичета, да питам нещо - Днес ми зажужа една оса покря главата, та ми хрумна (естествено  Rolling Eyes ) не дай си боже да я ожили малката какво да правя  newsm78
Знам че е опасно, подува се бързо, може да е алергична .. как се действа при такъв случай?

Момичета, моите големите деца са алергични към какво ли не и, когато пътуваме с тях, винаги нося Урбазон и спринцовка. Слага се венозно, което не го мога, но мога поне мускулно да го бия в случай на нужда. Не ми се е налагало до сега (чукам на дърво НИКОГА да не ми се налага), но ако детето е с алергия към пчелна отрова и го ухапе по лицето, няма време да се вика лекар. От друга страна, може да има лекар на близо, който да го постави, ако го имам. Дано не се налага на никого!!! Praynig

Коконка
, браво! Много се радвам за теб!!!  bouquet

Теди, сладурана ти е Яни   love001

# 80
Здравейте и от мен!
Аз може да се каже цял ден спя, затова чаксега се включвам, вече 2 нощи се буди към 4.30 и с 2 пъти прецокване спим до 9.30, да не ме чуе мъжа ми дето все се оплаквам, ама чак ми писва да спя, сега в 3.30 се прибрахме и той ни покани да си легнем тримката, както е хладно, че той не беше спал от нощна, е сега се надигнах, че вече ме хвана офтиката, мъжете още спят...малкия така се унася на гърда, че е чудо, даже се протяга от време на време да ги види тук ли с аи се гушкаме, много ми е приятно.
Tedsan, яко! Laughing
Моя малчо още не падал, но е доста буен, дано нямам такива емоции...
Аз зеленчуковите пюрета ще ги почвам като навърши 5 мес., днес накупих разни асорти с дюля и морков, така ще пробутам полека моркова.
Още не съм решил аот кои ще купувам, но най-верочтно ще са все на различни фирм, че в Ганчев все има домати, пък неискам да дава още.
Ще взема малко гимнастика да направя докато спят мъжлетата.
Относно насекомите, никога не го оставям сам, дори на терасата, въпреки че много кротува там ичестно тази мисъл ме блазни, но не си заслужава...
GeritO, радвам се, че Нели е кротка.

# 81
  • Троян
Здравейте!Гледам,че вече и други са минали плодовите пюрета и почват зеленчуковите,като нас!
  Нали зеленчуковото се дава на обяд и следобяд плодово?
Ами кашите тогава кога?Маги днес за първи път замести ядене,изяде 150 гр каша в 10 и затова другите яденета й бяха само мляко.

# 82
Кашите аз мисля след зеленчуците  newsm78
Теди много е сладинка  Laughing!Моята маймуна се успокоява ,(като стане нетърпима)само с  песента Bad boys на gsm-a!Ама само с нея,сигурно наизуст вече я знае!Та по тоя повод ще й търся музикална играчка,но по шумна и лесна за пускане!Ако се сетите за такива..споделете! Hug

# 83
Момичета, поуспокоихте ме малко Hug Цяла нощ не съм спала от притеснение от падането и всеки път като влизам в спалнята и виждам от колко високо е паднал и ми потичат сълзи, дано да няма последствия в бъдеще baby_neutral това ми е за обеца на ухото.
Илиянче, ами то ламинирания паркет е горе-долу като плочките, пак си е много твърдо, не го видях как е паднал - на глава или настрани, толкова е опасно Cry
Боби днес направи рекорд - изяде 190гр. спанак с картофи и моркови на обяд, много му хареса Grinning а каши педи каза след 5-ти месец.
Тед, имаш си малка висшистка, много е сладка!
Днес ходихме до Джъмбо и взехме много готини летни шапки и кърпи за глава за бебчо, сандалки, сенници за колата и други работи, абе стотарката си отива като отидем там Simple Smile
Диванче, в Джъмбо има много музикални играчки Peace

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 18:44 от matza83

# 84

Драгостея : Не се притеснявай , според мен важното е че наддава , всяко дете различно яде. Мойта е по- лакома и наддава малко повече. И още нещо , има колаж за месец юни .

Snej 79, сори не съм го доскивала юнския колаж...благодаря

# 85
  • до една звездичка
Ох, мацки, забравих да ви питам - вече досаждам сигурно Embarassed Embarassed - колко време може да престои кърмата, когато е прясно изцедена? Без да се съхранява по някакъв по-специален начин, или да се замразява. Просто да престои?

Аз днес постигнах рекорд fingerscrossed Не помня вече откога не бях изцеждала 160 мл.! И то вечер! Което ме убеждава за пореден път, че нищо не ми действа по кърмообразуващо (нова дума Laughing Joy) от хмела! Вярно, че е отврат на вкус, ама....

# 86
  • София
matza83 не се притеснявай  Hug аз затова писах, че 80% от бебетата падат.
Аз имах едно изпълнение с Ева (ама е била на около 7 месеца): събудила се от следобеден сън, счупила едната решетка на креватчето, изпълзяла през дупката по нощното шкафче и пропаднала в една тясна дупка между стената и таблата на спалнята Rolling Eyes И си седи там и си гука нещо. Влизам аз - няма я и шок  Shocked добре, че си говореше нещо.
Така, че тепърва почва веселото.

Дега в хладилник май 24 часа, а на стайна температура, някои казват 1 час други до 6 часа. Ама аз не бих рискувала повече от 3-4 часа (толкова съм носила в чанта за разходка навън).

# 87
Ха, Митака вчера го изтеглиха 5800 гр.(+600 гр. ) и 65 см. (+4 см.)ние май влизаме в графата "френски" smile3503
За кърмата четох, че може до 3-4 часа навън(стига да не е много топло) и до 24 часа в хладилник, 3 месеца във фризер. Моля някой да ми прати парола за албумчето на лични. Благодаря!
Лека нощ!

# 88
  • В сънния Люлин, прибулен...
Януарчето е пъргаво и здраво шава,
не се разсейвай, мамо, а внимавай!

# 89
Мамчета, все искам да ви питам нещо за захранването - има ли значение кое след кое ще въвеждам (разрешено за навършените месеци, разбира се). Имам предвид например да започна с оризова каша, картофено пюре, морков и после ябълка, круша, карфиол, слива - да смесвам зеленчукови и плодови пюрета и каши... Или трябва първо всички зеленчукови, после плодови и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт