АПРИЛче за море се стяга, да почернее, както му приляга!

• 13 282
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честит празник на всички, които съм пропуснала!

Мимата и Дея-Мария  са страхотни!

Добре дошла на новата мама и на Мая!

Имам запитване :
Моя позната е бременна в 4 месец и са и направили вирусно, кръвно изследване. Резултатите дават високи стойностти за щам на  рубеола. Те са превени преди повече от 20 дни, а тя няма никакви прояви на заболяване. Дали са и час за консултация чак за понеделник и тя е полудяла от притеснение. Някой да е чувал за нещо подобно?

Весел ден!

# 241
Рали, точно вчера говорих с една приятелка, която е медицинска сестра и тя каза, че при бременна и рубеола аборта е задължителен. Дано има нянаква грешка в резултатите и да й няма нищо  Praynig

# 242
Рали, ако бележката от изследването е в приятелката ти, нека да отиде на какъвто и да е гинеколог да й обясни какво означава. По принцип антитела за рубеола има във всеки, боледувал някога от рубеола или ваксиниран срещу рубеола. Така че е възможно изследването да показва просто, че вече е боледувала  някога и има имунитет, т.е. няма нищо страшно. Но най-добре е да се грабне със изследването и да иде на лекар без да чака понеделник. Ако обаче действително има рубеола (това лекарят определя според количеството на антителата в изследването, затова е важно да има самото листче в себе си)- аборът е единственото решение, защото усложненията за бебето са ужасяващи.

Наде, не правиш грешка, но и не го учиш на нищо така  Laughing Аз изпикавам Иво от осеммесечен, но едва сега мога да кажа, че се е научил кога му се пикае. Научаването е точно това - да се усеща че му се пикае и да казва преди, а не след като се напиша. Аз направих така - обясних му да ми казва пики-пики, като му се пиша и аки-баки, като му се ака и го оставих да си се напикава на воля. На всяко преобуване пак му обяснявах, не съм се карала, не съм наказвала, а като почна да си казва (въпреки фаловете в началото - пишва малко на гащите и тогава чак казва), всеки път му казвах браво и си пляскахме. Но наистина отнема време да научи как да се контролира.

# 243
Ооо, моята вампирка е ужасна!
Сега говорих с шефката - нямало да се занимава да ми вдига заплатата, дори за моя сметка не пожела - нямала финансова изгода. Да се оправям един вид.
Бясна съм й, но поне й се обадих и знам какво й е мнението.
Май ще трябва да се самоназнача на второ място, и да си плащам.
Ако те назачат някъде може ли след месец да излезнеш в болнични, някой запознат ли е?

Аз си правих изследване за рубеола при първата бременност. Имше случай в градината, в яслената група.
Имах някакви антитела, които обаче май означават, че съм изкарала шарката. Но майка ми твърди, че на 3г някъде съм боледувала, и в детския ми картон го пишеше.
 Тази жена не е ли боледувала някога от рубеола?

# 244
Добро утро,

сноЩи бая се бях ШаШнала с тоzи АЕЦ, но уж нямало страШно  Thinking Дано е така, но и да не е, ниЩо не можем да правим  Sad

Ах това гърне  Tired Ние сме във фаzа бойкот. 4акам да отШуми малко и по4вам юлската стратегия. Ако не това лято, кога? В таzи връzка имам въпрос, постеляте ли неЩо когато са само по гаЩи и има фалове в на4алото? Имам предвид дивани, тапецирани столове и тем подобни  Thinking

# 245
Бършем пода, Татянче и се надяваме да не мухляса  Mr. Green Но ако сложиш дълго панталонче над гащите, то и чорапките обират всичко. В началото пишкат често и по малко, а като почнат да задържат, почват и да казват. Т.е. големи локви не сме имали и след 3-4 дни пране на купища гащи, нещата при нас значително се облекчиха. Иво пикае и на гърне, и прав, зависи от настроението в момента, а на Усоето - на голямата тоалетна, седнал и с помощ от публиката, която го придържаше да не падне в кенефа.

# 246
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Добре дошла на мама Нели и Мая!  bouquet
С пишкането вътре нямаме проблем, казва вече, но докато каже и пуска колкото да се намокри, та сменявам постоянно гащички, но отвън не винаги казва и още мъкна торбата с гащите.
Както е казала и Юлчето, ако е с дълги панталони и чорапи те обират всичко и не се налага да чистя нищо, но с къси може и малко да напишка пода. На обяд спи без памперс още на петия ден след свалянето на пампата, защото като му слагах го махах сух и затова реших, че няма смисъл, само един път се е напишкал  на леглото веднага след като се събуди, но аз забравих преди да легне да го изпишкам, та вината си е моя, сутрин като оправям леглото слагам под олекотената завивка едно чаршафче от тези найлоновите за всеки случай.

# 247
За пода е ясно, той и не ме притеснява, с теракот сме  Mr. Green  Но ако са седнали на дивана и пиШкат там....  newsm78

# 248
Мойта кокона в малкото пъти в които съм и махала памперса е пишкала права.Ние живеем в къща и долу имаме барбекю с градина.Само там си позволямав да я оставям без памперс и то досега само в големите жеги.Иначе тук не съм пробвала още ама и тя не е от тия дето сядят на място,все бяга нанякъде Laughing А и е много смешна като се напикава с тия къси панталони всичко се стича надолу по чорапите и сандалите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това с дългите панталони е идея newsm78

# 249
  • 2 етажа над тавана
Привет, привет Hug

Май пропуснах да поздравя с добре дошла новата мама и малката й принцеса welcome

Черпя ви за днешния ми именник и честитя на всички Спасовци и Спаски под прикритие

Маги когато е по гащи без памперс също понамокря пода, но в повечето случаи чорапите и панталонките обират наводнението. По мебелите нищо не застилам, тя така и така не се застоява по тях, обикновено си сяда на земята, там май й е най-удобно Mr. Green

Вчера са ходили с баба й на лекар - няма проблем с окото, просто я сърби от това, че й заздравява удареното. Освен хремата нищо друго няма също - гърдите и гърлото са чисти. А аз патката чак снощи зацепих, че хремата може да е от това, че и следващите й кътници са тръгнали да изкарват ooooh!

Някой знае ли какво става с Вени, оздравяха ли newsm78

Аги Hug Hug Hug

Рали, не мога да помогна по въпроса с рубеолата, не съм наясно изобщо Tired

Опа, бягам по привикване служебно, после пак Wink

# 250
  • София
Бабълче, да ти е жив и здрав, Спас! newsm24

# 251
  • Boston, MA
Нагледах се на снимки (цял уикенд гледах) - супер сте си изкарали, браво! Децата са пораснали и са много, много сладки! Мимата, Симона и Дея-Мария също ги видях - страшни госпожици!

Честит ти именик, Бабъл! Да те слуша и да те радва!

На всички празнували наскоро - на патерица - честито! Енви, специално за теб - да си все така мила и позитивна! Много весело лято!

За рубеолата съм сигурна, че ни ваксинираха още в училище няколко пъти. Аз поради липса на картон с имунизации колко ММР-а съм отнесла покрай имигрирането, да не ви разправям. Та може и това да й показва на приятелката, че има имунитет.

За бременностите слушам и завиждам - хем в болничен цяла бременност, че и 9 месеца след това, хем ти плащат - става си година и половина, че и повече. Кой каза, че няма комунизъм?  Laughing Сериозно се замислям следващата бременност да изкарам в България.  Laughing

# 252
Аз нямам имунизация за рубеола, но съм я карала.

Бабъл, честит ти Спас! Да ти е жив и здрав!

# 253
  • София
Здравейте!
Започвам с хубавите новини - вчера бях на фетална морфология и освен, че на бебето всичко му е наред е и МЪЖ! Mr. GreenИмаме си снимка даже на пишката.
След първия половин час, в който седях нахилена се разревах жестоко, защото нещо ме хвана шубето как ще го гледам това бебе като е различно от Соня. Въобще какво си правят бебетата момчета-предтавям си ги ужасно шумни, нервни и палави.
Въобще са ме налегнали едни смесени мисли, но се надявам скоро да ми мине отрицателната емоция.

Лошите новини са, че Соня ми е болна - снощи вдигана 40, 2 Т. и ходихме в 12 ч. на лекар след като се изпокарахме с мъжа ми. аз му казвам да й дадем хексалгин, той ми кара да ходим на лекар. Е, отидохме като точно пред медицинския център Соня повърна черешите които беше яла и цялата й пижама и одеало бяха червени.
а лекарката накоято попаднахме беше под всякаква критика. Първо се оказа, че те нямат течен аналгин или нещо подобно и трябваше да си го пием чак вкъщи. После ни чета лекция как до 4 г. децата не трябва да ходят на ясла, че оттам боледува много. псоле не можа да повярва, че на 2 г. детето е 10, 5 кг. - мислеше, че я държим гладна и не й даваме да яде. няколко пъти ни попита защо детето плаче, а тя няма как да не плаче при положение, че й е много зле и цялата трепереше. Абе въобще.....просто не мога да се сетя сега всичките неща, но и двамата с мъжа ми като излезнахме се спогледахме и хубаво я изкоментирахме. И така си се прибрахме вкъщи да си лекуваме високата Т.
Днес цял ден е с ужасно разстройство и червено гърло. Плаче, че я боли коремчето, нищо не хапва и едвам я убеждавам да пие вода.

Сори, че стана много дълго, но нещо се разписах. Отивам да лягам, че и тази нощ се очератва тежка.

# 254
  • София
Бабълче, честит ти именник!   bouquet
Рениии, честито!
Добре дошла на новата мама!  Hug

Имам да черпя, днес записахме Вальока в ОДЗ!  Wine Glass Влизането там се оказа по-трудно и драматично от влизането ми в Университета  Close

А ние утре заминаваме за море, но времето нещо хич не е морско. Стискайте палци да се оправи, че мошморочев ще ни побърка, ако трябва да стоим с него вътре.

Общи условия

Активация на акаунт