От кой матрак сте доволни?

• 575 815
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
аз да се включа относно миризмата на матраците; до скоро имаше подобни отзиви единствено за магнифлекс; отскоро забелязвам, че има подобни отзиви и за екон; ще помоля хората, които споделят, че техните матраци миришат да казват точно кой модел са взели; екон вече не правят матраци само от латекс, гледах на сайта им, че имат матраци и от пяна с памет; т.е. може латексовите изобщо да не миришат, докато тези с пяната с памет да са миризливите или обратно; убедена съм, че миризмата има пряка връзка с материала, от който са изработени, и начина им на съхранение; затова като споделяте - моля бъдете конкретни; иначе помощта от споделянето няма да я има никаква, дори тъкмо напротив - можеби хората ще изпускат добри възможности, когато са погрешно информирани

# 1 306
  • с/у ОколоМръсТното
ако трябва да съм чесна ( а трябва), нашия също понамирисваше около 4-5 дни. Просто като се влезеше в стаята и се усещаше една специфична миризма. После изчезна.
... това ми е матракът...

# 1 307
разсмяхте ме пак с тия миришещи матраци, Laughing казах на продавачката тук ,че не искам Еконт и някви Латекс,които ми хвалят понеже миришат,тя ме гледа умно Mr. Green. ама като ви вярвам кво да правя.Та как да сложа матрака на детето върху леглото направо на дъската ,понеже под нея има чекмеджета.вие с такива легла без рамка как сте постъпили? newsm78
все още не съм купила но смятам да купим Нани Сирена .

Нашето легло е такова- с чекмеджета и две дъски отгоре. Не сме правили дупки, защото искам да купим подматраччна рамка. Ефектът е, че като е направо върху дъските - матракът е по- твърд. Но докато се наканя да купя рамка и вече минаха две години. Не ни е мухлясъл матрака - имаме НАНИ.

# 1 308
Да уточня първо,че с изключение на последните около 10 стр.съм изчела темата.Но не разбрах,защо Нани употребяват термина "кова фоум",след като това си е дунапрен.Уловка ли е,или е някаква разновидност?

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 09:43 от W

# 1 309
Аз тотално се оплетох, дано не се наложи скоро да сменям моя матрак /10 годишен марка Блян/, каквото и да означава това. Удобен ми е - от двулицевите, не се е деформирал още, не знам какво има вътре. Нарочно ви чета, ама май колкото хора, толкова и мнения. Малко като с новите дограми дето се предлагат. От хубави по-хубави, ама как да разбереш кои наистина са такива. За матраците е добре дето имат тестов период, но нещо ме съмнява охотно да ми разнасят три-четири модела матраци, а аз после да не купя нищо и да отида в другата фирма, където пак така да ми носят и връщат матраци. Съвсем се забърках какво точно искам да купя. Май ще излезе истина статията от сайта на Нани, че какъвто и матрак да си вземе човек, след 8 години трябва да го сменя, така че да се предвиди това и да не се хвърляме на гаранции от по 15 години. Продължавам да ви чета.....

# 1 310
Извинявам се,че настоявам.Но няма ли някой компетентен по въпроса има ли разлика между дунапрен и кова-фоум? И каква е тя?

# 1 311
Да, кова фоум е студена пяна, може да се каже, че е и вид дунапрен, но разликата е в начина на раздуване, доколкото разбрах. Използват този термин, защото имат специална технология за направата му. на сайта на НАНИ има филмче как се прави матрак. Не можах да го изгледам цялото, но имам една приятелка, която може да се каже, че ми е личен консултант по избор на матрак. Тя ги е разкостила всички термини и ми препоръча НАНИ. Ще я питам знае ли точно какво е кова фоум и ще пиша Simple Smile)))

# 1 312
Здравейте. Аз преди време питах и разпитвах тук за матраците и ви казвах, че се колебая между два по-евтини модела на Нани - Тирена и Модена

Та исках да споделя, че от няколко дни вече спим на Тирена. Въпреки, че не знам колко години ще изкара и как ще се държи след 4 г. например, засега споделям това, което е в момента. Препоръчвам го на хора, които обичат матракът да е по-твърд, а не усещането да си в нещо супер меко и пухкаво. То си е въпрос на вкус малко. Но ако харесвате по-твърдо е чудесен. Даже и в по-евтиния вариант за дамаска/облицовка Peace

За миризма и дума не може да става. Няма такава.

# 1 313
  • София
Отзиви за тези матраци да имате вчера ги мернах на Стройкото
http://www.loginex.de/

# 1 314
  Здравейте,

Вече мога спокойно да споделя впечатленията си от матрак ЕКОН.Моя е Лукс цип, 18см, с двойно ядро , т.е. с две различни по твърдост половинки.
Първо да  спомена, за пореден път, защото за мен е важно в случая, че аз  цял живот страдам от болки в кръста и врата, а от година -две и  в целия гръбначен стълб.Както съм писала и преди, за мен спането е било кошмар.Все робувах на мнението на лекарите, че трябва хората с  гръбначни  проблеми да спят на твърдо.А сега мога да кажа, че това въобще не е вярно! Момичета, аз се родих повторно с този матрак Hug.За първи път в живота си спя като бебе.И умишлено  заспивам на гръб, нещо  абсолютно  немислимо и невъзможно преди.Ставам без болки.Мога по цяла нощ да  не мръдна, събуждам се  както съм легнала, без да съм схваната , натъртена и да ме боли някъде.Даже с мъжа ми се шегуваме, че е било безмислено да си поръчваме матрак 180/190, защото вече не се въртим и наместваме по цели нощи.Остава толкова място помежду ни, че детето се изхитри и  се намърда и то на спалнята Joy
   Относно миризмата- в началото миришеше, но явно не било чак толкова силно, защото  матрака почти изпълва стаята /временно е в детската/.Ако беше чак толкова  страшна миризмата, едва ли нямаше да  го усетим.После с времето намалява и изчезва.По-скоро у нас  миришат  тия декоративни възглавнички, които ни подариха с  матрака.
   Така, че , аз  съм много доволна от покупката.Не съжалявам нито за стотинка.Единствено съжалявам, че по-рано не съм си купила латексов матрак, когато съм имала тази възможност.
  Това от мен, надявам се да помогна на някого с  мнението си.

# 1 315
Честито, аз му се радвам вече 4-та година на мое Екон, я разкажи за тия 2 степени на твърдост, ние сме под 90 кг и двамата, но приятелката ми е 50, а мъжа и 120  Mr. Green та те май взеха такъв. Как е усещането по средата, т.е. там където се сливат 2-те части? Забравих да проверя като го душих   Laughing

# 1 316
  • БГ
привет от мен! мерси на всички за мненията ви до сега  Hug, понеже нямаме тук възможност за проба, избрах по картинка Нани Сирена Ултрафлекс. Не сме го пробвали още но е твърд  на пръв допир, дайте ми идея за калъф какъв да купя от кой сте доволни, понеже матрака е за детската стая .мерси  Hug

# 1 317
  • София
Екон имат в момента промоция - 20 % отстъпка при закупуването на матрак Латекс Борд. Промоцията е от вчера и важи до изчерпване на количествата. Важи само за средна твърдост - М.
Много се бях навила, но се оказа, че калъфът на тези матраци е без цип и няма начин да се направи с цип, за да се сваля и пере, затова се отказах.
Ако ходите в борсата за матраци Вит - там изобщо не са наясно с много неща. Пробвах двата вида матраци - Борд и Лукс с цип, според мен са с различна твърдост, но от борсата ме увериха, че са еднакви. Свързах се с производителите, да, разликата между двата матрака е само в калъфа. Но явно в борсата са сложили два матрака с различна твърдост, защото определено има  разлика... Ще трябва да ходя до офиса на дистрибутора Росмари, та да видя със сигурност каква твърдост да си поръчам. Честно казано средната плътност ми се струва мека, някак обгръща тялото и според мен ще запарва...
Само споделих мнение.

# 1 318
Извинявам се,че настоявам.Но няма ли някой компетентен по въпроса има ли разлика между дунапрен и кова-фоум? И каква е тя?
Докато избирах нашите матраци накрая попаднах на специалист и обяснението беше следното:
Ковафоум, елиосел, дунапрен.. са все търговски марки на пенополиуретана. Но за разлика от латекса, пенополиуретана е претърпял сериозно развитие през последните години и качеството на определени продукти може значително да надхвърля представите ни за "дунапрен". Не съм се задълбавала особено, но мен това обяснение донякъде ме ориентира в разните сложни думички, които производителите пишат.

# 1 319
привет от мен! мерси на всички за мненията ви до сега  Hug, понеже нямаме тук възможност за проба, избрах по картинка Нани Сирена Ултрафлекс. Не сме го пробвали още но е твърд  на пръв допир, дайте ми идея за калъф какъв да купя от кой сте доволни, понеже матрака е за детската стая .мерси  Hug

Нани имат калъфи или шалтета с ластик. На мен калъфа ми се струва доста тъничък, за това взехме шалте. Пера го в пералнята без проблем, цената беше под 20 лв. И нашият нани е в детската стая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт