ЮЛИ вече наближава! Кой на три годинки става???

• 18 880
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Здравейте момичета,

Надявам се вече всички сте тръгнали на градинка и всичко ОК. Ние бяхме 3 дена, но пак сме болни и сме в къщи. Да попитам знам, че някои от вас даваха Колактив на Аквасорс, споделете моля ви мнения, заслужава ли си?! Трябва нещо да предприема, че не се издържа вече.

Да ви разкажа и за нещо хубаво - нашата почивка в Турция. С една дума - прекрасно. Страшно съм доволна от всичко, а пък и Ванката през ден пита кога ще ходим пак. Ако на някой му се гледат (доста Embarassed) снимки Моля ...
http://nadiagen.multiply.com/photos/album/19/Kushadasi

# 241
Здравейте момичета,
Надявам се вече всички сте тръгнали на градинка и всичко ОК. Ние бяхме 3 дена, но пак сме болни и сме в къщи. Да попитам знам, че някои от вас даваха Колактив на Аквасорс, споделете моля ви мнения, заслужава ли си?! Трябва нещо да предприема, че не се издържа вече.

Аз давах миналата зима. Ходеше си на ясла, боледуваше си, през седмица, единственото е това, че от октомври до сега е изпил 1 АБ. През останалото време все разни хреми, кашлици и гърло сме борили по по-леката процедура.

Сега давам друго, надявам се да има ефект и все пак да е изградил мааалко повечко имунитет  Simple Smile

# 242
И аз давах и Колактив и Зелена енергия и един път месечно все си беше боледуваше. Сега съм почнала Енгистол и клеева тинктура - да видим ще има ли ефект.

# 243
  • Пловдив
През Енгистола и клеевата тинктура минахме, не видях резултат. Просто вече се чудя какво да давам, всеки доктор различно казва и не знам на кого да се доверя.
В момента кашля непрекъснато (без преувеличения). Лятото се разминахме само с разни хреми, но захладня и на втория ден болни. Вярно, че има много болни в момента, но нас не ни прескача нищо. Вече нямам право на платен болничен (полагат се 40 дни за календарна година). Как ме търпят още на работа - не знам.

# 244
  • в шоки-land
момичета, надявам се да не се приеме много провокативно вьпросьт ми, но какво ра3бирате под "боледуване"?
3а какво ги давате на децата те3и "енергии", енгистол-и и останалите, на които им 3агубих края?  нормално е детето да  кашля, да има сополи, след като е в контакт с други деца....така е поне при нас...ако детето ми има Т повече от 38,5 в продьлжение на 3 дни и не спада, тогава чак се обаждам на доктор....ако е променлива дори не се 3анимавам серио3но с нея....нормално е детето да вдигне Т, това е най-добрият при3нак, че имунната му система функионира добре и се бори с причинителя на Т-рата ( вирус или нещо подобно)...в момента в който дам сироп или свещичка против Т - спирам процеса на борба и тялото на детето не може да се пребори само....от там следва, че всеки пьт, когато се сбльска с някакьв микроб или вирус имунната система ще очаква помощ "от вьн" и няма да прави нищо 3а да се пребори сама с проблема....

слжалявам, че обяснявам толкова "ненаучно", но точно по то3и начин ми го обясни нашата докторка...питането ми не е провокативно, пак подчертавам, само ми е интересно какво се ра3бира под боледуване....

# 245
  • Бургас
момичета, надявам се да не се приеме много провокативно вьпросьт ми, но какво ра3бирате под "боледуване"?
3а какво ги давате на децата те3и "енергии", енгистол-и и останалите, на които им 3агубих края?  нормално е детето да  кашля, да има сополи, след като е в контакт с други деца....така е поне при нас...ако детето ми има Т повече от 38,5 в продьлжение на 3 дни и не спада, тогава чак се обаждам на доктор....ако е променлива дори не се 3анимавам серио3но с нея....нормално е детето да вдигне Т, това е най-добрият при3нак, че имунната му система функионира добре и се бори с причинителя на Т-рата ( вирус или нещо подобно)...в момента в който дам сироп или свещичка против Т - спирам процеса на борба и тялото на детето не може да се пребори само....от там следва, че всеки пьт, когато се сбльска с някакьв микроб или вирус имунната система ще очаква помощ "от вьн" и няма да прави нищо 3а да се пребори сама с проблема....

слжалявам, че обяснявам толкова "ненаучно", но точно по то3и начин ми го обясни нашата докторка...питането ми не е провокативно, пак подчертавам, само ми е интересно какво се ра3бира под боледуване....
newsm10

# 246
  • Пловдив
Ох как ми се иска и нашата докторка да ми говори така. А не всеки път да ме гледа така, все едно сме пред умиране и за всичко съм виновна аз. Изписва поредния АБ и готово до следващия път. Когато последния път и казах, че не съм му го дала да го пие, тя ми отговори че тази отговорност мога да си я поема само аз. Но определено беше укоряващо.

# 247
Наде, знам какво е, такива лекари в Бг дал Господ ooooh! А и е много трудно да поемеш такава отговорност когато не си сигурен в себе си, нали все пак затова са личните лекари  #Cussing out

Аз тук се научих да гледам малко по-повърхностно на нещата и то не че не съм се шашкала в началото, но като ти се усминхат няколко пъти и ти кажат "Ами това си е нормално" и доста бързо свикваш и сега мисля точно като Амейчето Peace
Като разказвах тук на личната в Бг как изписват АБ и се хвана за главата... Ми как да изградят имунна защита децата и бактериите и микробите да спрат да еволюират?

Опитай се да правиш както казва Амей - на Т° под 38,5 не давай нищо температуропонижаващо, ако има кашлица над 2-3 дни можеш да започнеш сироп за кашлица, вит. С също давам около 200-250г на ден (по 2 малки хапченца от българските). Вече ако продължава след 3 дни да ти вдига температура - на лекар! А и за сополите - установих, че ако ги погна отначалото със солев разтвор и +-капки, нещата като че ли стават по-лоши... Така че взимам мерки само ако усетя, че нещата са зле и доста му пречат, ако са само някакви воднисти и ту ги има ту ги няма, не правя нищо Peace А имай на предвид, че доста от кашлиците на децата са именно от сополки, които не са издухвани и организмът се опитва да изхвърли, т.е. АБ а абсолютно ненужен Peace

Дано ти помогне тази информация с нещо Praynig

П.С. В почивката ви изглежда доста красива и вкусна  chef И Ванката изглежда доста щастлив Hug Още много такива почивки да изкарате Peace

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 10:32 от bubka

# 248
  • Пловдив
От известно време се опитвам да действам точно така, защото Амейчето не е първата която ми го казва. За съжаление го чувам от такива като вас живеещи в белите страни. Тук действаме със 100 години назад или по-точно се опитваме да сме модерни и аз не знам каква е тази медицина, която учат нашите лекари. А те са точно за това, аз не съм медицинско лице и не искам да бъда. Искам като отида на лекар да ми назначават най-точното лечение (ако се налага такова), а не да ми тровят детето, както на практика се получава. Както моите шефове ми търсят отговорност за взетите ми решения, се питам на тях кой им търси отговорност за правилно или неправилно лекуване  #2gunfire Толкова съм им насъбрала, че нямам думи.

А за почивката думи нямам - беше страхотно. Пожелавам на всички такава истинска почивка.

# 249
  • в шоки-land
Нади, не се ядосвай  Hug...3а сьжаление не е толкова просто, колото да го кажа, когато става дума 3а нй-скьпото - детето ти....по3ната ми е ситуацията с докторите, добре, че напоследьк чувам, че има някой и "по-отворени", които не дават  3а щяло и нещяло АБ....дано станат повече Praynig....не е лесно да се намери добьр доктор, но от това което прочетох от теб 3а твоята, по-добре не я тьрпи повече да ти се "кара", а я смени..... а 3а почивката - направоти 3авидях  Wink....

хубава вечер на всички малки и големи  Hug Heart Eyes

# 250
  • София
Ей, докторска тема се заформя... тъкмо съм набрала на нашата... Нещо в последно време явно повече й дойде работата и започна да изпушва жената...
Така или иначе се лекуваме при хомеопат, тя ми трябва само документално (за бележки, ваксини, и т.н.) Тя пък се обижда и сега съм принудена да не й казвам всичко.  Embarassed Embarassed Embarassed И всеки път се чудя Ида като заразказва как да я накарам да замълчи Laughing

Ние след 2 дни детска сме вкъщи със сополи (естествено й малката веднага прихвана). Ида уж беше доволна и спокойна в градината, но след 3 дни неходене започна да се пазари, че неискала повече там.  Confused
Сега пак я настройвам позитивно, да видим как ще бъде другата седмица.

# 251
тАЗИ ИДИЛИЯ С ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И НА МЕН ВЕЧЕ МИ ПИСНА .ТАМЪН БЯХМЕ СВИКНАЛИ В ЯСЛАТА И БЕШЕ ПОСПРЯЛА ДА ПЛАЧЕ СЛЕД 3- МЕСЕЦА БАБИНИ ГРАДИНИ  СЕГА Е НЯКАКЪВ КОШМАР НЕ СПИРА С ПАЗАРЛЪЦИТЕ  ОЩЕ КАТО СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ СЕ ПОЧВА ; НЕИСКАМ НА ГРАДИНА; И КАТО СТИГНЕМ ТАМ СЕ ПОЧВАТ ЕДНИ СЪЛЗИ  СУПОЛИ И ДРАМИ ВЪОБЩЕ Е МНОГО ГАДНО . А НЕЗНАМ В НАШАТА ГРАДИНА ГИ ДЪРЖАТ НА МНОГО СТУДЕНО НЕ ИМ ПУСКАТ ДАЖЕ И ПЕЧКА ОТИВА НА ГРАДИНА С ТЕНИСКА ВАТИРАНА БЛУЗА И ВАТИРАН ЕЛЕК И КАТО Я ВЗЕМАМ СЛЕТОБЯД Е С ЛЕДЕНИ РЪЦЕ СИГУРНО СКОРО ЩЕ СМЕ БОЛНИ.  НИЕ СМЕ В 40-ЖАР ПТИЦА В КР.ПОЛЯНА ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ЗНАЕ НЕЩО ЗА НЕЯ ИЛИ ТЕ ДА ХОДЯТ ТАМ МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА.

# 252
  • София
Ели, ела, ако искаш, и в темата за ДГ: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331938.200 .

# 253
  • непостоянно
Здравейте момичета Hug
Чудейки се какво да правя в това дъждовно време, взех да се ровя и да разглеждам снимки Wink
И вижте какво открих: еднакви снимки съм направила на моите щерки без да искам Crazy

Grinning ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!!! Grinning

ЙОАНА                                                                                                 ИРЕНА

# 254
Лелее Ивонче, на ксерокс ли сте ги изкарвали  ooooh!
 Simple Smile Моите все едно са от различни  родители  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт