М & БИ - 70

• 20 287
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Амалче ето, специално за теб сокче, щом не пиеш кафенце  Party стискаме палци за довечера  Peace  Що не близначета  Simple Smile аз ще ти помагам, няма да луднеш  Wink тъкмо имам тренинг

Абра  Hug ще ги нацелувам , ама много вкусни тези очи бе  Simple Smile всеки ден ме молят да им купувам  Crazy

Кате голяма фога си  Hug   bouquet

Дано с момченцето на Свеар всичко е наред  Praynig

Самира аз те видях на снимки  Blush  много си готина   bouquet  Ще ми бъде приятно да се запознаем , а също и със Саратед , Мелани и Рали Hug

Магде  Hug  успех мила  Peace

Саратед големи близначки си родила  Party   Heart Eyes  а едно момиче което беше до моето легло в болницата, 6 часа преди мен роди две момчета и двете по 3 500  Simple Smile  моите сърчица се родиха и двамата по 2 500 , но почти месец по рано, кой знае ако бях издържала до термин може би и те щяха да бъдат по 3 кг  Heart Eyes

Еххххх  Снежна жалко че няма да присъстваш на срещата  Sad

Хари къде се изгуби , що не пишеш  Thinking

# 76
 newsm44 Значи на 07-06 среща и на 10-06 пак много хубав ще стане моабета  newsm44
Сууууупер,ще чакам с нетърпение.

Момичерта а стихчетата са невероятни,като ученичка и аз пишех ,но сега време няма с тез деца.
Айде да бягам че каката има тържество -да се обличаме с малкия и да бягаме  newsm51

# 77
Здравейте мили арабски принцеси  Hug

Аз макар и съвсем нова да се разпиша за деня.. Не бях пускала компютъра от вчера и днес чета ли чета Simple Smile
Ето един малък поздрав за всички талантливи поетеси в тази тема   party006

Виждам, че в темата се се настанили диетите и излишните килограми Simple Smile С идването на топлото време май този въпрос винаги става актуален за женската половина на човечеството Simple Smile Аз от няколко дни се пробвам на диетата на Дюкан. Доста се шуми напоследък около нея, ще кажа дали става, аз искам да премахна няколко килограма, за по-добро самочувствие Simple Smile Ако искате погледнете диетата:

http://dukanskirecepti.wordpress.com/

Svetla_zh, dala мерси и на вас за окуражителните думи топлото посрещане!   bouquet  За моето пътуване има време, ще бъде след 2-3 месеца, но важното беше да реша сега дали искам да отида изобщо, за да подам документи и т.н. Ще разказвате и показвате всички запознати с региона и ще давате съвети.

На всички бременни мами, пожелавам леко бременеене в тези вече летни жеги, а на останалите хував и усмихнат ден   bouquet

# 78
Хеееей, Латея, аууу какви са тези обезпокоителни линкове?

Тука днес специално, за диети се говори САМО ако е предисловие към темата "Да ида ли да похапна добре на мароканската вечеря? или още по-философски "За менталните нагласи, които обуславят липсата на луксозни дрехи и насърчават мисловността към увеличеното желание за сетивно-хедонистична нагласа, съчетана с хумор и интелект!"

За тази диета, хммм, сериозно, за мен, както всяка диета, това е стрес за организма: уреята и калия се качват. Кетоните стигат до небето. Ама хайде, да речем че съм професионално деформирана и от работа с хора с аутизъм само кетони и урея са ми в забрадената глава. За мен този чичка хвърли поредната комерсиална бомба.

Всяка промяна след 2-3 дни ще се отрази добре. Организмът има нуждата от тази игра с метаболизма.

Успех, пък и току-виж на теб ти пасне ТОЗИ хранителен режим.

# 79
Безвъглехидратна диета

Тази диета се състои от пълното изключване на въглехидратите във вашата храна - изхранване, което помага на организма да се изчисти от натрупаните мазнини. Най-важното при този начин на хранене е, че (след 4-5 дни) няма да сте гладни, постоянно, 24 часа в денонощието! Не трябва да се храните само три пъти на ден, а да си хапвате, когато ви се иска и колкото ви се яде. Храната не трябва да се мери, нито да се приготвя отделно и специално за вас. Не трябва да пиете таблетки и чайове против повишен апетит. не трябва да правите специални упражнения и да ходите на акупунктура.

ДЕЙСТВИЕ:

С пълното изключване на въглехидратите, организмът започва да топи мазнините. Първите шест дена губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400г до 1кг. За 24 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20кг. При всек човек действието е различно.

ВНИМАНИЕ!!!

Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия, съдържаща въглехидрати, ще стопирате топенето на мазнините. Искате или не, се налага да започнете диетата отново.

РАЗРЕШЕНИ ХРАНИ!!!

Всички видове месо - говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини за приготвяне на храната са разрашени, без да панирате.
Може да се ядат пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши или такива, съдържащи соя), всички видове риба, рибни консерви, цялото разнообразие на салатите, пресни и печени чушки, домати, краставица, прясна и кисела зелка, цвекло, салата от марски дарове, салата от кормид лук, репички и спанак - каквото ви хрумне и пазарът позволява в сезона.
Салатите могат да се подправят със сол, оцет, олио и пипер, без сосове.
Може да се яде лютеница без захар.
Яйца е разрешено да си хапвате, приготвени по всички начини и с всички видове зеленчуци.
Можете да пиете минерална вода, кафе и всички видове чай без захар.
Половин литър вино се разрешава след шестия ден.

ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ!!!

Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени да за конумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. Забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!

ВАЖНО!!!

Можето да направите диетата два пъти по 25 дни, след което е желателно да си дадете почивка от 2 месеца, в които е правилно да се храните разделно.
Да се пият витамини - С, Е, калций, магнезий, или мултивитамини.

Когато постигнете желаното тегло и престанете да се придържате към диетата, ви трябват две години при безразборно хранене, за да започне пак повишаване на теглото ви.

===========================================================================

ДИЕТАТА ПРИКЛЮЧИ

Хапвайте си колкото ви се иска, но ... бройте точките!

Месото вече ви омръзна до втръсмане, нали? Искате да се разнообразите. Дайте си два-три месеца почивка и се хранете разделно. А когато и те отминат, ви предлагам още един начин за хранене на спортисти, за запазване на теглото и за хора с наднормено тегло, който ще ви помогне да задържите теглото си, да отслабнете с някое друго кило или пък да напълнеете.
За даподдържате теглото си, трябва да консумирате храна, отговаряща на 50 точки за 24 часа. За отслабване са ви нужни между 24 и 4 точки. Ако сте сред хората, които искат да увеличат теглото си - пребройте си храна за 60 точки. Как ще комбинирате храните зависи от вашия вкус и желание!

СУПИ ТОЧКИ
Пилешки бульон - 1 чаша.............. 0
Говежда супа - 1 чаша.................. 0
Доматена супа - 1 чаша................ 17
Зелева супа - 1 чаша................... 15
Грахова супа - 1 чаша.................. 20
Гулаш - 1 чаша............................. 12
Гъбена чорба - 1 чаша.................. 15
Зеленчукова супа - 1 чаша............ 15
Картофена супа - 1 чаша............... 12

МЕСА И ДРЕБОЛИИ ТОЧКИ
Мозък с масло - 200г....................... 4
Мозък пържен - 200г....................... 8
Телешки дроб - 200г........................ 0
Свински дроб - 200г......................... 0
Пиле варено, печено - 200г.............. 0
Пиле пържено - 200г........................ 0
Телешко печено - 100г..................... 0
Телешко паприкаш - 1 порц. ............ 0
Телешко рагу със зеле - 1 порц. ..... 15
Шницел телешки - 1 порц. ............... 0
Говеждо гулаш - 1 порц. .................. 0
Говеждо рагу със зеле - 1 порц......... 15
Говеждо филе - 100г.......................... 0
Свинско печено - 100г........................ 0
Свински котлет - 100г......................... 3
Виенска свинска пържола - 1 порц...... 12
Шунка - 100г....................................... 1
Луканка, сарфалад - 100г.................... 2
Кренвирши - 1/2кг............................... 0

ХЛЯБ ТОЧКИ
Брашно - 1/4кг ................................. 84
Брашно - 1-2 суп. лъжици .................. 4
Бял хляб - 1/4кг.............................. 226
Черен хляб - 1/4кг......................... . 236

МЛЕКА И СИРЕНА ТОЧКИ
Прясно мляко - 1/2л............................ 1
Сметана - 1 суп. лъжица..................... 1
Кисело мляко - 250г............................ 1
Кашкавал - 100г................................. 1
Рокфор - 100г..................................... 3
Сметаново сирене - 100г..................... 3

ДИВЕЧ И ДРЕБОЛИИ ТОЧКИ
Печен дивеч - 500г............................. 0
Бъбреци печени - 100г........................ 1
Говежди дроб, печен - 100г................. 1
Салам - 100г....................................... 1
Сланина - 100г.................................... 1

РИБА ТОЧКИ
Риба варена, печена - 10.................... 0
Риба пържена - 100г.......................... 12

ЗЕЛЕНЧУЦИ ТОЧКИ
Малка краставица - 1бр........................ 6
Морков - 1бр........................................ 4
Зелева салата - 100г............................ 5
Чушка - 1бр......................................... 4
Кромид лук - 1бр................................. 3
Домат суров - 1бр................................ 6
Домат верен - 1кг................................. 0
Доматен сок - 1чаша............................ 0
Пюре с мляко - 250г............................. 30
Картоф, печен - голям.......................... 30
Грах - 100г........................................... 21
Зрял боб - 100г.................................... 20
Зелен боб - 100г.................................. 20

ЯЙЦА ТОЧКИ
Яйца, пържени - 2бр............................. 1
Яйца с шунка и масло - 2бр.................. 1

СЛАДКИШИ ТОЧКИ
Захар, кристал - 1с.л..................... 14
Сироп, мармалад - 1с.л................. 11
Конфитюр - 1с.л............................. 17
Мед - 1с.л...................................... 17
Сладолед - 1 порция...................... 15
Крем-карамел - 1 порция................ 28
Торта с крем - 1 парче.................... 65
Кафе или чай без захар.................... 0
Бучка захар- 1бр.............................. 7
Млечен шоколад - 100г................... 54
Палачинки - 1бр............................... 3
Чаена бисквита- 1бр........................ 12

ЯДКИ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ ТОЧКИ
Макарони, юфка, фиде - 1/4кг ...... 37
Ориз, варен - 1/4 кг...................... 42
Орехи - 1/4 кг ............................. 27
Кестени - 100г ............................ 74
Лешници - 100г .......................... 70
Сушени сливи - 4бр..................... 19
Стафиди - 1/4кг........................... 28

ПЛОДОВЕ ТОЧКИ
Средна ябълка - 1бр..................... 10
Кайсии - 2бр.................................. 5
Круша средна - 1бр...................... 35
Мандарина - 1бр........................... 10
Портокал - 1бр.............................. 17
Праскова - 1бр............................. 10
Слива - 1бр.................................... 7
Ябълков сок -1 чаша .................... 28
Ягоди - 250г.................................. 20
Малини - 250г................................ 17
Диня - 1резен................................ 22
Грозде - 250г................................. 18
Пъпеш - 250г................................ 20
Лимон - 1бр.................................... 6

КОНСЕРВИРАНИ ПЛОДОВЕ ТОЧКИ
Круши с 2 лъжици сироп........... 21
Черешов компот - 1/4 л.............. 25
Гроздов сок - 1 чаша ................ 20
Лимонов сок - 1 лъжица ............. 2

НАПИТКИ ТОЧКИ
Сода - 1 чаша............................0
Вино - 1/4 л................................1
Сладки вина - 1/4 л....................10
Коняк - 60мл.............................. 1
Ракия - 60мл............................. 20
Ликьор - 60мл........................... 2
Бира 1/4 л................................ 10
Уиски - 100мл............................ 0

Хайде народеееееееее  - понася се, не е като да се ограничаваме!!!!   bouquet

# 80
Леле, много съм щастлива. newsm44Взехме самолетни билети за Бейрут. Ама то места пак не останали, та чак за началото на юли. Казах му аз на мъжа ми, по-рано да резервираме. Но хайде ... Супер, да знаете много ми е кеф, че си отиваме. Само там работата ми остава на заден план - почивам си, гледам си децата ... и въобще нямам думи. Като сме в БГ все компютър и телефони около мен. В едната ръка разнасям Мари, с другата я пиша, я ... Картинката ви е ясна.

Нафасима, радвам се, че открития урок е минал добре. Поздравления! newsm10

Момичета, не съм споделяла, но наред с другите ми професия и аз преподавах. Както се досещате, чужди езици. Влизала съм от най-малките до най-големите, та ми е позната картинката.

samira, добре дошла! welcome

Шилан & Шиар, как приготви вчера тиквичките? Да взема и аз нещо да разнообразя днес. cook

marsy, и моя Джой е голям чаровник. Само ме гали и "Мамо, обичам те". В детската госпожата все казва, че сърце не им дава да му се скарат нещо. Пък и той много чувствителен, веднага да заплаче.  Sob

bliznacite2004, много бих се радвала да се запознаем отблизо. Засега нищо не обещавам, че с нашите пътувания и ангажименти, все работа изниква. По-добре ако видя, че ще съм свободна направо да ви сюрпризирам.   surpriseuu

DUA, за Ливан cheers

akhyal_katya, получи ли ми ЛС.  wavey Да не съм го изпратила на друга дама по погрешка.

sarated, сигурно е прекрасно да имаш три момиченца - кокиченца. Благодаря на Господ, че ме дари и мен с едно.  ylinfant

Какво става тук? Удари ли сте го на стихове и диетки ...На любов ми мирише тук. Но с това хубаво време навън и ваканционно настроение, което се задава. И аз правя безвъглехидратната диета. Незнам дали ще успея да сваля този път, но се надявам това да стане в Ливан. Тъй като там винаги отслабвам.newsm81Добре ми се отразява климата, явно.

reni31, WaterLily, много хубави песнички! Благодаря ви за настроението, което ми създадохте! newsm68

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Е много сте готини, да знаете!!! Two Hearts lovekiss lovekiss lovekiss

# 81
   Привет и от мен,много набързо се включвам ,че сестра ми и племенника са долу .
Днес не изпратих Махмуд нва училище ,че сутринта не можех да гледам ,а и той беше уморен.Снощи се прибрахме  по нощите,че бях при дядо ми и там ме настигна една ужасна новина-убили са мой втори братовчед.Мир на прахта му.Още водят разследване и не се знае кога ще е погребението.Повече нямам сили да пиша за това....Надявам се да ме разберете.
Иначе утре е последния изпит на племенницата и в петък я посрещаме.Сега потеглям ,че ме чакат хиляди задачи.По късно ще пиша. Hug Hug Hug

# 82
  • София
Ето ме, приключих с работата, поне засега... Grinning
Близначкова , аз ги родих тези две калпазанки  също един месец преди термина, ама това при близнаците е нормално...За да се избегне феталното страдание, природата си казва думата.Поне аз досега не съм чула за напълно износена бременност с близнаци, тризнаци и т.н.Ама пак водя първенството, щото след вертикално секцио при раждането на голямата, тез двечките гигантчета ги родих нормално.. #Crazy
Samira,радвам се, че на предстоящите срещи ще има  и друг новак като мен, така ще се отпусна по-лесно.Надявам се, че тържеството е минало добре и децата са се забавлявали.
Latea,радвам се, че отново се включваш.. HugДа ти кажа, аз пробвах въпросната протеинова диета и честно - спазвах я стриктно, не резултатът беше плачевен.Първо, че за въпросните ударни 7-10 дни свалих само 1 кг, т.е резултатът не си заслужаваше жертвата.Второ, непрекъснатото поемане единствено на протеини  доведе поне при мен до един перманентен запек и болки в стомаха.Напоследък мненията за нея за крайно противоречиви- от пълно отричане от страна на различни лекари до  пълна възхвала от страна на драстично отслабналите.Дано при теб да подейства! newsm10
Kate Akhyal,направо ме разби с формулировката  си за причините, поради които днес в този форум се дискутират  разни диети.Направо  улучи в десятката, разконспирира ме Wink
amal,хич не е лошо да имаш близнаци - с един куршум два заека, ама да са разнополови...А не като при мен - все момичета.Питам докторицата за пола на близнаците и тя ми казва "Споко, мамче!Със 100%-ва сигурност баткото ще си има сестрички".
Ама проблемът е, че баткото е КАКА!Нищо де, един хадит казва, че ако отгледаш и възпиташ добре 3 момичета и ще идеш в Рая!Даноооо!

# 83
Магде, Cry  Praynig

Мелани, 13 рецепти за тиквички си избрах от готварския форум. Обаче накрая карах без рецепта. Настъргах ги на ренде, сложих чесън, копър, босилек малко, черен пипер и задуших около30-40мин във фурната, после добавих сирене, домат на кръгчета, и заливка като за мусака- кисело мляко и яйце.
Обаче бях прекалила с черния пипер, отровно беше направо, а от домата и много кисело. Др. път без черен пипер и домат Naughty

Леля ми прави една гръцка мусака със сос бешамел, но не издава рецептата. Другарче, да знаеш нещо по въпроса?

Добри са си вашите дечица. Аз освен мама чак и класната можех да умилостивя. На края на срока я срещаме на улицата и мама я пита защо нямам оценка, не ме ли изпитва , а тя вика, как да я изпитам, като  ме погледне с тези черни очи и сърцето ми се къса  Twisted Evil Joy

# 84
  • София
Шилан и Шиар,
Манипулацията на големите черни очи ми е твърде позната и въпреки това ежедневно  й се подавам. Rolling EyesАма атаката е много силна - гледат ме едновременно три чифта тъмни очи и аз няма как- накрая все капитулирам...Пуста слабост! ooooh!

# 85
  • по пътеката
теди, това ли са момите, ей те големи, пораснали! аз мислех, 4е са малки близна4ките!машалла! ако се съревновавате с деска за по един принц, хихих!да видим къде ще пусне щъркела! искащите розови вързоп4ета да не подават ръце! Mr. Green Hug

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 17:44 от marsy

# 86
Мелани, браво за билетите! Получих ти съобщението на лична страница. Мерси! Ще помисля и ще ти предложа свестни хора!

МагдеHug Praynig, прегръщам те силно....

Рали, диетунчоооооо и гладунчо! Ми който обича плодове и ориз не яде месо какво да прави, калпазанки същи! Ама-хаааа! Аман!

"Защо ми говориш така, не ме ли обичаш вече?" е някаква магрибска фраза за всички поколения явно....

Деси, Десииииииии, аз те чакам да дойдеш да ни напътстваш да отслабваме, след като похапнем, тебе те няяяяма.

Амалче
, харесаха ми новата кърпа - ще се измодя с нея и идвам. При това - жена я хареса. Аз я показах и на мъжо, ама той - имам чувството, че шапчица, подобна на мрежа за боядисване да си сложа, пак ще цъка с език и ще се радва! Днес свеки ми се обажда да ме пита, според мен, дали го е възпитала добре, че да не бил нахален и ленив и да не се излагал и ме кара да съм му говорела какво искам и да му обяснявам за нашия свят. Аз още не съм готова с програмата за училището в Бърмингам, той - изпратил вече своята част. Брех усърден мъж!

За арабската вечеря даже няма да имам време да си нарисувам нещо на ръката. Съвсем офисно ще бъда.

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 07:03 от akhyal_katya

# 87
sarated , жалко, че не е подействала при теб. Всичко е толкова индивидуално..  Thinking Има си ги тези нежелани ефекти, които ти казваш, дано поне да се слабее. Диетата наистина е доста строга и не много приятна, ама пуста суета  Embarassed Аз съм 51 кг, ама си ме тресе женската болест да слабея Simple Smile Ще кажа какъв е резултатът, аз се боря само за няколко килограма.

akhyal_katya официално се извинявам за подобни неуместни линкове Wink Няма да се повтаря  Joy Joy  bouquet Следващия път ще пусна рецепта за сладкиш   chef

Поздрави на всички, лека и спокойна вечер!

# 88
за питащите тук съм-после ще пусна пълен от4ет
магде моите съболезнования-дано да хванат убиеца  Praynig
теди големи красавици са  Heart Eyes-после щи ти изпратя линк към моята диета
снеже и 3те са родени в БГ,такйа 4е за тук нямам инфо

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 19:34 от dtti

# 89
  • по пътеката
магде, моите също! много е тежко, дано има поне възмездие! Sad Praynig

Общи условия

Активация на акаунт