142 ОУ в кв.Борово

• 86 272
  • 269
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Миналата година предучилищната за 6 годишните бяха две групи, втората учителка беше Кръстева, също много добра. Сега тя води мисля 5 годишни, така че е възможно 6 годишните да са наистина само една група тази година.

Г-жа Кръстева ще води 6 годишните догодина,втора група 6 годишни също има /нормално както са били 2 групи 5 годишни така ще са и две 6 годишни - прехвърлят се/ колко ще са групите за 5 годишните от септември не знам редно е пак да са две. Затова искам да попитам майки на дечица,които сега са втора предучилищна група 6 годишни в 142-ро дали са доволни от учителката си и как се казва тя,защото логично е тя да поеме 5 годишните,а този въпрос живо ме интересува.
Благодаря предварително!

# 121
  • Sofia
Госпожите, които ще поемат първи клас: Н.Иванова и А.Костадинова (и двете стари кадри в училището), Смилкова и Димитрова (пак с опит,но от други училища и са от скоро в 142ро).

Моля мамите с деца в 4ти клас при тези госпожи да изкажат мнения?

# 122
аз съм чувала добри отзиви конкретно за това училище. Нямам преки наблюдения но това което чух е, че учителите се стараят и децата наистина научават.

# 123
  • София
Смилкова ми препоръчаха,но незнам по какви критериии Confused.Просто ми казаха,че е добра.

# 124
  • Sofia
Смилкова ми препоръчаха,но незнам по какви критериии Confused.Просто ми казаха,че е добра.
а ти там лище записваш детето си?

# 125
  • София
Ами все още не съм съвсем сигурна.Другите училища,на които съм се спряла са 2ро и 5то.

# 126
  • Sofia
Ходих днес и вчера да разгледам 142ро, 34то и 36то, както и 51во.....ами от към база:
столовата на 142ро и 34то са като от филм на ужасите, в мазето с големи общи части, тъмно, мрачно, неприветливо.... такива прекрасни хорор сюжети могат да минат там.... Лавките също отврат.
В 36то стола не съм видяла. Лавката сравнително чиста.
Тоалетните: в 142ро за абсолютен ремонт,който я стане я не, в 34то и 36то ремонтирани, но никак не чисти.

Салон по физическо: добре и в трите
Достъп: и в трите 34,36 и 142ро никой не ни спря, нито попита нито нищо, ПЪЛЕН НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП! пак се сещам за такъв хубав сюжет и как лесно се крадат деца....
Занималнята: в 142ро до 18ч, но е хубаво по рано защото децата се изморявали, в 34то до 17 и в 36то също до 17.

В 51во учат на смени от втори клас, базата чиста,приветлива и поддържана. Тоалетните не ги видях както и салона по физическо. 
Достъпа САМО с електрони карти, взеха ни ЛК и данните за да пуснат в сградата.
Занималнята пак само до 17.000

Да кажа леко съм ужасена и много разочарована, и смятам,че както в 51во обстановката е уютна,чиста и приветлива: цветя, портрети, светлина и информационни табла на всякъде, си зависи САМО ОТ ДИРЕКТОРИТЕ! Не може да ме убедиш в друго, не е до бюджет!!!!
А бюджет има толкова видове финансиране, но трябва далновидност и ищах!
Днес съм лошо настроена.....

# 127
Кажете ми мнението си за 142 ОУ в кв. Борово в София. Кои начални учители бихте ми препоръчали? Чували ли сте нещо за г-жа Нефтерова.?Тази година ще води предучилищната група в училището. Очаквам спешен отговор.

# 128
Госпожите, които ще поемат първи клас: Н.Иванова и А.Костадинова (и двете стари кадри в училището), Смилкова и Димитрова (пак с опит,но от други училища и са от скоро в 142ро).

Моля мамите с деца в 4ти клас при тези госпожи да изкажат мнения?

Здравейте, все още няма мнение по този въпрос. Моля ако се появи майка с детенце в 4-ти клас при някоя от тези госпожи, да изкаже мнение.

А някой запознат ли е дали ще има Ден на отворените врати и запознаване с тези госпожи, в училището?

# 129
Здравейте, синът ни е предучилищна група в 142 ОУ и решихме да го запишем там за 1 клас. Може ли някой да ми препоръча учителка, която сега е на 4 клас и догодина ще поеме първокласници.
Благодаря.

Здравей, Mario15.
Колебая се дали да запиша децата си на предучилищна за 5 годишни в 142 ОУ, понеже е близо до дома ни, а и обучението в групите е целодневно. Пишеш, че синът ти е бил в предучилищна група там. Можеш ли да споделиш какви са ти впечатленията - обстановка, учители? И малко подробности относно вътрешния ред - сутрин в колко часа се водят децата, вечер в колко часа се прибират, също така и каква месечна такса се заплаща, какво включва тя, и т. н.?

Въпросите ми са и към всички останали, чиито деца посещават или са посещавали подготвителни групи в 142 ОУ.

Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet

# 130
  • София
Здравейте,
дъщеря ми е класирана за предучилищната за 5 годишни в 142ОУ. Тя в момента посещава ЦДГ , на която местоположението не ми е много удобна , но все пак не е особено далече. И тук сега идва дилемата ми- да я местя или не. Заслужава ли си само заради предимството да е със сигурно място в първи клас? (ние сме от година с бейбибум и ще е трудна работа)
Основните ми въпроси са три:
1. Колко помещения с леглова база имат предучилищните групи? Останах с впечатление, че са две от там възникна въпроса когато са 6 годишни целодневна ли ще е предучилищната? Свързах се с майка от форума- тя каза, че на 6 вече са полудневна, обади се в училището - казаха обратното... Моля хората с опит да се изкажат.
2. Доколко се различава режима в детската градина с този в ПГ?
3. Класирани сме при г-жа Наталия Стоилова. Имате ли впечатления за нея?
Изобщо до два дни трябва да реша, така че всякакви съвети ще са ми полезни.

# 131
  • София
Сто процента сигурно е,че на 6 години са целодневно,просто не спят на обяд.Освен това учат и следобяд не само сутрин.
Ето и една разлика от режима в детската градина,където доколкото знам спят и 6 годишните.
Друга разлика е,че до 17,30 децата трябва да се вземат. Не е както в детската градина до 19ч.
Освен това имайте предвид,че учат повече,отколкото в детската градина.Учителка ми каза,че по принцип в първи клас децата,карали предучилищна в училище идвали по-подготвени.
За мен толкова рано да се хвърлят в учението не е оправдано,но е факт,учат доста сериозно.
За учителката нищо не знам.

# 132
  • София
Благодаря, hetera
Малко странно ми е, че не мога да открия абсолютно нищо за тази госпожа.
moximoxi, живо ме вълнуват въпросите, които и ти си задала. Моля, ако към днешна дата имаш повече информация да я споделиш  Simple Smile

# 133
Благодаря, hetera
Малко странно ми е, че не мога да открия абсолютно нищо за тази госпожа.
moximoxi, живо ме вълнуват въпросите, които и ти си задала. Моля, ако към днешна дата имаш повече информация да я споделиш  Simple Smile

Късно видях поста ти, вече и двете имаме впечатления и отговор на въпросите си.  Laughing

# 134
  • София
О, аз не можах да задам и десет процента от въпросите си. Вие при коя госпожа сте?
Ако може някой тук с опит да ми отговори на някои въпроси, които може да изглеждат глупави, но за мен са интересни , а за детето ми направо важни, та:
1. Има ли тържества в предучилищната? (Коледа, Баба Марта и пр.)
2. Как се процедира когато има рожден ден? Торти носят ли се както в градината?
3. Не е ли проблем когато 6-годишните са в един коридор с ученици?
4. И последно  Embarassed Не видях в тоалетната имаше ли мивки? А в стаята?
На по-важните въпроси разбрах отговора, но за тези не исках да губя времето на госпожата.

Общи условия

Активация на акаунт