"Лятото дойде .Хайде с Фотошопа на море !"(17 - напреднали начинаещи)

• 18 188
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
  • София
mimchence, много ти е добра рамката  Grinning! Продължавай все така!
За сенките - може изобщо да не слагаш, ако искаш рамката ти да е плоска т.е. като снимка. Обаче почти всички правят триизмерни т.е. със сенки. Тогава би трябвало да се слага сянка на всеки елемент, който принципно е изпъкнал т.е. не е част от фона или надпис /често се слага и на надписите - аз слагам мнооого лекички/. Слагайки сенките, си представяш кой елемент колко е отдалечен от фона /или мястото върху което пада сянката/. Колкото по-далечен е, толкова сянката е по-бледа, голяма и с размити очертания. Настройките ги променяш от там, откъдето я задаваш. Не слагай черни сенки, а сиви с различен интензитет.
Аз наскоро вадих квадратни снимки - заложих ги 15х15, вадих 15х21 /доно не бъркам/. Мисля, че в библиотеката има дадени точни размери. Повечето бяха ок, но имаше и някои окълцани. Не забравяй да си заложиш в началото резолюция 300. Голяма част от моите рамки са със 72 и не стават за вадене на хартия.

Моята буболечка, готова за плаж  Grinning Мислих да правя морска рамка, но не намерих нищо подходящо.  Virginity , ако не ти е проблем, дай линк към морските елементи.

# 226
уааааааааааууу лекси ти ме разби страхотна е рамката

мактуб браво много се радвам сигурно чувството е страхотно

# 227
  • Варна
лекси ей сега ги качвам и ще пусна линк  Peace

....заблях се малко Blush ето от тук нататък:
http://andonova.multiply.com/photos/album/5#11

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 02:50 от Virginity

# 228
mimchence-добре дошла.Ето тук съм дала подробно описание за сенките.Прекрасна рамка си сътворила
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283201.msg7415328#msg7415328
Virginity-харесва ми рамката ,стига снимката да не е толкова центрирана.Иначе е супер.Има настроение
Муцка-определено първия вариант е разкошен Браво
Лекси-прекресна,както винаги

# 229
Здравейте момичета.Приемате ли нов член и то абсолютно начинаещ?Вчера попаднах на вашата тема   и направо се замаях.Леле колко сте добри smile3501Засега само чета уроците.Надявам се скоро да се похваля  с нещо мое..

# 230
  • Бургас
Отдавна не съм писала и сте се постарали да има материал. Ние от сутрин до вечер махаме крачоли навън, а като се прибера съм като парцал, сядам на компа, отварям шопа и....заспивам.... Embarassed Та разбира се нямам нищо готово, но пък да ви покритикувам малко /то сигур пак ще ви хваля/..

Лекси неосъществената морска рамка е страхотна. Винаги съм се възхищавала на умението ти да наслагваш елементи и как използваш цветята. Наистина с удоволствие разглеждам твои рамки.

mimchence добре дошла. Добър първи опит. Като се сетя моите първи неща какви недодялани бяха /те не че сегашните ми са много качествени/, направо си сътворила една чудесна рамка. Другите са ти казали вече, снимката бледнее малко. Освен това на мен не ми харесва това, че синия цвят от роклята не си го използвала в елементите на рамката. Леко раждане ти желая, види му се края явно.   bouquet

Вержи много хубава цветова гама на рамката. Само Лори малко ми се губи, ама то няма как при този тип рамки, когато искаме да покажем и нещо друго..... newsm78

muzka с корекциите е добре  Peace Абе от къде ги намирате такива приказни бакгроундове за колажите? newsm78

Лекси ето малко морски елементи и от мен. Първите 19 са от един скраб, другите са самосиндикални:

http://martichka.multiply.com/photos/album/9#39

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 09:46 от Никки

# 231
  • София
salem, приемаме, резбира се! Добре дошла  Grinning Питай каквото не е ядно.
Virginity, благодаря ти много  Hug  bouquet Ама и ти си  нощна птица като мен  Laughing Напоследък преди 2 ч не си лягам  Embarassed
Абе от къде ги намирате такива приказни бакгроундове за колажите? newsm78

Никки, заповядай и чакаме колажи Grinning. Освен фонове и текстури има и много и добри елементи:
http://www.photoshop-planet.ru/forum/index.php?showtopic=125

# 232
  • Бургас
Лекси Благодаря   bouquet
Не ме бива по колажите, ама сега няма как да не се пробвам, поне да се отсрамя. Качила съм ти малко елементчета в предния пост, незнам дали си ги видяла. Нужно ли е да се регистрирам, че гледам, че мога да ги свалям и без!?

# 233
  • София
Никки, мерси  bouquet Hug Не ги бях видяла  Embarassed Не е нужно да се регистрираш

# 234
  • София
Доро утро, момичета!

Благодаря на всички за коментарите.

Мимвал, не ти се струва, ами има едно ореолче.  Crazy Мистейк е права, че съм се оляла със
сенките.

Никки , точно се канех да кажа, че от сайта дето Лекси даде има стархотни backrounds, но
ме тя изпревари!

Лекси, много е свежа рамката. Аз като започна да слагам елементи ми става
много претрупано, но твоите неща не изглеждат така! Браво!
Все се каня да те питам, тази жабка сладка на аватара ти ли си си я правила?!

Ани, благодаря ти!

Салем, mimchence  добре дошли!

Мактуб, много е стилен! 

# 235
Здравейте  Hug

Благодаря ви за топлото посрещане момичета  Heart Eyes Радвам се, че ви хареса творението ми Simple Smile Пък за снимката, тя си е такава понеже ме снимаха срещу слънцето и сякаш се освети от слънчевите лъчи.. Ами кажете ми как да й засиля цветовете? newsm78 Това не го умея все още.. В интерес на истината досега само правя опити за рамки и снимките накрая само ги слагам, хич не ги поглеждам дали се налага да ги форматирам по някакъв начин, а пък то явно имало значение  Thinking
Мерси за разясненията относно сенките и квадратните размери Peace

# 236
  • София
Аз ще се опитам, въпреки, че не съм много обяснителна! Crazy
Отиваш на Image - Adjustments - Levels.
Oт там местиш маркерите навътре, навън и
виждаш как се променя снимката.

Може и през Image - Brightness&Contrast.

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 11:27 от muzka

# 237
Лекси много е свежа.  Peace
Аз днес реших да се пробвам с нещо вкусно.  Hug

Увеличи

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 14:01 от mimival

# 238
SheDevil   Благодаря !
Случайно попаднах на ето този урок , какъвто искаше да ни покажеш и ти на по предните страници  Peace

http://danwins.com/index.php?view=article&catid=35%3Atutoria … ent&Itemid=59

Благодаря ти, много по-лесен ми се вижда от другия. Захванах се да превеждам онзи, но нещо съм болна и само ми се лежи. Ще прегледам и този и ако има заинтересувани, ще направя него. Но... някой друг ден.

Салем, mimchence  добре дошли!
mimchence смятам че като за първи път си се справила повече от добре. Grinning

# 239
  • София
Мням, мням, че вкуснотийка, Мимвал!
Давай все в този кулинарен  дух! Много ми харесва! Mr. Green
Обаче момиченцето е малко във въздуха и ми се губи
сред голямата кошница. Дали да не я увеличиш малко?! newsm78
И, ягодовата крава е чудесна.

Как давате увеличен вариант на творбата?

Общи условия

Активация на акаунт