СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 561
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 930
И при нас на приет на първо желание за 1 група има 1 отказал се....Всичко е възможно.

Марти_Вики, директорката Ви е объркала, като ви е накарала да си направите 2-ра регистрация. Било е нужно само да чекнете
предимство /и после да потвърдите с ЕГН/ във вече създаденият профил. Тя и толкова е била информирана де. Въпроса е, че деца регистрирани по обед надали имат шансове. Тъпо - но факт, че 7200 /къде ли го видях вчера туй число?!/ са извън системата.

# 931
  • София
Е ТОВА ВЕЧЕ В ВЪРХОВНА БОЗА:
ВЧЕРА ДЕТЕТО МИ БЕШЕ СЪС СТАТУС ЗАПИСАН, ДНЕС Е - КЛАСИРАН

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВАМ Т.НАР. ВИ "СИСТЕМА" ??????

.... май трябва да спра да се информирам, че пушка ми иде да си търся вече

# 932
Системата работи по задание от Общината. Съдете същата, че за децата ни няма място.
Има в 1-ва яслена група 2-ма отказали се, във 2-ра яслена група 1 отказал се и в 1 група ДГ още 1 отказал се.
Само за едно ОДЗ..........

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 11:23 от немирница

# 933
Гита, влязох с така направената от мен регистрация на детето /ЕГН и парола/ и добавих предимството.

Напълно съм съгласна, че при тази нова система на кандидатстване е възможно да възникнат проблеми. За друго става съпрос:
1. Нямаше да има дублирани регистрации ако полетата "ПРЕДИМСТВО" и ИМЕЙЛ" бяха задължителни за първоначалната регистрация. . Ако в полето предимство имаше опция "Да" и "Не", нямаше да се получат такива недоразумения, от които страдаме най-вече ние родителите и децата ни. Защото детските градинини винаги ще са на 100% запълнени, а фирмата така или иначе ще си прибере парите.....
2.Редно е да се отчете факта, че при така създадената ситуация трябва да се търси решение, а не да се оставят нещата така както са в момента.
3. Ако се настояваше за прозрачност, нямаше да се раздадат списъците с приетите деца и директорите като куриери да ги закачат, а щеше да се възложи на директорите да проверят "ПРЕДИМСТВАТА" и да видят има ли несъответствия. Ако да да се отстранят. Защото е видно, че системата се усъвършенства и към днешна дата.
Това е , сега отново съм го регистрирала за пореден път с предимство, но ще чакам второто класиране. И ако тогава не е прието ще предпиема всички законови действия, виновните да си получат заслуженото. Това е ГАВРА с всички нас.

# 934
  • София
Не се радвам, бясна съм! Виж и следващия пост, видях промяната след като си пуснах първия... такива думички ми идваха ще БАН щях да получа ако не се бях сдържала при писането си.  
Вместо да си гледам децата аз се газирам тук или да гледам всеки ден кГ.СОФИА.БГ....  Twisted Evil
Знам какво е ЗАДАНИЕ. Също така се предполага, че тези дето са реализаторите трябва да дадат и съвети на чиновкниците, които ако можеха са ди направят системата нямаше да опират до тях.

# 935
Интересно кой би направил система без да има кой да я поръча /дори в този вид/?
Кой би плащал и за какво? Да седне и да се прави такава система за доброто на децата ни и то без пари, в БГ?
Брях, такова чудо тук не би се случило.....

# 936
1. Мисля че проблемите с липсата на места, с предимствата и с липсата на контрол над директорките не са проблем на Сирма(труп), а на общината и толкова негативна енергия съм насочила към тях, че не знам как са живи още
2. Сирма така оплескаха нещата на 4 февр, че сега се опитват и влагат много , за да замажат и пооправят нещата, НО променят доста неща, а не отчитат факта, че не всеки е длъжен всеки ден да проверява за промени по сайта!Че даже и обиждат?!?!?
3. За щастие или съжаление не участвам сега, но като чета какво пишете...направо нямам думи, явно има доста проблеми...

# 937
[quote author=kg.sofia.bg link=topic=298396.msg7698506#msg7698506 date=1212646468
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.
Към екипа на кг.софия.бг:  в такъв случай ако се окаже, че има и други ощетени така хора, дали на второ класиране ще ги компенсирате? Защото те ще могат да заведат съдебни искове, че са ощетени.
[/quote]

Точно това искам да попитам -за да бъде зачетено такова предимство трябва да е  заявено такова предимство с въвеждане на ЕГН -Защо след като няма въвеждане на такова предимството е валидно ?
[/quote]

Защото в началото заявката на предимствата се извършваше само чрез избор на менюта в профила и кандидатстванията на детето. Т.е. в началото заявката за предимство беше чисто декларативна, без проверка от системата.

Въвеждането на ЕГН се наложи, защото видяхме, че има твърде голям брой заявки за предимство (което не можеше да е вярно). Тогава добавихме функционалностите за добавяне на брат/сестра и автоматично изчисляване на предимствата по ЕГН. Изпратихме е-поща до всички, които бяха заявили предимства, публикувахме и съобщение на сайта: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=44

Направихме нещата така, че при самото влизане в системата, потребителят трябваше задължително да потвърди предимствата, ако има заявени такива. Всички, които бяха влизали в сметката си поне веднъж преди класирането са преминали през диалозите за потвърждение на предимствата и сега нямат проблем. Проблеми има само с потребителите, които са заявили погрешно предимство в началото и въобще не са влизали в сметките си преди класирането.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 938
  • София

Да  не би да си се объркала като мен. Гледа се не в секция Класирания, а в Кандидатури...което не ясно защо е така....

# 939

Погледнете по-внимателно. В секция „Класирания” има информация за статуса Ви към датата на класиране - там може да пише "Класиран на 31.05.2008". В секция „Кандидатствания” се вижда текущия Ви статус - там може да пише "Записан на ...06.2008".

При записване би трябвало да получите потвърждение и по е-поща.

Ще добавим информация в секция „Класирания” за текущия статус, за да се избегнат подобни недоразумения.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 940
Ами следкато не съм потвърдила нищо защо не приехте че няма такова предимство , а приемате че го има ?
нали точно затова е било необходимо да се докаже ,че има предимство като се впише ЕГН
АКО съм знаела за посочено от мен такова предимство дали нямаше да отговоря на изпратения от вас е-mail. Аз знам че нямам друго дете и не е необходимо да посочвам допълнително ЕГН .
Впрочем въпросният е-mail беше стандартен не беше конкретно адресиран до мен или де е цитирано името на детето ,ползвам служебен интернет и не  на всичко което се получава без
име на получател мога да отговоря

# 941
  • София
Ми то знае ли човек къде да гледа вече ...Къде са променили къде не.

Елементарно е при добре въведена информация обработена по някакъв начин, ако щеш и на Ексел или броено ред по ред крайния резултат да е еднозначен, или трябва да съм запозната повече от тях със страницата...аз съм user.
Да се пеня, за да ми каже някой друг достигнал до същия резултат по метода проба-грешка какво да направя (Angel_Dust, благодаря мила)

Интересно кой би направил система без да има кой да я поръча /дори в този вид/?
Кой би плащал и за какво? Да седне и да се прави такава система за доброто на децата ни и то без пари, в БГ?
Брях, такова чудо тук не би се случило.....

Чакай малко. Никой не говори за без пари. ИЛИ СИРМА СА ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ?
Когато се прави задание то трябва да отговаря на определени изисквания,  това е полезно за писачите и за тези които възлагат. Това не първия проект на Сирма или е ?
В същото време те трябва да са хората, които са компетентни да знаят какви ресурси и колко време ще е необходимо съответно това те са си обявили цената.
Не се интересувам колко точно са платени, а че са платени за лоша работа (ако ще дори това, че не са наели сървър, за да се подсигурят)
Не всеки оценява този труд, смятам, че той трябва да е високоплатен, но срещу нещо.

Ако беше за нещо друго хората биха забравили/простили, но когато става въпрос за децата българина настръхва.
Точно тук трябваше да помислят и те имат деца... Не знам финансово какво се облагодетелстваха, но загубиха - за някоя друга фирма от техния бранш да се говори толкова лошо, толкова дълго време.
Това не им е лабораторно упражнение в ТУ/СУ, дето могат да си оставят ръцете

Дават ти много пари, няма време не можеш да се правиш - отказваш работата... елементарно. 3,5 месеца им трябваше за обработка  newsm78. Като не, 'що не отложиха записването на 04.02.за  ... почвам да мисля, че към онзи момент не са можели да го правят а са имали нужда от още време за донаписване

кг.софия.бг,
благодаря все пак за реакцията.

# 942
Защото в началото заявката на предимствата се извършваше само чрез избор на менюта в профила и кандидатстванията на детето. Т.е. в началото заявката за предимство беше чисто декларативна, без проверка от системата.

Въвеждането на ЕГН се наложи, защото видяхме, че има твърде голям брой заявки за предимство (което не можеше да е вярно). Тогава добавихме функционалностите за добавяне на брат/сестра и автоматично изчисляване на предимствата по ЕГН. Изпратихме е-поща до всички, които бяха заявили предимства, публикувахме и съобщение на сайта: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=44

За това говоря - избрала съм предимството при регистрацията от февруари.
Не подвеждайте потребителите - не е вярно, че сте изпратили е-поща до всички, заявили предимство, защото АЗ не съм получила такава. И няма как, защото е-мейла не беше задължителен при регистрацията и не съм го чекнала. Как ще бъда компенсирана в такъв случай, след като не съм имала равен шанс със останалите родители, заявили предимство, да го потвърдя на последващ етап.
не приемам аргументи от рода "Защо не сте посетили сайта?" или "Защо не сте си писали е-маила?". Мисля, че достатъчно ни изнервихте с уж перфектната система от февруари и няма какво да ни изкравате нас виновни, за дето не сте отчели че НЕ МОЖЕТЕ да проверите предимствата. Това е пропуск на системата, а не на родителите. След като аъм си изпълнила задължението да регистрирам детето, не съм предполагала, че системата няма да работи за да влизам всели ден и да проверявам за нещо ново....................А може пък сега, след като нон-стоп съм вътре, да ме зарадвате с новината, че първото класиране е невалидно и да се класирам Joy
На това му викам пълно безхаберие..........................

# 943
Хайде да се включа и аз -
 На 02.06.2008 г. бях уведомена учтиво по е-мейла, че дъщеря мие класирана по първо (и единствено) желание в 137 ОДЗ Калина Малина, общ. Надежда. Изненадани се оказахме със съпруга ми, когато разбрахме, че тя е класирана защото сме ПОСОЧИЛИ ПРЕДИМСТВА. Но тъй като такива АЗ НЕ СЪМ ПОСОЧВАЛА, детето бе декласирано. На 8.05. по е-мейла получих  писмо ДА ПОТВЪРДЯ ЗАЯВЕНИ ПРЕДИМСТВА и  чрез формата за обратна връзка аз написах, ЧЕ ТАКИВА НЯМАМЕ. Въпреки това, детето е класирано по реда на  т. 11, т.е. с предимство. Сега детето ми отпадна, защото има някаква грешка. Оказа се също, че не сме единствения случай.  Това е абсурдно, само си пишем писма до някой, някой ни отговаря... Възразявам срещу работата на системата и начина на класиране. Някой не си е свършил работата, някой не чете както трябва. Не сме кандидатствали в друго детско заведение и направо не ми побира ума какво ще правим от септември  newsm78
Еми това е положението. Сега ще чакам някакво развитие.

И не мога да разбера следното: Кому беше нужно това класиране и за какво си хабихме нервите при подаване на молбите, при положение, че нищо не можем да променим и има толкова много грешки.

# 944
положението е същото и при неподадено  ЕГН -зачита се за грешка ,но от твоя страна

Общи условия

Активация на акаунт