СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 718
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Здравейте! Сега едно питане не много по темата със записванията, но пак за детските заведения иде реч!
Вчера реших да вляза в секцията Ремонт и нови места в сайта kg.sofia.bg и да разгледам какви бюджети са отпуснати на ОДЗ-тата в Младост за тази година. Какво беше учудването ми когато видях, че са отпуснати 2 300 000 лв. за две несъществуващи ОДЗ-та в Младост! ОДЗ 39 / каквото между другото има в Овча Купел/ получава 2 000 000лв. за ремонт и преустройство на 10гр., а ОДЗ 26 / каквото няма в цяла София/ получава 300 000лв. за разкриване на 6 групи!
Чудно ми е това техническа грешка от страна на Сирма при въвеждане на данните ли е и ако не е - в чий джоб са влезли парите след като такива ОДЗ-та в Младост няма? Как може да се провери достоверността на тази информация?
Информацията е от тук!
Приятен ден   bouquet!

Нямам записките си пред мен, но по спомен това са детски заведения, които са били отдадени под наем и сега се връщат обратно за ДЗ, ако не се лъжа в едното се помещаваше и скоро трябва да се освободи от НАП (тази за 10 групи), а другата градина е със същия статут, но вече се прави ремонт и предстои откриване. Затова и ги няма в системата, те не функционират към момента

# 811
И аз питам и разпитвам за това бивше 26ОДЗ в Младост, как и кога ще се кандидатства за него, при положение, че трябва за заработи от септември 2008г. Никой нищо незнае и неможе да ми каже.

# 812
Здравейте!Незнам вече към кого да се обърна и затова ви моля да ми помогнете с имформация. Проблемът ми е следния - дъщеря ми посещава ОДЗ и синът ми би следвало да е с предимство при приемане в същото ОДЗ. Оказа се обаче, че не е приет. Отидох при директорката за разяснение - бил роден 04.02.2007 и е невъзможно да се приеме. Казах й,че е с предимство, а тя ми каза, че нямало значение  -тази година не се приемали деца,родени 2007. Вярно ли е това? Тя каза,че не зависело от нея. На въпроса ми защо след като не зависи от нея, детето ми не е във списъка, изнесен в градината,с второ класиране, след като е под номер 2  чакащ в списъка на общината, той не е там, тя мълчеше тъпо и чакаше да  си тръгна. Дори не попита за кое дете става въпрос. Какво да правя? Писах на формата за обратна връзка, но и от там ни стон,ни вест. С предимство ли са децата,родени 2006? Много съм отчаяна Cry

Зависи от ОДЗто, има такива, в които приемат само 2006 г, има такива с прием само 2007 г, има и такива с прием и двете години. За кое ОДЗ става въпрос, вслез в профила на градинат аи там е описано за кои групи се кандидатства и има прием. Явно списъла пред градината е само за набор 2006 и и се приемат само деца с този набор, а вие сте чакащи за група, която няма прием и затова ви няма в списъците пред градината
Става въпрос за 17ОДЗ "МЕчо Пух" - Младост 1.
Ето какво пише в нета:
Столична община

17 ОДЗ 'Мечо Пух ', Младост

От 01.09.2008 г. - Ясла 1, родени 2007 г.

Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Няма свободни места

Списък на чакащите деца към 31.05.2008
(10 от общо 115 - подредени според регламента)
 1. Андреа Яворова Ангелова предимство
2. Мирослав Мирославов Петков предимство
3. Владимир Маргаритов Цветков предимство
4. КЛАРА МИРОСЛАВОВА ДОЛАПЧИЕВA 
5. Рая Десиславова Иванова 
6. Християн Андреев Георгиев 
7. Ема Николаева Петрова 
8. Никола Иванов Господинов 
9. Божидар Емилов Василев 
10. Ива Василева Василева

Моето дете е под втори номер ,но не фигурира в списъка,изнесен в градината!Аз ли бъркам някъде и не разбирам за какво става въпрос?

Какво значи "под втори номер"? За входящ номер ли говорите?
Моля, пишете чрез формата за обратна връзка с ЕГН на детето, за да проверим.

От информацията, изнесена тук, няма как да проверим.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

# 813
  • София
И аз питам и разпитвам за това бивше 26ОДЗ в Младост, как и кога ще се кандидатства за него, при положение, че трябва за заработи от септември 2008г. Никой нищо незнае и неможе да ми каже.

Когато стане готово ще се пусне в системата и ще се кандидатства за него. Разбира се всичко ще бъде оповестено, следете новините в информационната система, там ще го пише със сигурност

# 814
Куки, а след като има вече едно ОДЗ 39 в София, възможно ли е да има още едно такова под същия номер и отново да е ОДЗ?
Тип:    ОДЗ 39 Пролет
Директор: Олга Сотева

Район    Овча Купел
Адрес    ж.к. "Овча купел" - I
Телефон    9560069 9572932

# 815
  • София
детето е само едно но ми казаха ,че сме посочили предимство -брат/сестра близнак
при регистрацията,  а няма как да посоча брат или сестра близнак без да вкарам ЕГН
системата не го потвърждава.когато отидохме да подаваме документи понеже беше класиран на 1-во класиане ми казаха че е посочено предимство
как е възможно като няма посочено ЕГН да приемат предимство .или това е начин за освобождаваме на място

писах да ми дадат дата, час и ЕГН на другото дете с което при регистрирацията
 е посочено предимство но не ми отговориха

При кандидатстването може и да сте посочили брат/сестра близнак (може и в бързината да е станала грешка), ЕГНто на братчето/сестричето се вписваше месец преди класирането след като бяга разпратени мейли до всички заявили предимство за да потвърдят. Вижте няколко отговора по - нагоре за пояснение
А защо нямате информация от сайта, не влизате ли в профила на детето ви да следите

# 816
  • София
38 ОДЗ 'Дора Габе ', Надежда

От 01.09.2008 г. - Ясла 2, родени 2006 г.

Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Записване от 2.06.2008 г. до 13.06.2008 г.
1. АНАС АЙВАР МАЗДРАШКИ                   предимство
2. Алберто Ивайлов Атанасов                предимство
3. Александър Георгиев Беров              предимство
4. Антон Иванов Монев                          предимство
5. Божидар Николов Велчев                 предимство
6. Борислав Юрийев Костадинов           предимство
7. Деян Иванов Ненков                          предимство
8. Екатерина Георгиева Тодорова       предимство
9. Елена Александрова Петрова           предимство
10. Елена Захариева Митева                предимство
11. Жаклин Стоянова Симеонова         предимство
12. Искра Стоянова Симеонова            предимство
13. Калоян Петров Деянов                    предимство
14. Марио Иванов Монев                      предимство
15. Ми Ха Фан                                        предимство
17. Рашо Божидаров Тянов                  предимство
18. кристиан стойчев петров                предимство

Списък на чакащите деца към 31.05.2008
(10 от общо 191 - подредени според регламента)
 1. Нина Десиславова Димова 
2. Ралица Людмилова Евлогиева 
3. Ивомир Росенов Константинов 
4. Мануел Веселинов Ангелов 
5. Радина Красимирова Геновска 
6. Валентин Жеков Динев 
7. ГЕОРГИ СЕРГЕЕВ ЧЕРКЕЗ 
8. Крум Божидаров Кадрев 
9. Йоана Ивайлова Богданова 
10. Ния Евгениева Атанасова

Какво да си мисли човек незнам, как е възможно всички свободни места да се заемат от тези с предимство.
 18 свободни 18 с предимство чудна работа. newsm78

# 817
  • София
Куки, а след като има вече едно ОДЗ 39 в София, възможно ли е да има още едно такова под същия номер и отново да е ОДЗ?
Тип:    ОДЗ 39 Пролет
Директор: Олга Сотева

Район    Овча Купел
Адрес    ж.к. "Овча купел" - I
Телефон    9560069 9572932

Не, най - вероятно ОДЗто в Млаост ще има нов номер, но още не се знае кой ще е, затова го водят 39 ОДЗ (старото му име), не е правилно обаче, трябвало е да пояснят.

# 818
Куки, благодаря отново! Значи да се надяваме, че всичко ще е точно   bouquet!
mamami4e, в ОДЗ-то до нас не само свободните места са заети от деца с предимство и но и първите 5 чакащи и те са с предимство  ooooh!! По тая причина ние излетяхме назад в класацията, а първоначално бяхме сред първите. Не се учудвай, много от градините са така!

# 819
Куки, благодаря отново! Значи да се надяваме, че всичко ще е точно   bouquet!
mamami4e, в ОДЗ-то до нас не само свободните места са заети от деца с предимство и но и първите 5 чакащи и те са с предимство  ooooh!! По тая причина ние излетяхме назад в класацията, а първоначално бяхме сред първите. Не се учудвай, много от градините са така!

Мммм дааа, в същото ОДЗ, за което предполагам говориш ти, ние в началото бяхме с вх.No8 (своб.места 10), сега изведнъж сме No12 сред чакащите.... За предимствата - ако ги има наистина, мисля че не е невъзможно да бъдат заети само от такива деца  Peace

# 820
mamami4e мисля, че имаше предвид, че местата са точно 18 и предимствата също точно толкова

може и да е просто съвпадение

# 821
  • София
интересно се е получило може и да е съвпадение ходи даказвай че не е Mr. Green
пък ние без предимствата да му мислим,явно ще си гледаме децата докато сами започнат да си се оправят 10-12-год.

# 822
  • София
Изпратихме писма по е-поща до всички потребители, които бяха заявили някакво предимство – повече от месец преди класирането. Единственото, което трябваше да направят е да влезнат в системата с тяхното ЕГН и да отговорят дали има братя/сестри. Системата автоматично пресмяташе наличията на предимства.

Публикувахме и новина в сайта на 7.05.2008: http://192.168.128.197/nasko/gradini/?page=news&id=44

Потребителите, които влязоха в сметките си и потвърдиха предимствата нямат проблеми сега.

Проблеми и недоволства има от родителите, които не са влизали в сметките си преди самото класиране.

Разбира се, ние не сме променяли първоначално заявените предимства за потребителите, които не са влизали в сметките си. Няма начин да разберем дали едно предимство е било заявено правилно или не. Затова приехме първоначално заявените предимства и ги взехме предвид при самото класиране.

Сега много хора се оплакват, че директорите отказват да ги запишат и ги връщат на второ класиране на общо основание.  Много хора твърдят, че не били заявили съответните предимства. Това, разбира се, не е вярно, защото тези предимства са записани в базата. Те не могат да се появят от самосебеси. Потребителите, въпреки нашите съобщения, просто не са влизали да проверят сметките си преди самото класиране. Ако го бяха направили, нямаше да имат проблем сега.

Преди два дена допълнихме функционалността в първата страница на индивидуалните сметки. Подробна информация има тук: http://192.168.128.197/nasko/gradini/?page=news&id=58

Сега ясно се вижда какви предимства сте заявили преди класирането и какви предимства имате в момента.

Надяваме се, че въпросът с предимствата е изяснен. Ако имате допълнителни въпроси, моля, пишете чрез формата за обратна връзка с ЕГН на детето. Само така ще можем да проверим Вашия конкретен случай.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

А отчетохте ли факта, че има хора които не разполагат с личен интернет или с достъп до такъв, създадоха си е-mail само за случая и съответно не са разбрали, че трябва да добавят такива данни? Това потвърждаване на предимствата и ЕГН та, трябваше да става по време на регистрацията, а не един месец преди класиране.

# 823
mamami4e  за съжаление няма нищо странно или подозрително  Crazy
Погледни 8 ОДЗ Таврия 20/20 с предимства и чакащи с предимства.
От 400 деца все 20 ще имат брат/сестра в яслена група.

# 824
Какво значи "под втори номер"? За входящ номер ли говорите?
Моля, пишете чрез формата за обратна връзка с ЕГН на детето, за да проверим.

От информацията, изнесена тук, няма как да проверим.

Поздрави,

Екип на кг.софия.бг

Писах ви,но два дни не ми отговаряте.

Общи условия

Активация на акаунт