ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ

• 42 743
  • 269
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Грейс, и тук home schooling набира последователи, пък и практикуващи има, но в нашите условия е още по-трудно. От друга страна, ако до 7г си възпитавала в детето един вкус, по-трудно ще му изневери, дори и защото, както Сиърс казва, организмът му няма да понася боклуците.

# 31
при самото готвене, една "алтернативна майка" може не само да избира чиста храна и течности, но и да "структурира" въпросните течности с положителни мисли и като готви да зарежда храната с положителни утвърждения и енергии.
сумарния ефект може да даде много съществен ефект, още повече ако детето още от най ранна възраст свиква с храна носеща положителни вибрации.
За домашно "училище"някой може ли да даде сайтове и методики, тоест има ли някаква система за това.
Рудолф Щайнер е давал система за езотерично възпитание на децата, съобразена с възрастта и духовните процеси на развитие. (която се прилага във валдорфски училища и детски градини) предполагам че може да се използва и за "домашно училище.

# 32
Точно това имах предвид, пускайки тази тема.
Факт е, че сме сериозно атакувани от реклами, сетивата ни се извращават, постепенно същото става и със съзнанието. Натрапват се модели, които са абсолютно изпразнени от съдържание, а са лъскави на пръв поглед, за да привличат вниманието. Всичко това с комерсиална цел. И не само... Но тук пак ще допрем до въпроса за световната конспирация, на който, дори да успеем да си отговорим, не би ни помогнало особено.

Храненето е един много важен процес, които е свързан неотменно с определен начин на живот и съответната житейска философия. И е много трудно да се отдели от всичко останало. Само си представете културата "fast food" да се съврзва с йога, да речем..  Grinning Laughing Laughing А обратно - ако човек е духовно извисен - да отиде и да се натъпче с торти и пасти..?.  Crazy Някак не се връзва.  Wink Sunglasses

Детските градини, и изобщо завдения, са проблем. Не само по отношение на храната, а изобщо - точно заради налагането на тези модели и този тип житейска философия, която се базира единствено на... парите. Confused

А как ще подходи една майка, за да промени този модел.. е въпрос на личен избор. На мен ми се искаше, ако може, да дадем повече гледни точки, особено от позицията на някаква опитност.

Deepinside, чела съм малко за Валдорфските училища, но бих се радвала на по-обстойна информация.
Има ли в момента на територията на Б-я?

# 33
  • София
Има различни системи.
Ето сайт за дом. обучение на бълг.: http://homeschoolingbg.com/index.html. Това пък е блогът на една жена, която го практикува тук: http://chatpatka.com/homeschooling+ideas

# 34

Deepinside, чела съм малко за Валдорфските училища, но бих се радвала на по-обстойна информация.
Има ли в момента на територията на Б-я?

за сега май още не, но май се е обсъждал въпроса, доколкото разбрах. В повечето страни са платени, в Холандия се финансират от държавата, нккъде около 70 такива училища там!
В Москва таксата беше около 100 долара месечно, но дали вече и за частни детски градини няма такива цени, ако не и по-скъпо.
Тъй като под здравословна храна може да разгледаме не само за физическото тяло, мисля че това не е офтоп.
Ако може някой да сподели  изследвания за частни градини и училища, съзвучни с по-нови идеи в София и други градове (не  разбира се за реклама, а просто практически наблюдения и опит, и съответно цени)

бих могъл да потърся лекции от Щайнер във връзка с възпитанието, на руски има издадени книги. може и нещо да сканирам.

# 35
# 36
здравейте мами,може ли някой да ми отговори от каква възраст мога да давам сок от чесън newsm78,дъщеря ми е на година и четири месеца

# 37
здравейте мами,може ли някой да ми отговори от каква възраст мога да давам сок от чесън newsm78,дъщеря ми е на година и четири месеца
чесъна съдържа много силнодействащи вещества и се смята подходящ за лекуване, просто като храна може да е подходящо да не се употрябява много често.
за друга храна - боба - също много често да не се яде (1 път седмично - събота)

# 38
Iva D, благодаря, страхотно инфо.

# 39
  • София
Грейс,  Hug

bilyanam, благодаря ти за инфото. Направо ми е писнало - изобщо не може да е сигурен човек какво яде и в кой момент това, което си приемал за "добро", ще спре да бъде такова. "Роса" и нас страшно ни разочарова.

# 40
Да питам за солта.
Каква сол купувате - йодирана или не? Пише, че освен натриев хлорид има калиев йодат, който бил полезен за щитовидната жлеза.  Shocked

# 41
  • Linz
Морска (нейодирана).

# 42
Не е ли много едра за поставяне в салати, да речем. Или има и по-ситна..? newsm78 Сори за тъпия въпрос

# 43
има май някакви мелнички със морска сол, ама май бяха малко скъпички  Simple Smile

# 44

От къде? Никъде не намерих. Дори и в магазини за здравословни храни.

Общи условия

Активация на акаунт