ЯНУАРЧЕТО лудува, 1-ви юни то празнува!

• 11 627
  • 313
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Аз да попитам има ли желаещи за срещи в Западните райони???

Айде със здраве...
ние сме първа писта!

Честито и от мен на празнуващите днес!

# 286
Педито ми каза че след като е заместено обедното хранене може да се въведе жълтъка,но е препоръчително да стане когато не е топло времето и затова аз реших сега както предстоят дъждове тази седмица да го почна че после предстоят едни жеги.А по повод алергията която може да се получи - не само от жълтъка а и от глутена и т. н. -мисля че ако има алергии в семейството и бебо е предразположен  независимо кога ще въведеш храната.
 kloie ами да ти кажа не ми се ще след няколко месеца когато вече си разбира като ядем да ме гледа в устата и да и се иска и тя да го хапне а аз да не мога да и го дам защото още не е захранена напълно,а и мисля че щом и излязат зъбките все ще иска да хапва това онова-поне покраъ мен има много бебоци и ги виждам милите.Ще ти копирам какво си писахме с приятелка дето живее в испания,беба е на 11 м.
''''според мен колкото по късно се започне толкова епо галяма вероятността детето да не иска да яде новата храна, защото вече разбира и неиска новости''да тук препоръчват късното захранване но аз не ги слушам
 аз просто усетих  че иска вече промени в храната
незнам как става но просто я усещам
а тие тука ги водат с шишето с биберон до 3-4 години а за памперса да не говориме
децата им ядад пасирана храна до 2-3 год
 а деа вече два месеца на яде пасирано
 трябва да си преценяваш според детето някои деца и на 7 месеца неиска пюрета да не говорим за по твърда храна

но както всички казваме всеки си преценява.то ако я оставя галя само на ам има случаи да е гладна ама да изяде 80-90 гр. и не че се е наяла а не го иска.Сменях го ама това е ,иначе кашата,кисела,пюретата си ги папка е има случаи да изяде по малко от направеното количество но е много рядко.

# 287
  • на плажа
 Смисълът на късното захранване е, че бебешката храносмилателна система не е дозряла да обработва нормална човешка храна. Лигавицата на червата и стомахът е много по-тънка и уязвима и едва към 7 месец от раждането започва да отделя сокове, които биха могли да подпомогнат храносмилането на нещо по-различно от кърма/АМ и да произвеждат необходимите ензими за разграждането и усвояването на съставките.  Peace

# 288
Незнам това си е лично мое мнение но аз смятам , че ранното захранване не води до нищо добро!Значи по добре е детето да прояде трудно някаква храна отколкото да получи в по -късен етап някаква алергия или нещо такова!Все пак на този ранен етап стомахчетата им не са готови за различна храна!За мен захранване трябва да се почне най-рано от 4-ти навършен но пак казвам това си е мое мнение, е и на всички западни педиатри Simple Smile
Вале, реших започвам от пети навършен с оризово брашно Laughing Я кажи сега ти как я правиш кашата?Безмлечна ли е? Че стоях и се чудих пред моето оризово -ванилово брашно с коричка от портокал Laughing и си викам че наистена не е каша ами просто някаква добавена лъжичка в кърмата newsm78

# 289
  • Троян
Мари и ние сме от финните мадами на последната консултация Маги беше 58см. Flutter

# 290
  • София
Честита половин година на Марти. Анджи да ти е жив и здрав.

Честита месечинка на всички които днес навършват 5 месеца.

Аз съм много зле с това захранване. Беше почнала да яде морковче и тиква, но сега нещо не иска. Още като я сложа в кошчето и види лъжицата стисва устанта и се напъва нещо ,но не иска да я отвори. Какво да правя? да изчакам малко ли.  Понякога кагото опита си хапва, но  много често не иска. Embarassed

Тя и млякото иска само легнала да пие. да не би да го мързи това дете или да не и е удобно в столчето не знам. но пюре легнала не мога да и дам #2gunfire #2gunfire

# 291
да прави сте момичета но аз познавам много деца,които вече са на по 18-20 г. дето са захранени рано а и аз и брат ми също и нямат нито алергии нито проблеми със стомаха,както писах по горе мисля че тези неща са наследствени а и после в пубертета неправилното хранене води до повечето проблеми.
А ПЪК И МИСЛЯ ЧЕ АКО стомахчето не е готово за храната която му дам ще има някаква реакция-колики,неразположение или нещо подобно,щом е доволно и жизнено всичко е ок.
все пак не съм лекар и не мога да кажа че моето решение е най правилното ,но от всичко прочетено,видяно и чуто съм взела това което мисля че е най добро за моето дете.А на запад незнам дали от късното захранване или от неправилното хранене или пък  нещо друго но има доста хора с наднормено тегло.А и чужденците които са идвали тук боготворят българската кухня,аз също(живяла съм в германия и испания а брат ми е в чехия) а и така също и българската схема за захранване,която е за ранното захранване  НО АКО БЯХМЕ НА КЪРМА НЯМАШЕ ДА Я ЗАХРАНЯ РАНО.
kloie  давам и млечни каши-бананова и прасковена с 11 витамина без глутен но реших да я взема и тази заради елдата и ще си я правя с АМ.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 18:46 от BORQNA ERININA

# 292
  • Бургас
Борянче ти си знаеш.Само да ти кажа,че бебето неможе да поиска нещо на което не познава вкуса. HugА иначе идеята на късното захранване е точно както е написала ИраМира. Hug

Жужу,спокойно давай на Сиянка да яде полулегнала или легнала ,няма проблем в началото.В последствие ще свикне и седнала това нетрябва да те притеснява. Peace

# 293
Привет!

анджи, мерси HugАма намерих аз тая на Хип с елда и утре ще си я взема.

Исках да питам луси, Усмивка и анджи, правихте ли изследванията за 6 месеца и какви са резултатите?

Ира, съвсем точно си го обяснила PeaceЕдна от многото причини да захраня късно е, че все още Дарена е с колики Confused

# 294
kloie
Борянче ти си знаеш.Само да ти кажа,че бебето неможе да поиска нещо на което не познава вкуса. HugА иначе идеята на късното захранване е точно както е написала ИраМира.

ТОВА Е ясно че не може да поиска нещо което не познава ,а то престава да яде това което познава и затова се въвежда нещо ново,няма да оставим бебо гладен,я.Преди да почна захранването галя започна да яде по 50-60 гр.АМ  и после ревввввввввввввв.Е кажи какво да направя,захраних я и сега всичко  е под контрол.Ако си захраниш бебо а той не иска новата храна значи му е рано-според мен,ако е с колики ще се изчака да минат и т.н.Бебо си показва кога е готов не само за яденето но и за сядането ,ходенето и т.н.

# 295
  • София
Еее момичета стига,всеки решава кое е най-добро за детенцето му!
Мисля ,че нито ранното нито прекалено късното захранване са преппоръчителни,трябва да открием златната среда.Дечицата и педиатрите ни насочват Simple Smile
Кой ще пуска новата тема?

# 296
Така си е за мен !Аз открих моята златна среда пети навършен Hug
А пък , че това чужденците са с наднормено тегло не съм съгласна!Във Франция се препоръчва захранване след шести месец!Французите са си доста елегантни хора!За мен това си е до начин на хранене!Детето е като бял лист хартия и майката сама моделира върху този лист хранителните му навици!

# 297
Здравейте скъпи мили майчици   
Не съм ви писалал много много отдавна, сигурно вече съм позабравена, но няма нищо. Първо и най-важно ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ВИ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЛЪНЦИЧАТА МНОГО ДА ВИ СЛУШАТ МНОГО ДА ВИ РАДВАТ И ДА ВИ ПРАВЯТ БЕЗКРАЙНО ЩАСТЛИВИ!!!!

Моето слънчице се появи на бял свят на 12 януари 2008 г., 3740 кг. и се казва Александър.
Дано скоро и аз да мога да се вклчвам най-редовно, за сега чао много преградки за всичкиви       

# 298
Боряна, няма такова нещо като "бебето не иска тази храна, която ядеше до вчера, защото му е омръзнала". Ще ти се смеят хората, да не говорим за лекарите. А това за жълтъка, направо е глупаво. Извинявай, но това, че на теб ти няма нищо, не значи, че е добре за бебето. Аз имам и по - големи деца, които са захранени рано, но дори тогава, докторите препоръчваха включването на жълтък след или най - малкото от 6 месец. Това да дадеш на бебе на 4 месеца жълтък, за мен е абсолютна глупост. Не ти давам съвети - детето си е твое и можеш да си правиш каквото искаш. Но недей да пропагандираш с решението си, че току виж някоя мама ти се вързала. А това, че педито ти го е казало - просто не го вярвам. Не знам какъв трябва да е този лекар, че да препоръча жълтък на бебе на 4 месеца.

# 299
Незнам ама такива педиатри са за  #2gunfire даже бях прочела че някой луди такива препоръчват сок след първи месец!Днес като говирих с педиатара ми и той ми каза не се притеснявай като се прибереш в бг попитай и те ще ти обяснят точно как да захраниш ами мен ще ме хване срам да кажа че има такива некомпетентни педиатри у нас ooooh!
Жълтък ще давам след девети месец!!!

Общи условия

Активация на акаунт