ЯНУАРЧЕТО лудува, 1-ви юни то празнува!

• 11 611
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
Ох, като гледам колкото мами сме тука, толкова различни начини има за захранване. Rolling Eyes Laughing
А с тея пюрета не знам вече. Взех й ябълка и круша на Ганчев. Ябълката не я хареса нещо, а сега прочетох че  крушата има пектин, това проблем ли е???Ама още не съм я давала де. Май ще трябва да купя утре нещо на Хип или Гербер. newsm78

Момичета,за нашата среща аз съм ЗА. И на мен ми е удобно около 11-11.30, но както кажете. Hug

# 226
... а сега прочетох че  крушата има пектин, това проблем ли е??? ...
Че то и в ябълката има. Шушони - споко, миличка.   Hug

# 227
Предлагам в събота 11.30 в Градската или в музейчето, къде предпочитате?

# 228
По предложение на педиатърката ще захранвам с ябълка и морков, а след това картофки... Не знам дали е най-правилното, но ми писна да се чудя...  newsm78

# 229

http://dnes.dir.bg/2008/06/04/news3071856.html

# 230
Аз също още не съм захранила.
Мислех на 6 навършени месеца да започна, но днес водихме Дарена на кожен лекар и се оказа, че има атопичен дерматит Sad
Лекарката каза, че докато местата с груба и зачервена кожа не се оправят-никакво захранване Confused
А се чудя, тая оризова безмлечна каша запича, с каква каша да започна тогава Rolling Eyes

# 231

http://dnes.dir.bg/2008/06/04/news3071856.html
Нещо не ти разбрах мисълта ?!  newsm78

# 232
  • пред екрана
Привет!
 Уф,  с това захранване вече ми писна и уж нямаше да слушам  педито, а тъкмо това направих Embarassed. Обедното хранене почти заместих със зеленчуково пюре, но големите на Хип са ни още много та давам след малкото бурканче около 35-40 АМ, за да ги донадям до 150мл. Защото вече съм захранила със всички зеленчукови на Хип за от 4 месец - самостоятелни или в комбинация и давам различни всеки ден. А следобед давам каша. Засега само бананова, но взех и оризова и морковена. Като десерт от вчера давам по 50 мл. плодово пюре в 9 и 15 часа. Добре че досега не му давах, та да яде зеленчуковите.Само на спанака много се мръщи Mr. Green, ама го яде.  Много му харесват тия плодови пюрета- хем са без захар уж. И макар да мисля че е рано за жълтък май и него ще въведа, струва ми се, че има нужда от него.
Явно при всички деца е строго индивидуално.

А за мерителна лъжичка на кашата използвам тази от АМ - тя нали е 5г. Защото чаените и супените незнам с купол или равни да ги меря. Добра консистенция се получава.

Ами това е засега нямаме проблеми. Щях да питам за млечните и безмлечните каши, но по нагоре в постовете получих отговор. Много искам да дам от елда, или овесена каша, но тук няма такива. Може би трябва да поръчам индивидуално. Как не се сетих по рано . Утре ще отида да питам дали е възможно.

# 233
Здравейте и от мен!

Честита месечинка на всички бебчета !  party023

Проходилка и бънджи няма да ползвам .Постилам одяло на пода и ще я оставя да пълзи  newsm32

Герито  въвели сме ябълка ,круша ,череша, вишна.

От зеленчуците - картоф , чушка . От тиквата много повръщаше и засега я спрях. Пюрето от картофи и чушка уж много го харесва , но днес нещо не го искаше , а сложих вътре и малко мляко за по-вкусно  newsm78. Ще видя дали утре ще яде без мляко или просто и е омръзнало  newsm78 .

Това е от мен .Лека нощ !

# 234
Фил* на Хип пише, че безмлечната каша от елда не запича и не разхлабва, а регулира... Освен това е подходяща за бебета с алергии, но не знам дали може да се започне с нея....  newsm78

# 235
Фил* на Хип пише, че безмлечната каша от елда не запича и не разхлабва, а регулира... Освен това е подходяща за бебета с алергии, но не знам дали може да се започне с нея....  newsm78
Разбира се, че може. Тя е една от най - полезните каши, защото има най - високо съдържание на желязо, а именно желязото е това, от което бебето на тази възраст се нуждае.

# 236
Ето ни и нас.  Hug Да се разпиша в тази тема, че почти привършила.

Честити месечинки на бебоците!   bouquet

Виждам за захранването си говорите. Аз започнах преди две седмици (значи Мия беше на 5 месеца и 7 дена) с 1-2 лъжички пюре от морков. След 3 дена дадох картофено. За сега това са нещата, които съм й давала, като само увеличавам количеството с лъжица-две на ден. Днес стигнахме 14, което е малко по-малко от 1/2 бурканче на ХИП (от малките). От утре добавям и тиква. Замествам обедното хранене, но сме още далеч от пълното заместване. Дохранвам я с кърма.
Даже напоследък не знам какво й става на Мия, но иска да суче през 2 часа, нервна е, хленчи, плаче, направо ме побърква. Ако не е на ръце истерясва! Дали най-накрая няма да пробият тези зъби? Ако изобщо са зъби де.  newsm78
За сега запек няма, макар че ака по-рядко от преди. Но пък пюрето излиза в почти същия вид.  Joy Още стомахчето й не успява да го преработи както трябва. Но определено й харесва. Отваря уста и търси лъжицата. Всичко става в моркови, пъха си пръстите в пълната уста, лапа си и лигавника, бърка в лъжицата, цирк!!! Но й е забавно.  hahaha

Хареса ми идеята с балоните. При следващата разходка ще й взема един, пък докато издържи хелият. Нека се радват бебоците ни!

Лека нощ и сладки сънища!  Hug

# 237
и на нас с тези разходки не ни остава време за писане...... но сега имам голям проблем и ще се развам ако ме посъветвате....

относно захранването, нашата педиатърка каза да започнем със сок от ябълка, а после с плодови пюрета, но моята Янита нищо не яде и направо  изпада в ужас като види лъжицата. първо и дадох прясно изцеден сок от ябълка, не го хареса... от пюретата и дадох морков, круша ябълка и брокули, но нищо не яде и незнам какво да правя. с кое се започва и по колко? а като не яде нищо?  а тези каши на какви марки са и как се дават, с коя се започва? 

# 238
  • Canada, ON
Алекс, Коконка, Невенска, страшни сте! Почват да ми се избистрят някои неща, но други - помътняват... Реших да спра да чета за това захранване известно време, че да отлежи информацията.

*dega*, аз също още не съм захранила. Ще следя Джули. За сега не виждам признаци в нея, че е готова. Още сме само на кърма. И вода не давам, но то още е студено тук. Като почнат жегите -ще предложа.

taila, на много места пише, че е добре да се започне с оризова каша. Аз май последно съм решила да започна с оризова млечна каша на Милупа. Първо ще дам силно разредена -1,2 лъжички и следващите дни ще сгъстявам кашата и ще увеличавам броя на лъжичките. Разбира се това са мои планове, ще видим Джулия какво мисли по въпроса.

# 239
  • Варна
taila, а може да му е рано на детето, затова да не иска лъжицата. Изчакай една-две седмици и пробвай пак, нищо няма да й стане ако не яде още пюрета. Аз така пробвах, но не се получи, изчаках малко и сега приема много по-добре храната.
Иначе досега съм дала оризова каша, ябълка, тиква и картоф. Мисля още два дни тиква с картоф, да увеличим малко количеството. След това круша, морков.
Фил, и аз се сетих за елдата, другия вариант е пък с картоф  Rolling Eyes
Момичета, и елда, и овес може да си приготвяте сами, ако ви се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт