Мнение за 133 СОУ - София

• 148 513
  • 503
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Преди 6 г. проучвах за по-голямото си дете и тогава тази с нервите беше на класа с френски (не помня дали по френски).

# 271
  • София
В 7 клас Караваневска си водеше нормално часовете.  Тази явно е друга.
Точно същата госпожа е - мила и добра е с децата, но последното задание в гугъла е от ноември, правят някакви упражнения в час, но нищо не се изисква от учениците.

# 272
  • гр.София
По френски е била Леви и близо от 5  години я няма .
Ясно,Хрис, въпрос на гледна точка за мен.Работеха здраво. Това,че езикът не се научава ,го отдавам на други причини.

# 273
  • софия
Караваневска беше учител и на моето дете. Да, не ги е съсипвала от домашни, но има подход и не мога да споделя негативни впечатления от нея.

# 274
Доволна съм, 8-ми клас, френски, намери си мястото моето момче.
Това му е трети език, който подхваща и наблюдавайки го, си мислех, че ще е като Бойко Борисов с езиците😄, но ето, че ме опроверга. Много си харесва преподавателите по език, старае се, на втори кръг на олимпиадата по френски се класира, на трети не мина, но показа приличен резултат.
Забравих, класната му, аз много я харесвам, сигурно и той, че и там се старае!
Въобще, видяла съм през годините, какво значение има преподавателят за моя син, как един може да го "издигне", а друг да го "свали".

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 13:09 от evhen

# 275
  • София
ДО върви нормално, всички са в една платформа и който учител си е съвестен, преподава все едно е присъствено, който не е - не се случва нищо.
Иначе всичко друго си е по старо му. Иначе не знам за коя учителка пишете, имаше миналата година една по ЧП, но я махнаха

# 276
133-то лежи на стари лаври!
За ръководството е важно училището за заема челните места!Дисциплина и знания-нулеви!Учителите нямат подход към децата,ако им се учи да учат,ако не ,да не го правят.Детето ми е втори клас в 133-то.

# 277
133-то лежи на стари лаври!
За ръководството е важно училището за заема челните места!Дисциплина и знания-нулеви!Учителите нямат подход към децата,ако им се учи да учат,ако не ,да не го правят.Детето ми е втори клас в 133-то.
Не напразно писах преди няколко години тук, че това училище с това ръководство нищо добро не го чака, продължава да съществува само благодарение на старите си лаври.

# 278
  • София
Blqsuk90, училището  дори не е в челните места вече.  Много от кварталните училища имат по-добра организация на работа, повече извънкласни занимания.

# 279
  • София
Последното не е вярно за гимназията на 133-то,  съвсем си е на челните места, близо до друго такова училище, което е разбито от нехайна, но несменяема директорка - Немската гимназия,  91 НЕГ. Пиша го с много болка, защото преди 5 г. директорката на НЕГ управляваше от 16 години и аз наивно записах детето, вярвайки, че все някак ще я махнат. Но не, вече 21 години, тя развали дори и немците преподаватели...
Няма магическа пръчица поне да махнат директорките...

# 280
  • софия
Никога няма да напиша лоша дума за началните учители - г-жа Исакова и г-жа Атанасова. Прекрасни. И като учители, и като подход към децата. Много дадоха и двете на моето дете.
След това (5-7 клас) се дава максимума от минимума. Учителите не са мотивирани, защото има проблеми с ръководството. Жалко е, защото има млади учители, които наистина искат да дадат повече, но след като се сблъскат челно с несменямата Борисова и кликата около нея, започват да губят ентусиазъм. Резултатите, които имат децата на НВО 7 клас, са резултатите, които децата са постигнали с учители извън 133. За съжаление това е така в повечето ДУ.

# 281
  • София
Последното не е вярно за гимназията на 133-то,  съвсем си е на челните места, близо до друго такова училище, което е разбито от нехайна, но несменяема директорка - Немската гимназия,  91 НЕГ. Пиша го с много болка, защото преди 5 г. директорката на НЕГ управляваше от 16 години и аз наивно записах детето, вярвайки, че все някак ще я махнат. Но не, вече 21 години, тя развали дори и немците преподаватели...
Няма магическа пръчица поне да махнат директорките...

Това не е съвсем така. Може да се види ТОП 10 училища за 2020г
http://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-gimnazii-sofia-bal-izpiti-7-class-2020/
Имам наблюдения във всеки един етап на образованието. Дъщеря ми беше в гимназиален - важи правилото което дете си учи, ще ходи на уроци и ще запълни празнината от училище.
Синът ми започна от 1клас - чудесна начална учителка, направи много за децата. Сега в 5 клас - все едно го пропускаме годината  - за съжаление ДО е пълна греда. Има деца, които си учат и имат стимул, но моето не е такова - има нужда от бутане, изискване и проверка на домашните всеки ден, за да са написани.

# 282
Никога няма да напиша лоша дума за началните учители - г-жа Исакова и г-жа Атанасова. Прекрасни. И като учители, и като подход към децата. Много дадоха и двете на моето дете.
След това (5-7 клас) се дава максимума от минимума. Учителите не са мотивирани, защото има проблеми с ръководството. Жалко е, защото има млади учители, които наистина искат да дадат повече, но след като се сблъскат челно с несменямата Борисова и кликата около нея, започват да губят ентусиазъм. Резултатите, които имат децата на НВО 7 клас, са резултатите, които децата са постигнали с учители извън 133. За съжаление това е така в повечето ДУ.
Да,но не всички деца успяват да се запишат в класовете на г-жа Атанасова и г-жа Исакова.

# 283
  • софия
За това е добре да се пише конкретно. За учител, а не по принцип.
И за Ковчазова не мога да кажа лоша дума. Нищо, че е учител по музика и доста ги "строяваше". Дори скоро детето каза, че сега е разбрала колко хубаво тя ги е учила. Няма проблем с музиката, а не е музикална.
Общо взето, по-лесно ми е да напиша кои учители не са ми направили добро впечатление, защото отдадените и с отношение са около 90%. Учители както от начален, така и в прогимназиален етап. За мен повечето учители са прекрасни и биха дали много на децата, ако имат подкрепа и адекватно ръководство, а не и. д. директор, който се е вкопчил в длъжността.
Във всяко едно училище има както добри, така и не толкова добри учители и за това е важно ръководството.
И не на последно място - учителите сами не могат да накарат едно дете да учи. Възпитанието и ученето е процес, в който в началото участват детето, родителите и учителите. Основната мотивация идва от семейството.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 10:28 от zvаnchе

# 284
Темата е "Мнение за 133то",затова и пиша общо,а ако някой го интересува много лично за имена може да ми пише на лично!
Въртим и пак стигаме до ръководството!Колкото и кадърен и отдаден учител да си,когато не можеш да правиш стъпки нагоре заради Д.Борисова-все тая!
Когато записах детето си ми дадоха един дълъг списък от необходими пособия за първи клас!В края на първи клас детето ми нямаше нито една изписана тетрадка по РЕ,Математика и БЕ!Не защото детето ми не е писало,а защото нямаше кой да им даде да пише.Сега във втори клас,например децата нямат допълнителни сборници или езикови задачи,с които да затвърждават наученото,защото Д.Борисова така е наредила.Според наблюдателната директорка,родителите на децата не отделяли достатъчно внимание за обучението на децата си и затова нямало нужда от допълнителни помагала!

Общи условия

Активация на акаунт