Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнение за 133 СОУ - София

 • 110 161
 • 344
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 5
Не знам колко човека са преминали по руски език, защото аз за съжаление тогава бях болна. Другото, което ме попитахте беше какви са извънкласните дейности ли? Ами например последното, за което се сещам е екскурзията ни в средата на 1-ви срок. Освен по волейбол има турнири и по баскетбол и футбол. Отново в първи срок ходихме в парка по физическо. Имала съм и консултации, не само аз естествено, по предметите, по които не съм особено добра. И това, че съм написала заЧждате, вместо заЯждате е механическа грешка. Не смятам, че имам за какво да се подмазвам на учителите си след като те са заслужили не само моите похвали. Това, че тоалетните миришат е вярно, но това се случва рядко. Не смятам да споря с човек, който възнамерява да продължи да се заЯжда с мен и другите, които не са на неговото мнение. Тук не е мястото да се надпреварвате колко повече ще се заяждате, а да обсъждаме плюсовете и недостатъците на 133 СОУ. Както виждате това, че училището ни е много хубаво не е само мое мнение, а и на други ученици. Интересно ми е защо само родителите се оплакват?!?!?!

# 46
 • Мнения: 734
Ами не е много - ходене в парка по физическо, дори не изглежда извънкласно. Някоя друга екскурзия...
Родителите се оплакват, защото искат най-доброто за децата си и виждат, че далеч не го получават. Някак не ги задоволява някоя друга екскурзия.
Виждат недостатъци, включително гледайки постовете на списващите тук доволни ученици (дори и да решите, че се заяждам, правилно е да се каже механична грешка, а не механическа).
Тоалетните миришат ВИНАГИ.
Имате все по-слаби резултати на извънучилищните състезания, което за мен сваля рейтинга на училището.
Много, ама много лоша дисциплина в час и междучасието. Нищо чудно, че сте доволни.

# 47
 • Мнения: 5
Съжалявам за механичната ми грешка.  Не знам обаче откъде знаете, че ВИНАГИ тоалетните миришат?! Надявам се да не го приемете за заяждане! Другото което е , че не са просто някоя си друга екскурзия. Например миналата година, в четвърти клас, имаше 5 екскурзии. На всичкото отгоре не са на никак висока цена. Не смятам, че родителите "далеч" не получават това за децата си, което искат. Искам да Ви кажа, че в часовете децата, които не спазват дисциплина или се гонят с неизвинено отсъствие, или ако са прекалили отиват при педагогическия съвет, или му се извикват родителите в училище. Не смятам, че е правилно да се каже, че всички ние имаме лоши резултати на последните извънучилищни състезания.  Първо, защото не всички ние участваме и второ има много деца, които имат добри резултати.

# 48
 • Мнения: 734
За тоалетните знам от детето. Притеснявам се да не си повреди бъбреците, защото се стиска, че е гадно и вони ВИНАГИ.

Резултатите ги изнасят в интернет. На тези които са се явили.

Впрочем, диаголът с Вас ми доскуча, може би, защото не смятам екскурзиите за екстра. А и защото съм родител и наистина знам какво е добро за детето ми и настоявам да го получа.# 49
 • София
 • Мнения: 1 078
Аз въобще не виждам смисъл да водите спор с детето, mama_jenny_r.
Това, че момичето толкова всеотдайно се опитва да защити училището си, колкото и недостойно е то за Вас или Вашето дете, може само да бъде похвално. Значи въпреки всичките недостатъци на училището, това дете ще излезе от него с прекрасни чувства и спомени, както и трябва да бъде. Това предположение за дисциплината в междучасията си е чиста проба заяждане. Заяждане  с едно дете, което въпреки всичките Ви опити да изглеждате невероятно остроумна и снизходителна, се държи МНОГО по-адекватно и интелегентно. Направете изводите.
Няма перфектно училище, проблеми има навсякъде, във Вашите ръце е да промените нещо или да направите друг избор, но да се опитвате да налагате на всяка цена мнението си, още повече отрицателно, на едно дете е меко казано недостойно за един възрастен... да не кажа жалко.

# 50
 • Мнения: 734
Аз прекратих спора.
Що се отнася до налагането на мнение на всяка цена:
1. Това е форум за обмяна на мнения.
2. Не е на всяка цена, повтарям, че прекратих спора (диалога) с адекватното и интелигентно дете.

Посочих, че дисциплината не е лоша само в междучасията (което явно приемате за нормално, и заради това - бележката ми за заяждане), но и в час (а това пречи на обучението, нали). И не е вярно, че гонят и викат родители. Особено ако са по-известни, богати или влиятелни.

Впрочем, излишното самочуствие и заблудата и добрите чувства и спомени не помагат много в живота, ако са ти писали шестиците на кило и всъщност не знаеш кой знае колко.
Няма да забравя една мила сценка. Едно интелигентно и адекватно дете от класа се заформяло със зор 4 за срока. Да де, ама техните се познават с ръководството. Госпожата три пъти мъчила детето да си повиши оценката, то три пъти изкарало двойка. Тя накрая въздъхнала тъжно и му оставила четворката за срока. Това дете може би също ще излезе с прекрасни чувства и спомени. Дори ще си мисли, че знае за добър.

Не можете да си представите колко кила такива случки са довели до отрицателното мнение. И колко изкуствено ми звучи тази всеотдайност, чак оставам с усещането, че ставам зрител на някаква сценка. И как от година на година става все по-зле. Това със сигурност не е училището, за което се редихме на опашка през нощта.

Но както казах, прекратявам спора. И с Вас, свещичка. Той няма смисъл. Изглежда "нагласен". Впрочем, детето Ви, посещава ли тоалетните? Или и за тях се заяждам.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 078
Много, ама много лоша дисциплина в час и междучасието. Нищо чудно, че сте доволни.
Отнасяте остроумната си забележка към конкретния събеседник, без дори да го познавате. Също така в няколко поста му налагате на същия човек мнението си. Това вече не е "форум", както много и постоянно се изтъква в почти всяка тема, това е спор, както сама признахте, с конкретния човек.

Що се отнася до мен... аз с Вас спор не съм водила, така че няма какво и да прекратявате. Моето мнение за училището съм го казала предо. Който е прочел - прочел, аз не смятам, че е миродавно. Всяко едно мнение е субективно и всеки разумен човек би трябвало да го разбира.  Simple Smile

# 52
 • Мнения: 734
мЕродавно


# 53
 • София
 • Мнения: 1 078
Не съм българка - простено ми е.

# 54
 • Мнения: 3
Цитат
И не е вярно, че гонят и викат родители. Особено ако са по-известни, богати или влиятелни.
Не мислите ли, че все пак ние малко или повече знаем по-добре? Разбира се, че гонят. От нашия клас има ученик с 11 неизвинени отсъствия само от гонене. Това да не Ви е "Горна Баня" или "Света София", където може да се плати определена сума от пари и проблемът с т.нар. "лоша дисциплина" да се изчисти? Не, това е елитно училище. Всяка (добре де, почти всяка) седмица викат поне един родител на дете от нашия клас. И искам да Ви кажа, че от нашия клас премина едно момче на общински кръг по руски език, а от съседните класове в трети кръг преминаха три или четири деца. А по История например имаме две деца от нашия клас. Относно тоалетните - ами те се чистят, да Ви кажа. Поне когато влезем в нашата тоалетна, която се намира на третия етаж, тя почти винаги е чиста. Дисциплината и в коридорите не е въобще лоша. Това, че има малчугани по първия етаж, които бягат цяло междучасие не означава, че са невъзпитани или че учителите са виновни. Напротив, те се опитват да ги смирят, но все пак това са деца. На втория и третия етаж, където са по-горните курсове има дежурни учители, които стоят в коридорите всяко междучасие и ако някой започне да тича, те веднага го спират. Не мисля, че е много уместно да убиждате съученичката ми, честно. А после учителите и училището било виновно за неприличното поведение  на учениците...Относно въпроса за оценките...Ами, тук преподавателите пишат колкото учениците са си заслужили. Това не е училище, в което родителят ще отиде, ще плати пари на учителя, а той от своя страна ще му напише шестицата. Просто това е доста под нивото на 133 СОУ.

# 55
 • Мнения: 734
Май става въпрос за друго 133-то - София, така като ви слушам newsm78
Не Обиждам съученичката Ви, но не ми допада да ми тона й.

# 56
 • Мнения: 3
Точно за това 133-то става въпрос. Просто, както казах в едно от предните си мнения - едно казват децата вкъщи, а съвсем друго става в училище. А, извинете, не разбрах последното Ви изречение. Не Ви харесва тона `и ли или какво? Ако е за тона `и, то тя въобще не се е заяждала с Вас. Не знам за какво различно 133-то говорите, но това е положението при нас от пет години насам. Явно наистина имате погрешна представа за училището.

# 57
 • Мнения: 5
Благодаря ви за съдействието, но все пак както свещичка каза това  е форум, а  не спор. Безмислено е да се води спор с някой, който не иска да те чуе. Извинявам се предварително ако обидя някого!

# 58
 • Мнения: 1
Здравейте,

и аз смятам на есен да запиша детето си в 133 СОУ. Днес звънях на директорката и тя ми каза кои учителки ще поемат първи клас тази есен и те са:
1.Маряна Василева
2.Пенка Шопова
3.Емилия Стефанова
4.Кръстана Русимова

Моля дайте мнение за тези учителки

# 59
 • Sofia
 • Мнения: 1 453
Дъщеря ми беше в класа на Русимова и съм много доволна
За Стефанова също съм чувала само хубави неща
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт