Мнение за 133 СОУ - София

• 148 470
  • 503
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Не зная при кой учител е детето Ви, но мога само да кажа, че ако учителят иска винаги ще намери начин, за да е сигурен, че материалът ще бъде упражнен. И без помагала. И няма да се оправдава с ръководството. Атанасова им даваше допълнителни листа, учеха доста стихотворения, пускаше им в час филми и много други нещо правеше.
Честно казано не мога да си представя на деца до 4. клас за какво биха им трябвали помагала. Толкова е лесно, че ако са последователни и постоянни в ученето, домашното е напълно достатъчно. А навиците за учене се създават основно вкъщи, особено сега, когато са ДО. Училището и какъвто и да било учител не може да замести липсващ родител.
Моето дете нямам спомен да е имало помагала до 4. клас. След това имаше и съм против тях, защото в повечето случаи те отнемат време за формално попълване, но не и за затвърждаване на нещо. Да не говорим, че е поредното 50то нещо, което трябва да се носи в чантата. Голям праз, че по Човек и пророда са оцветили сто карти с моливи и отбелязали къде има метална руда. Или нарисували меча на цар Калоян. Има много по-удачни и мотивиращи подходи за упражняване на материала.
Многото помагала не гарантират знания.
Явно при вас и учителят не е подходящ и тук е ролята на родителите да изискват от ръководството. Има начини, които не могат да бъдат неглижирани от него. Но се иска инициативност, желание и аргументирано отстояване на позициите.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:12 от zvаnchе

# 286
Аз Човек и природа ли давам за пример или съм написала сборници ,БЕ и РЕ???Основни предмети!!!
Продължавам да твърдя ,за тези които ги интересува или имат колебания за училището-ИМА ПО-ДОБРИ!!!
Записвайки децата си там,те няма да ходят на зелени или бели училища, нямат допълнителни извънкласни дейности и т.н!

# 287
  • софия
Липсата на каквито и да било извънкласни инициативи е ясна. Това го знае всеки родител, който се е интересувал от училището. От години е така.
Ако трябва да избирам отново училище за детето си до 7. клас най-вероятно пак ще избера 133. Независимо от негативите. Заради прекрасните учители, които има там. Голяма част от децата от класа и техните родители също бяха чудесни. Също така не харесвам огромни училища и випуск от 4 класа е добре.
Изричната ми уговорка е, че никога не съм разчитала само на училището детето ми да придобие навици за учене, не съм очаквала извънкласни занимания и забавления. Наясно бях, че такива няма. Наясно бях, че ако искам детето ми да има знания и резултати на НВО 7 клас, които биха му позволили избор на добра гимназия, няма да ги получи в училище. В повечето ДУ положението е същото. В съседните 6-то (при цялата ми лична слабост и обич към него) и 7-мо, положението е доста по-зле.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:25 от zvаnchе

# 288
  • София
В 7 клас Караваневска си водеше нормално часовете.  Тази явно е друга.
Моят петокласник е при нея. Почти винаги има задача за домашно. Някои от домашните, които са като кратки есета,  целият клас ги чете подред. Домашните се дават и предават във Вайбър.
Като цяло няма фрапиращи проблеми. Класната е по математика и е доста стриктна. Би ми се искало госпожата по БЕЛ да е по-взискателна.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 19:31 от *Elle*

# 289
Здравейте,
Обръщам се към майките на 4-ници ако има такива. Детето ми ще е първи клас на есен и аз се колебая между 7-мо и 133-то училище. Някакви отзиви за учителите, които сега ще поемат 1-вите класове?
Много странни профили има в системата за първи клас за 133-то - руски език (съвсем адекватно), родинознание, музика(?), малко съм объркана.
В 7-мо училище има МАТ, БЕЛ, ИТ, съвсем различни профили ...

# 290
  • софия
Не съм майка на четвъртокласник, но знам, че тази година г-жа Исакова и г-жа Атанасова изпращат поредните четвъртокласници и ако г-жа Исакова не се пенсионира, ще е класен на първокласници.
Както може би знаете, учителите работят в тандем. Преподават на два от четирите класа. Г-жа Атанасова по руски, а г-жа Исакова по математика. Детето ми имаше щастието да бъде предходен випуск при тях. Вече многократно съм писала, че и двете са прекрасни и децата, които са в техните класове имат истински Учители. Г-жа Атанасова е по-деликатна, г-жа Исакова е по-строга, но въпреки това децата много я обичат. И двете са взискателни и подпомагат процеса по създаване на добри навици за учене.

Не мисля, че "профилите" имат особено значение до 7 клас, освен ако изрично не искате детето да бъде развивано по-задълбочено по определен предмет, което не може да се случи в нито едно от двете училища и изобщо в което и да е ДУ до 4. клас. След това има няколко, които са подходящи за деца с математическа насоченост, но общо взето е само математика до 7. клас.
Като родител, минал по пътя, не смятам, че до 7., още по-малко до 4. клас, има "профилиране" в общообразователно училище. Без математиката. За нея училищата са ясни.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 12:50 от zvаnchе

# 291
  • София
Здравейте,
Обръщам се към майките на 4-ници ако има такива. Детето ми ще е първи клас на есен и аз се колебая между 7-мо и 133-то училище. Някакви отзиви за учителите, които сега ще поемат 1-вите класове?
Много странни профили има в системата за първи клас за 133-то - руски език (съвсем адекватно), родинознание, музика(?), малко съм объркана.
В 7-мо училище има МАТ, БЕЛ, ИТ, съвсем различни профили ...
Глупости, профили 😂 учи се руски всеки божи ден и това е. Всичко останало си е като в другите училища.

# 292
Не съм майка на четвъртокласник, но знам, че тази година г-жа Исакова и г-жа Атанасова изпращат поредните четвъртокласници и ако г-жа Исакова не се пенсионира, ще е класен на първокласници.
Както може би знаете, учителите работят в тандем. Преподават на два от четирите класа. Г-жа Атанасова по руски, а г-жа Исакова по математика. Детето ми имаше щастието да бъде предходен випуск при тях. Вече многократно съм писала, че и двете са прекрасни и децата, които са в техните класове имат истински Учители. Г-жа Атанасова е по-деликатна, г-жа Исакова е по-строга, но въпреки това децата много я обичат. И двете са взискателни и подпомагат процеса по създаване на добри навици за учене.

Не мисля, че "профилите" имат особено значение до 7 клас, освен ако изрично не искате детето да бъде развивано по-задълбочено по определен предмет, което не мисля че може да се случи в нито едно от двете училища и изобщо в което и да е ДУ до 4. клас. След това има няколко, които са подходящи за деца с математическа насоченост, но общо взето е само математика до 7. клас.
Като родител, минал по пътя, не смятам, че до 7., още по-малко до 4. клас, има "профилиране" в общообразователно училище. Без математиката. За нея училищата са ясни.
Много благодаря! Не е ясно дали ще можем да избираме учител (ако изобщо ни приемат в това училище, че до класирането има цял месец), но аз да съм подготвена, в случай, че ме попитат:)

# 293
Здравейте!
От опит казвам, че имате възможност да изявите претенция за даден преподавател!Дали ще бъде уважена е въпрос на  добра воля от тяхна страна.Съветвам ви да го направите,за да не съжалявате после,когато разберете,че други са пробвал и им се е получило!
Г-жа Кирова също ще поеме първи клас от есента.Останах с прекрасни впечатления от нея,защото беше по заместване на моето дете за около месец.На първо място прекрасен човек с отношение към всяко дете!!!!И разбира се много добър педагог с опит!!!!
Успех!

Не мисля, че "профилите" имат особено значение до 7 клас, освен ако изрично не искате детето да бъде развивано по-задълбочено по определен предмет, което не мисля че може да се случи в нито едно от двете училища и изобщо в което и да е ДУ до 4. клас. След това има няколко, които са подходящи за деца с математическа насоченост, но общо взето е само математика до 7. клас.
Много благодаря! Не е ясно дали ще можем да избираме учител (ако изобщо ни приемат в това училище, че до класирането има цял месец), но аз да съм подготвена, в случай, че ме попитат:)

# 294
  • гр.София
Блясък 90 ,не може ли да си пооправиш поста,че трудно се разбира?
Дъщеря ми завърши 4 клас с Галя Кирова. Много сърцат и отдаден учител.
Впоследствие родители записаха втори деца при нея.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 08:56 от blanc

# 295
Освен хубаво, нищо друго не съм казала за г-жа Галя Кирова!
Какво точно не разбра от поста ми?????

# 296
  • гр.София
Блясък, добронамерено те попитах. Погледни си поста,омешани са цитати с твоето мнение.
А аз потвърдих твоето.

# 297
Нова съм тук и не мога много добре да се ориентирам, не знам как да го отделя като отделен пост.
Важното е,че който си запише детето при г-жа Кирова няма да сбърка:)

# 298
Здравейте, интересувам  от актуална информация за гимназиалния етап. Ако има родители, моля да споделят, може и на лично. Конкретно за паралелките с руски език, започва ли се отначало или не? Ако детето е учило руски, но като втори език и не е на високо ниво има ли затруднения?

# 299
  • София
Може ли някой да ми каже, дали в езиковите паралелки в гимназиален курс се учат общообразователните предмети на съответния език или се учат на български?

Общи условия

Активация на акаунт