Отговори
# 1 110
             nadi4 , на мястото на мухлясалите и очукани помещения на ОДЗ 93 - Дебър ще се построи ново ОДЗ.Как точно е разположено не знам,но се знае отдавна,че там ремонт няма да помогне , а само събаряне и строеж. За сведение - яслата и градината се обединиха и там е ОДЗ.Така,че къде ще се строи няма значение,на територията на ОДЗ-то е. А директорката като не е в час това си е нейн проблем.Пропуснах да кажа,че се мисли първо застрояване и след това преместване на децата в новото и събаряне на старото и дострояване.Така,че е възможно първо да се строи на мястото на яслата и след това в другия край на двора /ДГ/.

# 1 111
Дидия, тук вече много грешиш.
Първо-относно сградата, която ще се строи и каква част ще е за ОДЗ-то, и второ, за това, че ОДЗ-то е такова не от скоро.

# 1 112
                     Пенелопа, не се хващам отдавна на бас,но не греша.Това беше обявено преди няколко месеца и ОДЗ-то фигурира в плановете на общината за строеж на ново ,а не за ремонт. Ако "кадърната" директорка ,която не е успяла още да си вземе изпита от конкурса и се крепи не знам на какво не може да си свърши работата и подклажда глупави протести си е нейна работа ,не моя.

# 1 113
За персонала- имах впредвид, че би трябвало да им пука дали затварят градината
След внесените от Дидиа уточнения май става малко по- ясно положението, но не намирам на сайта качена инфо за ремонт или строителство във връзка с ОДЗ 93  newsm78

# 1 114
Никой не подклажда протести, персонала си е на мястото и е адекватен, не схващам обидите ти.Не ти прави чест. Thinking
Да, нови сгради ще има Най-накрая, след като тенденциозно тази градина се отбягваше от ремонти не заради некадърност на управата.Но Не са толкова щедри, колкото изглежда.

# 1 115
                     Пенелопа, не се хващам отдавна на бас,но не греша.Това беше обявено преди няколко месеца и ОДЗ-то фигурира в плановете на общината за строеж на ново ,а не за ремонт. Ако "кадърната" директорка ,която не е успяла още да си вземе изпита от конкурса и се крепи не знам на какво не може да си свърши работата и подклажда глупави протести си е нейна работа ,не моя.
къде е обявена, аз не виждам на сайта?

# 1 116
Феята, ти на кой точно сайт очакваш достоверна и в срок информация?Аз защото не разчитам на подобни.Търся възможности за подробности и съвсем скоро ще ги имам.Знам за проекта, знам и за това кой как се "бори" за градината в квартала.Реално за това ОДЗ никъде не беше качено и информация за ремонти, но повярвай, в  момента ремонтират стаите на бебетата, за септември.Всеки ден по два пъти от там минавам все пак.Това, че не става след изнесена информация на нечий сайт, не значи, че не се случва. Peace

# 1 117
Относно анкетата, лично за мен едни от важните точки с риск да ядосам някой са на първо място- постоянната адресна регистрация, която според мен трябва да е с давност поне 5 години и второ да има задължително райониране. За мен лично не е хич добре в собствения ми квартал в който съм родена и в който живея от 33 години, да не мога да си запиша детето на ясла, защото е пълно с кандидатури на деца от други квартали ..... това също е 1 от причините да сме вън.

# 1 118
  • София
Само не разбрах 93 ОДЗ ще се събаря ли, търговско-жилищна сграда ли ще строи? И защо имаше прием след като тепърва ще се строи?

# 1 119
Феята, ти на кой точно сайт очакваш достоверна и в срок информация?Аз защото не разчитам на подобни.Търся възможности за подробности и съвсем скоро ще ги имам.Знам за проекта, знам и за това кой как се "бори" за градината в квартала.Реално за това ОДЗ никъде не беше качено и информация за ремонти, но повярвай, в  момента ремонтират стаите на бебетата, за септември.Всеки ден по два пъти от там минавам все пак.Това, че не става след изнесена информация на нечий сайт, не значи, че не се случва. Peace
Ок, не искам да спорим, в момента сме извън темата все пак
Не казвам че съм запозната, но пък се борим тоя сайт да дава актуална информация, така че гледам него! http://kg.sofia.bg/?page=remonti
Радвам се, че за това ОДЗ нещата се развиват добре
Относно анкетата, лично за мен едни от важните точки с риск да ядосам някой са на първо място- постоянната адресна регистрация, която според мен трябва да е с давност поне 5 години и второ да има задължително райониране. За мен лично не е хич добре в собствения ми квартал в който съм родена и в който живея от 33 години, да не мога да си запиша детето на ясла, защото е пълно с кандидатури на деца от други квартали ..... това също е 1 от причините да сме вън.
За адресната регистрация- ще се изисква 1- 2 години, не повече

# 1 120
                    Бях по - остра в нападките за да разберете как действа неправилно разбрана информация .Ако някой се чувства обиден или засегнат извинявам се,но истината е тази.Всички ,които работят в системата знаят,че ще се СТРОИ ново ОДЗ.Ремонта на тези сгради е невъзможен защото са много стари.Пожарната може да ги затвори ако не се предприеме нещо.Остава да се разбере кога ще започнат да строят.При това се мисли къде да се настанят вече приетите деца и да не се притесняват излишно родителите.
                    Моля,изчакайте спокойно и не създавайте излишно напрежение и в без това изнервената обстановка.
                    Вижте колко рязко реагирахте на моите нападки  Mr. Green Така реагираме и ние когато се поднася непроверена информация. Peace

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 16:56 от Didia

# 1 121
Последно има ли проблем или не с това ОДЗ?

# 1 122
Плодова фея ,ако се изискват само 1-2 години ,то какъв е смисълът въобще да се изисква такова нещо ,трябва да е поне от най малко 5 години адресната регистрация. Иначе пак всички са в кюпът и пак места "нет".

# 1 123
Само не разбрах 93 ОДЗ ще се събаря ли, търговско-жилищна сграда ли ще строи? И защо имаше прием след като тепърва ще се строи?

Опасност има да намалеят бройките за групите.Но аз даже съм оптимист, че няма да се случи.Щото и моето е ясленче и разчитам на градинската група.Строеж на нова сграда ще има.Къщите на градината са стари, но условията вътре не са трагични.Яслената сграда е по-плачевна.Опасност има по-скоро от начина по който ще се случи новото застояване и как.Сградите,които ще изникнат може не всички да са за ОДЗ-то.Тенденциозно ОДЗ-то бе изхвърляно от нуждаещите се за ремонт по много причини, не заради невзетия изпит на директорката.Аз съм се интересувала още преди 3 години какво се случва там.Поради тази причина, базата съвсем се скапа, да не кажа-няма такава и родителите поемат своята част да допринесат за подобрения.Тези, които се интересуват де.
Феята-проблем със самото ОДЗ няма, щото не му даваха пари за ремонти, та ще му дадат направо нови сгради, но ще има и процент за друго.
Дидиа, аз се чудя защо реагираш остро на шефа на съседното ОДЗ и слагаш тук квалификации, нямаш ли си свой?Нищо повече.Всеки шеф си има трески, даже и твоя.Аз защото винаги заставам зад персонала и участвам в процесите, та не, че ми е обидно, ама някак....тъпо е, при все, че аз лично виждам какво се случва и наблюденията ми не се припокриват с нападките ти. Peace

# 1 124
Харесва ми идеята за точкуване, но наистина не ми е ясно как и кога ще се доказват съответните предимства които ще бъдат приети. Що се отнася до критериите разбира се са приемливи жителството и адресната регистрация /които вече не съществуват/и районирането. Ние имаме ОДЗ, което е залепено едва ли не до блока ни - дели ни само тревна площ. Там са ходили другите ми две деца, давала съм пари за какво ли не - килими, завеси, чашафи, играчки, видео, телевизор.......Мисля че правото на всички да кандидатстват за това ОДЗ и времевия фактор ограничава моето право и възможност да запиша своето дете. Също недоумявам критерия "3 деца до 10 години". Аз имам 3 деца, но другите две са над 10 г. Те може би не са ми деца и за тях не са нужни грижи или средства?!? Напротив колкото са по-големи, толкова повече пари харчат - за дневни, за дрехи, за транспорт, за учебници /особено в езиковите паралелки/. Така че нуждата от работа е видна. А как да почна работа като не е приет синът ми?

Общи условия

Активация на акаунт