Отговори
# 315
Браво Плодова фея че го казваш, това наистина е удобство, а не необходимост. И на мен ми е удобно да е до мястото където живеем  а ма...няма. Кандидаствах за съседен квартал защото там имаше повече обявени места и бях с реален шанс да вляза, но размислих че не ми е удобно и изтрих кандидатурата.

# 316
  • София
Плодова фея и аз заставам зад това, което казваш!

# 317
Имам предложение - като няма места в държавните градини, което е по вина на държавата, в частност на общината - Софийската, нека тя да поеме разликата в таксите в частните градини. Там места има достатъчно, няма кой да им плаща скъпите такси само. Съгласна съм и двойна такса да платя ако община ми покрива разликата. Мисля, че много бързо за следващата година ще си построят общински детски градини и ясли.
Предлагам да се внесе подобно предложение!

# 318
  • гр.София
 Ами,идеята е ,ако второто дете се класира изобщо някъде-чак тогава да дойде точката бонус,че вече има брат(сестра) и автоматично да бъде прехвърлено в нужната градина или ако няма места-поне в съседна на нея. Ама не си представям,как ще стане Wink

- гарантирано предимство - такова няма и сега...

Е,как ще няма? Или не те разбирам нещо?

# 319
сега като чета и другата тема та да пиша тук че оправдавам близнаците да са с предимство, защото ако някой може да избира колко деца да има, то близнаците са божа работа, аз даже се изненадах че нямат предимство тази година

# 320
  • В ЛЮтеницата

- гарантирано предимство - такова няма и сега...

Е,как ще няма? Или не те разбирам нещо?
предимство - което да гарантира прием - пълно е с чакащи с предимство - т.е. не са приети...

# 321
  • София
И аз съм на мнение, че районирането (приема в детско заведение близо до дома ти), трябва да носи определен брой точки, ако приемът става по точкова система. За съжаление, каквото и да се измисли, никога няма всички да са доволни. Ето, аз сега съм много недоволна, защото не успяхме никъде да се класираме и сме чакащи № 27 (мисията невъзможна), а съседката от 30 номер, сега е приета под № 3, то е ясно как, но ..........Ясно ми е че и другата година няма да се преборя без връзки за влизане в системата, но да ми е яко дупе и да има пари за частни. Единствено съжалявам, че трябва да мъкна детето по 1ч сутрин и 1ч вечер в това ужасно движение, при положение, че градината ни  е точно до вратата, но.................
В заключетние(ще се повторя) нищо няма да се промени, докато не се осигурят достатъчно места или посещаващите частни градини, не бъдат подпомагани финансово.

# 322
та за мен нещата са долу горе така:
с родител инвалид над 70%
близнаци
с 3 деца до 10год
с регистрация в софия, нямам предвид постоянна, може и временна

# 323
  • София
сега като чета и другата тема та да пиша тук че оправдавам близнаците да са с предимство, защото ако някой може да избира колко деца да има, то близнаците са божа работа, аз даже се изненадах че нямат предимство тази година

Имат предимство близнаците и то автоматично, нещо което на мен ми се е изплъзнало, когато се е решило! Затова и предлагам да не е автоматично, а само при прим на единия близнак и другия да влиза! В нашата градина/ кога ли ще спра да я наричам така/ са приети три двойки близнаци, ей така автоматично!

# 324
да де, както е било винаги в училища и т н

# 325
Разбирам недоволството от районитането и жителството като критерий, но нали ако имате аргументи и ги напишете тук(а още по- добре дойдете на срещите), може и да не се приеме?!
Никой няма да ви спира да кандидатсвате за която градина желаете(по- добра или близо до работата), просто ако кандидатсвате в най- близката, ще имате точка в повече Hug
Така майките от центъра например ще имат шанс да си запишат децата...
Но наистина пак опираме до това, че има ЦДГ и ОДЗ,  та как ще став арайонирането идея си нямам  Crazy
Ето защо мисля че е най- разумно просто да се изисква регистрация на единия родител в София за срок от 1-3 години преди кандидатсването

# 326
обаче не виждам как да се игнорира фактора време

# 327
  • София
И аз, като придложих точкуване го осъзнах! Или въпросника трябва де е много детайлен или времето пак ще играе!

# 328
аз като имам нов адрес от края на миналата година, какво да правя? да ходя в полицията да ми издават бележка какъв ми е бил адреса преди това и колко време. живеем във време когато хората са по-мобилни, а и млади хора трудно могат да имат собствено жилище, може често да се местят на квартира, което е по-добре отколкото да стоят при родителите си

# 329
  • София
аз като имам нов адрес от края на миналата година, какво да правя? да ходя в полицията да ми издават бележка какъв ми е бил адреса преди това и колко време. живеем във време когато хората са по-мобилни, а и млади хора трудно могат да имат собствено жилище, може често да се местят на квартира, което е по-добре отколкото да стоят при родителите си

Хм, да, добър въпрос... купихме си нов апртамент на 4 пресечки от стария, и трябва да местим сега и регистрацията... какво става тогава? Заради новата регистрация няма да получа въпросните точки? Или да представя документ и за старата регистрация???

Общи условия

Активация на акаунт