Отговори
# 300
Да, отдавна общинарите искат да има соф жителство като предимство и изискване
Всъщност точно раб група ги спъва май да го въведат, водени от максимата че е дискриминиращо

Тъй като някои неща ще се случат със или без нашето желание и подкрепа, поне ги обмислете и предложете варианти, опишете частни случаи, които да бъдат взети под внимание...

# 301
  • София
Тази статия е стара. Само като прочетеш, че смятат да откриват 630 места тази година и 1900 следващата и ти става ясно, колко е сериозна.

# 302
  • София
Да се върне на 48 ОДЗ Братя Грим крилото, дадено под наем на частна детска градина и училище " Веда". Договорът беше преподписан!!!! през 2007 год, когато ВЕЧЕ се знаеше за недостига на места в ДГ. Срокът на договора е до 2012 год!!!!!!!!!!!!Общината да им плати неустойките и да открие нови  групи!

# 303
Тази статия е стара. Само като прочетеш, че смятат да откриват 630 места тази година и 1900 следващата и ти става ясно, колко е сериозна.
Да, стара е ,но изискването за жителство си е актуално WinkИ господата общинари да вземат да проявят някакво уважение и кьм "старите"си жители.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 11:45 от dannyangel

# 304
  • София
Да, стара е ,но изискването за жителство си е актуално WinkИ господата общинари да вземат да проявят някакво уважение и кьм "старите"си жители.

Би ли предложила и нещо друго за решаване на проблема? Защото ти специално само въртиш и сучеш едно и също. Според теб дали по този начин ще се реши проблема?

# 305
защо се оплаквате че трябва да водите две деца в различни градини, нали тези деца си имат двама родители. защо се предполага че само единия трябва да води, ако имате ученик първи клас и той трябва да се води, какво ще правите тогава, пак ли ще се оплаквате или ...

# 306

Би ли предложила и нещо друго за решаване на проблема? Защото ти специално само въртиш и сучеш едно и също. Според теб дали по този начин ще се реши проблема?

Както аз и тя " въртим и сучем" около това, защото това е най-логичното и справедливо "предимство"от всички изброени досега, който в по-голямата си част са недоказуеми.
Изключвам досегашните "предимства" на децата, който са справедливи.

# 307
защо се оплаквате че трябва да водите две деца в различни градини, нали тези деца си имат двама родители. защо се предполага че само единия трябва да води, ако имате ученик първи клас и той трябва да се води, какво ще правите тогава, пак ли ще се оплаквате или ...

Има някаква логика,но все пак ми се струва прекалено, породени деца в две различни градини.

# 308
  • в моя свят на мир и любов

Подозирам, че нямаш деца, но затова пък даваш съвети.

Категорично съм против жителството. Дискриминиращо е.
В София не тече мед, просто има работа.
Да не мислите, че е приятно да се изостави двуетажната къща в малкия уютен град и да се замени с миниатюрен модел на жилище, наречено апартамент. Просто хората нямат избор и хайде сега да им направим живота още по-труден.

# 309
  • В ЛЮтеницата

Подозирам, че нямаш деца, но затова пък даваш съвети.

Категорично съм против жителството. Дискриминиращо е.
В София не тече мед, просто има работа.
Да не мислите, че е приятно да се изостави двуетажната къща в малкия уютен град и да се замени с миниатюрен модел на жилище, наречено апартамент. Просто хората нямат избор и хайде сега да им направим живота още по-труден.
Аз пък подозирам, че ти много бързо си забравила какво е да имаш само едно дете  hahaha
И аз продължавам да твърдя, че това с двете деца в една градина е лукс на фона на дете извън детска градина - било едно, било две... И няма нищо лошо в лукса, но не за сметка на някой друг  Peace

А за жителството - беше дискриминиращо, когато нямаше право на достъп до такова - сега не е. И за да имаш претенции кой и как те управлява, и какви и колко детски градини строи - трябва да си го избрал - а за кмет - това става по постоянен адрес...

# 310
  • в моя свят на мир и любов
И без коментар, само за ваше сведение:

1. Данъците на работещите по трудов договор /а повечето от нас плащат именно такива/, се плащат в общината, където е регистрирана фирмата, а не по постоянен адрес на лицето.

2. Детските градини са част от образователната система. Пише го в Закона за народната просвета. Който твърди, че държавата/общината  не е длъжна да осигури на желаещите да ги посещават достатъчно капацитет за това, все едно казва, че държавата не е длъжна да осигури достатъчно места в училищата за бъдещите ни малки ученици.

ПП: Не съм забравила какво е да имам само едно дете, да осигуря място само за едно дете, да водя в градския гранспорт само едно дете, да нямеря детегледачка само за едно дете и да си позволя такса в частна градина само за едно дете, когато не ми го приемат в държавната.

# 311
Общината не е длъжна да осигури места за всички!
От друга страна всички имат равни права на достъп до тази общинска услуга, в този смисъл всеки регламент е ощетяващ за някой
Освен това според една директива на ЕС, България трябва да осигури места за 30 % от децата в ясла, и 90% в ДГ...

Наличието на регистрация в София не е задължително условие, а дава бонус точка. Мнението ми все повече клони към това.Просто ми писна.
Аз нямам китно малко градче с двуетажна къща и не съм избрала да се родя и да живея и работя тук, но затова пък не мога да си запиша детето в градината, в която съм била аз, в която е работила майка ми дълги години и в която е било първото ми дете...
като гледам бясното строителсвто в Манастирски ливади, направо с ечудя на тия хора дето идват да живеят тук...без инфраструктура, върху блата и реки, в маломерни, скъпи жилища, продадени "на зелено"...ами пък не знам дали се замислят над някои неща изобщо...

# 312
не само че имам дете и че го гледам, имам и регистрация и по принцип съм работеща и още не мога да запиша детето в градините около нас заради малкото места и многото предимства. считам за абсолютно безумие да се дава за критерии колко близо живееш до градината и че имаш работа, това че по-голямото дете е в същата градина също, но мога да разбера че на всеки може да се случи да стане инвалид, това наистина може да доведе до безизходица. аз така и не разбрах разумен довод за това че само единия родител трябва да води децата. Аз няма да умра ако не приемат детето ми в държавна градина, но ме е яд някой път като чета тук.

# 313
Всъщност и аз ги водя на две места децата, нищо че са близо...единия води едното, другия- другото(ясла и ЦДГ са, няма как да са заедно)
Все пак е по- удобно да са заедно, не мога да отрека
Ето защо съм предложила да дава бонус точки, но да не е отделно гарантирано предимство за прием  Hug

# 314
  • В ЛЮтеницата
Всъщност и аз ги водя на две места децата, нищо че са близо...единия води едното, другия- другото(ясла и ЦДГ са, няма как да са заедно)
Все пак е по- удобно да са заедно, не мога да отрека
Ето защо съм предложила да дава бонус точки, но да не е отделно гарантирано предимство за прием  Hug

Стига вече сте се се въртяли и сукали около това - предимство, бонус, критерий.... още по-малко - гарантирано предимство - такова няма и сега... има ли значение как ще се нарича начинът по-който ще се "нареждаме на опашката"
Всеки бонус - дава предимство пред някой друг и се явява критерий...
За удобството се говори само когато не пречиш на друг...

Общи условия

Активация на акаунт