Отговори
# 1 200
  • София
Можем и само, разбира се, ако иначе няма как! Идеята е за по-точна представа за това какъв процент от хората за гласували за даден критерий!

# 1 201
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ще ти стане ли по добре ако ти кажа, че и моето дете не е прието и не знам дали ще е прието догодина, и даже догодина и да е прието, ми е късно!?че и аз ще напусна работа, макар че се отделих и от двете си деца, когато бяха едва на по 1 годинка, още бях кърмачка, изпуснах моменти, когато има бях най- нужна, когато имах и майчинство, и сега ситуацията и за мен е абсурдна?!
Защо смяташ че само за теб в момента е трудно, трябва ли всеки да си пише личните проблеми?
Гледаме на ситуацията общо, нали така

Съжалявам, че не ме разбираш правилно! Аз не пиша за личните си проблеми, а за проблемите на много семейства! И не очаквах точно ти (може би предпочиташ Вие?!) така да ме нападаш, след като винаги казваш, че искаш предложения, а не да се отклоняваме от темата ! Е , това е моето предложение, но понеже явно не ти допада и веднага се нахвърляш срещу ми, и доста ме изненада, защото не очаквах, че си такав човек!  Явно се интересуваш само от себе си! И не очаквах точно от теб да бъда огорчена! Видях как пропъждаш хора, неудобни на твоето мислене, въпреки, че това е тема за избистряне и изказване на различни позиции, за да се стигне до нещо съществено, нали?! Thinking

# 1 202
  • София

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

Какво мислите по въпроса?

категорично съм против.
Аз не съм кандидатствала, защото не искам да си дам детето на ясла и съответно не искам фиктивно да запълвам бройки. В този смисъл съм го направила и в интерес на родители, които искат да дадат децата си на ясла.
В крайна сметка моето дете ще кандидатства на равно с другите деца на 3 години за детска градина. Не мисля, че трябва да се дава някакво предимство. Освен това чакащите са за групи за съответната година - например яслени групи 2006, не би следвало да се прехвърлят за следващата година - например 1-ва група и тн.
И на последно място това липсваше в регламента за кандидатстване тази година. Така се поставят в неравностойно положение останалите. Ако беше ясно записано миналата година - да, можеше да се приеме, защото родители като мен, просто щяха също да кандидатстват, за да се възползват от това предимство.   

# 1 203
Гневна, категорично съм против , тоже като Pouh .

Плодова фея , честит рожден ден   bouquet

# 1 204

Понеже има родители, които не са кандидатствали тази година за ясла, но догодина ще кандидатстват за ДГ та си мисля - не може ли на тези, които са кандидатствали и 2008, а не само 2009 да им се даде точка-две в повече? Защото е ясно, че няма да се запазят настоящите подредби на списъците, а ние от тази година сме се наредили на опашката... и 2009 пак ще си висим на нея Tired

категорично съм против.
Аз не съм кандидатствала, защото не искам да си дам детето на ясла и съответно не искам фиктивно да запълвам бройки. В този смисъл съм го направила и в интерес на родители, които искат да дадат децата си на ясла.
В крайна сметка моето дете ще кандидатства на равно с другите деца на 3 години за детска градина. Не мисля, че трябва да се дава някакво предимство. Освен това чакащите са за групи за съответната година - например яслени групи 2006, не би следвало да се прехвърлят за следващата година - например 1-ва група и тн.
И на последно място това липсваше в регламента за кандидатстване тази година. Така се поставят в неравностойно положение останалите. Ако беше ясно записано миналата година - да, можеше да се приеме, защото родители като мен, просто щяха също да кандидатстват, за да се възползват от това предимство.   

Не че не си права, но пък и не може тези, които са кандидатствали през 2008 отново да се редят  и пак да не бъдат приети и така до безкрай. Свободните места трябва да се запълват от наредените на опашката, а не всяка година нова опашка. Така е и в старата система, като изключим връзкарството.

# 1 205
  • гр.София
 Гневна,никой не те обижда.
 И аз бих  имала полза от това,което искаш,но не виждам никакво основание за подобни претенции. Съгласна с Пух и с Феята Peace

# 1 206
Ако се интересувах само от себе си, щях да намеря начин да си запиша детето вече
Гневна, моля те, недей да се огорчаваш
Ще предложа това на срещата, по- точно ще помоля мамите, които ще отидат, да повдигнат въпроса
на мен ми отговориха, че в един момент ще има пренареждане н аопашките по новият регламент и че не е приятно, но това ще стане и няма друг начин
въпроса ти е резонен , ако и ти го беше поставила по- делово, можеше да се разберем по- бързо
само че се чудя колко точки и на кой да се дават- на първите 2-3, 5 или 10 човека, или на всеки по точка , в зависимост от позицията и т н
как точно да се организира

# 1 207
  • Върху лъчите на Слънцето.

Плодова фея , честит рожден ден   bouquet

Е това е нещо хубаво на тези изтерзани страници!

Честит рожден ден, Феичке!  Hug
Желая ти много лично и семейно щастие! Много здраве, много топлота и възможно повече щастливи усмивки! И понеже си фея - да правиш колкото може повече вълшебства!   bouquet
 newsm59  Весел празник!

# 1 208
  • София
Не съществува справедлив критерий. В мига, в който детето ти не е прието в градина, а ти си честен (или поне не е доказано обратното) данъкоплатец, вече е извършена несправедливост - и гражданските ти права са нарушени. Единственото справедливо решение е на семействата на децата, неуспели да се класират, е ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ да се ИЗПЛАТИ сума, равна на изчислената сума за издръжка на едно (ако семейството има едно неприето дете в съответната възраст) дете в ДГ за годината, като, съответно, при всяко причисляване (във връзка с инфлация и т.н.Wink, което евентуално се извършва през годината, тази сума също да се актуализира. Общо взето, ако доходите ви са по - високи, такива са и данъците, нали? И се оказва, че плащате на другите деца, докато за собственото ви няма кой да се погрижи. Сериозно предлагам да се възприеме тази позиция. Освен другото, държавата няма да има изгода да държи наематели в построените ДЗ и да не строи достатъчно нови и... подозирам, че много бързо ще се намерят достатъчно места за всички.
Добре де, ето моето дете не е прието, аз се върнах на работа януари, плащам пряко сили на детегледачка с идеята че е временно - до есента, а сега какво? Дори и държавата да ми даде - 40 или 50 лева, колкото са сметнали за издръжката на едно дете в ДГ, аз какво правя с тях?... че не стигат да плащам с тях на детегледачката е ясно и проблема си остава пак същия... не мисля че това е решение... тия пари нищо няма да решат и въобще не е никаква справедливост...

Ако издръжката на дете - обективно - заедно с процент от цената на сградата (тя също е платена с бюджетни пари, т.е., трябва да влезе в издръжката на детето, изчислена като наем), заплата на персонал, поддръжка, консумативи (за хигиена, за играчки, за чаршафи, за каквото се сетите), храна и т.н. в Държавно ДЗ излиза 50 - 60 лв., предлагам ние двете да вземем техните изчисления за разходи и техните доставчици и да направим частна ДГ - за да реализираме печалба, ще увеличим цената със 100 %, ще вземаме по 100 лв. на дете и всички ще са щастливи да идват при нас! Ама да видим как точно ще го оправдаят този разчет...

# 1 209
# 1 210
Да ви кажа честно, толкова се обърках вече, че не знам кое е вече добро и кое не е ....... в смисъл, че не мога да преценя дали е по-добре да се вземат впредвид таз годишните кандидатури ,но май ще е малко по-честно, ако се вземат все пак под внимание, защото иначе хаосът пак ще е пълен в системата и въобще. Не искам ДА СЕ ПОВТАРЯ ТОЗИ АД И ДОГОДИНА!!!!!!! Има проблем и дано се намери решение  Praynig

# 1 211
  • София

категорично съм против.

Не че не си права, но пък и не може тези, които са кандидатствали през 2008 отново да се редят  и пак да не бъдат приети и така до безкрай. Свободните места трябва да се запълват от наредените на опашката, а не всяка година нова опашка. Така е и в старата система, като изключим връзкарството.

само, че старата система не действа тази година.......ми тогава да я върнем тогава- защо въобще си правим труда да предлагаме нов регламент. То е същото като да си кандидатствал ( да си си направил труда да учиш и тн.) тази година като не ти стига бала за желаната специалност - ама да си ползваш същия бал и за догодина.....

# 1 212
  • София
Ха, Феичке, честито, мила! Всичко най-добро!

# 1 213
Благодаря!
Почерпете се :

По темата
И аз не знам кое е най- доброто, лично аз не одобрявам да се пази реда дори и да няма нов регламент
пример:
детето ми кандидатсва за ясла 2- съответно само в ОДЗ
Догодина трябва да е в следващата възрастова група: 1 група
Но това значи, че може да кандидатсва и за ЦДГ, не само за ОДЗ

# 1 214
1. Постоянна адресна регистрация в София за ? години   77 (10.5%)
5. Близнаци   72 (9.9%)
4. Брат/сестра в съответното ДЗ   68 (9.3%)
6. Семейства с 3 или повече деца до ? години   68 (9.3%)
7. Работещи родители   67 (9.2%)
9. Деца сираци и полусираци  66 (9%)
3. Родител или друг член на семейството (брат/сестра) инвалид над ? %   63 (8.6%)
2. Райониране  59 (8.1%)
12. Децата, които посещават самостоятелни ясли да имат предимство при прием в ЦДГта  45 (6.2%)
14. Породени деца  37 (5.1%)
10. Деца в приемни семейства   31 (4.2%)
15.децата с баща неизвестен  24 (3.3%)
11. Редовни студенти   21 (2.9%)
13. Социален критерий  17 (2.3%)
8. Деца/внуци на служители в системата на народната просвета  15 (2.1%)

Общ брой гласове: 115

Общи условия

Активация на акаунт