Отговори
# 1 770
  • София
Lovi-татко
Адресната регистрация по постоянен адрес + адресна регистрация по настоящ адрес = общ брой точки.
Щурчо, добре е да си свеж в идеите, но не задавай въпроси "само така".

# 1 771
Лови татко, защо държищ толкова да се разграничаваш от лови мама? Принципно мнението ви вероятно е едно и също, независимо кой от двамата пише  Laughing

# 1 772
  • гр.София
Лови татко, защо държищ толкова да се разграничаваш от лови мама? Принципно мнението ви вероятно е едно и също, независимо кой от двамата пише  Laughing
Естествено,че ще се разграничава.
 Извинявам се за намесата.
 Надявам се и самата Lovi да се включи някой път.

Ели( Хриса) питаше за Пух. С нея сме заедно в отчетни-тя пише обикновено от работата си,та можем да я очакваме в понеделник да е на линия.Ще ни е от голяма полза.

# 1 773
  • София
Lovi-татко.
И на двама ни мнението винаги е едно и също. Но май съм единствения мъж в тази тема и ако допусна някоя неточност, поради незнание на женската природа, да знаете кого да дъвкате. Laughing

# 1 774
Защо намесвате данъците...... ooooh!Има немалко хора, които нямат имот, и съответно не плащат данъци за него.
Абе хора,все някой плаща данъците на имотите в които живеят хората под наем...Какво значение има дали са собственниците,или наемателите?!Вие започнахте като общинарите,не било важно колко апартамента има на територията на София,а проблема бил във хората които идват от страната...А тези апартаменти,с какво трябва да се запълват,ако не с хора от страната,или чужбина?!

И другото,знам че в тази тема се обсъждат основно критериите,нво в момента се прави въпросният градоустройствен план,в който главният архитект г-н диков нарочно е с малка буква обеща че ще залегне строителството на поне 25 ОДЗта,но на фона на новопостроените и в бъдеще жилищни комплекси,това е едно гооооооляааааамо нищо.Ако сега не вземем мерки,и не използваме случаят в Младост-който междувпрочем има развитие вече към по-добро,нищо не правим!!!Никакви критерии няма да ни помогнат.

# 1 775
Мисля, че колкото повече критерии се добавят, толков аповече се усложнява и утежнява процедурата по кандидатстване.
По-неграмотните хора ще са в почуда , а някой в невъзможност да си подадат документите.
Всички тия различни точки за различно време за различни критерии би трябвало да се удостоверяват по някакъв начин при подаване на документа, което, ако е по електронен начин е доста сложно ( удостоверение за адресна регистрация на детето, удостоверение за семейно положение - с броя на братята и сестрите и т.н..)
Тази документация при подаване на документите трудно ще се подаде, но пък.. би могла да се изисква за записването на детето..
Обаче, кой ще ни гарантира,че при неточно попълване на всички тия критерии за предимства, няма да бъдат приети деца, които реално не отговарят на тях ?
Ако едно дете веднъж е прието..и се окаже,че родителя му е сбъркал с 2-3-5--10 точки..кой би могъл да спори по това?
Мисля си.. не си ли вкарваме възможност за .. вкарване с връзки на деца, за които се попълват всички данни, които се изискват за макс. брой точки, пък.. след това при записването... мен като ме има в системата вече..кой ще проверява от останалите кандидати дали верно точките са ми толкова или по-малко ?
..
Не го пиша просто ей така..
Искам да има начин да се застраховаме срещу това. И не мога да измисля какъв е той.

# 1 776
Защо намесвате данъците...... ooooh!Има немалко хора, които нямат имот, и съответно не плащат данъци за него.
Абе хора,все някой плаща данъците на имотите в които живеят хората под наем...Какво значение има дали са собственниците,или наемателите?!Вие започнахте като общинарите,не било важно колко апартамента има на територията на София,а проблема бил във хората които идват от страната...А тези апартаменти,с какво трябва да се запълват,ако не с хора от страната,или чужбина?!

И другото,знам че в тази тема се обсъждат основно критериите,нво в момента се прави въпросният градоустройствен план,в който главният архитект г-н диков нарочно е с малка буква обеща че ще залегне строителството на поне 25 ОДЗта,но на фона на новопостроените и в бъдеще жилищни комплекси,това е едно гооооооляааааамо нищо.Ако сега не вземем мерки,и не използваме случаят в Младост-който междувпрочем има развитие вече към по-добро,нищо не правим!!!Никакви критерии няма да ни помогнат.

Може би трябва да се отвори друга тема с предложения за осигуряване на допълнителни места за децата ни.
Защото мен лично този въпрос ми се вижда много по-належащ.
Каквито и критерии да си поставяме за да се състезаваме помежду си, дали моето или твоето дете ще заеме мястото в детската градина, все ще има недоволни и..което е по-важното деца извън "класацията"..
Ако имаше някакво състезание между децата, ми се вижда по-разумно  #Cussing out Дали пък да не предложим и подобни критерии? Моето знае да брои до 5, знае доста букви , пее песнички, казва стихчета, разказва приказки.. така де.. ще го приемат като едно надарено такова..  #Cussing out  Ама нали идеята е за всички, които искат да има места!

Не знам защо толкова невъзможно ви изглежда да се осигурят нови детски градини или ремонт на старите за прием 2009г!
Щом може да никнат блокове на по 8 етажа за една година, какъв е проблема да се построят детски градини?
Само в Младост, може до няколко месеца да се осигурят, ако някой го иска от общинското ръководство.
ВЕДНАГА може да започне преместването на Данъчната служба и на Социални грижи в КОЯ ДА Е СГРАДА на общината ( за тях няма изисквания за отстояния от шумни улици и т.н...които се оказват огромна пречка в намирането на подходящи терени за строителство на НОВИ детски градини), и..съответно за няколко месеца може да се ремонтират и преустроят бившите детски градини във функциониращи такива..С най-малко възможни средства..
И..би трябвало всички да са доволни..
Ама никой не говори за подобна идея.. ЗАЩО? Не са се сетили ? Или ?
Ако добавим и предвидената бивша частна детска градина Екзюпери в Младост, ще станат 3... Ако се освободи сградата от ЕСПА, ще станат 4.. ако , ако... това все с минимум средства..

..
И това е само в района на Младост 1 ( и една градина в Младост 2 )..
..

Защо да не е възможно да стане преди началото на учебната 2009г? Има повече от една календарна година..!

Не си говоря празни приказки. Съвсем сериозно го мисля.

# 1 777
Шапчице, няма никакъв смисъл да намесваме данъците и сумите за тях според мен, защото може сега да с е почне и с това, че   за новото строителство данъците са по-високи  WhistlingCrossing Arms
Хайде стига вече, че ще стане едно надцакване........  ooooh!, че по-добре да остане неофициалното спонсорство Mr. Green ( щото и с официалното такова пак ще е въпрос на възможности .абе- въобще паричните отношения  тук нямая място!

# 1 778
Някой чу ли току що акво каза депутаткат от партията на българските жени-(весела........?? Embarassed).За някакви вайчери за детски градини и за равния старт и достъп на всички деца до ДГ- независимо общински или частни Rolling Eyes

# 1 779
  • София
Мисля, че колкото повече критерии се добавят, толков аповече се усложнява и утежнява процедурата по кандидатстване.
По-неграмотните хора ще са в почуда , а някой в невъзможност да си подадат документите.
Всички тия различни точки за различно време за различни критерии би трябвало да се удостоверяват по някакъв начин при подаване на документа, което, ако е по електронен начин е доста сложно ( удостоверение за адресна регистрация на детето, удостоверение за семейно положение - с броя на братята и сестрите и т.н..)
Тази документация при подаване на документите трудно ще се подаде, но пък.. би могла да се изисква за записването на детето..
Обаче, кой ще ни гарантира,че при неточно попълване на всички тия критерии за предимства, няма да бъдат приети деца, които реално не отговарят на тях ?
Ако едно дете веднъж е прието..и се окаже,че родителя му е сбъркал с 2-3-5--10 точки..кой би могъл да спори по това?
Мисля си.. не си ли вкарваме възможност за .. вкарване с връзки на деца, за които се попълват всички данни, които се изискват за макс. брой точки, пък.. след това при записването... мен като ме има в системата вече..кой ще проверява от останалите кандидати дали верно точките са ми толкова или по-малко ?
..
Не го пиша просто ей така..
Искам да има начин да се застраховаме срещу това. И не мога да измисля какъв е той.

Lovi-татко.
Тези неща вече сме ги обсъждали, но ще попиша пак.
1. Целта на повечето критерии и тяхното точкуване е за да се получи точно диференцииране на кандидатстващите и за да се избегне фактора време
2. Не само по-неграмотните, а всички кандидатстват в електронната система чрез записване, без да подават някакви документи.
3. При подаване на заявление в електронната система се отбелязват в полетата пред съответния критерии и все още не е нужно да се доказва. Не се изисква адресна регистрация на детето, а на родителите му.
4. Тази цялата документация се изисква единствено при записване на детето в ДГ, след като е кандидатствало и е класирано от електронната система.
5. Отговорността за проверка верността на заявените данни сме я поверили на директорките, които приемайки документите ги проверяват. Именно затова има следващи класирания, защото има отхвърлени които са заявили фалшиви предимства.
А по въпроса за самите директорки дали ще са коректни - всяка една от тях носи персонална отговорност за решенията си. Досега не съм видял нито един истински сигнал за некоректност в който да има някакви точни данни. Само слухове.

# 1 780
Хрумва ми идея да се ограничи броя на детските ясли и градини в които може да кандидатства едно дете..на 5 или 10 ?
Струва ми се,че кандидатстването на повече места само утежнява системата?

# 1 781
Само да спомена извън темата, че основният проблем вероятно няма да се окаже точно откриването на нови ДГ, а намиране на персонал за тях. И докато за откриване на нови групи нещата все пак се движат, по въпроса за персонала положението е много по-трагично. И в момента има групи, в които са приети деца, но няма персонал. Така че даже и базата се оказва че не е най-големия проблем.

Това го споменавам само за инфо за тези които по-късно се включват в темата.

Иначе и аз смятам че увеличаването на броя на критериите може да доведе до прекалено усложняване на ситуацията. Но си признавам, че още не съм измислила нещо конкретно. А ако измисля решение дали ще ми дадат Нобелова награда. Мисля, че би било абсолютно заслужено.

# 1 782
За коя градина търсят персонал?

# 1 783
  • гр.София
Някой чу ли току що какво каза депутатката от партията на българските жени-(весела........?? Embarassed).За някакви ваучери за детски градини и за равния старт и достъп на всички деца до ДГ- независимо общински или частни Rolling Eyes
http://dnes.dir.bg/2008/07/27/news3236115.html

# 1 784
За коя градина търсят персонал?

Питай Куки на ЛС. Нейните две деца са приети, но няма персонал за групите и реално записването им е под въпрос. Не съм я питала за коя ДГ става въпрос. Мисля че имаше и отделна тема от майка в същото положение и беше цитирано и ДЗ, но може и да бъркам.
В БТ гледах, че има обявени доста места за помощник възпитатели - изискване средно общо образование и там където е посочена заплата - 240 лв. И за учителки имаше обявени места, а някой спомена че последната или последните години никой не завършва начална педагогика - всички се прехвърлят по други специалности, докато учат.

Общи условия

Активация на акаунт