Какво мислите за пазаруването за неродено бебе?

• 17 962
  • 327
  •   1
Отговори
# 120
За девет месеца бременност купих всичко, което бих искала да има детето ми - до последното чорапче и дрънкалчица. Голямо обикаляне падна по магазините, но всичко беше от-до. Не съм допускала нито за миг да ми минават лоши мисли в главата. Сега ми остава много малко време за такива турове по бебешки магазини в цяла София, така че съм много доволна, че съм се презапасила с дрешки и играчки чак до годинка.

# 121
  • Пловдив
Направо на въпроса ти - мисля, че е много по-удобно - ти избираш всичко, каквото искаш, подреждаш, переш и т.н. Аз си бях напазарила абсолютно всичко. Леко раждане! Hug

# 122
  • София
Пазаруването за бебето бяха най-щастливите дни от бременността ми  Peace

# 123
  • Някъде по Дунава
Не вярвай на тези неща.Аз започнах да пазарувам отдалече,защото заплатата ми не беше голяма и всеки месец купувах по нещо.

# 124
  • На тиха улица
Много по-удобно и практично е да се снабдиш с необходимите неща преди да родиш, защото после няма да ти е до тях, а и трябва да молиш друг да го прави вместо теб.Аз 'се обзаведох' в девети месец, деня преди секциото стаята на детето със необходимите принадлежности, за които знаех, бяха готови.

Леко раждане   bouquet

# 125
  • София
Купихме всичко необходимо още преди да родя Peace

# 126
Купихме всичко още докато бях в 7-ми месец . Докато се роди всичко беше сглобено , дрешките изпрани и изгладени , шишетата подготвени . Беше ми супер , като се прибрах в къщи всичко да ми е подготвено и то от мен самата .
Мъжът ми е най - неподходящия човек , който бих пратила да ми купи каквото и да било  Laughing

# 127
  • Някъде там на юг...
Започнахме да пазаруваме след като влязох в деветия месец. Все пак дрешките трябва да се изперат и изгладят. Кошарката само я бях харесала, а след като родих, таткото и дядото веднага я купиха и сглобиха  Peace

# 128
  • Пловдив
Аз съм почнала вече с пазаруването засега са само дрешки, но до преди да родя трябва всичко да е купено и подготвено.Все пак това са си много неща и колкото и само да ги избирам, а таткото да отиде накрая да ги закупи няма да може да насмогне , пък и не вярвам в суеверия.

# 129
Просто не е възможно нищичко да не купиш. Като влезеш в болницата да раждаш, трябва да носиш комплект пеленки, дрешки, памперси, олио и т.н. Не се притеснявай, бабини деветини са това. Аз си купих всичко предварително, изпрах, изгладих дрешките и ги подредих в гардероба. Купих, измих и стерилизирах шишето за вода. Не исках друг да върши тази работа вместо мен.

# 130
С първото дете се "вързах" на забраната да не купувам нищо. Доверих се на майка ми да подготви най-необходимото, а и ме уверяваха, че като се роди бебето толкова подаръци ще получа... В резултат - другите бебчета в родилното бяха облечени в хубави, свои дрешки,а моето увито в захабени болнични пелени. Цял ден преди изписването си крещяхме с мъжа ми какво шише да купи и как да го стерилизира - вгорчих му живота за нищо и никакво шише... На изписването -слава Богу комплект за бебето бяха взели, но в неразборията дрехи за мен - не  Shocked. Да не ви описвам какви "подаръци" получих от роднини и приятели - имах чувството, че са купени колкото за отбий номер - немислими съчетания размер-практичност-цвят-материя...  #2gunfire И като се взех в ръце и тръгнах по магазините - нямате си на представа колко пари се изхарчиха накуп...  #Crazy
Сега чакам да изкарат дрешките за зимния сезон и тръгвам на покупки - този път няма да разчитам на никого, освен на себе си, до най-малката подробност.
А за поверията - една приятелка се мъчеше да ме убеди, че ако стане нещо... недай си Боже... Отговорих й: "Ако се случи нещо, покупката на няколко дрешки или други вещи ще бъде най-малката ми загуба..."
Така че - с две ръце съм "ЗА" пазаруването преди да се роди бебето!

# 131
  • София
Момичета, жената вече е родила.  Peace
Не знам защо след два месеца (от 7 юни) на 14 септ пак сте почнали да пишете...  newsm78

# 132
Бях си накупила предварително повечето неща.Не робувам на суеверия

# 133
Не съм суеверна, но всичко си купих след раждането. По-практично ми се стори.

# 134
Момичета, жената вече е родила.  Peace
Не знам защо след два месеца (от 7 юни) на 14 септ пак сте почнали да пишете...  newsm78

Знам  Simple Smile, хвърлям поглед и в септемврийската тема - радва ми се душицата на всяко новородено бебче и чакам с нетърпение да дойде и моя ден...
Но... темата е отворена и се чете и от други майчета, които имат същите въпроси и колебания  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт